Heb je er altijd van gedroomd om te kunnen dansen in het zwanenmeer of ben je al een ervaren danser en wil je graag een nieuwe stijl ontdekken? Dan zijn balletlessen misschien wel iets voor jou!

De dansstijl ballet is een van de oudste en meest bekende vormen van dans. De stijl is makkelijk te herkennen door de elegante dansbewegingen en door de simpele kleding die er voor de voorstellingen gebruikt wordt.

Ontdek in deze blog waar je lessen ballet in Antwerpen kan volgen.

Hoewel ballet er vrij eenvoudig en elegant uitziet, is het een van de moeilijkste dansstijlen. De dansstijl ziet er namelijk zo goed uit omdat de dansers er jaren over doen om de technieken en de posities van hun voeten juist te krijgen.

Balletlessen kunnen je helpen om een betere lichaamshouding in het dagelijkse leven te krijgen.

Ben je zelf op zoek naar een nieuwe hobby of wil je gewoon deze dansstijl eens uitproberen? Dan kan je best wat lessen volgen! Hier leer je namelijk de verschillende technieken en houdingen die je nodig hebt om de dansbewegingen uit te voeren! In het volgende deel van de blog kom je erachter waar je in Gent terecht

Mensen volgen balletles
Wanneer je balletlessen volgt, zul je te weten komen op welke manier je je voeten moet plaatsen. Bron: Unsplash, Credit: Anna Shvets
De beste leraren Klassiek ballet beschikbaar
Anna
Anna
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vlinders
Vlinders
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisabeth
Elisabeth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Janelle
Janelle
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Milà
Milà
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carlotta
Carlotta
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dina
Dina
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
Anna
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vlinders
Vlinders
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisabeth
Elisabeth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Janelle
Janelle
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Milà
Milà
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carlotta
Carlotta
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dina
Dina
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Gent kan je balletlessen volgen

Ben je op zoek naar balletlessen voor jou of je kinderen? Woon je in de buurt van Gent? Dan kom je er in het volgende deel van de blog achter waar je hier overal voor terecht kan.

Woon je in Brugge? Dan vindt je in deze blog alle informatie over verschillende balletlessen in Brugge!

Favole Dans VZW

Iedereen die graag balletles wilt volgen of mensen die kinderen hebben die balletlessen willen volgen kunnen terecht bij de VZW Favole dans. Deze organisatie voorziet lessen voor kinderen vanaf 3 jaar oud.

Deze kinderen van 3 tot 6 jaar komen in de pre-balletlessen terecht en worden tijdens deze lessen op een spelende manier geïntroduceerd tot de dansstijl en de technieken die ze hiervoor nodig hebben. Om deze lessen te volgen hebben de kinderen geen echte ervaring nodig! Deze lessen zijn wel een goede voorbereiding op de balletlessen van de lagere graden.

Kinderen van 6 tot en met 10 jaar komen in de lagere graden van de ballet groepen terecht. Hier krijgen de kinderen een zeer goede basis van het ballet. Denk maar aan de basis van de houdingen en technieken waarop alle gevorderde onderdelen op verder bouwen. In deze graad maken ze ook kennis met karakter en improvisatie dans.

Na de lagere graden komen de kinderen terecht in de "hogere graden" balletlessen. Deze groep is bedoeld voor alle jongeren van 10 tot en met 16 die al balletervaring hebben. Tijdens deze lessen wordt er meer aandacht aan specifieke technieken gegeven. Ook worden er in deze graden technieken zoals grote sprongen, turns en demi-pointewerk aangeleerd. Doordat het niveau dus een stuk hoger ligt, zul je over een goede basis moeten beschikken.

Kom er in deze blog achter waar je overal balletles in Mechelen kan volgen.

Ook voor volwassenen worden er verschillende lessen voorzien. Zo heb je voor de beginners de "Ballet Workout" lessen. Hier leer je de basis van de ballet bewegingen terwijl je aan je kracht en lenigheid werkt. Ook voor gevorderde dansers zijn deze lessen handig. Zij kunnen tijdens deze lessen namelijk aan hun spieren werken waardoor ze hun dansbewegingen beter kunnen uitvoeren.

Kinderen aan barre
Wanneer de kinderen oud genoeg zijn, zullen ze ook al oefeningen aan de barre doen! Bron: Unsplash, credit: Gustavo Fring.

Indien je echt wilt leren dansen, kunnen de volwassenen ook terecht in de "Basic" lessen. Dit zijn 3 niveaus voor mensen die vanaf nul moeten beginnen en graag balletlessen willen volgen. De basic 1 lessen zijn bedoelt voor mensen die echt nog nooit een balletles hebben gevolgd. In deze lessen ga je op een stevige manier over de technieken en zul je deze meteen kunnen inoefenen.

Nadat je de 3 basic niveaus hebt voltooid kan je terecht in het "Intermediate Foundation" niveau. Hierbij komen je de verschillende sprongen, pirouettes en enkele turns aan bod. Dit niveau is er om je voor te bereiden op het intermediate niveau. Wanneer je deze beide niveaus afgerond hebt of wanneer je al meer dan 5 jaar ballet ervaring hebt, kan je naar de advanced foundation en advanced groepen.

Het inschrijfgeld dat je voor jezelf of voor je kind moet betalen hangt af van het aantal uur dat je per week balletles wilt volgen:

  • 1 uur per week: €99 per semester
  • 2 uur per week: €180 per semester
  • 3 uur per week: €240 per semester
  • 4 uur of meer: €290 per semester.

Deze organisatie is perfect voor iedereen die graag eens een les zou willen uitproberen en die graag aan zijn of haar ballet vaardigheden wilt werken.

Ballet school Aliqua

Woon je in de buurt van Gent en wil je graag balletles volgen? Dan kan je terecht bij de balletschool Aliqua. Deze organisatie voorziet lessen voor iedereen, zo kunnen zowel volwassenen als kinderen terecht om de dansstijl onder de knie te krijgen.

kinderen vanaf 2,5 jaar mogen deel nemen aan de pre school danslessen. Hier wordt er nog niet echt gedanst maar zullen de kinderen vooral expressief leren omgaan met muziek. Tot en met 7 jaar zullen de kinderen op een al spelende manier de basis van de dansstijl onder de knie krijgen.

Vanaf 8 jaar komen ze in grade 1 terecht. In deze lessen wordt er meer en meer aandacht aan technieken en verschillende sprongen gegeven. Deze worden in verschillende groepen ingedeeld:

  • Grade 1 tot 3: Vanaf 8 jaar
  • Grade 4 tot 5: Vanaf 11 jaar
  • Grade 6 tot 8: Vanaf 16 jaar

Grade 8 is echter de laatste groep waar de jongeren terecht in kunnen. Hier moet je wel voldoende ervaring voor hebben om er aan deel te kunnen nemen.

Ook voor volwassenen zijn er verschillende niveaus! Volwassenen level 1 is bijvoorbeeld de lessenreeks voor volwassenen die nog geen klassieke dans basis onder de knie hebben. Wanneer je deze hebt afgerond kan je terecht in level 2 en 3 van de volwassenen lessen. Hier wordt je basis verder uitgebreid en zal je al iets moeilijkere technieken leren.

Voor de volwassenen die al meer dan een goede basis hebben zijn er ook lessen voorzien! Deze mensen kunnen zich namelijk inschrijven voor de "intermediate" lessen.

Lees in deze blog waar je balletles in Leuven kan volgen.

La Mariposa

In Gent is er ook nog de dansschool La Mariposa waar je eventueel terecht zou kunnen om balletlessen te volgen. Deze organisatie voorziet balletlessen voor kinderen en volwassenen. Er zijn lessen beschikbaar voor iedereen, zo hebben ze beginnerslessen voor volwassenen die nog absoluut geen ervaring hebben. Tijdens deze lessen wordt er vooral gewerkt aan de basistechnieken die je normaal als kind zou aangeleerd krijgen.

Voor de volwassenen die in hun kinderjaren wel al aan ballet hebben gedaan, zijn er de gevorderde lessen. Tijdens deze lessen zul je meer werken aan lenigheid, spierkracht en expressie. Deze lessen zijn ook goed voor de mensen die de beginnerslessen al achter de rug hebben en die worden aangeraden om door te stromen naar het volgende niveau.

Balletdanseres aan barre
Je kunt in Gent ook terecht voor het volgen van Privé balletlessen! Bron: Unsplash, Credit: David Lapez.

Ook voorziet deze organisatie lessen ballet voor kinderen. Zo kunnen kinderen vanaf 3 jaar op een spelende manier kennismaken met de dansstijl. Deze lessen zijn een zeer goede voorbereiding op de lessen van het klassiek ballet waar kinderen vanaf 6 jaar aan kunnen deelnemen. Zo zullen de kinderen vanaf 6 jaar vooral oefeningen aan de barre krijgen. Wanneer ze deze basistechnieken goed onder de knie hebben zal de aandacht van de lessen meer worden gelegd op de lenigheid, evenwicht en expressie.

Om deel te nemen aan deze lessen zul je per semester inschrijfgeld moeten betalen. De mensen die graag 1 uur les per week willen volgen betalen €115 per semester. Je kan hier ook nog verschillende kortingen op krijgen. Zo heb je bijvoorbeeld een korting van €20 wanneer je met 3 leden van je gezin je inschrijft voor danslessen.

Zoals je ziet zijn er in Gent een hoop organisaties waarbij je terecht kan voor het volgen van lessen ballet. De voorbeelden die wij gegeven hebben zijn echter wel allemaal groepslessen die wekelijks gegeven worden. Voor mensen die niet iedere week op dezelfde momenten vrij hebben of voor mensen die extra lessen willen volgen zijn dit niet de meest geschikte oplossingen. Voor deze groep mensen hebben we gelukkig ook een oplossing gevonden: Privélessen!

Lees in deze blog waar je privéles ballet in Aalst kan volgen.

Bijles ballet met je eigen gekozen privéleraar via Superprof

Volg je liever een-op-een balletlessen of wil je graag een bepaalde techniek onder de knie krijgen? Dan kan je vast en zeker terecht op het online platform van Superprof. Hierop geef je de regio in Gent waar je de lessen wilt volgen in en laat je weten op welk niveau de danslessen gegeven moeten worden. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien met alle leerkrachten die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je danslessen te geven! Het enige wat je nog moet doen is een van deze leerkrachten een berichtje sturen om een eerste les in te plannen.

Deze eerste les wordt in de meeste gevallen gratis gegeven. Dit komt doordat deze les vaak gebruikt worden als kennismakingsles. Hierin komt de leerkracht erachter op welk niveau je balletvaardigheden op dat moment zitten. Hierna zal je privé docent een gepersonaliseerd lesplan opstellen zodat jij op een efficiënte manier de technieken van de dans onder de knie kan krijgen.

Balletdanser voert sprong uit
Wanneer je balletlessen volgt, zul je in de gevorderde lessen leren hoe je bepaalde sprongen moet uitvoeren. Bron: Unsplash, Credit: Jansel Ferma

Het grootste voordeel dat je aan privélessen met een docent van Superprof hebt is dat je deze volledig zelf kan inplannen. Dit is vooral handig voor mensen die een afwisselend werkschema hebben en niet iedere week op dezelfde momenten hun danslessen kunnen volgen.

Een ander voordeel dat je hebt aan de privélessen is dat je 100% van de aandacht van je leerkracht krijgt. Dit betekent dat als je betaalt voor een lesperiode van 1 uur, dat je ook effectief 1 uur alle aandacht van je leerkracht krijgt. Wanneer je een groepsles volgt is dit niet het geval. Daar wordt de tijd namelijk verdeeld onder alle aanwezigen. Plan vandaag dus je eerste les ballet in met een leerkracht van Superprof!

Lees in deze blog waar je balletlessen in Vlaanderen kan volgen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!