Heb jij interesse in het leren werken met Excel, maar weet je niet goed hoe je hier best aan kan beginnen? Woon je ergens in de buurt van Gent? Dan kom je er in deze blog alles te weten over de verschillende mogelijkheden die je in de buurt van Gent hebt om hier een cursus voor te volgen.

Excel is een programma dat zowel handig is voor bedrijven als voor particulieren. Bedrijven gebruiken het programma om grafieken te ontwerpen, verkoopgegevens te ordenen en om grote gegevenslijsten op een ordelijke manier bij te houden. Particulieren gebruiken het programma vaak om hun eigen financiële situaties in het oog te houden en om hun administratie en boekhouding in orde te maken.

Excel is een programma waarmee je verschillende soorten gegevens op een zeer ordelijke manier kan bijhouden. Met behulp van de verschillende functies, die in Excel verwerkt zitten, zal je de dataverwerking van je bedrijf een stuk efficiënter kunnen laten gaan.

Wil jij ook leren werken met het programma of heb je er een basiskennis van nodig voor je nieuwe baan, maar weet je niet hoe je aan Excel moet beginnen? Dan kom je er in deze blog achter waar in Gent je hier overal voor terecht zou kunnen. Lees dus snel verder!

Lessen Excel in Antwerpen volgen? Ontdek waar het kan.

Mensen kijken naar computer
Tijdens groepslessen Excel, kunnen medestudenten je tips en tricks geven zodat jij efficiënter met het programma leert werken! Bron: Unsplash, Credit: Canva
De beste leraren Excel beschikbaar
Arwinder
5
5 (5 reviews)
Arwinder
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Louis
5
5 (3 reviews)
Louis
24€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pierre
Pierre
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rusudan
5
5 (2 reviews)
Rusudan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Twana
Twana
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robin
Robin
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lowie
5
5 (3 reviews)
Lowie
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Milan
Milan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arwinder
5
5 (5 reviews)
Arwinder
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Louis
5
5 (3 reviews)
Louis
24€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pierre
Pierre
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rusudan
5
5 (2 reviews)
Rusudan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Twana
Twana
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robin
Robin
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lowie
5
5 (3 reviews)
Lowie
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Milan
Milan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Gent kan je Excel lessen volgen

Ben je op zoek naar een cursus Excel en woon je in de buurt van Gent? Dan ben je bij het juiste adres. We gaan het namelijk hebben over de verschillende organisaties die in de buurt van Gent Excel lessen voorzien.

Westhaghe 

Bij deze organisatie kan je terecht voor het volgen van verschillende cursussen die Excel behandelen. Het bedrijf gebruikt een hands-on manier van lesgeven. Dit betekent dat je tijdens de cursus zelf meteen aan de slag gaat en alle theorie meteen ook in de praktijk kan oefenen. Ze organiseren cursussen voor alle verschillende niveaus, zo kunnen beginners terecht in de Excel Basis Cursus om de basis functionaliteiten van het programma te leren.

Wanneer je dit niveau behaalt hebt kan je terecht in een van de gevorderde cursussen. Het bedrijf heeft een cursus waarbij je vooral met tabellen en databases leert werken, maar er is ook een gevorderde cursus die het vooral over functies en formules heeft. De mensen die hier alles al over weten, kunnen terecht in de Excel Expert Cursus, hierbij leer je werken met verschillende externe gegevens en je leert om macro's te gebruiken. De meeste van deze cursussen worden in een of twee dagen gegeven.

Kom er in deze blog achter waar je privé cursussen Excel kan volgen in Aalst.

Centrum voor Volwassenenonderwijs Groeipunt Gent

De mensen die graag in hun vrije tijd Excel lessen willen volgen kunnen terecht bij het centrum voor volwassenenonderwijs het Groeitpunt in Gent. Hier heb je verschillende cursussen die je kan volgen wanneer het aankomt op het leren werken met Excel. De mensen die pas beginnen met Excel of die hier nog nooit mee gewerkt hebben kunnen terecht in de cursus "Excel Basis". De mensen die al het een en ander van Excel weten, kunnen zich best inschrijven voor de "Excel Pro" cursus. Beide cursussen hebben in totaal 60 lestijden die van februari tot juni gegeven worden. Om deel te nemen aan een van deze cursussen zul je €60 aan inschrijfgeld moeten betalen, iedere cursus heeft ook nog een aantal extra kosten die pas duidelijk worden tijdens de lessen.

Mensen schudden hand
Wanneer je over een basiskennis van Excel beschikt, heb je meer kansen op een nieuwe baan! Bron: Unsplash, Credit: Sora Shimazaki

Centrum voor Avondonderwijs

De mensen die graag een beroep in willen starten waarin ze veel zullen werken met Excel, kunnen terecht bij het Centrum voor Avondonderwijs in Gent. Hier kunnen ze zich inschrijven voor de cursus Excel. Dit is een professionele opleiding die in 4 lessen van elk 3 uur gegeven wordt. Nadat je de cursus voltooid hebt en geslaagd bent voor de proeven, krijg je hier ook een diploma van. Om deel te kunnen nemen aan deze cursus moet je in totaal €199 betalen. Tijdens deze cursus zul je de volgende onderwerpen behandelen.

  • Je leert de voordelen en mogelijkheden van Excel
  • Grafieken en tabellen leren opmaken
  • Gegevens beheren en hier overzichten over maken
  • Rekenwerk leren automatiseren
  • Alles met Werkmappen: Aanmaken, Opslaan en Afsluiten
  • Je leert de opmaak van verschillende cellen aanpassen
  • Je eigen boekhouding bijhouden door gebruik te maken van Excel

Zoals je ziet zijn er veel verschillende onderwerpen die je zult behandelen tijdens deze cursus. Het diploma dat je na de opleiding krijgt is een pluspunt die je vanaf dan aan je CV kan toevoegen. Zo weet iedere werknemer waarvoor je gaat werken dat je ook de nodige kennis van het programma hebt.

Syntra Midden-Vlaanderen

Wanneer je gaat voor een professionele opleiding kan je ook terecht bij Syntra Midden-Vlaanderen. Hier vind je namelijk verschillende Excel cursussen voor verschillende niveaus. De mensen die nog nooit met Excel gewerkt hebben kunnen bij deze organisatie terecht voor een basisopleiding in Excel. Deze basis opleiding wordt in twee dagen geven en kost €290 exclusief BTW. Wanneer je de basis onder de knie hebt heb je veel verschillende andere cursussen die je eventueel kan volgen. Zo heb je een cursus die gaat over tips en tricks die je kan gebruiken om je productiviteit en je efficiëntie met het programma te verbeteren. Om deze tips en tricks cursus te volgen betaal je €230, excl. BTW.

Ontdek in deze blog waar je terecht kan voor lessen Excel in Brugge.

Groepsles Excel in Gent
Bij de groepslessen Excel voor gevorderden leer je vaak werken met grafieken en verschillende gegevens. Bron: Unsplash, Credit: Anna

Er zijn ook verschillende andere cursussen die je bij deze organisatie kan volgen om je kennis van Excel verder uit te breiden. Zo heb je een cursus waarin je leert werken met grafieken en hoe je deze zelf kan maken met de gegevens die jij verwerkt. Ook is er een cursus voor mensen die de basis al gehad hebben, maar die hun kennis graag willen opfrissen. Over het algemeen betaal je voor deze gevorderde cursusssen €230, excl. BTW. Weet je nog niet of Excel wel een programma voor jou is? Dan kan je altijd de kennismakingscursus van deze organisatie volgen, hiervoor betaal je €190 exclusief BTW.

Privélessen Excel in Gent

De mensen die enkel een opfrissing nodig hebben van bepaalde onderdelen van het programma of die liever een-op-een lessen volgen, kunnen in Gent ook op verschillende plaatsen terecht. Deze mensen kunnen namelijk best privélessen volgen. Weet je niet waar je hiervoor in Gent terecht kan? Dan kan je best even verder lezen. We hebben het in dit deel van de blog namelijk over de verschillende organisaties waarbij je hiervoor terecht kan.

Lees hier waar je Excel lessen in Mechelen kan volgen.

Bijles op kot

De studenten die in Gent studeren of wonen kunnen op het online platform van Bijles op kot terecht voor het vinden van een bijles leerkracht die hen kan helpen bij het leren werken met Excel. De organisatie gaat na een kort gesprek op zoek naar een leerkracht die bij jou in de buurt beschikbaar is om je lessen te geven. De leerlingen van de lagere en middelbare scholen kunnen bijlessen vanaf €29 per uur volgen de leerlingen van het hoger onderwijs kunnen dit vanaf €36 per uur doen.

Privé cursussen Excel via Superprof

Superprof is een online platform waar iedereen die in de buurt van Gent woont terecht kan om een privé docent, die hen kan helpen met Excel, te vinden. Je geeft de regio waar je lessen wilt volgen in en je laat weten welke soort lessen je graag wilt volgen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien met alle verschillende leerkrachten die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je lessen te komen geven.

Lees in deze blog meer over de privélessen excel in Leuven.

Het enige wat jij nog moet doen is een van deze leerkrachten contacteren om een eerste les in te plannen. Deze eerste les wordt door de meeste proffen op superprof gratis aangeboden aangezien ze deze gebruiken als kennismakingsles. Hier komt de prof dan te weten wat je doelstellingen zijn en wat je precies allemaal van de cursus verwacht. Jij hebt dan ook de mogelijkheid om de aan de leerkracht een aantal vragen te stellen over de manier van lesgeven.

Privé docent geeft cursus Excel
Privélessen worden vaak bij de privé docent thuis gegeven. Bron: Unsplash, Credit: Gustavo Fring

De lessen zullen altijd volledig aan jou worden aangepast. Dit is niet mogelijk bij een algemene cursus omdat er te veel mensen zijn om rekening mee te houden. De gepersonaliseerde lessen zijn vooral handig voor mensen die al een basis in Excel hebben en die hier graag bepaalde extra dingen voor willen leren.

Het volgen van privé curussen Excel heeft ook nog enkele voordelen. Het grootste voordeel is het zelf kunnen inplannen van deze lessen. Het is dus niet meer nodig om je in allerelei bochten te wringen om optijd bij je lessen te zijn. Je plant de lessen in op momenten waar jij niets de doen hebt. Een ander voordeel dat je kan ervaren wanneer je privélessen volgt is dat je de volledige aandacht van je leerkracht krijgt. Wanneer je dan met een probleem of met een vraag komt te zitten, kan je deze meten aangeven bij je leerkracht en een zeer uitgebreid antwooord verwachten.

Ontdek in deze blog waar je een cursus Excel in Vlaanderen kan volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu