Iedereen wil zichzelf kunnen verdedigen wanneer er gevaar dreigt maar veel mensen weten niet echt goed hoe ze dit kunnen doen. Boksen is een goede manier waarop je dit voor jezelf waar kan maken! 

Mensen die met elkaar vechten worden vaak als uitschot van de samenleving gezien. Daarom wordt boksen ook niet als een echte sport beschouwt maar meer iets voor barbaarse mensen die houden van elkaar slaan. Ze missen dus eigenlijk het hele principe van boksen en kunnen geen begrip opbrengen voor iemand die voor zijn plezier met een andere persoon zou vechten. 

Waarom kiezen zo veel mensen dan toch om te gaan boxen als hun sport? Eerst en vooral moet je weten dat een straatgevecht niet te vergelijken valt met iemand die de sport beoefent. De sport houdt namelijk zo veel meer in dan enkel de tegenstander in het gezicht proberen te slaan. 

Naast de tegenstander proberen te slaan heb je ook nog bepaalde regels, technieken en nog veel meer dat bij deze sport komt kijken. Deze dingen moet je allemaal onder te knie hebben voordat je jezelf een bokser kan noemen. 

Hier kom je alles te weten over de plekken waar je in Gent terecht kan om te leren boksen en hoe deze lessen normaal verlopen. Woon je ergens anders in Vlaanderen en zou je toch nog steeds willen leren boksen? Je hebt in verschillende steden zoals Antwerpen en Brugge ook nog verschillende opties om te leren boksen! 

Boksers in gevecht
Concentratie genoeg tijdens een match boxen. Wees op ieder moment op je hoede
De beste leraren Boksen beschikbaar
Josse
5
5 (1 reviews)
Josse
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joeri
Joeri
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jofrey
5
5 (1 reviews)
Jofrey
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tamara
Tamara
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
Jonas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abidin
Abidin
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jens
Jens
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anas
Anas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Josse
5
5 (1 reviews)
Josse
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joeri
Joeri
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jofrey
5
5 (1 reviews)
Jofrey
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tamara
Tamara
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
Jonas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abidin
Abidin
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jens
Jens
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anas
Anas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Voordelen van het boksen 

Zoals we eerder al hebben gezegd, komen er een hele hoop extra dingen kijken bij de sport. Voor de mensen die het zich afvragen: Ja je hebt ook een hele hoop voordelen die boksen met zich meebrengt. Weet je niet goed wat dit zou kunnen zijn? Geen probleem, we hebben namelijk een aantal voordelen voor je opgelijst!

Het is goed voor je lijn!

Tijdens het trainen gebruik je bijna elke spier die je je maar kan bedenken. Iedere training is daarom bijna een full body workout. Door de adrenaline merk je het vaak niet tijdens de training, maar nadien voel je aan je lichaam dat je er een serieuze workout op hebt zitten! Een boksles is te vergelijken met een HIIT training, dit is een High Intensity Interval Training. Hoge calorie verbranding en opbouw van je conditie staan hier centraal! 

Het kan de perfecte uitlaatklep zijn

Boksen is super intensief en je mag af en toe ook je volledig laten gaan op stootkussens of een bokszak. Het kan dus als een perfect middel tegen stress gebruikt worden! 

Reactiesnelheid

Boksen is een contactsport, je tegenstander probeert je namelijk zo vaak mogelijk te raken. Niemand wilt vrijwillig een klap in het gezicht ontvangen. Je zult dus snel merken dat je reactiesnelheid een enorme vooruitgang boekt. Dit is niet enkel handig voor tijdens het boksen maar het zorgt er ook voor dat je bijvoorbeeld in het verkeer een stuk sneller kan reageren. Je hand en oogcoördinatie waren nog nooit op dit niveau! 

Het is goed voor je zelfvertrouwen 

Mensen met een laag zelfbeeld die aan boksen doen, merken binnen de kortste keren dat de veranderingen van het lichaam (zowel innerlijk als uiterlijk ) door het boksen een positieve invloed hebben op het zelfvertrouwen van deze persoon. Je krijgt meer controle over je lichaam, hierdoor krijg je meer vertrouwen in wat je lichaam kan doen. 

Man oefent op boksbal
Je zal merken na enkele lessen boxen dat je zelfvertrouwen opgekrikt zal zijn!

Het verloop van bokslessen

Heb je eigenlijk nog geen idee van hoe een boksles eigenlijk verloopt? Of ben je van plan om ergens een boksles te gaan volgen maar wil je hier zo goed mogelijk op voorbereid zijn? Dan kan je best verder lezen! 

We hebben het nu over hoe een boksles in het algemeen ongeveer zal verlopen. Dit betekend niet dat dit ook effectief zo zal zijn voor de locatie waar jij gaat trainen. Iedere locatie heeft zijn eigen regels, routines en oefeningen. Meestal komen in de trainingen wel altijd dezelfde categorieën aan bod. 

De opwarming 

Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste onderdelen van een boksles. Doordat je ongeveer elke spier in je lichaam zult gebruiken is het van groot belang dat je lichaam goed warm is. Hoe een boksclub dit zal doen is moeilijk te bepalen maar meestal moet je een aantal verschillende oefeningen individueel uitvoeren zodat je eigen lichaam zich goed opwarmt. 

Conditietraining 

Om een volledige bokswedstrijd te overleven, heb je een immens grote conditie nodig. Een van de andere dingen waar er dus veel aandacht aan besteed wordt tijdens de trainingen is de conditie training. Dit kan in groep gedaan worden, door gezamenlijk te gaan lopen, of individueel ( touwtje springen of andere cardio oefeningen ). Het kan ook zijn dat er groepen worden gemaakt waarbij de ene groep eerst technieken oefent en erna pas conditietraining heeft of andersom! 

Techniektraining

Als je naar professionele boksers kijkt zie je meteen dat ze allemaal op een soortgelijke manier vechten. (natuurlijk geven ze hier hun eigen twist aan maar de basis is hetzelfde) Dit komt doordat er bij boksen ook een hele hoop techniek komt kijken! Zonder de techniek is de kans op blessures groter en je hebt meer kans dat je een sparsessie verliest doordat de tegenstander een betere techniek heeft. 

De techniek is de basis van de sport. Deze wordt meestal individueel aangeleerd zodat je je volledig kan focussen op wat je zelf aan het doen bent. Dit betekent dat je waarschijnlijk oefen met een bokszak of een boksbal voordat je samenwerkt met een tegenpartij. In een verdere fase van je boks ervaring ga je de techniek oefenen op iemand die stootkussens draagt! 

Het Sparren 

Het meest favoriete gedeelte van een boksles is het sparren. Hier neem je alles wat je ondertussen geleerd hebt en zet je het om in de praktijk tegen iemand anders die hetzelfde probeert te doen. Dit zijn kleine wedstrijdjes waar je je helemaal kan geven en een voorproefje kan hebben van hoe een effectieve wedstrijd er uit zou zien. 

Voor de mensen die in de buurt van Aalst wonen zijn er ook verschillende manieren om te leren boksen!

Bokslessen volgen in Gent
Overal in het centrum van Gent vind je lessen boxen terug

Waar kan je overal terecht in Gent om bokslessen te krijgen? 

Ben je helemaal overtuigd door deze blog en wil je meteen beginnen met bokslessen, maar heb je geen idee waar ze in jouw buurt deze lessen aanbieden? 

We gaan in dit deel verder in op de locaties waar je allemaal terecht kan voor bokslessen in de buurt van Gent. 

Boxing Woest

Deze organisatie heeft 2 coaches en je kan er terecht voor verschillende soorten groepslessen. Ze organiseren meerdere lesmomenten voor mensen die boksen op verschillende niveaus. De groepen hebben maar een bepaald aantal plaatsen zodat er genoeg aandacht aan iedereen gegeven kan worden. De groepen worden ingedeeld tussen beginners, gevorderden en wedstrijdboksers. 

Dit doen ze zodat je als beginner niet moet vechten tegen iemand die al jaren ervaring heeft. Hier hebben beide partijen namelijk weinig aan. 

Golden Gloves Gent 

Dit is een van de organisaties met een van de grootste locatie waar je terecht kan om op een verantwoorde manier boksen te beoefenen. Ook hier organiseren ze bokslessen voor verschillende groepen. Door de week worden er 3 lesmomenten ingepland. Op maandag woensdag en vrijdag kan je er terecht voor bokslessen van 18u tot 20u.

Je kan hier ook terecht voor trainingen als recreant. Het maandelijkse lidmaatschap bedraagt €20 en je moet eenmalig per jaar een €15 euro aan verzekering betalen. 

Deze opties zijn handig voor de mensen die graag samen met andere oefenen en die hier ook sociaal contact willen leggen met nieuwe mensen. Echter is dit niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen willen helemaal niet vechten en willen enkel leren boksen om aan hun figuur te werken of om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Voor die mensen bestaan er ook nog altijd privélessen! 

Privé Coach
Volg boxles van een privécoach, een uniek stappenplan zal voor je opgemaakt worden

Leerplatform Superprof

Via het platform van Superprof kan je gemakkelijk online privé docenten vinden die jou kunnen leren boksen. De docenten hebben altijd ervaring in het vak en willen jou graag helpen met de tocht om beter te kunnen boksen! 

Wil je meer weten over waar je kan boksen in andere steden als Mechelen of Leuven? Ontdek het in volgend artikels.

De voordelen van  privélessen kun je ook moeilijk negeren. De lessen worden namelijk aan jouw niveau aangepast en er wordt voor gezorgd dat jij zo goed mogelijk wordt opgeleid in de sport. 

Het is ook vooral handig voor de mensen die een afwisselend werkschema hebben. Ze kunnen namelijk met de docent verschillende uren afspreken die voor zichzelf beter uitkomen. Zo voorkom je namelijk dat je geld verspilt aan een lidmaatschap dat je bijna niet kan gebruiken. 

De meeste docenten geven hun eerste les gratis. Dit doen ze zodat je een soort kennismaking hebt en zodat er een plan kan gesteld worden dat op jouw maat gemaakt is. 

Je moet op voorhand wel een budget voor jezelf bepalen. Als je met een docent samenwerkt die je eigenlijk niet kan betalen zal je vroeg of laat met de lessen moeten stoppen. Dit zou jammer zijn aangezien je in deze gevallen je voortgang moet stopzetten. De meeste docenten houden hier rekening mee en staan er open voor om te onderhandelen over de prijs die je per uur zal betalen. 

Vind vandaag nog een perfecte boks docent op Superprof!  

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!