Heb je er altijd van gedroomd om een ballerina te worden, maar weet je niet hoe je hieraan moet beginnen? Heeft je kind toevallig interesse in ballet en wil je hen helpen om hun dromen waar te maken? Dan vind je in deze blog alles wat je moet weten over de verschillende balletlessen die je in de buurt van Mechelen kan volgen.

Lees in deze blog waar je lessen ballet in Antwerpen kan volgen.

Klassiek ballet wordt vaak gezien als de basis dans van alle verschillende danssoorten. Je kan de dansstijl eenvoudig herkennen aan de elegante dansbewegingen die de dansers uitvoeren en de mooie maar vaak minimalistische kledij! Een van de meest herkenbare dingen bij ballet, zijn de schoenen met de harde platte punt waarmee de dansers op hun tenen kunnen staan.

De "tutu" is een ballet outfit die over heel de wereld herkend wordt als outfit van deze dansstijl.

Hoe wel het zeer elegante en simpele dansbewegingen lijken, zijn de dansbewegingen van het ballet een van de moeilijkste dansbewegingen die je kan leren. Daarom duurt het ook verschillende jaren voordat je de basis volledig onder de knie hebt. Dit gaat dan nog een stapje verder wanneer je naar de hogere niveau's gaat.

Wil jij de uitdaging aangaan? Dan kom je in het volgende deel van de blog te weten waar in Mechelen je hier overal voor terecht kan. Lees dus snel verder.

Vrouw oefent ballet voorstelling
Wanneer je balletlessen volgt, zul je vaak een auditie moeten doen voordat je in een bepaalde lesgroep terecht komt! Bron: Unsplash, Credit: Yan Krukov
De beste leraren Klassiek ballet beschikbaar
Vlinders
Vlinders
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
Anna
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Janelle
Janelle
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisabeth
Elisabeth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Milà
Milà
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dina
Dina
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carlotta
Carlotta
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vlinders
Vlinders
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
Anna
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Janelle
Janelle
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisabeth
Elisabeth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Milà
Milà
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dina
Dina
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carlotta
Carlotta
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Mechelen kan je Balletlessen volgen?

Woon je in de buurt van Mechelen en ben je op zoek naar balletlessen voor jezelf of voor je kind? Dan kan je deze blog gebruiken als gids bij het zoeken naar de lessen die het beste bij je passen. We hebben het namelijk over de verschillende organisaties die lessen ballet in de buurt van Mechelen organiseren.

Lees in deze blog alles over de balletlessen in Gent.

Kdans

Bij deze organisatie kunnen alle jongeren die graag willen leren dansen terecht voor het volgen van lessen in verschillende dansstijlen. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen hier ook terecht voor het volgen van pre-balletlessen. Hier leren de kinderen de basistechnieken van ballet op een aangename en speelse manier aan.

Van 7 tot 9 jaar hebben de kinderen de mogelijkheid om effectieve balletlessen te volgen. In dit niveau wordt de basis van de dans volledig aangeleerd. Hoe ouder de kinderen worden hoe verder ze in de danslessen zullen komen. Van 10 tot 14 jaar oud komen de leerlingen in ballet 2 terecht deze lessen zijn voor beginners als voor dansers die de basis al onder de knie hebben. vanaf 15 jaar oud kom je in de ballet 3 groep terecht, indien je de juiste basistechnieken onder de knie hebt. Deze lessen zijn namelijk enkel voor kinderen die al een aantal jaar aan ballet hebben gedaan.

Ook voor volwassenen zijn er verschillende lessen georganiseerd. Zo heb je de balletlessen voor volwassenen, waar je pas vanaf 18 of 21 aan kunt deelnemen. Dit is perfect voor de mensen die aan ballet willen doen. Wil je je inschrijven voor de lessen bij deze organisatie? Dan zul je voor wekelijkse lessen van 1 uur €170 voor je eerste inschrijving moeten betalen. Hier komt ook nog een extra kost van €20 om de verzekering en administratiekosten te dekken.

Op zoek naar lessen ballet in Aalst? Zoek niet langer.

Dansstudio Marlynes

Ben je op zoek naar lessen klassiek ballet in Mechelen? Heb jij of heeft je kind interesse in het volgen van deze lessen? Dan kan je terecht bij de dansstudio Marlynes. Deze organisatie voorziet namelijk ballet lessen voor kinderen vanaf 4 jaar oud tot volwassenen!

De kinderen van 4 tot 6 jaar oud komen terecht in de groep "kleuter Ballet" hier maken de kinderen op een speelse wijze kennis met de dans. Dit doen ze door gebruik te maken van de creativiteit van de kinderen zelf. Op deze manier kunnen de kinderen de basistechnieken van het Ballet op een leuke manier onder de knie krijgen.

Ontdek in deze blog waar je overal ballet les in Brugge kan volgen.

Vrouw geeft balletles
Wanneer je balletlessen bij een balletschool volgt, zul je verschillende oefeningen aan de barre moeten doen. Bron: Unsplash, Credit: Anna Shvets

Vanaf 6 jaar oud gaan de kinderen door naar de lessen klassiek ballet. Hierbij wordt de dansstijl effectief aangeleerd. De basis posities en de lichaamscontrole die nodig is om de bewegingen uit te voeren staan hier centraal. Zo zal er gewerkt worden aan techniek, houding en lenigheid. Vanaf 12 jaar krijgen de leerlingen de mogelijkheid om de technieken van pointes te leren!

Voor volwassenen zijn er ook verschillenden lessen die men zou kunnen volgen. Zo heb je de klassieke ballet lessen voor volwassenen. Ook de volwassenen worden in 2 verschillende groepen in gedeeld. De beginners en de volwassenen die ervaring hebben. De beginners hebben wekelijks 1 uur les. Voor de ervaren volwassenen duren de lessen 1,5 uur. Dit komt doordat de leerkracht tijdens de les ook nog aandacht besteed aan pointes!

Om bij deze dansschool balletlessen te volgen zul je voor 1 uur les per week €80 per 3 maanden moeten betalen. Hierbij komt ook nog een jaarlijkse kost van €5 voor de ongevallen verzekering bij.

Je hebt eveneens de mogelijkheid om privéles ballet in Leuven te volgen. Superprof wijst je de weg.

Conservatorium Mechelen

Voor de jongeren die graag een echte carrière willen starten in ballet kunnen terecht bij het conservatorium in Mechelen. Kinderen kunnen hier vanaf 6 jaar terecht voor het volgen van een cursus dansinitiatie, deze initiatie kunnen ze 2 jaar volgen. Vanaf 8 jaar krijgen de kinderen 2 uur per week dansatelier waarin er verschillende technieken aangeleerd worden. Deze twee groepen zijn de eerste en tweede graad.

Vanaf de derde graad krijg je 3 uur les per week waarvan 2 uur klassieke dans zoals ballet zijn. Het derde uur kan zelf ingevuld worden met klassieke dans of Pointes en Variaties (als je voor de laatste groep wordt toegelaten ten minste)

Jongeren vanaf 15 komen in de vierde graad terecht. Hier krijg je 3 uur per week les, waarvaan ook weer 2 uur klassieke en een uur waarvan je de stijl kan kiezen.

Ook volwassenen hebben de kans om ballet lessen bij deze organisatie te volgen. De volwassenen krijgen anderhalf uur les per week. Heb je interesse om deel te nemen? Dan zul je €200 per schooljaar moeten betalen! De jongeren die deze danslessen volgen moeten per schooljaar tussen de €87 en €107 betalen.

Ballet leerkracht helpt kinderen met balletpassen
Balletlessen zijn er voor alle leeftijden. Zo kunnen kinderen vaak overal terecht om deze lessen te volgen. Bron: Unsplash, Credit: Gustavo Fring

Dansrijk

Voor de zeer jonge kinderen die in de buurt van Mechelen kennis willen maken met ballet zijn de lessen van de organisatie het dansrijk perfect! Deze organisatie voorziet namelijk lessen voor kinderen die in de 2e kleuterklas zitten tot lessen voor kinderen in het 4e leerjaar.

De jongste groep met deelnemers van de tweede en derde kleuterklas zullen de "balletpret" lessen volgen. Tijdens deze lessen krijgen de kinderen op een spelende manier de basis van de dans aangeleerd.

Vanaf het moment dat de kinderen naar de lagere school gaan zullen de lessen er een stukje serieuzer aan toe gaan. Zo gaan ze namelijk verder op de technieken die op een spelende manier aangeleerd zijn om zo de basis van de dansstijl effectief onder de knie te krijgen. Ieder jaar zullen de kinderen verdergaan naar het volgende niveau totdat ze in het 3e niveau zitten. Dit is het laatste niveau die deze dansschool voor de klassieke dans aanbied. Om je kind deel te laten nemen aan de lessen zul je €155 per schooljaar moeten betalen.

Zoals je ziet zijn er in Mechelen verschillende mogelijkheden wanneer het aankomt op het volgen van ballet lessen, maar deze lessen zijn niet geschikt voor iedereen. Zo zijn de lessen voor volwassenen meestal in een groep. Dit is handig voor mensen die graag andere mensen leren kennen, maar er zijn ook mensen die enkel bijlessen nodig hebben of die slechts bepaalde technieken onder de knie willen krijgen. Voor deze mensen hebben we een oplossing gevonden: privélessen! Lees in het volgende deel van de blog waar je deze lessen zou kunnen volgen.

Privé balletlessen bij Superprof

Volg je liever een-op-een lessen maar weet je niet waar je deze zou kunnen vinden? Dan kan je vast en zeker terecht op het online platform van Superprof. Op dit online platform geef je de regio waar je lessen wilt volgen in en laat je weten op welk niveau je balletlessen wilt volgen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien met alle verschillende leerkrachten die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je balletlessen te komen geven. Je kan hier dan een leerkracht uit kiezen en deze een berichtje sturen om een eerste les in te plannen.

Deze eerste les zal meestal gratis aangeboden worden. Dit komt doordat de meeste privé docenten de eerste les als kennismakingsles gebruiken. Wanneer deze les voorbij is, zal de leerkracht weten op welk niveau je ballet vaardigheden liggen en kan hij of zij een gepersonaliseerd lesplan opstellen. Met dit lesplan zul jij op een zo efficiënt mogelijke manier de nieuwe ballettechnieken leren!

De leerkrachten die hun diensten via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van balletlessen. Ze zullen er dus alles aan doen om jou te helpen om je vaardigheden naar het volgende niveau te tillen.

Privé docent geeft privéles
Privélessen zijn er ook voor alle niveaus! De leerkrachten kunnen je vaak helpen met de dingen die jij wilt leren. Bron: Unsplash, Credit: Gustavo Fring

Het volgen van privélessen ballet heeft een aantal voordelen ten opzichte van het volgen van groepslessen ballet. Het grootste voordeel dat je aan het volgen van privélessen hebt is dat je deze meestal volledig zelf kan inplannen. Dit is vooral handig voor mensen die een vaak wisselend werkschema hebben, zodat ze zelf de lessen kunnen inplannen op momenten waar ze volledig vrij zijn. Een ander voordeel dat je hebt wanneer het aankomt op het volgen van privélessen ballet is dat je alle aandacht van je leerkracht zult krijgen. Tijdens een groepsles zal deze leerkracht zijn of haar aandacht tussen alle aanwezigen moeten verdelen, maar wanneer he een privéles volgt zal de leerkracht alle aandacht voor jou hebben.

Privélessen zijn ook handig voor mensen die enkel specifieke technieken willen leren of voor mensen die pas beginnen met de dans, en die nog wat extra lessen kunnen gebruiken! Privélessen zijn er dus voor iedereen. Wacht niet langer en plan vandaag nog je eerste les in!

In deze blog kom je erachter waar je balletles in Vlaanderen kan volgen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!