Heb je interesse in onze maatschappij en hoe alle wetten en regels met elkaar samenwerken? Wil jij problemen, die zich in verschillende maatschappelijke sectoren voordoen, verhelpen of voorkomen? Dan is de opleiding rechten misschien wel iets voor jou! Kom er in deze blog achter waar in Mechelen je hiervoor overal terecht kan.

Wil je graag een baan zoals notaris of advocaat uitoefenen? Dan zul je een bepaald diploma moeten hebben. Dit komt doordat je in deze functies vaak bezig bent met het opstellen van officiële documenten waar veel aan vast kan hangen. Je hebt dus een grote verantwoordelijkheid wanneer je deze documenten behandelt en er mogen geen fouten gemaakt worden. 

Gelukkig zijn er verschillende opleidingen die je kan volgen om deze diploma's te verkrijgen. Zo kunnen mensen die graag meteen willen gaan voor een baan als notaris of advocaat, zich best inschrijven in een universitaire bachelor in de rechten. Hier krijgen ze namelijk een zeer uitgebreide basis van alle verschillende rechtstakken die er in ons rechtssysteem gebruikt worden. Wanneer je deze opleiding voltooid hebt, kan je ervoor kiezen om al ergens te gaan werken, maar je zult hiermee nog geen advocaat kunnen worden. De mensen die echt willen gaan voor een carrière in de juridische wereld kunnen na de bachelor best de opleiding "master in de rechten" volgen. Deze twee jaar lange master opleiding geeft je de mogelijkheid om je te specialiseren in bepaalde juridische onderwerpen.

De mensen die liever een praktijk gerichte opleiding volgen, kunnen zich best inschrijven bij een hogeschool en hier gaan voor een professionele bachelor in bedrijfsmanagement met als afstudeerrichting rechtspraktijk. Na deze opleiding heb je ook de optie om verder te studeren en je kan zelfs na een schakeljaar de masteropleiding "master in de rechten" aan een universiteit gaan volgen.

Tijdens deze studies kun je wel eens een struikelblok tegenkomen. Iedereen heeft wel eens moeite met een bepaald vak, maar dit hoeft niet te betekenen dat je dit helemaal op jezelf moet doen. Je kan namelijk ook op zoek gaan naar een privé leerkracht die je bijlessen in de rechten kan geven en die je dus kan helpen bij het vak waar je moeite mee hebt.

Wil je zelf een opleiding rechten volgen of woon je in Mechelen en wil je graag bijlessen rechten? Kom er dan in het volgende deel van onze blog achter waar je hiervoor overal terecht kan.

Hier lees je waar je privélessen rechten in Leuven kan studeren.

Rechten studeren in Mechelen
Je kan in verschillende gevallen ook vakken online volgen. Dit is handig voor mensen die zich niet makkelijk kunnen verplaatsen. Bron: Pexels, Credit: Rf Studio
De beste leraren Recht beschikbaar
Daan
Daan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julie
Julie
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caroline
Caroline
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marius
Marius
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Axelle
Axelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Femke
Femke
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Donald
Donald
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joachim
Joachim
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daan
Daan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julie
Julie
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caroline
Caroline
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marius
Marius
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Axelle
Axelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Femke
Femke
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Donald
Donald
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joachim
Joachim
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Rechten studeren in Mechelen

In Mechelen heb je helaas geen opties wanneer het aankomt op het studeren van Rechten in Groepsverband. Gelukkig zijn er wel nog enkele andere opties wanneer het aankomt op het studeren van rechten in het algemeen.

School bij jou in de buurt

Mechelen ligt op een vrij centrale plaats in Vlaanderen, dit maakt het makkelijk om tot bij een van de Universiteiten in grotere steden te raken. Op deze universiteiten kan je meestal een bachelor en een masteropleiding rechten volgen. De mensen die niet over een auto beschikken kunnen met de trein vanuit mechelen op minder dan 20 minuten in Antwerpen geraken. Als student van aan een universiteit kan je ook vaak korting krijgen op de abonnementen van het openbaar vervoer!

Lees in deze blog meer over de verschillende cursussen rechten in Antwerpen.

Universiteit van Antwerpen

Voor de mensen die toch graag een opleiding in rechten willen volgen kunnen terecht op de universiteit van Antwerpen. Tijdens de bachelor in de rechten van de universiteit van Antwerpen zul je een zeer sterke basis krijgen van de verschillende rechtstakken die er in ons rechtssysteem bestaan.

Een opleiding in de rechten is voor veel mensen de manier om hun toekomst te verzekeren met goede jobmogelijkheden voor de rest van hun leven.

Aangezien het een universitaire opleiding is zul je meer theorie dan praktijk gerichte vakken krijgen. Wanneer je deze drie jaar lange opleiding voltooid, kun je doorstromen naar de masteropleiding van deze universiteit. Voor de mensen die eigenlijk meer een praktijkgerichte opleiding willen volgen kunnen ook terecht op de hogeschool in Antwerpen. hier kan je terecht voor het volgen van een richting bedrijfsmanagement kan volgen met als afstudeerrichting rechtspraktijk. In deze drie jaar lange opleiding zul je een hands on manier van leren krijgen. Zo zul je vaak aan projecten moeten werken, waarbij je met echte dossiers te maken krijgt. Je zult hier dan voorbereidingen mee kunnen maken om erna adviezen te beargumenteren.

Kom er in deze blog achter waar je privélessen rechten in Gent kan volgen

Rechten studeren met computer
Wanneer je rechten volgt, zul je zelf veel informatie moeten verwerken. Deze informatie krijg je vaak via online platformen van de school. Bron: Pexels, Credit: Startup Stock Photo's

Universiteit van Brussel

Brussel ligt ongeveer even ver van Mechelen als Antwerpen, je hebt dus ook een de Vrije Universiteit van Brussel als optie om rechten te gaan studeren. Ook hier kan je terecht voor een universitaire bachelor waarmee je uiteindelijk naar de richting “master in de rechten” kan gaan. Wanneer je deze opleiding volgt zul je vaak op zelfstandige basis veel informatie moeten verwerken. Wanneer je de lessen aan een hogeschool zou volgen, krijg je meer praktijkgerichte vakken.

Rechten studeren van thuis uit

Een andere optie die je in Mechelen hebt is het studeren vanuit je eigen woning. Er is een hogeschool in Brugge die je de mogelijkheid geeft om rechten vanuit je eigen woonkamer te studeren. De studie is er volledig op voorzien om deze te behalen wanneer je enkel aan zelfstudie doet. De school heeft een modeltraject bepaald van 4,5 jaar. Je vraagt je misschien af hoe je examens moet maken voor een studie die je volledig van thuis uit kan volgen. Dit is ook vrij eenvoudig: Per semester krijg je 3 weken die ingepland worden als examenweken, je kan dan kiezen welke examens je gaat afleggen en je kan je inschrijven voor examens op verschillende momenten. Zo heb je examenmomenten door de dag, ‘s avonds en zelfs tijdens het weekend. Dit doet de school om iedereen de mogelijkheid te geven om het examen ook effectief af te komen leggen. De Mensen die zich helemaal niet goed kunnen verplaatsen hebben bij de meeste vakken ook nog de optie om de examens, tegen extra betaling, van thuis uit te maken.

Kom er in deze blog achter waar je een cursus rechten in Brugge kan volgen.

Deze opties zijn goede opties voor iedereen die graag een effectieve carrière wilt starten in rechten gerelateerde baan. Maar er zijn ook studenten of mensen die moeite hebben met deze opleidingen en die hier wat extra lessen voor zouden kunnen gebruiken. Ook voor deze mensen hebben we een oplossing.

Notaris tekent document
Wanneer je een master in de rechten hebt behaalt, kan je een baan als notaris uitoefenen. Hier moet je vaak veel belangrijke documenten ondertekenen. Bron: Pexels, Credit: Matthias

Privélessen rechten in Mechelen

De mensen die een universitaire opleiding volgen hebben vaak de kans niet om tijdens de lessen vragen te stellen. Dit zorgt er vaak voor dat ze dan vast komen te zitten bij de leerstof die ze op een zelfstandige manier zouden moeten verwerken. Om dit te verhelpen zijn privélessen een perfecte oplossing. Ook mensen die graag gewoon rechten willen studeren kunnen gebruik maken van de volgende opties.

Lees in deze blog waar je lessen rechten in Aalst kan volgen.

Apprentus

Via het online platform van Apprentus kan je een privé leerkracht bij jou in de buurt vinden die je kan helpen bij het leren van rechten of die je bijlessen in rechten kan geven. Het enige wat je moet doen is de regio waar je de lessen in zou willen volgen ingeven en de vakken waar je hulp bij nodig hebt specificeren. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien met alle verschillende leerkrachten die er bij jou in de buurt beschikbaar zijn om lessen te geven.  Je moet ze enkel nog een berichtje sturen om een eerste les in te plannen.

Privélessen via Superprof

Superprof is een online platform waar je terecht kan om een privé leerkracht die actief is bij jou in de buurt te vinden. Je geeft je locatie in en welke vakken je graag zou willen volgen. Hierna krijg je een lijst met alle beschikbare leerkrachten te zien. Het enige wat je nog te doen staat is een van deze leerkrachten kiezen en een bericht sturen om je eerste les in te plannen.

Advocaat legt contract uit aan klant
Wanneer je advocaat wordt, zul je vaak een contract moeten opstellen of nalezen op verschillende fouten. Bron: Pexels, Credit: Rodnae

De eerste les die je volgt bij een professor via Superprof wordt meestal gratis aangeboden. Dit komt doordat deze les meer een kennismakingsles is dan iets anders. De leerkracht zal namelijk er proberen achter te komen waarvoor jij je bijlessen nodig hebt of waarom jij rechten wilt studeren. Jij kan op dat moment ook meer vragen stellen indien je deze zou hebben. Na deze eerste les zul je ongeveer €20 tot €45 per uur moeten betalen. Deze prijs hangt van leerkracht tot leerkracht af.

De leerkrachten die via Superprof werken hebben stuk voor stuk ervaring in het vak dat ze geven en zullen daarom deze kennis met enthousiasme ook met jou willen delen. Een van de grootste voordelen die je hebt aan het volgen van een privéles rechten is dat je hier 100% van de aandacht van je leerkracht krijgt. Dit is handig voor veel mensen aangezien ze anders nooit de vragen waar ze moeite mee hebben kunnen stellen.

Een ander voordeel aan het volgen van privélessen is dat je deze lessen meestal zelf kan inplannen. Dit betekent dus dat je je eigen agenda niet drastisch hoeft aan te passen om deze bijlessen te kunnen volgen.

Meestal zal jij tot bij de leerkracht moeten gaan, maar  het kan ook wel eens dat je totaal niet de mogelijkheid hebt om tot bij de leerkracht te geraken. Je leerkracht zal in dit geval overwegen om tot bij jou te komen of om de lessen via online diensten zoals Skype en Zoom te geven.

Kom er in deze blog achter waar je overal lessen rechten in Vlaanderen kan volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

4,00 (2 beoordeling(en))
Laden...

Imanu