Woon je in de buurt van Leuven en ben je op zoek naar een nieuwe hobby? Heb je er altijd al van gedroomd om te leren dansen of heb je misschien een kind dat gek is van dansen? Dan zijn balletlessen misschien wel iets voor jou!

Kom er in deze blog achter waar je balletles in Antwerpen kan volgen.

Ballet is de dansstijl die wordt beschouwt als basis van alle andere dansstijlen. Dit komt doordat er veel dansbewegingen zijn die in verschillende dansstijlen terugkomen en die oorspronkelijk uit het ballet komen.

Wanneer je ervaring in Ballet hebt, kan je bijna elke andere dansstijl makkelijker leren!

We kunnen de klassieke dansstijl makkelijk herkennen door de elegante dansbewegingen en de eenvoudige danskleding die er gebruikt wordt. Wanneer we een balletvoorstelling gaan kijken zien de bewegingen er vrij eenvoudig en simpel uit, maar dit zijn ze absoluut niet. De meeste balerina's dansen al sinds dat ze 6 jaar oud zijn. Het duurt dus een zeer lange tijd voordat je deze bewegingen correct kan uitvoeren.

Wil jij de uitdaging aangaan of wil je je kind zijn of haar innerlijke danser naar boven laten halen? Dan kan je deze blog gebruiken als gids bij het zoeken naar de balletlessen die het beste bij je passen.

Mensen volgen balletles
Wanneer je balletlessen volgt, zul je vaak voor een spiegel moeten dansen zodat je je eigen technieken kan controleren. Bron: Unsplash, Credit: Anna Shvets
De beste leraren Klassiek ballet beschikbaar
Vlinders
Vlinders
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
Anna
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Janelle
Janelle
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisabeth
Elisabeth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Milà
Milà
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dina
Dina
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carlotta
Carlotta
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vlinders
Vlinders
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
Anna
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Janelle
Janelle
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisabeth
Elisabeth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Milà
Milà
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dina
Dina
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carlotta
Carlotta
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Leuven kan je ballet les volgen?

Ben je op zoek naar balletlessen en woon je in de buurt van Leuven? Dan is dit de perfecte blog voor jou! We gaan het namelijk in het volgende deel van de blog hebben over de verschillende mogelijkheden die je in de buurt van Leuven hebt om balletlessen te volgen!

Lees in deze blog alles over de balletlessen in Gent.

Danstuin Leuven

Iedereen die graag wilt leren dansen en in de buurt van Leuven woont kan terecht in de danstuin! Deze organisatie voorziet namelijk lessen voor verschillende leeftijden en voor verschillende niveaus! Zo kunnen kinderen van 4 tot 6 terecht in de lessen van de kleuterdans. Hier maken de kinderen op een speelse manier kennis met ballet. Zo worden er verschillende soorten oefeningen gedaan, met een meer aangename twist voor kinderen.

De jongeren van 6 tot 8 komen terecht in de dynamische ballet lessen. Tijdens deze lessen wordt er meer gewerkt aan de basispassen van het klassiek ballet die je nodig hebt wanneer je verder zou willen gaan met de dans.

De kinderen van 8 tot en met 13 worden ook in een groep geplaatst. De groepen hebben hier maximaal 12 deelnemers zodat iedere leerling voldoende individuele aandacht zal kunnen krijgen. De lessen ballet worden vaker aangevuld met een dansmix van verschillende andere dansstijlen.

Volwassenen kunnen bij deze organisatie ook terecht voor het volgen van modern/klassieke danslessen. Tijdens deze lessen wordt er al enige danservaring verwacht. Je kan hier terecht voor het volgen van een uur les waarin er verschillende technieken van moderne dansstijlen en het klassiek ballet aangeleerd zullen worden.

Dance Action

Bij deze dansschool heb je de mogelijkheid om veel verschillende moderne dansstijlen te leren. Voor kinderen heeft deze organisatie ook balletlessen voorzien! Zo kunnen de kinderen vanaf 5 jaar terecht in de klassieke balletlessen. De lessen worden georganiseerd voor kinderen van 5 jaar tot en met kinderen van 12 jaar. Vanaf 12 jaar zullen de jongeren in een andere dansschool ballet moeten gaan volgen of ze moeten voor een andere dansstijl kiezen die ze wel bij deze organisatie kunnen doen!

Lessen ballet in Aalst? Kom er in deze blog alles over te weten.

Wil je je kinderen deel laten nemen aan de balletlessen? Dan heb je de mogelijkheid om 1 tot 5 uur les per week te krijgen. Van september tot december betaal je voor 1 les per week €98 en voor 5 lessen per week €360. De dansperiode van Januari tot Juni is iets duurder aangezien dit 5 maanden aan lessen zijn. Hier betaal je voor 1 les per week €121 en voor 5 lessen per week €468!

Vrouw volgt balletles
Wanneer je balletlessen volgt, zal je leerkracht proberen om je de juiste technieken aan te leren. Bron: Unsplash, Credit: Anna Shvets

Dansgroepen Blits

Een andere mogelijkheid voor jongeren om balletlessen te volgen is door deze lessen te volgen bij de dansgroepen Blits. Zo hebben ze 7 verschillende graden in balletlessen waarin je de technieken van de dans zal kunnen aanleren. Vanaf de 5e graad kan je ook deelnemen aan de "pointes" lessen waar je zult leren werken met de speciale dansschoenen waarmee je op je tenen kan staan. Voor de laatste groep heb je wel al wat ervaring nodig. Tijdens de lessen ga je namelijk verder met de basis die je in de eerste tot en met de vierde graad geleerd hebt!

Wanneer je lessen volgt aan deze dansschool zul je wekelijks 1 uur les krijgen. Wil je deelnemen aan deze lessen dan moet je €120 aan lidgeld betalen. Indien je meerdere uren les wilt volgen, kan je dit ook altijd doen. Je krijgt bij deze organisatie zelfs korting als je meerdere uren per week lessen wilt volgen.

Ontdek in deze blog waar je overal ballet les in Brugge kan volgen.

De Leuvense Balletacademie

Ben je op zoek naar professionele lessen en woon je in de buurt van Leuven? Dan kan je vast en zeker terecht bij de lessen van de Leuvense Balletakademie. Deze academie voorziet lessen voor iedereen, zo kunnen kinderen en volwassenen hier terecht voor het volgen van balletlessen.

Voor kinderen zijn er de lessen kinderballet en préballet lessen beschikbaar. Hierin leren kinderen op een speelse manier de basistechnieken van het ballet. Indien je je kinderen hiervoor zou willen inschrijven moet je €100 per semester betalen.

Deze academie heeft ook lessen voor beginners en jongeren die de basis nog niet onder de knie hebben. Hierna zullen de kinderen worden opgedeeld in groepen zoals de intermediaire groep en de hogere groep. Hiervoor heb je telkens voldoende ervaring nodig. Jongeren die in deze groepen zitten betalen ergens tussen de €180 en €260 aan lidgeld per semester.

In deze blog lees je alles over de privélessen ballet in Mechelen.

Ook voor volwassenen en studenten zijn er verschillende lessen beschikbaar. Voor de volwassenen zijn er 3 verschillende niveaus: Beginners, V1 en V2. De mensen die dus nog nooit aan ballet gedaan hebben, maar die dit wel graag willen doen, kunnen in deze lessen terecht. De volwassenen die in hun jeugd al aan ballet gedaan hebben kunnen vast terecht in de groepen V1 en V2 om hun vaardigheden op peil te houden. Voor de volwassenen kost het €105 per semester en voor de studenten kost het €100. Indien je niet iedere les kan, maar je toch af en toe een balletles wilt volgen, kan je ook altijd een 10-beurtenkaart aankopen, deze is enkel beschikbaar voor volwassenen en kost €85.

Vrouw doet oefening aan barre
Oefeningen aan een barre doen is iets waar je vanaf 6 jaar vooral mee begint! Bron: Unsplash, Credit: Anna Shvets

Leuven Conservatorium

In het Conservatorium in Leuven kunnen volwassenen die graag willen leren dansen terecht voor het volgen van danslessen. De danslessen zijn opgebouwd uit een deel klassiek ballet met een aanvulling van modern en jazzdans. Tijdens de lessen wordt er ook gewerkt aan lenigheid, conditie en kracht. Er zijn ook speciale lessen voor mensen die nog nooit gedanst hebben. Heb je vroeger wel al eens gedanst? Dan kan je altijd laten weten dat je een ervaren danser bent. Ze laten je dan een auditie doen om deel te nemen aan de lessen voor volwassenen met dans ervaring.

De danslessen die je bij deze organisaties kan volgen zijn meestal groepslessen. Dit is handig voor mensen die nieuwe mensen willen leren kennen terwijl ze aan hun dansvaardigheden werken. Maar er zijn ook mensen of kinderen die enkel wat bijlessen nodig hebben of die specifieke technieken willen leren. Voor deze mensen zijn de groepslessen niet zo handig, daarom hebben wij hier ook een oplossing voor gevonden: privélessen!

Privéles ballet volgen in Leuven met Superprof

Volg je liever een-op-een les, wil je graag een bepaalde techniek onder de knie krijgen of hebt je gewoon bijlessen nodig? Dan zijn privélessen waarschijnlijk de beste oplossing voor je! Heb je geen idee waar je deze lessen zou kunnen vinden? Geen enkel probleem, we laten je in dit deel van de blog weten hoe je met behulp can Superprof een privé docent bij jou in de buurt kan vinden.

Het online platform van Superprof is het perfecte platform om een privé dans coach op een snelle en eenvoudige manier te vinden. Je geeft op het platform de regio waar je de lessen zou willen volgen in en je laat weten op welk niveau je deze lessen wilt volgen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een hele lijst te zien met alle leerkrachten die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je deze ballet lessen te geven. Het enige wat jij nu nog moet doen is een van deze leerkrachten een berichtje sturen om je eerste les in te plannen.

De eerste les wordt meestal gratis aangeboden. Dit komt doordat deze les meestal wordt gebruikt als een kennismakingsles. Hierin komt de prof te weten wat je precies van de lessen verwacht en op welk niveau je huidige dansvaardigheden zitten. Tijdens deze les heb jij ook de mogelijkheid om verschillende vragen te stellen over de manier van lesgeven en eventuele technieken opbrengen die je graag zou willen leren.

Na deze eerste les zal je leerkracht een lesplan opstellen waarmee hij of zij je kan helpen om je dansvaardigheden naar het volgende niveau te tillen. De leerkrachten die hun diensten via Superprof aanbieden hebben ervaring in het geven van danslessen. Je kan er dus bijna zeker van zijn dat je zal verbeteren!

Vrouw danst in dansstudio
Wanneer je balletlessen volgt, zul je ook werken aan dansbewegingen zoals sprongen en turns! Bron: Unsplash Credit: Anastasia Shuraeva

Wanneer je privélessen volgt, heb je enkele voordelen die je niet zou hebben wanneer je groepslessen zou volgen. Zo kun je bijvoorbeeld deze lessen volledig zelf inplannen. Dit is vooral handig voor mensen die een vaak afwisselend werkschema hebben, maar toch nog een nieuwe hobby willen starten. Ook zullen de lessen volledig op jouw tempo gaan. Wanneer je ergens moeite mee hebt zal je leerkracht je hier meer bij kunnen helpen. Tijdens een groepsles zal de leerkracht zijn of haar aandacht moeten verdelen tussen alle aanwezigen. Plan vandaag dus nog je eerste les in via Superprof!

Kom in deze blog alles te weten over balletlessen in Vlaanderen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!