Wil je dat je jezelf beter kan verdedigen wanneer je in een benarde situatie terecht komt of wil je gewoonweg aan je conditie en je figuur werken? Dan is boksen misschien wel iets voor jou! 

In deze blog hebben vertellen we je waar je in Vlaanderen overal terecht kan om te leren boksen! 

De beste leraren Boksen beschikbaar
Joeri
Joeri
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Josse
5
5 (1 reviews)
Josse
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jofrey
5
5 (1 reviews)
Jofrey
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tamara
Tamara
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
Jonas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jens
Jens
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anas
Anas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abidin
Abidin
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joeri
Joeri
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Josse
5
5 (1 reviews)
Josse
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jofrey
5
5 (1 reviews)
Jofrey
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tamara
Tamara
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
Jonas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jens
Jens
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anas
Anas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abidin
Abidin
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wat is boksen eigenlijk? 

Veel mensen kijken vaak naar boksen door een negatieve lens of hebben er vooroordelen over. Het is een sport voor ruziezoekers of vechtersbazen! Dit is echter volledig onjuist! Deze mensen begrijpen de kunst van het boksen niet en zien enkel mensen die ander in elkaar willen slaan. Het wordt vaak vergeleken met de mensen die aan straatgevechten meedoen!  

Maar het is juist veel meer dan dat. Het is een sport die al sinds de oudheid beoefend wordt. De sport is ook enorm geëvolueerd door de jaren heen en er zijn steeds meer zaken bij komen kijken! Zo heb je regels, verschillende technieken en manieren om de sport uit te oefenen. Als je dit niet wist, weet je eigenlijk toch niet zoveel van boksen! 

Geen probleem hoor, in deze blog leggen we namelijk alles uit over boksen! 

Lithografie van Romeinse boksers
Boxen is al sinds de oudheid een populair sport geweest

Het verloop van een effectieve Boksles!

Iedereen die eigenlijk niet weet hoe het er aan toe gaat in een boksles  is hier aan het juiste adres! we hebben namelijk een opsomming gemaakt van de algemene dingen die in iedere boksles aan bod komen. 

Dit verschilt wel van organisatie tot organisatie en van coach tot coach. Maar over het algemeen worden dezelfde dingen aangeleerd aangezien het om dezelfde sport gaat! 

Opwarming

Zoals bij elke sport is het zeer belangrijk dat je, voordat je aan de effectieve training begint,  je spieren goed opwarmt. En omdat je bij het boksen je gebruikt maakt van elke spier in je lichaam wordt er dus een deel van de training besteedt aan het opwarmen van je lichaam en al je spieren. Dit wordt meestal gedaan in een mengeling van cardio en kracht oefeningen. Wat deze oefeningen precies inhouden ligt aan de persoonlijke keuze van je coach! 

 Conditie

Een van de dingen die je de eerste training zult merken is dat je tijdens het boksen continu in beweging bent! Je hebt dus een enorme conditie nodig als je goed wilt kunnen boksen.

Daarom wordt er een groot deel van de training gefocust op het onderhouden of verbeteren van die conditie! Dit kan in groep gedaan worden ( afstandslopen met je boksclub )  maar je coach kan je ook opdrachten geven die je individueel moet uitvoeren. (denk hierbij maar aan touwtje springen voor een bepaalde tijd) 

Technieken 

Zonder techniek kan je niet veel beginnen bij het boksen. De juiste techniek is noodzakelijk om zo weinig mogelijk blessures op te lopen. Als je bijvoorbeeld verkeerd gaat slaan heb je de kans dat je polsen geblesseerd zullen raken. Je kan dit zien wanneer je een wedstrijd van professionals bekijkt. Hoewel ze allemaal hun eigen vechtstijl hebben, kan je bij ze allemaal een bepaalde basis zien! 

Sparren

Dit onderdeel van de training is voor de meeste mensen optioneel, maar voor een heel groot deel ook het leukste deel van de boksles. In deze fase van de training ga je namelijk samen met een van je collega’s de technieken die je die training hebt aangeleerd oefenen in een effectief gevecht. Meestal zijn er regels aan verbonden zodat dit op een veilige manier kan gebeuren en als je er niet aan mee wilt doen hoeft dit ook meestal niet! 

Vlaamse Vlag
Dankzij Superprof heb je overal in Vlaanderen de mogelijkheid om lessen boxen te volgen

Waar in Vlaanderen kan je leren boksen. 

In dit deel van onze blog gaan we het hebben over een aantal verschillende grote steden in Vlaanderen en de locaties waar je hier kan leren boksen! 

Boksen in Mechelen

In Mechelen heb je verschillende organisaties waar je terecht kan om te leren boksen. Zo heb je de Royal Gym, een Sportvereniging die zich bezighoudt met het aanleren van verschillende soorten vechtsporten. Boksen is hier dus een van. Iedereen kan er terecht ( er zijn zelfs speciale lessen voor kinderen van 4 tot 12 jaar! ) 

Een andere optie om te leren boksen in Mechelen is bij de organisatie: Racing Fight Club! 

ook hier kan je een aantal keer per week terecht om je helemaal te laten gaan en de technieken van het boksen kan leren! 

Wil je meer weten over waar je kan boksen in Mechelen? Geen probleem we hebben een blogpost die hier uitgebreid op ingaat! 

Boksen in Leuven

Indien je meer wilt weten over de locaties waar je in Leuven kan boksen kan je best dit artikel lezen! 

De studentenstad Leuven heeft ook een aantal verschillende mogelijkheden als het aankomt op leren boksen. 

Je kan bijvoorbeeld technieklessen krijgen via de universiteit. Deze bokslessen focussen zich vooral op de technieken en op de conditie. Er wordt hier weinig effectief gevochten! 

een andere optie is door naar Dawsu te gaan, deze organisatie voorziet al sinds 1994 bokslessen voor jong en oud. Tegenwoordig hebben ze ook een les per week waar enkel vrouwen zijn toegelaten. Dit doen ze zodat er meer vrouwen zich aangesproken voelen om samen met vriendinnen of andere vrouwen leren om zichzelf te kunnen verdedigen! 

Boksen in Brugge

Woon je in de buurt van Brugge en heb je door deze blog interesse gekregen in het boksen? Dan kan je terecht bij de boksclub “king Cobra”. Hier kan je namelijk terecht vanaf 13 jaar en alle verschillende niveaus trainen samen, je kan er dus bijna zeker van zijn dat er altijd wel iemand aanwezig is die op jouw niveau kan trainen! 

Wil je meer weten over bokslessen in Brugge dan kan je best deze blog lezen! 

Boksen in Aalst 

Voor de mensen die in de buurt van Aalst wonen zijn er ook verschillende manieren om te leren boksen! Je kan bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het Familie Sport centrum “De Parel”. Hier moet je wel opletten want ze geven verschillende lessen samen.

Indien je interesse hebt in enkel boksen of in verschillende andere vechtsporten kan je in Aalst ook terecht bij Health Factor. Deze organisatie heeft verschillende lessen voor verschillende sporten. Alle niveaus kunnen hier terecht, maar ze worden wel ingedeeld in verschillende groepen! Dit komt doordat ze ook wedstrijdboksers hebben, en deze kunnen niet veel doen bij een training voor beginners. 

Bokslessen volgen in Gent
Opties genoeg om lessen boxen te volgen in het idyllisch Gent

Boksen in Gent

Boxing woest is een van de meest populaire boksverenigingen in Gent. Ze hebben 2 coaches die elk hun eigen vechtsport aanleren! Hier worden ook verdelingen gemaakt tussen beginners, gevorderden en wedstrijdboksers

Een van de andere verenigingen in Gent is “Golden Gloves Gent”. Dit is een van de grootste verenigingen in Vlaanderen! Hier kan je 3 keer per week terecht om bokslessen te volgen van 18 tot 20u 

Wil je meer weten over de mogelijkheden om te leren boksen in Gent? Dan kan je best dit ons artikel over Gent lezen

Antwerpen Skyline
Vind privélessen boksen in de grootste stad van Vlaanderen

Boksen in Antwerpen

Heb je altijd al willen leren boksen en woon je in de buurt van Antwerpen? Dan heb je verschillende mogelijkheden om te leren boksen! 

Een van deze mogelijkheden is BBS Antwerpen. Hier proberen ze je te leren boksen met de regels zoals ze dit in de olympische sport zouden doen. Een van de belangrijkste dingen van deze sportclub is het respecteren van de tegenstander en de trainers! 

Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden die je in Antwerpen kan vinden? Dan kan je best het artikel lezen waar we verder ingaan op bokslessen in Antwerpen! 

Deze opties zijn allemaal geschikt voor mensen die graag in groep sporten en die tijdens het sporten nieuwe sociale contacten willen leggen. Maar de aandacht van de coach wordt ook verdeeld onder alle mensen die op dat moment aanwezig zijn. Voor de mensen die liever meer aandacht hebben van de trainer en ook sneller vooruit willen gaan zijn privélessen een oplossing! 

Privé lessen geven je namelijk 100% van de aandacht van je trainer en de lessen worden aangepast aan jouw niveau. Je kan ook veel sneller beter worden doordat je coach foutjes meteen zou kunnen aanpassen. 

Superprof

Via het online platform van Superprof kan je op een eenvoudige manier een trainer vinden die jou prive lessen kan geven. De coaches die hun diensten via ons platform aanbieden geven meestal 1 gratis les. Dit doen ze om kennis te maken en om een trainingsschema samen met jou op te stellen.  

Het is wel belangrijk dat je op voorhand een bepaald budget bepaald. Het is namelijk vrij jammer als je ineens met de trainingen moet stoppen omdat je de lessen eigenlijk niet kan betalen. De meeste proffen kunnen hier begrip voor opbrengen en zijn bereid om over het tarief per uur te onderhandelen. 

Het is de perfecte oplossing voor iemand die een drukker schema heeft en die sporadisch wilt leren boksen! 

Vind vandaag nog een box leraar die bij jou past! 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu