Heb je dans altijd interessant gevonden en ben je op zoek naar een nieuwe hobby? Wil je je kind introduceren tot een nieuwe wereld van dans? Woon je in de buurt van Aalst? Dan ben je bij deze blog aan het juiste adres. We gaan het namelijk hebben over de verschillende organisaties die in de buurt van Aalst balletlessen organiseren.

Kom er in deze blog achter waar je balletles in Antwerpen kan volgen.

Ballet is een van de meest klassieke dansen die eenvoudig te herkennen is door de speciale schoenen en de elegante dansbewegingen die worden uitgevoerd tijdens voorstellingen. De dansbewegingen zien er vaak eenvoudig en simpel uit, maar dit zijn ze absoluut niet! Zo heb je enorm veel spierkracht nodig om aan ballet te kunnen doen en zul je vaak jaren moeten oefenen voordat de bewegingen er zeer mooi en eenvoudig uitzien.

"Great dancers are not great because of their technique, they are great because of their passion" - George Balanchine

Ben jij op zoek naar een nieuwe hobby of heeft je kind eventueel interesse om balletlessen te volgen? Geen enkel probleem, lees snel verder en kom ales over deze organisaties te weten!

Ballet danser in dansstudio
Wanneer je balletlessen volgt, zul je vaak eenvoudige maar gemakkelijke kleding moeten dragen tijdens deze lessen. Bron: Unsplash, Credit: Budgeron Bach
De beste leraren Klassiek ballet beschikbaar
Vlinders
Vlinders
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
Anna
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Janelle
Janelle
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisabeth
Elisabeth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Milà
Milà
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dina
Dina
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carlotta
Carlotta
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vlinders
Vlinders
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
Anna
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Janelle
Janelle
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisabeth
Elisabeth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Milà
Milà
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dina
Dina
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carlotta
Carlotta
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Aalst kan je balletlessen volgen?

Ben je op zoek naar balletlessen en woon je in de buurt van Aalst? Dan is dit de perfecte blog voor jou! We hebben het in het volgende deel over de verschillende organisaties die balletlessen in Aalst aanbieden.

Ontdek in deze blog waar je terecht kan voor balletessen in Gent.

Move dancecenter

Wilt je kind graag balletlessen volgen en woon je in de buurt van Aalst? Dan kan je vast en zeker terecht bij de organisatie "Move Dancecenter". Hier krijgen kinderen van 5 tot 10 jaar terecht voor het volgen van lessen ballet. De kinderen van 5 tot 7 komen terecht in de "mini's" groep en zullen op een spelende manier kennis maken met de dans. De kinderen van 8 jaar en ouder komen in de kids groep terecht. Hier zullen ze al iets meer aandacht geven aan de verschillende effectieve basistechnieken die nodig zijn om het ballet onder de knie te krijgen. Voor de kinderen van 5 tot 7 jaar die 1 uur per week les willen volgen, zul je €85 per 10 lesweken moeten betalen.

Danscompagnie Francine De Veylder

Bij deze dansvereniging kunnen kinderen die graag ballet willen leren dansen terecht voor het volgen van balletlessen. Bij de organisatie heb je de keuze om het klassiek en het modern ballet te leren. Het klassiek ballet is de basis van verschillende andere klassieke dansstijlen.

De lessen worden op verschillende dagen gegeven en kunnen als voorbereiding op het volgen van een professionele opleiding in de danswereld gebruikt worden. De jongste kinderen komen terecht in de pré dans, en krijgen hier 1 les per week. Om je kind deze lessen te laten volgen moet je €150 betalen.

Ontdek in deze blog waar je privé balletles in Mechelen kan volgen.

Wanneer de kinderen ouder zijn en de basis nog niet onder de knie hebben zijn er verschillende opties die je hebt. Zo zijn er bijvoorbeeld 6 verschillende basis niveaus, waarbij je bij niveau 1 en 2 slechts een uur les per week krijgt. Om deel te nemen aan deze niveaus betaal je slechts €170. Vanaf basis niveau 3 tot basis niveau 6 krijgt men 2 uur les per week en zal men tussen de €195 en €205 moeten betalen om deel te kunnen nemen.

Wanneer je de basis niveaus afgerond hebt kom je terecht in het intermediaire niveau. In deze groepen heb je 3 lessen per week en om hier deel aan te nemen moet je €220 betalen.

Solo danser ballet
Tijdens de balletlessen zul je vaak je eigen vaardigheden aan een hele groep moeten laten zien. Bron: Unsplash, Credit: Andrew

Balletschool An van Den Broeck

In Aalst kan je ook nog bij de ballet school van An van den Broeck terecht om balletlessen te volgen. De organisatie voorziet lessen voor kinderen vanaf 4 jaar tot volwassenen vanaf 21 jaar!

De kinderen tussen 4 en 6 jaar hebben door het jaar heen lessen klassiek ballet waarbij ze op een speelse manier kennis maken met de dansstijl en alle basisposities die er zijn. Zo zullen ze de armhoudingen en bewegingen aangeleerd krijgen terwijl ze al huppelend door de dansstudio gaan.

Vanaf 7 jaar worden de kinderen in 2 verschillende groepen geplaatst, namelijk de basis en de master school. in deze groepen zullen ze verder ontwikkelen als dansers totdat ze 20 jaar oud zijn.

De basis leerlingen zijn kinderen die graag voor het plezier willen leren dansen en die ballet als dans hebben gekozen. Leerlingen komen hier 2 keer per week naar een les. Van deze lessen is de eerste meer bedoeld voor het aanleren van technieken en de tweede les is meer gefocust op de choreografie. Om je kind te laten deelnemen aan deze lessen betaal je per semester €274 voor de basis groepen.

Voor de Leerlingen in de master school  ligt de focus vooral op het uitpuren van de technieken en repertoire waarover de leerlingen beschikken. Deze leerlingen zullen daarom ook 3 keer per week les volgen en worden persoonlijk gecoacht door professionals die een heuse carrière in de balletwereld hebben gehad. Heeft je kind de kwaliteiten om hiermee verder te gaan? Dan betaal je van master 1 tot master 4 €411 per semester en vanaf master 5-6 en PRO A-B-C moet je €616 betalen om je kind dit te laten volgen.

Voor de kinderen die hier graag in de zomer mee beginnen zijn er de zomerstages. Voor kinderen tussen 4 en 11 heb je 2 verschillende groepen. De stage duurt 4 dagen en kost €155 om deel aan te nemen.

Voor kinderen van 12 jaar die al ervaring hebben in het ballet dansen kunnen terecht in de masterstage. Deze stage duurt ook 4 dagen, maar het kost €225 om deel aan te nemen.

Naast alle cursussen voor kinderen en jongeren, heb je bij deze organisatie ook nog de mogelijkheid om deel te nemen aan de "After-school" lessen. Dit zijn balletlessen waarbij volwassenen van 21 tot 35 ballet kunnen leren dansen. Deze lessen zijn geschikt voor iedereen die ooit al gedanst heeft, of die vanaf 0 zou moeten beginnen! Perfect dus voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe hobby. De lessen voor volwassenen kosten €206 per semester waarbij je een wekelijkse es van 90 minuten zou krijgen.

Man geeft balletles
Tijdens privélessen ballet zul je alle aandacht van je leerkracht krijgen en op een efficiënte manier de nieuwe technieken aangeleerd krijgen. Bron: Unsplash, Credit: Johnny edgardo

Utopia Academie voor Podiumkunsten.

Mensen die hun kinderen graag willen introduceren tot de balletwereld en dit willen doen terwijl de kinderen een leuke ervaring hebben, kunnen terecht bij Utopia in Aalst. Voor de kinderen vanaf 8 jaar zijn er wekelijkse balletlessen in combinatie met lessen die over andere dans-disciplines gaan.

Wanneer je deze graad hebt afgerond zul je naar een hogere graad gaan waar je verschillende soorten dans onder de knie krijgt, hierin zul je dus nog steeds de technieken van het ballet leren, maar het is niet meer het hoofddoel van de lessen.

Ontdek in deze blog waar je balletles in Brugge kan volgen.

Voor kinderen die graag balletlessen willen volgen in Aalst zijn er veel verschillende opties, maar wanneer het aankomt op lessen volgen voor volwassenen merken we al snel op dat ze niet overal terecht kunnen. Ook zijn de opties die er zijn, enkel groepslessen. Dit is vooral handig voor mensen die graag andere mensen leren kennen, maar er zijn ook verschillende mensen die veel liever een-op-een lessen willen volgen of mensen die extra les willen volgen na hun normale lessen. Voor deze mensen hebben we ook een oplossing gevonden: privélessen. Lees er in het volgende deel van de blog alles over.

Privé balletles in Aalst met Superprof

Volg je liever een-op-een lessen en woon je in de buurt van Aalst? Dan kan je vast en zeker terecht op het online platform van Superprof. Hier moet je enkel de regio waar je lessen wilt volgen ingeven en aangeven op welk niveau de danslessen zouden moeten zijn. Wanneer je dit doet krijg je een lijst te zien van alle verschillende leerkrachten die beschikbaar zijn om privé balletlessen te komen geven. Het enige wat jij nog moet doen is een van deze leerkrachten een berichtje sturen on een eerste les in te plannen.

De eerste les die je inplant bij een leerkracht van Superprof zul je meestal gratis aangeboden krijgen. Deze les wordt namelijk vaak als kennismakingsles gebruikt. Op deze manier komt de leerkracht er achter op welk niveau je huidige dansvaardigheden zitten. Zodra de leerkracht dit weet en zodra hij of zij weet waarom je de lessen volgt, kan je privé docent een gepersonaliseerd lesplan opstellen. Zo zul jij de techniek die je zou willen leren, op zo een efficiënt mogelijke manier onder de knie krijgen.

Balletlessen in Leuven? Lees er in onze blog alles over!

De leerkrachten die via Superprof werken hebben stuk voor stuk ervaring in het vak dat ze geven en zullen er ook alles aan doen om jou de kneepjes van het vak bij te brengen. Je kan er dus bijna zeker van zijn dat wanneer je privélessen volgt, dat je dansniveau hierdoor zeker zal stijgen.

vrouw geeft balletles
Ook voor volwassenen bestaan er verschillende opties om balletlessen te volgen. Bron: Unsplash, Credit: Anna Shvets

Een van de grootste voordelen die je hebt met het volgen van lessen via Superprof, is dat je deze lessen volledig zelf kan inplannen. Dit zou in een groepsles niet mogelijk zijn. Een ander voordeel dat je hebt bij het volgen van privé balletlessen is dat je 100% van de aandacht van je leerkracht krijgt. Wanneer je voor een uur betaald zul je ook een uur aan je techniek of vorm werken. wacht dus niet langer en begin vandaag nog met ballet!

Kom er in deze blog achter waar je balletlessen in Vlaanderen kan volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!