Weet je nog niet goed wat je later wilt doen, maar heb je altijd interesse gehad in ons rechtssysteem?  Ben je op zoek naar een opleiding waarna je meteen aan de slag kan bij verschillende bedrijven? Woon je in de buurt van Brugge? Dan is deze blog geknipt voor jou! We gaan het hebben over alle verschillende opties die je hebt om rechten te studeren in de buurt van Brugge.

Voor veel mensen is rechten een opleiding waar je naartoe gaat als je niet goed weet wat je moet doen. Eigenlijk is het tegendeel waar. Juist doordat je een zeer goede basis krijgt, breid je je opties uit en heb je altijd de mogelijkheid om eerst dingen te proberen voordat je je hier volledig in vastzet. Ook zijn er verschillende carrières waar veel vraag naar is en waarmee je een goed salaris kan verdienen.

Er zijn dus genoeg redenen om een opleiding in rechten te volgen. Het enige probleem waar je nu voor komt te staan is dat je ook de juiste opleiding hiervoor moet volgen. Voor mensen die interesse hebben in een job zoals: Notaris, Advocaat of Rechter, kunnen best kiezen voor de universitaire bachelor in de rechten. De mensen die meer adviezen over bepaalde wetten willen geven of die als ambtenaar willen werken, is een praktijkgerichte opleiding meer van toepassing. Denk hierbij maar aan bedrijfsmanagement met rechtspraktijk als keuze.

In de laatste optie krijg je veel praktijkgerichte vakken en wordt je volledig klaargestoomd om bij een advocatenbureau als “paralegal” te gaan werken. Je hebt hier echter ook nog de keuze om verschillende andere dingen te doen. Zo kan je bijvoorbeeld een schakeljaar volgen om erna aan een universiteit de masteropleiding “Master in de rechten”.

Studenten bereiden project voor
Tijdens groepslessen zul je verschillende projecten met andere studenten moeten maken. Bron: Pexels, Credit: William

Het maakt niet uit welke opleiding je volgt, er zullen namelijk bij elke optie wel een aantal uitdagingen op je pad komen waar je moeite mee zult hebben. Indien dit het geval is kun je in de buurt van Brugge ook nog verschillende bijles leerkrachten in rechten vinden!

Lees hier waar je lessen rechten in Antwerpen kan volgen!

Wil je jezelf inschrijven voor een opleiding rechten? Heb je zelf deze bijlessen nodig aangezien je bij een van je vakken in de knoop ligt met de leerstof? Kom er dan in het volgende deel van de blog achter waar je overal in Brugge terecht kan voor deze verschillende opleidingen.

De beste leraren Recht beschikbaar
Daan
Daan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julie
Julie
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caroline
Caroline
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marius
Marius
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Axelle
Axelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Femke
Femke
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Donald
Donald
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joachim
Joachim
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daan
Daan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julie
Julie
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caroline
Caroline
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marius
Marius
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Axelle
Axelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Femke
Femke
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Donald
Donald
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joachim
Joachim
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Groepslessen rechten in Brugge

De mensen die in Brugge graag rechten willen leren kunnen terecht bij een van de volgende organisaties.

Hogeschool Vives in Brugge

Heb je zin in het volgen een opleiding in rechten en wil je dit in groep doen? Dan zijn de lessen van de hogeschool Vives in Brugge waarschijnlijk iets voor jou! Hier kun je de bachelor in bedrijfsmanagement volgen en als afstudeerrichting rechtspraktijk kiezen.

Bijles leerkracht geeft cursus rechten
Wanneer je moeite hebt met een vak kan je hier bijlessen voor volgen! Ook bij de opleiding rechten. Bron: Pexels, Credit: Gustavo

Bij deze afstudeerrichting wordt de focus van het vak vooral gelegd op de verschillende rechtstakken die er bestaan. Wanneer je deze cursus volgt zul je het rechtssysteem vanbinnen en vanbuiten kennen zodat je zoals geen ander adviezen kan geven en rechtsbijstand kan aanbieden. Zo zul je als theorie de wetten en regels leren, maar je zult ook leren hoe je deze op een vlotte en efficiënte manier kan toepassen.

Of misschien wil je wel eerder bijlessen rechten in Aalst volgen, lees dan deze blog.

Over het algemeen is het bekend dat de beroepen die je met een diploma in de rechten kan uitoefenen, een zeer goed salaris hebben! Dit is nog een reden om rechten te studeren.

Een van de belangrijkste dingen die er in deze studie aan bod komt is het leren om goede argumentatie en verwoordingen te geven. Wanneer je later een advies geeft zul je dit op de correcte manier moeten kunnen beargumenteren en kunnen communiceren. Wanneer je deze Bachelor aan de hogeschool zelf volgt, doe je hier normaal gezien 6 semesters over. Dit betekent dus dat het een drie jaar lange opleiding is. In het laatste jaar zul je een van de volgende specialisaties kunnen kiezen:

  • Advocatuur
  • Notariaat
  • Griffie
  • Gerechtsdeurwaarderspraktijk

In deze specialisaties word je dan extra voorbereid op het werk dat je later waarschijnlijk zult verrichten.

De opleiding is vooral gericht op praktijklessen, zo moet je in het laatste semester zelfs een stage van 11 weken volgen. Je kiest hier dan best voor een stage waarbij je het werk wat je zou moeten doen met je specialisatie. Dit is vooral handig om op je CV te zetten als je wilt gaan solliciteren. Het bedrijf waar je stage loopt kan je zelfs een baan aanbieden om na je studies meteen bij dit bedrijf te gaan werken.

Het is ook mogelijk om deze stage in het buitenland te volgen. Dit is handig voor mensen die graag op uitwisseling willen gaan of die willen ervaren hoe het er in andere landen aan toe gaat.

De hogeschool is echter de enige optie die je hebt wanneer het aankomt op het volgen van groepslessen in rechten in Brugge. Je hebt wel nog verschillende andere mogelijkheden om een opleiding rechten te volgen in de buurt van Brugge.

Ontdek in deze blog waar je lessen rechten in Gent kan studeren.

Zelfstudie rechten

Voor de mensen die graag een opleiding willen volgen aan de hogeschool, maar die in het alledaagse leven nog een baan hebben, heeft de hogeschool ook een oplossing bedacht. Je kan de opleiding bedrijfsmanagement met afstudeerrichting rechtspraktijk ook van thuis uit doen. Dit is vooral handig voor alle mensen die na het werk nog wat bezig willen zijn met nieuwe studies of voor mensen die een nieuwe baan willen, maar hier nog geen diploma voor hebben. De thuisstudie duurt meestal 4,5 jaar aangezien er rekening wordt gehouden met mensen die niet voltijds aan de studie bezig zijn. Je kan voor veel verschillende vakken ook de examens zelfs van thuis uit maken, hiervoor zul je wel extra moeten betalen. De mensen die de mogelijkheid hebben om zich af en toe te kunnen verplaatsen kunnen best kiezen voor de normale oplossing, examens maken op de campus. Ieder jaar krijg je namelijk op voorhand te weten welke 3 weken alle examens gemaakt kunnen worden. Hier kan je dan meestal ook zelf kiezen wanneer je welk examen op de campus zult afleggen. Deze examens kan je vaak door de dag inplannen, maar ook op verschillende avonden of zelfs in het weekend. Dit is dus perfect voor iedereen die een afwisselend schema heeft of die door de dag gewoon werkt.

Student volgt stage bij internationaal bedrijf
Het beheersen van Engels is een goede vaardigheid voor als je stages wilt doen in internationale bedrijven of als je hier wilt gaan werken! Bron: Pexels, Credit: Sora Shimazaki

Je werkt bij deze opleiding op zelfstandige basis, maar je zult toch moeten voldoen aan de vereisten van de hogeschool. Ook zul je uiteindelijk hetzelfde diploma krijgen als de mensen die dit vak op de effectieve campus volgen.

In deze blog kom je erachter waar je een cursus rechten in Leuven kan volgen.

Privélessen rechten in Brugge

Het is vanzelfsprekend dat niet ieder vak even gemakkelijk zal gaan, maar wanneer je vast komt te zitten bij een van de struikelblokken moet je niet opgeven! Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden om privélessen rechten te volgen in Brugge. Deze bijlessen kunnen handig zijn voor alle mensen die bezig zijn aan een opleiding rechten. Heb jij bijles nodig of wil je gewoon een een-op-een cursus rechten volgen? Dan kan je vast terecht bij een van de volgende opties!

Bijlessen via Superprof

Superprof is een online platform waar je op een snelle en eenvoudige manier een privé leerkracht kan vinden die jou met de opleiding rechten kan helpen. Deze leerkrachten hebben stuk voor stuk ervaring in het vak dat ze geven en zullen jou op een enthousiaste manier bijles willen geven.

Op het platform moet je eerst de regio waar je graag lessen wilt volgen en de vakken waar je bijles in nodig hebt opgeven. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien met alle verschillende leerkrachten die voldoen aan jouw voorwaarden en die beschikbaar zijn om jou lessen te komen geven. Het enige wat jou nog te doen staat is het sturen van een berichtje naar de leerkracht die jou aanstaat om een eerste les in te plannen.

Lees hier waar je privélessen rechten in Mechelen kan volgen.

Deze eerste les zal meestal gratis worden aangeboden aangezien het meer gaat om een kennismakingsles. De leerkracht zal je uitleggen op wat voor een manier hij of zij lessen geeft. Jij kan tijdens deze les laten weten wat je precieze bedoelingen van de lessen zijn en bij welk vak je extra hulp nodig hebt. Na deze les zul je ongeveer €20 tot €45 per uur moeten betalen!

Wanneer je eens niet naar de lessen kan, kan je aan je leerkracht vragen of hij of zij tot bij jou kan komen. Indien dit niet het geval is kan de les ook nog altijd via diensten zoals Skype en Zoom online gegeven worden!

Student rechten met dossier
Wanneer je rechten studeert zul je leren werken met echte dossiers om je eigen procedure stukken op te bouwen. Bron: Pexels, Credit: Pixabay

Apprentus

Via het online platform van Apprentus kan je een privé leerkracht, op ongeveer dezelfde manier als bij Superprof, vinden. Ook hier geef je de regio waar en het vak dat je wilt studeren in. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je de optie om te kiezen tussen alle beschikbare leerkrachten die jou lessen kunnen geven.

Kom er in deze blog achter waar je bijlessen rechten in Vlaanderen kan volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu