Ben je op zoek naar een nieuwe hobby en is dans altijd wel iets voor jou geweest? Heeft je kind een passie voor dans en wil je hem of haar zoveel mogelijk ondersteunen in hun ontwikkeling? Dan kunnen balletlessen misschien de oplossing wel zijn!

Ballet is een van de meest bekende en oudste vormen van dans. Over heel de wereld worden er verschillende grote voorstellingen georganiseerd waar enorm veel mensen naar gaan kijken. Sommige zijn zelfs zo bekend dat iedereen de naam ervan kent. Denk hierbij maar aan een voorstelling van het Zwanenmeer of van De notenkraker!

Kom er in deze blog achter waar je balletles in Gent kan volgen.

De klassieke dansstijl is eenvoudig te herkennen door verschillende dingen. Zo worden bijvoorbeeld de dansbewegingen op een zeer elegante manier uitgebeeld. Je kan een balletdanser ook herkennen aan de balletschoenen met de stompe punt waarmee er vaker op de tenen gestaan wordt. Voor veel mensen is dit een van de mooiste dansstijlen om naar te kijken, maar het is ook een van de moeilijkste stijlen om volledig juist te kunnen uitvoeren. Hiervoor heb je vooral veel ervaring en oefening nodig!

Ballet is een van de oudste dansstijlen die er bestaan. Dit betekent echter niet dat deze hierdoor minder populair is! Er zijn over heel Vlaanderen verschillende dansacademies waar je deze stijl kan leren!

Heb jij er ook altijd van gedroomd om deze klassieke dansstijl te kunnen dansen of ben je misschien opzoek naar een nieuwe hobby? Dan kan je hier bijna overal voor terecht. Zo hebben we het in deze blog over de verschillende organisaties waarbij je balletlessen in Antwerpen kan volgen. Lees snel verder en kom erachter waar jij of je kind terecht kan om de dansstijl onder de knie te krijgen.

Ontdek in deze blog waar je balletles in Aalst kan volgen!

Ballet dansers in ballet schoenen
Balletlessen zijn er voor iedereen. Zo kunnen kinderen van op jonge leeftijd deze dansstijl al aangeleerd krijgen. Bron: Unsplash, Credit: Jess Zoerb
De beste leraren Klassiek ballet beschikbaar
Vlinders
Vlinders
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
Anna
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Janelle
Janelle
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisabeth
Elisabeth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Milà
Milà
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dina
Dina
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carlotta
Carlotta
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vlinders
Vlinders
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
Anna
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Janelle
Janelle
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisabeth
Elisabeth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Milà
Milà
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dina
Dina
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carlotta
Carlotta
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Antwerpen kan je Balletles volgen?

Ben je op zoek naar balletlessen in de buurt van Antwerpen, maar heb je geen idee waar je hiervoor overal terecht kan? Geen enkel probleem! We zijn namelijk op zoek gegaan naar alle organisaties die er in de buurt van Antwerpen balletlessen geven.

Danzateljee

Bij het Danzateljee kan iedereen die graag balletlessen in Antwerpen wilt volgen terecht. Zo hebben ze lessen voor kinderen en volwassenen, ook worden de lessen voor allerlei soorten niveaus georganiseerd. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen al terecht bij deze dansschool om een aantal lessen kleuterballet te volgen. De kinderen krijgen hier op een spelende manier de basis technieken aangeleerd. Zo leren ze hun tenen gebruiken en hun voeten juist zetten. Tijdens deze lessen mogen de kinderen aandoen wat ze willen. Het enige wat ze moeten kunnen doen is zelf gaan plassen, de kleding moet hier dus niet in de weg zitten of te ingewikkeld zijn. Indien je eerst wilt weten of de lessen wel iets voor je kind zijn kan je een proefles volgen, dit kost €10. De mensen die hun kinderen een volledig dansseizoen willen inschrijven moeten €250 betalen. Je kan er ook voor kiezen om per 10 lessen te betalen, deze tienbeurten kaart kost €100.

Na het kleuterballet zullen de kinderen terecht komen in de groep Pré-ballet. Dit is de groep voor kinderen vanaf 5 jaar en ze zullen al op een iets efficiëntere manier de technieken aangeleerd krijgen. Om je kind hiervoor in te schrijven kost het ook €250 voor een volledig dansseizoen. Je je kind de lessen ook laten uit proberen door een proefles te volgen. Hiervoor betaal je €10. Wanneer je je kind per 10 lessen wilt inschrijven, dan kan je best de tienbeurten kaart kopen. Hiervoor betaal je €100.

Kom in deze blog alles te weten over de balletlessen in Brugge!

Vanaf  6 jaar worden de kinderen in de groep Ballet A ingedeeld. Tijdens deze lessen wordt er gewerkt aan de effectieve barre en wordt er meer en meer aandacht gegeven aan de technieken. Vanaf dit jaar krijgen kinderen iedere 2 jaar ook een balletexamen zodat de ouders de evolutie van de kinderen kunnen ervaren. Tijdens deze lessen zullen de kinderen ook een verplicht uniform moeten dragen!

Na dit niveau zullen kinderen verder gaan naar de ballet A+ groep. Hier kunnen beginners nog in terecht, maar het zijn lessen die eigenlijk meer bedoeld zijn voor alle kinderen die al wat ervaring hebben. Na dit niveau heb je verschillende andere niveaus namelijk: Niveau B, Niveau C, Niveau D. Om deel te kunnen nemen aan deze lessen moet je geslaagd zijn voor het examen van het vorige niveau. Je zult hiervoor elke 2 jaar de mogelijkheid krijgen!

Ook voor volwassenen zijn er balletlessen beschikbaar, zo heb je balletlessen voor volwassenen vanaf 16 jaar. Deze volwassenen krijgen wekelijks een uurtje les en zullen werken aan technieken en lenigheid van het klassiek ballet. De volwassenen hoeven geen officieel uniform te dragen, maar ballet kleding wordt wel aangeraden. De volwassenen betalen voor een volledig dansseizoen €250 en voor een proefles €10. Op deze manier kan je eerst proberen of de dansstijl wel iets voor jou is.

Balletdansers lopen op podium
Wanneer je lang genoeg balletlessen volgt, kan je ook meedoen aan voorstellingen. Bron: Unsplash, Credit: Kazuo

Ballet Workout Antwerpen

Bij Ballet Workout Antwerpen kan iedereen die graag wat klassiek ballet onder de knie wilt krijgen. Tijdens de lessen worden de basistechnieken van het klassiek ballet aangeleerd, maar de focus ligt vooral op het aanleren van een goede houding tijdens het sporten. De lessen zijn toegankelijk voor mensen van 16 tot 80 jaar!

Voor volwassenen zijn er 3 verschillende niveaus voor de balletlessen, deze niveaus zijn: Beginners, Pre-Advanced en Advanced. Voor de mensen die zich een heel jaar willen inschrijven kost het €1100, hiermee krijg je toegang tot alle ballet workout lessen en andere dansen die je beschikbaar zijn. Voor de mensen die nog niet zeker zijn kunnen ook een maand uitproberen, deze maandkaart is 30 dagen geldig en kost €150 in totaal.

Op zoek naar balletlessen in Mechelen? Dan kom je er in deze blog alles over te weten.

Voor kinderen die graag willen leren dansen worden er ook ballet lessen georganiseerd. Zo kunnen kinderen vanaf 3 jaar tot 12 jaar een of twee keer per week les volgen. Voor de kinderen volgen de lessen dezelfde tijdsspanne als het schooljaar. Zo moet je voor 1 les per week van september tot juni €400 betalen en voor 2 lessen per week €500 betalen. Naast deze kost komt er ook nog een eenmalige kost bij van €79 voor het uniform en een jaarlijkse kost van €10 voor de verzekering.

Koninklijke balletschool Antwerpen

Voor kinderen die een zeer grote passie voor het ballet hebben en die hier ook wel een carrière in willen starten, kunnen in Antwerpen terecht bij de koninklijke balletschool. Deze school geeft namelijk een secundaire opleiding dat gecombineerd wordt met een volwaardig dansprogramma. Kinderen van 12 tot 18 jaar kunnen zich hiervoor inschrijven via een auditie.

Indien je je na je laatste jaar nog niet klaar voelt om aan een professionele carrière te beginnen, kan je bij deze school ook nog een vervolmakingsjaar volgen. Hier zul je je danscompetenties verder uitwerken!

Ballerina geeft voorstelling
Om bij sommige dansscholen binnen te komen, moet je eerst je dansvaardigheden in een auditie tonen. Bron: Unsplash, Credit: Sergei Gavrilov

Zoals je kan zien zijn er verschillende opties wanneer het aankomt op het volgen van balletlessen in Antwerpen. Deze lessen zijn echter op specifieke momenten en vaak in groep. Dit is handig voor mensen die graag andere mensen leren kennen of die graag in groep sporten. Maar er zijn ook mensen die enkel bepaalde technieken willen leren of die naast deze lessen nog extra hulp nodig hebben. Voor deze mensen hebben we ook een oplossing gevonden: privélessen!

Lees in deze blog alles over de privé balletlessen in Leuven!

Privé balletlessen via Superprof

Volg je liever een-op-een lessen ballet of wil je extra lessen volgen? Dan kan je vast en zeker terecht op het online platform van Superprof. Hier geef je de regio waar je de lessen wilt volgen in en laat je weten op welk niveau je de balletlessen wilt volgen. Je krijgt dan een lijst te zien met alle leerkrachten die er in jouw buurt beschikbaar zijn. Hier moet je dan een leerkracht van uitkiezen en een berichtje sturen om een eerste les in te plannen.

Deze eerste les wordt vaak gratis gegeven aangezien ze deze gebruiken als kennismakingsles. Tijdens deze les zal de leerkracht er dan achter komen op welk niveau jouw dansvaardigheden zitten. Wanneer de eerste les afgelopen is zal de leerkracht een gepersonaliseerd lesplan opstellen zodat jij de technieken die je wilt leren op een efficiente manier onder de knie kan krijgen. De prijs die je na de eerste les per uur moet betalen ligt ergens tussen €30 en €80 per uur!

Kinderen-oefenen-balletvoorstelling
Wanneer je balletlessen volgt, kan je vaak ook meedoen aan de voorstellingen van de dansschool! Bron: Unsplash, Credit: Kazuo Ota

Het grootste voordeel van het volgen van privélessen bij een leerkracht van Superprof is dat je deze lessen volledig zelf kan inplannen. De enige persoon waar je rekening mee moet houden is de leerkracht zelf. Dit is vooral handig voor mensen die een vaak wisselend werkschema hebben en dus niet iedere week op dezelfde momenten vrij hebben. Ook is het handig voor mensen die veel extra lessen willen en deze op een aantal dagen willen inplannen.

Een ander voordeel dat je hebt wanneer je privélessen volgt is dat de lessen op jouw tempo gaan. Wanneer je extra moet oefenen of bepaalde technieken niet zo makkelijk onder de knie krijgt, zal je leerkracht hier extra aandacht aan kunnen geven. Privélessen zijn ook handig voor professionals die enkel bepaalde nieuwe technieken willen leren en hier dus geen wekelijkse lessen voor willen volgen! Wacht dus niet langer en plan vandaag je eerste les in!

Lees hier waar je overal balletlessen in Vlaanderen kan volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!