"Boksen is als jazz. Hoe beter het is, hoe minder mensen het waarderen."

George Foreman, voormalig wereldkampioen en auteur van dit citaat, heeft een fortuin dat wordt geschat op meer dan 250 miljoen dollar.

Boksen is een echte zaak, zeer lucratief, vooral in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In 2015 leverde het gevecht tussen Pacquiao en Floyd Mayweather 600 miljoen dollar op ...

Maar we kiezen niet per se voor boksen, of het nu Frans boksen, Engels boksen of Thaiboksen is, om een professional te worden en het geld binnen te halen.

Voordat je aan deze intensieve sport begint, is het een goed idee om het goed te leren. Wat geweldig blijkt, want Superprof staat op het punt je alle essentiële informatie te geven die je moet weten.

De beste leraren Boksen beschikbaar
Josse
5
5 (1 reviews)
Josse
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joeri
Joeri
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jofrey
5
5 (1 reviews)
Jofrey
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tamara
Tamara
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
Jonas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abidin
Abidin
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jens
Jens
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anas
Anas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Josse
5
5 (1 reviews)
Josse
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joeri
Joeri
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jofrey
5
5 (1 reviews)
Jofrey
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tamara
Tamara
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
Jonas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abidin
Abidin
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jens
Jens
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anas
Anas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Zo Vaak Zou Je Bokstraining Moeten Hebben

Boksen is geen gemakkelijke sport.

De verschillende soorten boksen hebben hun eigen regels
Je moet de juiste regels van het boksen kennen om je tegenstander te verslaan ǀ Pixabay - Claudio_Scott

Het vereist een sterke discipline en een hoge motivatie. Je schrijft je niet in voor een boks cursus zoals je af en toe halfslachtig naar de sportschool gaat.

Er zijn speciale trainingen vereist, zelfs tijdens de opwarming, kracht- en cardio-training.

Als je enige doel is om af te vallen, in vorm te komen en te ontspannen zonder te vechten met een echte tegenstander, kies dan voor cardio-boksen.

Ik weet waar ik het over heb! Ik zou mezelf er niet toe kunnen brengen om een ​​tegenstander te raken, te bang zijn om zelf geraakt te worden door zelf met een echte tegenstander in de ring te stappen. Aan de andere kant is boks opwarming een geweldige en leuke manier om aan cardio te werken. Als je net als ik bent, waarom probeer je dan niet eens cardio- of fitness-boksen?

Als je serieus wilt leren vechten en een tegenstander in levende lijve onder ogen wilt zien, moet je alles geven!

Beginners in het boksen beginnen met trainingen van twee tot drie uur, ongeveer twee keer per week.

Het is belangrijk om geen stappen over te slaan. Boksen vereist een intensieve fysieke voorbereiding.

Je lichaam bepaalt je grenzen. Overdrijf het niet, vooral niet in het begin, want dan loop je het risico jezelf te bezeren en uit te schakelen.

Regelmaat is het sleutelwoord.

Het is beter om twee tot drie kortere sessies per week te doen dan één keer per maand een grote sessie.

Geleidelijk aan verhoog je de frequentie van je boks training en ga je door naar drie tot vijf sessies per week, afhankelijk van je beschikbaarheid en je wens om door te groeien naar een professioneel bokser.

Om een ​​uppercut-kampioen te worden, zal dat werk kosten.

Je plant je boks training als volgt:

 • Voetenwerk gedurende dertig minuten tot één uur: hiermee kun je uithoudingsvermogen opbouwen;
 • Opwarmen gedurende dertig minuten: springtouw, oefeningen om de spieren te strekken, voor het trainen van triceps, borstspieren, kniebuigingen ...
 • Bokszak en boksbal gedurende dertig minuten tot één uur: ter verbetering van snelheid en kracht, behendigheid en coördinatie;
 • Schaduwboksen of sparren gedurende dertig minuten: stoten, trappen, het gaat over vechten tegen een denkbeeldige of echte tegenstander om snelheid, tactiek en het vermogen om schijnbewegingen te verbeteren;
 • Bodybuilding oefeningen van dertig minuten tot één uur: om je fysieke conditie te verbeteren en spiergroei te vergemakkelijken;
 • Rekken en buikspieroefeningen gedurende de laatste dertig minuten.

Het is belangrijk om het advies van je bokscoach op te volgen: om je voetenwerk te verbeteren, te leren hoe je treffers kunt blokkeren, snelle stoten kunt maken en de ideale houding kunt aannemen om met elke trainingssessie vooruitgang te boeken.

Het is ook je coach die je zijn eigen speciale techniek om handen in te zwachtelen laat zien, want ja, elke coach heeft zijn eigen geheime manier.

Op Welke Leeftijd Kun Je Starten Met Boksen?

Wist je dat de jongste wereldkampioen boksen zeventien jaar was? Het was Wilfred Benitez in 1975.

Als sport mogelijk is en zelfs gedurende het hele leven wordt aanbevolen, moet men bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen naarmate men ouder wordt.

Zorg dat je in goede conditie bent voor een wedstrijd
Timing is heel belangrijk bij het boksen om niet verslagen te worden ǀ Pixabay - skeeze

Boksen vereist een uitstekende fysieke conditie om blessures te voorkomen. Niet iedereen kan vechten als een middengewicht en licht zwaargewicht zoals de grote Bernard Hopkins, die officieel de oudste wereldkampioen in de boks geschiedenis is en won toen hij 49 jaar oud was.

Hoewel er bij recreatief boksen geen leeftijdsgrens is, is er zeker een limiet als het gaat om wedstrijden.

Dus wat zijn de leeftijdsgrenzen bij het boksen?

Engels Boksen

Engels boksen beperkt zijn licentiehouders in het amateur boksen (degene die we zien op de Olympische Spelen) tussen de 13 en 39 jaar oud.

Maar voor recreatief boksen kun je bokshandschoenen en -schoenen aantrekken van 7 tot 77 jaar oud. Zolang alles fysiek in orde is, waarom zou je er dan niet mee doorgaan?

Frans Savate Boksen

Vechters in het Franse boksen zijn technisch niet beperkt in leeftijd. Het is daarom heel goed mogelijk om je na je 50-jarige leeftijd in te schrijven bij een boks club.

Strijders ouder dan 40 jaar in de educatieve categorie 'aanvallen' en boven de 35 jaar in de categorie 'gevecht' worden beschouwd als ervaren boksers.

Tijdens wedstrijden zal het nodig zijn om een ​​specifieke medische toestemming te verkrijgen om de ring te betreden en om een titel te verdedigen of te proberen deze te winnen.

Thaiboksen

Muay Thai is een vorm van boksen die een nog betere fysieke conditie vereist dan andere categorieën. De tegenstander raken, terugslaan en ontwijken kost veel energie.

De leeftijdsgrens is vastgesteld op 34 jaar voor de categorie 'gevecht', 44 jaar voor de categorie 'aanvallen' en 50 jaar voor de categorie 'vrijetijdsbesteding'.

Bij het boksen is, zoals bij de meeste vechtsporten, een scherpe geest echter het belangrijkste hulpmiddel als je hoopt te winnen in man tegen man gevechten.

Bokser Wladimir Klitschko werd op 38-jarige leeftijd een zwaargewicht bokskampioen. Bernard Hopkins werd wereldkampioen op 49-jarige leeftijd en Matthieu Kassovitz speelde een amateur-bokswedstrijd op bijna 50-jarige leeftijd!

Maar vergeet niet dat je naar je lichaam moet luisteren. Als vechtsporten te vermoeiend worden, is het beter om over te gaan op zachtere vormen van vechtsporten.

Tips Voor Het Perfecte Boks Dieet

Kickboksen, dames boksen of Mixed Martial Arts (MMA) vergen veel energie. Dus voordat je naar de boksschool gaat en je boks uitrusting aantrekt, kun je maar beter niet vasten!

Niet eten leidt tot energieverlies, beperkt de boks prestaties en verlengt de hersteltijd en het risico op blessures.

Maar pas op, niet alle voedingsmiddelen zijn ideaal om te eten voor een groot gevecht in de sportschool.

Een bokser moet meer eten, maar niet te veel. Hij moet zijn dieet aanpassen aan zijn training om snel spieren te kweken.

Hoe ziet een dieet van een bokser er uit?

Zorg voor de juiste voeding
Pasta is de basis van het eten van een Olympische bokskampioen ǀ Pixabay - RitaE

Wanneer Eten?

Een gezond dieet in Nederland bestaat uit drie maaltijden per dag, met een mogelijke snack om vier uur. Maar je moet dit maaltijdplan vergeten als je aan intensief boksen wilt deelnemen.

Het lichaam verbruikt de hele dag energie, maar de piek wordt bereikt tijdens de training. De gezonde voeding van een bokser moet daarom gelijke tred houden met zijn training.

Het is beter om zes maaltijden per dag te eten en de drie grote gebruikelijke maaltijden te vergeten. Een bokser heeft maar twee grote maaltijden per dag nodig: als hij opstaat en twee uur voor zijn training. Dit betekent dat een ideaal bokser-dieet zou bestaan ​​uit twee grote maaltijden en vier kleinere maaltijden/snacks per dag.

Tussen de maaltijden door, kunnen snacks de honger stillen en voorkomen dat je later te veel eet tijdens je normale maaltijden.

De maaltijd vóór de training moet je in staat stellen om de hele duur van je trainingssessie vol te houden.

Wat moet je eten?

 • Water moet in grote hoeveelheden worden geconsumeerd: vier tot zes liter per dag op trainingsdagen;
 • Koolhydraten leveren essentiële energie aan een bokser: granen, pasta, rijst, fruit, volkorenbrood ...;
 • Eiwitten laten spieren groeien en verbeteren de hersteltijd: 30% eiwit per dag (wit vlees, ei, noten, zuivelproducten ...);
 • Goede vetten zijn een tweede energiebron: omega 3 in vis, avocado's, kokosolie en gedroogd fruit ...

Het is essentieel om alcohol, verzadigde vetten (fastfood, industriële producten), snelwerkende suikers (snoep, cake, chocolade, sap ...) en voedingssupplementen te vermijden.

De Ideale Maaltijd voor een Bokser

De perfecte maaltijd voor een bokser voor een training bestaat uit:

 • 45-65% koolhydraten;
 • 10-35% eiwit;
 • 20-35% vet.

Bijvoorbeeld :

 • 100 g pasta of volkoren rijst;
 • 1 hardgekookt ei, een plakje ham of wit vlees;
 • 1 glas water;
 • 1 vers fruit (maar vermijd dadels, ananas, rozijnen, kastanjes, meloen en watermeloen die een hoge glycemische index hebben).

Snacks tussen de maaltijden kunnen bestaan ​​uit vers fruit, zuivelproducten, ontbijtgranen, gedroogd fruit, melk, havermout ...

Ga aan de slag en vind de beste boks lessen op Superprof.

Enkele Definities van Bokstermen

Dromen van overwinning in de ring is goed, maar als je kampioen wilt worden zoals Mike Tyson, dan is er serieus werk voor nodig!

De film 'Timecop' met Jean Claude Van Damme
Kickboksen werd populair door een zekere Jean Claude Van Damme ǀ Visualhunt - gameraboy

Wat is Educatief Boksen?

Educatief boksen wordt bij verschillende vormen van boksen gebruikt. Het doel is om nauwkeurig en technisch te zijn in je bewegingen. Alle fysieke kracht en verwonding tegen een tegenstander zijn uitgesloten.

Wat is Kickboksen?

Het is een soort vechtsport waarbij zowel trappen als stoten worden gebruikt. De aanduiding omvat ook Thaiboksen, Full Contact-boksen en Frans boksen.

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep