Ben je op zoek naar een nieuwe hobby en heb je altijd al van dansen gehouden? Heeft je kind interesse in het leren dansen? Dan zijn balletlessen misschien wel de perfecte optie! We gaan het vandaag hebben over de verschillende organisaties in de buurt van Brugge die balletlessen voor alle niveaus organiseren.

Klassiek ballet wordt gezien als de basis van alle andere dansstijlen. Dit komt doordat het een van de oudste dansstijlen is die er tegenwoordig nog gedanst wordt. Ook zijn de posities en de verschillende bewegingen die je in deze dansstijl gebruikt, terug te vinden bij andere dansstijlen.

In deze blog kom je erachter waar je lessen ballet in Antwerpen?

De dansstijl wordt over heel de wereld herkent, de elegante dansbewegingen en de eenvoudige kleding die vaak wordt gebruikt tijdens het oefenen zijn universele herkenningspunten voor deze dans. Tijdens de voorstellingen kan je de dansstijl ook herkennen aan de typische "tutu" die de vrouwelijke balerina's vaak moeten dragen.

Een professionele ballerina wisselt meer dan 100 paar balletschoenen per jaar!

Ballet focust vooral op expressie en op het uitbeelden van verschillende bewegingen op een zeer elegante manier. Als je ooit al eens naar een balletvoorstelling bent gaan kijken, heb je waarschijnlijk gemerkt dat de dansbewegingen vrij simpel en eenvoudig te leren lijken. Het tegendeel is echter waar! Zo hebben de meeste balerina's die aan deze voorstellingen deelnemen verschillende jaren ervaring, vaak zelfs van jongs af aan!

Wil jij de uitdaging aangaan en het wagen om de moeilijke dans onder de knie te krijgen? Was het misschien altijd wel al je droom om aan een balletvoorstelling mee te doen? Lees dan snel verder!

Balletleerkracht geeft jonge ballerina tips
Wanneer je balletlessen volgt zal je dansleerkracht je de juiste technieken proberen aan te leren. Bron: Unsplash, Credit: Budgeron Bach
De beste leraren Klassiek ballet beschikbaar
Vlinders
Vlinders
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
Anna
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Janelle
Janelle
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisabeth
Elisabeth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Milà
Milà
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dina
Dina
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carlotta
Carlotta
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vlinders
Vlinders
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
Anna
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Janelle
Janelle
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisabeth
Elisabeth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Milà
Milà
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dina
Dina
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carlotta
Carlotta
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Brugge kan je Balletlessen volgen?

Woon je in de buurt van Brugge en ben je op zoek naar balletlessen voor jou of je kinderen? Dan ben je bij het juiste adres! We hebben het namelijk over de verschillende organisaties die in de Buurt van Brugge balletlessen organiseren.

Kom er in deze blog achter waar je privélessen ballet in Gent kan volgen.

Rose De Leyn

Iedereen die in de buurt van Brugge graag balletlessen wilt volgen, kan terecht bij de dansschool Rose de Leyn. Hier kunnen kinderen terecht voor het volgen van danslessen in verschillende dansstijlen, waaronder ook het klassiek ballet.

Heb je jonge kinderen en zijn ze altijd aan het dansen? Dan zijn de kinder balletlessen misschien wel iets voor hen! Kinderen vanaf 4 jaar hebben de mogelijkheid om balletlessen bij deze organisatie te volgen! Van 4 tot 7 jaar kunnen kleuters en beginners de beginnerslessen volgen, vanaf 8 jaar komen deze kinderen terecht in de eerste graad van de balletlessen. Wanneer ze hier voldoende ervaring opgedaan hebben, kunnen ze doorstromen naar de 2e graad.

Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen hier terecht voor het volgen van beginner lessen. De kinderen die al in hun jongere jaren balletlessen gevolgd hebben kunnen ook meteen terecht in 2e graad van de balletlessen. Na deze lessen zijn er ook nog de niveau's klassiek B en klassiek C waar de kinderen vanaf 15 jaar terecht kunnen!

Voor volwassenen zijn er ook verschillende lessen beschikbaar. Heb je nog nooit aan ballet gedaan? Dan kan je terecht in de beginnerslessen van deze dansschool. De volwassenen die wel al wat ervaring hebben in het ballet, kunnen met een auditie in de "klassiek B" groep terecht komen.

Om deel te kunnen nemen aan deze lessen zul je per jaar €270 moeten betalen of €150 per halfjaar. Wanneer je dit doet krijg je een uur tot anderhalf uur per week balletles.

Op zoek naar lessen ballet in Aalst? Zoek niet langer.

Ballet leerkracht geeft stretch oefeningen
Ballerina's gebruiken verschillende soorten schoenen als ze wel of niet op hun tenen moeten staan. Bron: Unsplash, Credit: Budgeron Bach

Dancelot

Als je balletlessen wilt volgen, kun je ook terecht bij de dansschool "Dancelot". Bij deze organisatie heb je namelijk verschillende lessen waar je aan kunt deelnemen. Zo hebben ze verschillende lestrajecten die je zou kunnen volgen.

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen terecht in de klassieke balletlessen. Dit is de ideale basis voor het aanleren van andere dansstijlen. Bij deze dansstijl leer je dingen zoals een correcte lichaamshouding, bewegingscontrole, coördinatie en nog veel andere dingen die belangrijk zijn tijdens het dansen.

In het eerste jaar komen wat basis bewegingen aan bod, maar is er van effectief ballet nog niet echt spraken. Vanaf 7 jaar zullen de kinderen echte klassieke lessen krijgen, met oefeningen aan de barre en voorbereidingen op grote sprongen en turns. Hoe ouder de kinderen worden, hoe meer focus er op de technieken zal gelegd worden. Het lesgeld van kinderen Kinderen ligt tussen €145 en €169 per semester.

De volwassenen die graag balletlessen willen volgen kunnen ook terecht bij deze organisatie! Zo voorzien ze lessen voor mensen die toen ze jonger waren al balletlessen gevolgd hebben. Er zijn ook speciale lessen voor mensen die hun dromen willen waarmaken, maar nog nooit balletlessen gevolgd hebben. Volwassenen die graag deel willen nemen aan de balletlessen moeten voor een wekelijkse les van een uur en een kwartier, €169 per semester betalen.

Interesse om lessen ballet in Mechelen te volgen? Waarom nog langer wachten?

Klassiek Ballet Brugge

Bij de organisatie Klassiek Ballet Brugge kunnen mensen die graag balletlessen willen volgen terecht voor het volgen van verschillende soorten lessen. Zo kunnen kinderen van 4 tot 15 jaar terecht bij deze dansorganisatie voor het volgen van lessen. Bij deze lessen moet je goed kijken in welke dansstudio je deze lessen kan volgen.

Ook voor volwassenen zijn er verschillende balletlessen beschikbaar die men kan volgen. Zo hebben ze een groep voor volwassenen die nog nooit aan ballet hebben gedaan. In deze beginnersgroep leren de dansers de basistechnieken van de klassieke dansstijl aan. Voor de volwassenen die ooit al een aantal balletlessen gevolgd hebben zijn er ook speciale lessen voorzien. Op deze manier kunnen ze verder werken aan de technieken die ze niet meer zo goed onder de knie hebben.

Ballerina stretcht na balletles
Wanneer je balletlessen volgt, zul je vaak ook aan je lenigheid werken. Bron: Unsplash, Credit: Budgeron Bach

Conservatorium Brugge

Voor de jongeren die graag een serieuze opleiding willen volgen in de buurt van Brugge kunnen terecht bij het conservatorium in Brugge. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen terecht in de tweede graad van danslessen terecht. Hierbij krijgen de leerlingen 2 uur per week les. Over een tijdspanne van 4 jaar leren de kinderen de volledige basis van het klassiek ballet.

Wanneer je dit niveau gehaald hebt kan je doorstromen naar de derde graad. Hier bouw je verder op je basistechniek van het klassiek ballet. In deze lessen werk je op de elegantie en gedetailleerd voetenwerk.

Er zijn veel verschillende opties wanneer het aankomt op het volgen van lessen ballet in Brugge. Deze lessen zijn vaak voor kinderen of voor volwassenen in groep. Dit is vooral handig voor mensen die graag nieuwe mensen leren kennen of die graag een nieuwe sociale activiteit aan hun week toevoegen. Maar er zijn ook mensen die liever een-op-een lessen willen volgen of mensen die enkel bepaalde technieken willen leren en dus niet terecht kunnen in deze algemene groepslessen. Voor deze mensen hebben we ook een oplossing gevonden, namelijk: privélessen.

Je hebt eveneens de mogelijkheid om privéles ballet in Leuven te volgen. Superprof wijst je de weg.

Privélessen ballet in Brugge met Superprof

De mensen die in de buurt van Brugge liever een-op-een lessen willen volgen kunnen terecht op het online platform van Superprof om op een snelle en eenvoudige manier een leerkracht te vinden die jou in jouw buurt kan helpen. Je geeft de regio waar je lessen wilt volgen in en je laat weten op welk niveau deze lessen gegeven moeten worden. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien van alle leerkrachten die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je balletlessen te geven. Het enige wat je nog moet doen is een van deze leerkrachten een berichtje sturen om een eerste les in te plannen.

Deze eerste les wordt in de meeste gevallen gratis gegeven. Dit komt doordat deze les gebruikt wordt als kennismakingsles. Hierin komt de leerkracht er achter op welk niveau jouw huidige vaardigheden effectief liggen tijdens deze les kan je ook altijd laten weten welke technieken je effectief wilt leren. Na deze les zal de privé docent een gepersonaliseerd lesplan opstellen waarmee hij of zij jou kan helpen om je vaardigheden naar het volgende niveau te tillen.

ballerina voert sprong uit
Wanneer je al een aantal jaar ervaring hebt in Ballet, zul je ook verschillende Sprongen en turns leren! Bron: Unsplash, Credit: Budgeron Bach

De leerkrachten die hun diensten aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van balletlessen en zullen jou alle kneepjes van het vak op een enthousiaste manier bijbrengen.

Wanneer je privélessen ballet bij een privé docent van Superprof zou volgen, heb je ook nog een aantal verschillende voordelen die je eventueel kan ervaren. Zo heb je bijvoorbeeld het voordeel dat je de lessen volledig zelf zou kunnen inplannen. Dit is vooral handig voor mensen die niet iedere week op dezelfde momenten vrij hebben, maar die toch een nieuwe hobby willen aangaan.

Een ander voordeel dat je hebt bij het volgen van privé balletlessen is dat je alle aandacht van je leerkracht zal krijgen. In een normale groepsles krijgt iedere danser evenveel aandacht van de leerkracht. Dit betekent vaak slechts 10 minuten individuele aandacht. Bij privélessen krijg je alle aandacht van je leerkracht. Op deze manier zorg je ervoor dat je de dansstijl op een zo efficiënt mogelijke manier leert.

Zoals je kan zien heeft het volgen van privélessen ballet voordelen voor je. Ben je zelf op zoek naar wat deze voordelen voor jou kunnen betekenen? Wacht dan niet langer en plan je eerste les in!

Kom er in deze blog achter waar je balletlessen in Vlaanderen kan volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!