Ben je klaar met je middelbare school en wil je graag een volgende stap in je leven zetten? Ben je geïnteresseerd hoe alle verschillende regels in onze samenleving eigenlijk werken? Woon je in de buurt van Antwerpen? Dan is dit de perfecte blog voor jou!

We hebben het vandaag over de verschillende organisaties in Antwerpen waarbij je terecht kan voor het volgen van opleidingen die met rechten te maken hebben of waar je bijlessen rechten kan volgen voor als je extra hulp nodig hebt bij deze opleidingen.

We gebruiken rechten, wetten en sancties om problemen in onze samenleving te voorkomen en op te lossen. Advocaten, notarissen en andere officiële functies moeten alles volgens bepaalde regels kunnen doen. Je leert deze regels door en door kennen en zult er op een gegeven moment ook mee kunnen werken wanneer je een opleiding rechten volgt.

Lees in deze blog waar je bijles rechten in Gent kan volgen.

Het volgen van opleiding rechten is vaak op universitair niveau en is een slimme keuze voor mensen die interesse hebben in de samenleving en hoe alles in elkaar zit. Een voordeel aan deze opleidingen is dat je veel verschillende kanten uit kan wanneer je afgestudeerd bent. Zo kun je bijvoorbeeld bij een advocatenbureau gaan werken of je kan er voor kiezen om rechter te worden.

Rechter met wetboek
Wanneer je een opleiding rechten volgt, creëer je meer jobskansen voor jezelf. Bron: Pexels, Credit: Towfiqu

Er zijn ook verschillende organisaties die bijlessen in rechten voorzien om studenten die moeite hebben met bepaalde vakken te kunnen helpen of om mensen die een nieuwe specialisatie in de rechten willen doen te helpen met bij het opfrissen van hun kennis.

Ben jij geïnteresseerd in het volgen van een opleiding in de rechten, maar weet je nog niet zeker of het wel iets voor jou is? In het volgende deel van onze blog lees je dan waarom je rechten zou kunnen studeren!

De beste leraren Recht beschikbaar
Daan
Daan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julie
Julie
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caroline
Caroline
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marius
Marius
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Axelle
Axelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Femke
Femke
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Donald
Donald
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joachim
Joachim
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daan
Daan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julie
Julie
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caroline
Caroline
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marius
Marius
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Axelle
Axelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Femke
Femke
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Donald
Donald
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joachim
Joachim
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom zou je rechten studeren

Rechten studeren is een populaire keuze onder de jongeren die pas gaan studeren. Hier zijn verschillende redenen voor. We hebben een paar van deze redenen voor jou in deze blog opgelijst, wie weet kunnen ze je wel overtuigen om ook aan een opleiding rechten te beginnen!

Je hebt meer kansen op een job

Wanneer je een opleiding in rechten voltooid hebt kan je bijna altijd meteen werk vinden. Dit komt doordat er veel verschillende instanties en personen zijn die bijvoorbeeld een advocaat nodig hebben. Ook kan je werken als een soort consultant die binnen een bedrijf adviezen geeft over regels die ze moeten volgen en hoe ze dit het beste kunnen doen.

Ontdek in deze blog waar je een cursus rechten in Mechelen kan volgen.

Je krijgt levensvaardigheden

Tijdens een opleiding rechten leer je vaak hoe je op een goede manier moet argumenteren en moet debatteren. Dit geeft je over het algemeen meer zelfvertrouwen in verschillende gesprekken en je kan de informatie die je binnenkrijgt verwerken en gebruiken om jezelf, of hetgeen waar je voor staat, te verdedigen.

Advocaten in advocaten bureau
Tijdens verschillende cursussen rechten zul je een stage moeten volgen in een juridische functie zoals: advocaat in een advocaten bureau. Bron: Pexels, Credit: Sora Shimazaki

Waar kan je rechten leren in Antwerpen

Heb jij interesse in het volgen van een cursus rechten en woon je in de buurt van Antwerpen? Dan kom je er in deze blog achter waar je hiervoor terecht kan.

Universiteit Antwerpen

De mensen die een officiële opleiding in rechten willen volgen, kunnen terecht bij de Universiteit in Antwerpen. Hier heb je de opleiding om een bachelor in de rechten te volgen. Tijdens deze opleiding zul je dingen leren zoals hoe alles eraan toe gaat in een rechtszaak en in een rechtbank. Je zult ook leren hoe je recht overal kan terugvinden in onze samenleving. De bacheloropleiding bestaat uit 3 grotere pakketten. In het eerste pakket wordt er gewerkt aan een zeer goede basis op juridisch vlak. Je leert namelijk bijna alle basis vertakkingen van het belgische recht en daarbovenop zul je nog Europese en Internationale rechtsvakken volgen. Het tweede pakket bereid je voor op het latere leven, je krijgt hier een uitgebreide algemene vorming. Hier krijg je vakken zoals economie en sociologie. En het derde pakket heeft betrekking op het verkrijgen van Juridische vaardigheden, denk hierbij maar aan: Hoe je moet argumenteren, debatteren en hoe je juridische teksten op een juiste manier kan schrijven.

Rechten is een populaire opleiding die je in verschillende steden kan volgen, zo lees je in deze blog waar je een bijles rechten in Brugge kan volgen.

Na deze bachelor kan je veel verschillende richtingen uit, zo heb je bijvoorbeeld een rechtstreekse toegang tot de masteropleiding rechten. Hier kan je ook meteen kiezen voor een specialisatie zoals fiscaal recht als afstudeerrichting. Wanneer je deze master hebt behaalt kan je aan de slag als advocaat, magistraat of je kan een baan vinden in het notariaat.

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die een secundair diploma heeft behaalt. Let wel goed op. Dit is een universitaire opleiding. Er zal dus van je verwacht worden dat je grote hoeveelheden informatie op je eigen krachten kan verwerken.

Rechter en advocaat buiten rechtbank
Bijlessen rechten zijn handig voor mensen die nieuwe dingen in hun carrière willen proberen. Bron: Pexels, Credit: Sora Shimazaki

Karel de grote hogeschool

De mensen die op de karel de grote hogeschool de professionele bachelor “bedrijfsmanagement” volgen kunnen ervoor kiezen om “rechtspraktijk” als afstudeer richting te volgen.

Dit is een juridische opleiding waarbij je veel theorie en praktijk ervaring zult opdoen. In het eerste jaar krijg je een stevige basis rechten, waarbij je vakken zoals: Strafrecht, Familierecht, staatsrecht en aansprakelijkheid zult krijgen. Vanaf het eerste jaar krijg je ook meteen ervaring in de praktijk, je gaat namelijk op professionele verkenning en op studiereis in binnen of buitenland.

In het tweede jaar leer je in een juridisch lab vonnissen uitdelen, dossiers voorbereiden en adviezen geven. Tijdens dit jaar heb je ook de kans om deel te nemen aan verschillende workshops en bedrijfsbezoeken waar je kan netwerken voor een eventuele stageplaats of zelfs een baan in de toekomst.

Lees in deze blog waar je lessen rechten in Mechelen kan volgen.

Wanneer je het derde jaar behaald hebt, kan je een schakeljaar doen om toegang te krijgen tot de universitaire masteropleiding “master in de rechten”. Je kan hier uiteindelijk veel verschillende kanten mee uit.

Ap Hogeschool

Bij de AP hogeschool in Antwerpen heb je verschillende opties wanneer het aankomt op het leren van rechtspraktijk. Dit is een afstudeerrichting maar je moet van het begin al kiezen waar je je vooral op wilt focussen. Zo kan je je  bijvoorbeeld meer focussen op sociaal recht, zakenrecht. Deze opleidingen duren stuk voor stuk drie jaar en hebben allemaal rechtspraktijk als afstudeerrichting. Nadat je een van deze opleidingen gevolgd hebt, kan je meteen gaan werken of je kan ervoor kiezen om via een schakeljaar door te stromen naar de masteropleiding aan de universiteit.

Deze opleidingen zijn vooral handig voor mensen die een nieuwe carrière willen starten. Er zijn echter ook mensen die een van deze studies begonnen zijn en die hier bijlessen voor zouden willen volgen. Deze mensen kunnen best eens een kijkje nemen naar de opties die ze hebben om privélessen te volgen.

Privélessen rechten in Antwerpen

De mensen die graag rechten willen leren, maar die geen tijd hebben om dit aan een school te volgen of de mensen die bijlessen nodig hebben voor hun huidige studies hebben in Antwerpen de mogelijkheid om privélessen rechten te volgen.

Ontdek in deze blog waar je privélessen rechten in Aalst kan volgen.

Privé cursussen rechten in Antwerpen via Superprof

Via het platform van Superprof vind je op een snelle en eenvoudige manier een privé leerkracht die je kan helpen door je bijlessen rechten te geven. Je geeft de regio waar je lessen wilt volgen in en je laat weten welke soort lessen je wilt volgen. Hierna krijg je een lijst te zien van alle leerkrachten die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je bijlessen in rechten te geven.

De eerste les wordt meestal gebruikt als kennismakingsles. Daarom zal deze ook meestal gratis worden aangeboden. In deze kennismakingsles zal de privé docent jouw huidige kennisniveau van rechten proberen te bepalen. Wanneer hij of zij dit gedaan heeft kan de leerkracht dit gebruiken om een gepersonaliseerd lessenplan op te stellen. Tijdens deze kennismakingsles zal jij ook de kans krijgen om verschillende vragen te stellen en om te laten weten welke specifieke onderwerpen jij graag wilt behandelen. Na deze kennismakingsles zal je ongeveer €20 per uur moeten betalen om privélessen rechten te volgen

Advocaten zijn aan het procederen
Wanneer je stage loopt bij een advocatenbureau zul je vaak de mogelijkheid krijgen om de theorie die je geleerd hebt, in praktijk toe te passen! Bron: Pexels, Credit: Sora Shimazaki

Deze lessen zijn vooral handig voor mensen die gewoon meer over hun rechten of rechten in het algemeen willen leren. Maar de mensen die ergens als advocaat werken en die een nieuwe specialisatie willen doen, kunnen bijlessen gebruiken om hun kennis weer op te frissen voordat ze aan iets nieuws beginnen.

Privélessen rechten in Leuven volgen? Kom er in onze blog alles over te weten!

Een van de grootste voordelen die je hebt aan het volgen van privélessen rechten is dat je deze zelf kan inplannen. Dit is vooral handig voor mensen die in een advocaten bureau of als advocaat bij een groot bedrijf werken en dus niet altijd even gemakkelijk vrij kunnen krijgen. Wanneer je eens niet naar een les kan komen, zal de leerkracht vaak ook naar jou toe kunnen komen. Indien de tweede optie ook niet mogelijk is kan je de lessen altijd via online diensten zoals Skype en Zoom houden.

Mytutor

Mytutor is een door de Belgische staat erkend bijlessen platform waar je terecht kan voor het vinden van privé leerkrachten die je bijlessen rechten kunnen geven. Om een leerkracht te vinden zul je eerst een account moeten aanmaken op het platform. De bijlesleerkrachten studeren zelf of hebben gestudeerd aan de hogescholen en/of universiteiten verspreid over België. Je kan er dus zeker van zijn dat je kwaliteitsvolle lessen zult krijgen.

Wil je graag een cursus rechten in Vlaanderen volgen? Dan kom je er in onze blog achter.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu