Wil jij jezelf kunnen verdedigen wanneer je in een benauwde situatie terecht komt of wil je gewoon al je stress kwijt met een uitlaatklep? Dan is boksen misschien wel iets voor jou! 

Op de vuist gaan met iemand wordt door de maatschappij nog vaak bekeken als iets dat niet door de beugel kan! De meeste mensen begrijpen het principe van Boksen daarom dus ook niet echt. Ze snappen niet waarom mensen voor het plezier met elkaar zouden vechten of elkaar zouden proberen te slaan. 

Maar waarom zouden mensen hier dan voor kiezen? Een straatgevecht is meestal niets meer dan een paar mensen die zich willen bewijzen, maar dit staat niet gelijk aan boksen. Boksen is veel meer dan de tegenstander een paar klappen verkopen, het is een effectieve sport. 

Bij de vechtsport komt zoveel meer kijken dan enkel de tegenstander proberen te slaan, je hebt namelijk technieken die je onder de knie moet hebben, je hebt een enorme conditie nodig. 

In deze blog laten wij je weten waar je in Antwerpen terecht kan om te Leren Boksen.

Lithografie van Romeinse boksers
Boxen is veel doorzettingsvermogen, conditie, oplettendheid, kracht enzovoort
De beste leraren Boksen beschikbaar
Josse
5
5 (1 reviews)
Josse
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joeri
Joeri
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jofrey
5
5 (1 reviews)
Jofrey
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tamara
Tamara
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
Jonas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abidin
Abidin
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jens
Jens
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anas
Anas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Josse
5
5 (1 reviews)
Josse
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joeri
Joeri
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jofrey
5
5 (1 reviews)
Jofrey
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tamara
Tamara
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
Jonas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abidin
Abidin
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jens
Jens
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anas
Anas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Voordelen van het Boksen

Zoals we je al eerder lieten weten zijn een hele hoop voordelen aan het boksen. Je vraagt je misschien wel af wat deze voordelen zouden kunnen zijn? We hebben een paar van de voordelen voor je opgelijst! 

Geef je zelfvertrouwen een BOOST! 

De meeste mensen mensen hebben een laag zelfbeeld en proberen vaak moeilijke situaties te vermijden. We houden ons liever op de achtergrond zodat we niet teveel opvallen. Wanneer je al langer aan boksen doet weet je ben je meer in controle over je lichaam en weet je precies wat je kan doen. 

Goed voor je lijn!

Iedere training die je doet is als het ware een full body workout. Je moet wegduiken, springen, stoten en nog veel meer. Tijdens dat je bent aan het boksen voel je niet veel van de volledige workout die je effectief bent aan het doen. Je kan het vergelijken met een zware “High intensity Interval Training”, als je hier niet bekend mee bent: Het betekent dat je op zeer korte tijd een zeer grote inspanning levert dan een korte pauze neemt en dan meteen weer een inspanning levert! 

Uitlaatklep

Doordat boksen zo intensief is en je zo nu en dan ook op stootkussens mag slaan kan de sport ook een enorme uitlaatklep zijn. Je kan je dus helemaal laten gaan op de stootkussen. Je zult al snel merken dat je de stress als het ware uit je lichaam voelt vloeien! 

Reactiesnelheid

Doordat je bij het boksen af en toe eens in je gezicht geraakt kan worden zul je al snel merken dat je reactiesnelheid er een stuk op vooruit gaat! ( anders komt die klap in je gezicht gewoon aan!) Dit heeft over het algemeen niet echt bepaald voordeel, maar het kan in verschillende situaties wel helpen. Zo zie bijvoorbeeld dat een auto sneller aankomt dat je dacht en kun je hier nog op tijd op reageren en een ongeluk vermijden. Ook worden je hand oog coördinatie er een stuk beter van! 

Wacht niet langer en boek je eerste les boxen in Brugge of in eender andere stad.

dames boksers in de ring
Wees snel bij het boxen! Een klap kan snel komen in je richting komen

Bokslessen 

Heb je er wel al eens over nagedacht om een boksvereniging te bezoeken om er achter te komen hoe de bokslessen precies gegeven worden? Of ben je van plan om te gaan boksen en zou je graag willen weten wat je te wachten staat? Dan ben je op de juiste plek aangekomen! 

In dit deel van onze blog hebben we het namelijk over hoe een boksles ongeveer zal verlopen. Je moet hier wel rekening mee houden dat iedere club zijn eigen regels en routines heeft. Het kan dus zijn dat je bij verschillende boksclubs op andere manieren zal trainen! Wil je meer weten over waar je kan boksen in andere steden als Mechelen of Gent? Geen probleem we hebben artikels die hier uitgebreid op ingaat! 

Echter zijn er in elke club toch een aantal categorieën die zeker aan bod komen tijdens de trainingen. Deze categorieën zijn:

Opwarming

Doordat boksen een intensieve sport is voor alle spieren die je je maar kan bedenken is het zeer belangrijk dat je een goede opwarming hebt voordat je aan de effectieve training begint. Bij de meeste boksclubs gebeurt dit door gezamenlijk individuele oefeningen te doen. Je spieren rekken en opwarmen voor een training zorgen ervoor dat je minder kans hebt op het verkrampen van de spieren. 

Conditie 

Wie ooit al eens een boksles heeft gehad weet dat deze enorm zwaar kunnen zijn. Een groot deel van de training bestaat daarom ook uit het krijgen van een betere conditie. Het kan zijn dat je boksclub er voor kiest om alle leden tegelijk te trainen op conditie. ( denk hierbij maar aan grote rondes hardlopen of voor een langere tijd touwtje springen ) Maar het is ook mogelijk dat je wordt opgedeeld in verschillende groepen zodat iedereen altijd bezig is met iets anders. De ene groep is dan bezig met touwtje springen terwijl de andere groep aan hun techniek werkt. 

Boks technieken
Boxen vergt veel techniek! Wees niet te verdedigend maar waag je kans om slagen uit de delen.

Techniek 

Bij het boksen komt ook een hele hoop techniek kijken. Als je deze niet onder de knie krijg dan loop je de kans dat je blessures bij jezelf creëert of dat je in een wedstrijd er niets van bakt omdat de tegenpartij een betere techniek heeft.

De techniek van het boksen wordt meestal eerst geoefend op een bokszak of een boksbal en als het hier eenmaal goed gaat ga je meestal verder door de oefeningen met een partner uit te voeren. Dit kun je doen door op stootkussens te slaan en door bepaalde bewegingen te oefenen terwijl de andere partij schijnbewegingen uitvoert. 

Sparren

Het meest uitdagende en spannende onderdeel van een boksles is natuurlijk het sparren. Hier ga je met iemand die ongeveer op hetzelfde niveau als jou zit de effectieve ring in. Op dit moment zijn de regels ook minder en is het de bedoeling dat je al je kennis gebruikt om van je tegenstander te winnen. 

Antwerpen Stad
Je vindt gemakkelijk lessen boxen in hartje Antwerpen.

Waar kan je overal terecht in Antwerpen om te leren Boksen?

Hebben we  je helemaal overtuigd en sta je al te popelen om te leren boksen, maar heb je eigenlijk nog absoluut geen idee waar je terecht kan? 

Als je in de buurt van Antwerpen woont en dit jouw vraag was ben je aangekomen op het juiste adres! We gaan namelijk dieper in op de verschillende organisaties die in de buurt van Antwerpen verschillende bokslessen geven! 

Woon je ergens anders in Vlaanderen en wil je toch leren boksen? We hebben verschillende blogs over andere steden in Vlaanderen waar je terecht kan om te leren boksen! Zo kan je bijvoorbeeld ook leren boksen in de buurt van Leuven!

Antwerp Boxing Academy 

Een van de meest populaire locaties om te leren boksen in Antwerpen het is de Antwerp Boxing Academy. Je kan veel informatie over hun vinden op de facebook pagina. Indien je in contact zou willen komen met de organisatie, kan je de contactgegevens op de website van de stad Antwerpen terug vinden! 

BBS Antwerpen

Bij BBS Antwerpen leren ze je aan om te boksen volgens de regels van de olympische sport. Hierbij is respect voor de tegenstander en de trainers een van de meest belangrijke dingen die ze je zullen aanleren!

Je kan lid van de club worden vanaf dat je 14 jaar bent maar ze hebben ook plekken voor beginners en recreanten. Indien je niet zeker bent of het wel iets voor jou is kan je voor €5 euro meedoen aan de kennismakingsles. Hier krijg je dan ook nog het materiaal voor de eerste paar lessen gratis aangeboden. Wanneer je besloten hebt om vaker te gaan, kan je ook een 14-beurten kaart verkrijgen. Deze is 2 maanden geldig en hiermee kan je 14 keer mee komen trainen bij BBS.  

Sport je niet graag in een sportschool of samen met andere mensen? Of heb je misschien een zeer uiteenlopend werkschema? Dan kunnen deze opties misschien niet echt de oplossing voor jou zijn. Voor deze mensen is het misschien handiger om een privé leerkracht voor bokslessen te nemen. 

Voor de mensen die in de buurt van Aalst wonen zijn er ook verschillende manieren om te leren boksen!

Superprof

Op het online platform van superprof kan je altijd terecht voor veel verschillende cursussen. Er zijn verschillende docenten die je sportlessen kunnen geven, hier zitten ook een aantal mensen bij die je kunnen leren boksen. 

Het voordeel van een privé les is dat alles op jouw tempo gaat en dat je alle aandacht van je trainer hebt. De conditie die je opbouwt en je techniek die je aanleert worden dus 100% gecontroleerd door die coach.  

Ook kan je samen met de docent verschillende uren afspreken als je een zeer wisselvallig schema hebt. Het is dus perfect voor de mensen die veel moeten werken met schema's die wekelijks aangepast worden. 

Het is wel belangrijk dat je op voorhand een bepaald budget bepaald. Het is namelijk vrij jammer als je ineens met de trainingen moet stoppen omdat je de lessen eigenlijk niet kan betalen. De meeste proffen kunnen hier begrip voor opbrengen en zijn bereid om over het tarief per uur te onderhandelen. 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu