Heb je altijd al een getraind lichaam willen hebben of wil je aan je zelfvertrouwen werken en fitter worden? Dan is de sport Boksen misschien wel iets voor jou! 

Boksen wordt nog vaak door de maatschappij als een sport gezien die niet echt meer bij deze tijd pas (of meestal wordt het al helemaal niet meer als sport gezien). Daarom begrijpen de meeste mensen het boksen ook niet, door de vooroordelen die ze hebben wordt hun beeld van de sport al meteen negatief. 

Waarom zouden er dan toch zo veel mensen ervoor kiezen om deze sport te beoefenen? Je moet eerst goed weten dat een straatgevecht niet te vergelijken valt met het effectieve boksen. De sport houdt namelijk veel meer in dan een persoon een paar rake klappen verkopen. Op zoek naar lessen boxen in Leuven? Ontdek hier de mogelijkheden.

Er komt veel meer bij de sport kijken dan slaan, je hebt namelijk een hele hoop regels technieken en manieren waarop je kan boksen! Als je dit niet weet, weet je eigenlijk nog niet veel van de sport af. Wil je meer weten over de sport? Lees dan snel verder! 

Hier kom je alles te weten over hoe een boksles ongeveer verloopt en wat de voordelen van de sport kunnen zijn! 

De informatie over de verschillende locaties en organisaties die we in hier zullen bespreken zijn specifiek voor mensen die in de buurt van Aalst wonen. Indien je ergens anders in Vlaanderen woont kan je best hier verder lezen!

trainende bokser
Intensief is boxen zeker wel. Het houdt je conditie goed op peil
De beste leraren Boksen beschikbaar
Josse
Josse
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joeri
Joeri
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jofrey
5
5 (1 reviews)
Jofrey
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
Jonas
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anas
Anas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tamara
Tamara
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jamal
5
5 (3 reviews)
Jamal
5€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Khuram
Khuram
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Josse
Josse
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joeri
Joeri
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jofrey
5
5 (1 reviews)
Jofrey
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
Jonas
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anas
Anas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tamara
Tamara
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jamal
5
5 (3 reviews)
Jamal
5€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Khuram
Khuram
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Voordelen van Boksen

Eerst en vooral gaan we het hebben over de voordelen die je kunt ervaren als je gaat boksen. De meeste mensen denken vaak dat je met boksen enkel slagen in je gezicht krijgt, je een grote kans hebt op een gebroken neus en nog veel meer dingen. Er zijn echter toch een aantal voordelen aan de sport! Vraag je je af wat deze voordelen kunnen zijn? Dan kan je best even verder lezen, want we lijsten een aantal van de voordelen voor je op! 

Je figuur gaat erop vooruit! 

Boksen is een sport waar je bijna elke spier in je lichaam voor nodig hebt. De trainingen worden daarom ook vaak vergeleken met HIIT trainingen. ( Dit staat voor High Intensity Interval Training ) Iedere keer dat je dus een boksles volgt krijg je dus een full body workout en als je dit vaak genoeg doet zul je al snel merken dat je figuur er een stuk beter van gaat uitzien! 

Te veel stress? Volg een Boksles! 

Mensen hebben tegenwoordig veel stress door dingen die in het alledaagse leven gebeuren. Je mist bijvoorbeeld een trein of je komt vast te zitten in een file op weg naar huis. Doordat boksen zo intensief is, en je je helemaal kan laten gaan. Het kan dus perfect werken als uitlaatklep voor je stress. Na een boksles ben je bijna altijd stressvrij! 

Reactiesnelheid 

Als je niet snel genoeg kan reageren tijdens het boksen zul je al snel merken dat je tegenstander hier gebruik van zal maken. ( Je kan in dit geval een klap in je gezicht verwachten!) Om dit te voorkomen moet je dus snel genoeg reageren. Boksen helpt dus om je reactievermogen en je hand oog coördinatie te verbeteren. Dit lijkt misschien nutteloos maar het kan ook helpen in een andere situatie zoals in het verkeer of tijdens een overval. 

Je zelfvertrouwen groeit enorm! 

Veel jongeren hebben vaker een laag zelfbeeld, maar er zijn ook heel wat volwassenen die een laag zelfbeeld kunnen hebben. Boksen is een sport waar zowel mannen als vrouwen terecht kunnen. Wanneer je op een constante basis gaat boksen merk je al snel dat er mentale en fysieke veranderingen aan je lichaam zijn. Je gaat je beter voelen, krijgt meer energie en je hebt meer controle over je lichaam. Deze dingen zorgen er samen voor dat je zelfvertrouwen ook een stuk hoger komt te staan! 

Zoals je al kan zien zijn er dus ook een heleboel goede dingen die ten gevolge van boksen komen. En voor de mensen die echt niet zouden willen vechten hebben ze meestal uitzonderingen dat ze niet hoeven mee te doen en enkel op techniek en conditie trainen! 

dames boksers
Tal van positieve gevolgen van het boxen, waaronder het groeien van je zelfvertrouwen

Hoe verloopt een boksles eigenlijk?

Heb je interesse in bokslessen maar wil je op voorhand weten waar je je ongeveer aan kan verwachten of heb je gewoon interesse in hoe een boksles verloopt? 

We gaan het nu hebben over de algemene opbouw van zo een boksles en hoe deze ongeveer zullen verlopen. Houdt er wel rekening mee dat iedere coach en/of organisatie zijn of haar eigen regels routines en bepaalde oefeningen heeft. We kunnen je dus niet precies vertellen wat er op jouw boksles zal gebeuren. Er zijn echter wel een aantal categorieën die over het algemeen in elke boksles zullen terugkeren! 

Deze categorieën zijn:

Categorie 1: Opwarming 

Dit is een van de meest belangrijke onderdelen van de boksles. We vertelde je al eerder dat een boksles te vergelijken is met een Full body workout. (Hier begin je ook niet aan zonder opwarming) Dit betekend dus dat je ervoor moet zorgen dat al je spieren soepel en warm zijn. Indien je dit niet doet heb je een grotere kans dat je blessures oploopt. Dit onderdeel heeft geen specifieke oefeningen, het ligt dus volledig aan de boksles zelf! 

Categorie 2: Conditie

Om goed te kunnen boksen heb je een enorme conditie nodig. Je bent tijdens het boksen namelijk continu aan het bewegen. Daarom wordt er bij de meeste boksclubs veel aandacht besteed aan de conditietraining van de atleten. Je kan je hier aan groepsoefeningen verwachten zoals gaan hardlopen, maar het kunnen ook individuele oefeningen zijn zoals touwtje springen of andere cardio oefeningen. Vaak worden hier ook nog krachttraining oefeningen aan toegevoegd zodat je lichaam sterker kan worden! 

Man oefent op boksbal
Boxen vergt niet alleen kracht, ook conditie en reactiesnelheid is van belang!

Categorie 3: Techniek 

Zonder techniek in het boksen verspil je veel energie en zal je gegarandeerd vaker verliezen dan winnen. Voor de mensen die denken dat boksen enkel slaan is, kunnen best goed opletten bij verschillende bokswedstrijden. De professionele boksers hebben elk hun eigen manier van vechten, maar er zijn een aantal basis technieken die elke bokser gebruikt! Als je deze techniek niet aangeleerd krijgt zullen je slagen niet zo krachtig zijn of heb je meer kans op ernstige blessures. 

Categorie 4: Sparren

Deze categorie is bij vele boks centra een optionele deelname. Indien je niet met andere effectief wilt vechten hoef je hier niet altijd aan mee te doen. In deze fase van de boksles ga je samen met een van de medestudenten vechten. Je neemt de technieken die je in de voorgaande lessen geleerd hebt en probeert deze uit op de persoon tegenover je. ( Let wel op: De tegenpartij zal namelijk hetzelfde proberen! )

Waar leren boksen in Aalst
Ontdek de mogelijkheden waar je kan leren boxen in Aalst. Genoeg keuze!

Waar in Aalst kan je leren boksen?

Heeft ons artikel je weten te overtuigen om toch eens een boksles uit te proberen? Heb je nog geen idee waar je in de buurt boks lessen kunt volgen? Geweldig! Wij vertellen je hier waar je in Aalst terecht kan voor verschillende bokslessen! 

De Parel Familie Sportcentrum 

Bij De Parel in Aalst kan je terecht voor een aantal bokslessen. Let wel op: De lessen die georganiseerd worden zijn combinaties van het engels boksen en het kick boksen. Deze organisatie focust zich vooral op het aanleren van technieken, en laat op voorhand al weten dat er geen sparring aan te pas komt. 

Je kan vanaf 15 jaar meedoen aan deze lessen in De Parel, gelegen in Aalst! 

Health Factor

Bij deze organisatie kan je terecht voor bokslessen maar ook voor verschillende andere gevechtssporten. Ze hebben verschillende disciplines waar je je voor kan inschrijven. 

Zo kan je je kinderen inschrijven om de basis van het boksen aan te leren. Hier kan je terecht van 6 tot en met 12 jaar. 

Er zijn ook lessen waar enkel vrouwen worden toegelaten. Dit doen ze zodat de vrouwen die nog twijfelen meer motivatie hebben om toch te komen. In de standaard lessen zijn zowel mannen als vrouwen toegelaten. 

Ben je van plan om aan wedstrijden mee te doen? Dan organiseren ze ook nog verschillende lessen voor competitie boksers. Voor iedereen wat wils dus! 

Bij deze opties train je altijd samen met andere mensen, het is dus zeker handig wanneer je je technieken die je aanleert meteen wilt uitproberen in een gecontroleerde omgeving. Je kan er nieuwe sociale contacten leggen terwijl dat je aan het sporten bent! 

Maar voor veel mensen is dit niet de ideale optie, vooral voor beginners is dit het geval. Beginners hebben namelijk meer aandacht nodig dan mensen die al jaren boksen en in grote groepen kan het soms zijn dat je weinig tot geen aparte aandacht krijgt. Voor de mensen die meer aandacht nodig hebben zijn er altijd privélessen ter beschikking! 

Wil je meer weten over waar je kan boksen in Mechelen of Gent? Geen probleem we hebben artikels die hier uitgebreid op ingaan! 

Superprof

Op het online platform van superprof vind je in enkele seconden veel verschillende privé leerkrachten die jou kunnen helpen bij het leren van de sport! Bij prive lessen zitten ook een heel aantal voordelen die je bij normale lessen niet zou hebben. Zo krijg je bijvoorbeeld 100% van de aandacht van je coach en het trainingsprogramma wordt volledig op jouw maat gemaakt! 

De coaches die via Superprof hun diensten aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het vak, ze zijn of zelf coach of ze hebben jarenlang boks ervaring. Opties genoeg doorheen Vlaanderen. Op zoek naar lessen boxen in Brugge of Antwerpen? Ontdek via de artikels alle mogelijkheden.

Doordat dit allemaal individuele coaches zijn, zijn er verschillende prijzen tussen de coaches. Je moet op voorhand dus een eigen budget bepalen wat je kan missen voor de lessen die je zult volgen. Het is natuurlijk zeer jammer als je de samenwerking met je trainer moet stopzetten omdat je ze eigenlijk niet kan betalen! 

Vind vandaag nog een bokstrainer op Superprof! 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu