Woon je in de buurt van Antwerpen en wil je een nieuwe sport ontdekken? Dan is het leren tennissen misschien wel iets voor jou!

Tennis is een sport die voor veel mensen heel leuk is om naar te kijken, maar er zijn ook veel mensen die deze sport willen uitoefenen. Echter doen ze dit niet vaak aangezien de tennislessen veel te duur waren of omdat ze liever niet in groep tennislessen zouden volgen.

Heb jij interesse in het leren tennissen en wil je graag enkele lessen volgen om het uit te proberen? Kom er dan in het volgende deel van onze blog achter waar je tennislessen kan volgen in Antwerpen.

Lees in deze blog waar je tennisles in Gent kan volgen.

Vrouw volgt tennisles
Bij verschillende clubs krijg je af en toe een individuele les waarbij je veel techniek oefeningen doet. Bron: Unsplash, Credit: Richard Sagredo
De beste leraren Tennis beschikbaar
Robbe
5
5 (2 reviews)
Robbe
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Estelle
Estelle
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Murielle
Murielle
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Senne
5
5 (2 reviews)
Senne
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Soentjens
Soentjens
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Floor
Floor
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robbe
5
5 (2 reviews)
Robbe
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Estelle
Estelle
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Murielle
Murielle
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Senne
5
5 (2 reviews)
Senne
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Soentjens
Soentjens
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Floor
Floor
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Antwerpen kan je leren tennissen?

Wil je leren tennissen en woon je in de buurt van Antwerpen? Weet je niet goed waar je hiervoor terecht zou kunnen? Dan kan je best even verder lezen, we hebben het namelijk over de verschillende organisaties waar je tennislessen kan volgen.

Tennisclub Borgerweert

Wil je leren tennissen in de buurt van Antwerpen? Dan kan je vast en zeker terecht bij de tennisclub Borgerweert. Deze tennisclub voorziet lessen voor allerlei soorten niveaus en leeftijden. Zo kunnen kinderen, volwassenen en senioren bij deze club terecht om tennislessen te volgen.

De lessen voor kinderen worden in verschillende groepen opgedeeld, deze groepen worden in bepaalde kleuren ingedeeld.

Wit is de kleur die wordt gegeven aan de groep waar kinderen van 3 tot 5 jaar kunnen leren tennissen. Er zijn verschillende leerkrachten beschikbaar die lessen aan groepjes van 3 tot 6 kinderen geven. Ze verdelen de kinderen in groepen zodat alle kinderen genoeg individuele aandacht krijgen. De lessen worden wekelijks gegeven. Per 20 lessen die elk 1 uur duren, zul je €120 moeten betalen.

Tennis is een goede sport om de hand-oog coördinatie van een kind te ontwikkelen. Het kind moet namelijk de bal op het juiste moment kunnen raken.

Vanaf 5 tot 9 jaar zijn er twee onderverdelingen, namelijk blauw en rood. Kinderen van 5 tot 7 jaar worden in de blauwe groep geplaatst en de kinderen van 7 tot 9 jaar behoren in de rode groep. Beide groepen krijgen 1 uur les per week en moeten €160 per lespakket van 20 lessen betalen.

De kinderen van 9 tot 10 jaar worden opgedeeld in 2 verschillende groepen. De grootte van de groepen worden hier aangepast naar 1 tot 4 leerlingen per leerkracht. Dit komt doordat er tijdens deze lessen veel meer aandacht aan individuele technieken wordt gegeven. De "Oranje go" groep is voor kinderen die niet op een hoog niveau willen gaan spelen en die enkel willen tennissen als hobby. Indien je je kind hiervoor wilt inschrijven krijgt hij of zij 1 uur les per week en zul je voor een lessenpakket van 20 lessen €230 moeten betalen.

De "Oranje Pro" groep is voor kinderen van 9 tot 10 die graag op hoog niveau willen gaan tennissen en mee willen doen aan de competitie. Hier krijgen de kinderen ook tennislessen in groepjes van 1 tot 4 leerlingen per leerkracht. Om je kind in te schrijven voor deze tennislessen zul je per 20 lessen €290 moeten betalen.

De kinderen van 10 tot 18 jaar worden ook weer in 2 groepen onderverdeeld. De lessen worden weer in groepen van maximaal 4 mensen. Wil je dat je kinderen tennislessen volgen in deze groepen? Dan zul je per 20 lessen €290 moeten betalen.

Kinderen wachten op tennisles
Wanneer je tennislessen in groep volgt, zul je soms moeten wachten totdat een andere groep klaar is met spelen. Bron: Unsplash, Credit: Christian Tenguan

Voor volwassenen die graag willen leren tennissen kunnen ook bij deze organisatie terecht. Met de start to tennis lessen zul je de basis van het tennissen op een leuke manier aangeleerd krijgen. Er is geen specifieke achtergrond nodig om deze lessen te volgen. Wil je deze lessen volgen? Dan zul je in totaal €255 moeten betalen. Heb je ooit tennislessen gevolgd en wil je hier graag weer mee beginnen? Dan kan je terecht bij de "keep on tennis" lessen. Hier wordt je basis opgefrist en zullen beginners hun vaardigheden verder kunnen ontwikkelen. Om deel te nemen aan deze lessen zul je €360 per 20 lessen moeten betalen.

Tennisles in Mechelen volgen? Lees er in deze blog alles over.

Tennisclub Ruggeveld

Deze tennisclub is een van de grootste clubs die je in de buurt van Antwerpen kan vinden. Hierdoor organiseren ze vaak verschillende dingen zoals clubcompetities en vriendelijke competities tegen andere clubs. De tennisclub heeft ook een aparte tennisschool waar er zowel lessen voor kinderen als lessen voor volwassenen worden voorzien.

Kinderen die aan de tennisschool lessen volgen zullen volgens hun vaardigheidsniveau ingedeeld worden in bepaalde groepen. Elk van deze groepen zal verder bouwen op de vaardigheden die de kinderen al onder de knie hebben. In het laatste niveau leren de kinderen hoe ze op een volledig veld moeten spelen. Hierbij wordt dan ook voor de eerste keer een competitie bal geïntroduceerd.

Volwassenen die graag willen leren tennissen hebben bij deze organisatie verschillende mogelijkheden om dit te doen. Zo heb je groepslessen waar je met vrienden of familie kan leren tennissen. De groepslessen zijn telkens 1 uur per week en worden verkocht in lespakketten van 10 lessen. Wanneer je dit met 2 personen wilt doen betaal je €200 per persoon, Groepen van 3 man betalen €160 per persoon en groepen van 4 personen zullen slechts €120 per persoon kosten.

Indien je nog nooit tennislessen hebt gevolgd kan je altijd deelnemen aan de start to tennis lessen. Hier krijg je in groepen van 4 personen de volledige basis van de sport op een aangename manier aangeleerd. Je krijgt wekelijks een uur les en je zult in totaal 10 lessen volgen. Om deze opleiding te volgen zul je in totaal €120 per persoon moeten betalen.

Kom er in deze blog achter waar je tennisles in Aalst kan volgen.

Man volgt groepsles tennis
Tijdens een groepsles zul je vaak ook kleine wedstrijden spelen tegen je medestudenten. Bron: Unsplash, Credit: Julian Schiemann

Tennisclub Linkeroever

Mensen die in de buurt van Antwerpen graag willen leren tennissen kunnen vast en zeker terecht bij de Grinta tennis Academy die door de tennisclub wordt georganiseerd. Er worden lessen voor kinderen en volwassenen voorzien, voor elke niveaus. De kinderen zullen op basis van hun vaardigheden in bepaalde groepen worden ingedeeld. De lessen kosten ongeveer 90 euro per 8 lessen. Dit is zeker een van de minder dure opties om oudere kinderen te laten tennissen!

Voor de volwassenen die graag willen leren tennissen kunnen deelnemen aan de Start-to-Tennis lessen. Hier krijgt iedereen die het graag zou willen een introductie tot het leren spelen van tennis. De start-to-tennis reeks is een lessenreeks die bestaat uit 5 lessen die elk een uur duren. Om deze lessen te kunnen volgen, moet je in totaal €75 betalen. Wanneer je na je lessenreeks nog wat op jezelf wilt oefenen, kan je dit ook zonder probleem doen. Zo geeft de organisatie je zelfs 5 gratis tennismomenten zodat jij verder kan met het ontwikkelen van je vaardigheden. Om aan deze lessen deel te nemen heb je enkel sport kleding nodig. De tennisballen en de tennisraketten zijn dingen die je van de club kan lenen.

Nadat je deze reeks hebt afgerond, kan je ook voor het jaar abonnement kiezen om het hele jaar door te kunnen spelen. Deze optie kost €110.

Kom er in deze blog achter waar je privéles tennissen in Brugge kan volgen.

Tennisclub herakles

De tennisclub Herakles is een grote tennisclub waar iedereen terecht kan om een aantal tennislessen te volgen. Zo zijn er het hele jaar door tennislessen voor volwassenen, dit zijn vooral groepslessen waar je met een groep van max 4 personen samen komt. Ook zijn er verschillende tenniskampen voor kinderen voorzien, hierbij krijgen de kinderen tijdens vakanties tennislessen over verschillende dagen.

Zoals je ziet zijn er veel verschillende tennisclubs in de buurt van Antwerpen waarbij je verschillende soorten tennislessen voor allerlei leeftijden kan volgen. Dit zorgt er dus ook voor dat er veel verschillende mensen willen leren tennissen. De voorgaande opties zijn echter de opties waarbij je de tennislessen enkel in groep kunt volgen. Dit is voor veel mensen niet de meest optimale optie. Zo zijn er mensen die veel liever privélessen volgen om de tennistechnieken zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. Voor deze mensen hebben we gelukkig ook een oplossing, lees snel verder.

Ontdek in deze blog waar je tennisles in Leuven kan volgen.

Man leert de bovenhandse opslag bij tennis
Wanneer je privélessen tennis volgt, zul je bepaalde technieken beter onder de knie kunnen krijgen. Bron: Unsplash, Credit: Moises Alex

Privélessen via Superprof

Iedereen die graag wilt leren tennissen kan terecht op het online platform van Superprof om een tennisleerkracht in zijn of haar buurt te vinden. Je geeft op de website je regio in en je zult een lijst te zien krijgen met alle tennisleerkrachten in die buurt beschikbaar zijn om jou tennislessen te geven.

Uit deze lijst kan je dan een van de leerkrachten kiezen om een eerste les bij in te plannen. Deze eerste les wordt meestal als kennismakingsles gebruikt en dus ook vaak gratis aangeboden. Zo kan de leerkracht er achter komen wat je huidige niveau is en hoe ver je tennisvaardigheden staan. Jij kan er tijdens deze les achter komen of de manier van lesgeven wel iets voor jou is. De prijs die je hierna per uur betaald ligt tussen da €15 en €35 per uur.

Een van de grootste voordelen die je hebt bij het volgen van een privéles tennissen, is dat je deze bijna altijd zelf kan inplannen. Je kan dit dus doen op momenten waar jij helemaal niets anders te doen hebt. Dit is vooral handig voor mensen die niet naar wekelijkse lessen kunnen omdat ze een afwisselend werkschema hebben. Plan vandaag dus nog je eerste tennisles in!

Lees in deze blog waar de mogelijkheden privé tennislessen in Vlaanderen zijn!

De beste leraren Tennis beschikbaar
Robbe
5
5 (2 reviews)
Robbe
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Estelle
Estelle
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Murielle
Murielle
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Senne
5
5 (2 reviews)
Senne
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Soentjens
Soentjens
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Floor
Floor
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robbe
5
5 (2 reviews)
Robbe
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Estelle
Estelle
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Murielle
Murielle
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Senne
5
5 (2 reviews)
Senne
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Soentjens
Soentjens
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Floor
Floor
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go
>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!