Ben je op zoek naar een nieuwe hobby en wil je graag een individuele sport uit proberen? Dan kunnen tennislessen misschien wel iets voor jou zijn! Gebruik deze blog als gids bij het zoeken naar tennislessen die perfect bij je passen.

Ontdek in deze blog waar je privélessen tennis in Antwerpen kan volgen.

Veel mensen denken dat tennis een elite sport is die veel te duur is om te volgen. Er zijn ook veel mensen die denken dat je jong moet zijn om tennislessen te volgen. Maar beide dingen zijn echter niet waar. Tegenwoordig zijn tennislessen beschikbaar voor iedereen, het enige wat je moet doen is de juiste club vinden.

Tennis is een goede manier om je lichaam in een goede conditie te houden. Met wekelijkse lessen gebruik je verschillende spieren die je niet iedere dag zou gebruiken.  Tennislessen helpen je dus om fit en gezond te blijven.

Tennislessen zij beschikbaar voor jong en oud, zo worden kinderen vaak in groepen ingedeeld om de vaardigheden die ze nodig hebben tijdens het tennissen te leren. Volwassenen kunnen vaak gewoon meedoen aan groepslessen, maar soms zijn er specifieke beginner reeksen die voorzien zijn voor mensen die nog nooit getennist hebben.

Op zoek naar tennislessen in Gent? Lees er in onze blog alles over!

Wil jij jezelf of je kind inschrijven om te leren tennissen? Woon je in de buurt van Mechelen? Lees dan verder in onze blog!

De beste leraren Tennis beschikbaar
Robbe
5
5 (2 reviews)
Robbe
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Estelle
Estelle
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Murielle
Murielle
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Senne
5
5 (2 reviews)
Senne
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Soentjens
Soentjens
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Floor
Floor
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robbe
5
5 (2 reviews)
Robbe
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Estelle
Estelle
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Murielle
Murielle
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Senne
5
5 (2 reviews)
Senne
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Soentjens
Soentjens
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Floor
Floor
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in de buurt van Mechelen kan je leren tennissen?

Woon je in de buurt van Mechelen en wil je graag tennislessen volgen, maar weet je niet waar je hiervoor terecht kan? Gebruik deze blog dan als gids bij jouw zoektocht naar de tennisclub die het beste bij je past!

Fun2tennis

Bij de organisatie Fun2tennis kunnen kinderen terecht voor het volgen van lessen. Kinderen worden in verschillende groepen, volgends het KidsTennis principe ingedeeld. De jongste kinderen zullen op een leuke manier bewegen, en zullen veel aandacht leggen op de algemene motorische vorming. De volgende groep zal met gebruik van een mousse bal kennismaken met het effectieve spel. Hier zullen de kinderen al een aantal slagen op een leuke manier aangeleerd krijgen. Na deze groep worden de kinderen in kleinere groepjes verdeeld, nu gaan ze namelijk meer aandacht besteden aan de echte technieken die gebruikt zullen worden tijdens het tennissen! Vanaf nu wordt ook effectief gewerkt aan het leren van technieken zodat de kinderen ook kunnen tennissen op een groot veld. De prijs van 10 lessen en 1 uur per week voor kinderen hangt af van de leeftijdsgroep waar je kind in toebehoort. Zo moeten de jongste kinderen €90 betalen per 10 lessen. De laatste groep betaald €120 voor 10 lessen, en indien je 2 lessen per week wilt betalen ze €220

Ben je volwassen en zou je ook graag leren tennissen? Dan kan je bij deze organisatie terecht om lessen te volgen. Je krijgt wekelijks les in een groepje met maximaal 3 andere leden. Je hebt de optie om 1 les of 2 lessen van een uur per week te volgen. Indien je gewoon de lessen wilt volgen en geen lid wilt worden van een bepaalde club zul je €120 voor 10 lessen moeten betalen en €220 voor 20 lessen in 10 weken. Je kan er ook voor kiezen om lid te worden van een club, hier moet je dan bovenop de prijs voor de lessen nog eens €30 betalen. Je kan dan wel nog buiten je lessen gebruik maken van de velden.

Tennisspelers wachten op tennislessen
Wanneer je tennislessen in groep volgt, zul je de aandacht van de leerkracht moeten delen met deze andere leden. Bron: Unsplash, Credit: Christian Tenguan

Tennis Mechelen

Bij de tennisschool "tennis Mechelen" kan iedereen die graag wilt leren tennissen terecht. De organisatie voorziet namelijk lessen voor volwassenen en voor kinderen. Dus er is voor iedereen wel een tennisles die hij of zij kan volgen. Er zijn 6 verschillende groepen waarin kinderen kunnen worden ingedeeld. Je leeftijd bepaald in welke groep je terecht zal komen:

  • Kleuter tennis: Hier komen de kinderen van 3 tot 4 jaar terecht in een groep van 6 spelers. Kinderen krijgen hier wekelijks 1 uur les. Je kan er ook voor kiezen om je kind 2 uur les per week te laten volgen. Indien je je kind hiervoor wilt inschrijven zul je €85 moeten betalen voor de lessen van 1 uur en €150 als je je kind 2 keer 1 uur les per week wilt laten volgen
  • Kidstennis Blauw en rood: In deze twee groepen komen de kinderen van 5 tot 8 jaar terecht die graag willen leren tennissen. De groepen bestaan uit 4 leerlingen en zullen voor 9 lessen €100 moeten betalen indien je 18 lessen van 1 uur wilt volgen in 9 weken kost het voor deze kinderen €180.

Om deel te nemen aan de voorgaande lessen is het verplicht om meteen ook lid te worden van de club. Bij de volgende groepen, hoef je niet meteen lid te worden, maar dan zul je wel meer moeten betalen.

Ontdek in deze blog de verschillende organisaties die tennislessen in Aalst organiseren.

  • Kidstennis oranje en groen: Deze groepen zijn voor kinderen tussen 9 en 12 jaar en zijn beschikbaar voor leden alsook voor niet-leden. De leden betalen €110 voor 9 lessen van een uur en de niet-leden betalen voor dezelfde lessen €140. In deze groepen worden de lessen ook per 4 spelers gegeven!
  • Tienertennis: Dit is de groep waarin kinderen van 13 tot 17 jaar in terecht komen, hier krijgen ze per 4 spelers les en zullen ze voor 9 lessen van een uur €120 moeten betalen. Ook deze lessen zijn beschikbaar voor niet-leden, de niet-leden zullen wil €160 moeten betalen!

Na de tienertennis groep, kan je zelf nog lessen volgen bij de volwassenen hier zul je met andere volwassenen in groepen van 3 of 4 personen tennislessen volgen. Wanneer je dit met 4 personen doet, zul je als lid €120 per persoon moeten betalen, als niet-lid zul je €160 moeten betalen voor deze 9 lessen. Wanneer je met een groepje van 3 personen bent, moeten leden €160 betalen en niet-eden moeten €210 voor 9 lessen van een uur betalen!

Persoon volgt tennislessen
Wanneer je privélessen volgt, zul je 100% van de aandacht van je leerkracht krijgen. Bron: Unsplash, Credit: Kirill Zharkiy

Tennisclub Heiveld

Woon je in de buurt van Mechelen en wil je je kind graag laten sporten? Dan zijn de tennislessen bij Tennisclub Heiveld misschien wel iets voor jou! Hier hebben ze namelijk lessen voor kinderen van 7 tot 17 jaar. Ook bij deze club wordt er gewerkt met een bepaalde kleurcode waarmee de groepen van kinderen wordt aangeduid.

Lees hier waar je tennislessen in Brugge kan vinden.

  • Rood - kinderen tussen 7 en 8 jaar: Tijdens deze lessen, leer je je slagen volledig afwerken en zul je een betere coördinatie krijgen tijdens het spelen. De echte uitblinkers in deze groep zullen in overleg met de ouders worden geselecteerd voor het wedstrijd programma.
  • Oranje - kinderen tussen 9 en 11 jaar: Wanneer je in de oranje groep komt zul je op een groter veld leren spelen en er zal meer aandacht besteed worden aan de tactiek die je tijdens een wedstrijd gebruikt. Zo leer je de bovenhandse opslag en je leert hoe je diep en breed moet spelen!
  • Tieners - kinderen tussen 12 en 17 jaar: Tijdens deze lessen worden de slagen geperfectioneerd en wordt je voorbereid op het spelen van echte wedstrijden. Indien je effectief mee wilt doen aan competitie wedstrijden, kan je hier aparte lessen voor volgen!

Bij deze tennisclub is het ook mogelijk om als volwassenen verschillende lessen te volgen. Zo krijg je iedere weekdag vanaf 19:00 de kans om lessen te volgen. Tijdens deze lessen werk je aan je slagen, je conditie en aan mentale vaardigheden die nodig zijn om je tennisniveau een stuk omhoog te tillen.

Er zijn dus verschillende organisaties in de buurt van Mechelen waarbij men kan leren tennissen, maar de lessen die je kan volgen zijn meestal verwerkt in lessenpakketten waardoor je verplicht bent om alle lessen bij te wonen. Dit is minder handig voor de mensen die al wat kunnen tennissen maar die graag nog een specifieke techniek willen leren. Voor deze mensen hebben we gelukkig ook een oplossing gevonden: Privélessen!

Tennisschoenen naast bal op tennisplein
Om te tennissen heb je enkel een terrein, een racket en tennisballen nodig! Bron: Unsplash, Credit: Valentin Balan

Volg Privélessen tennis via Superprof

Iedereen die in de buurt van Mechelen op zoek is naar privé tennislessen, kan vast en zeker gebruik maken van het online platform van superprof. Op dit platform zijn er namelijk verschillende tennisleerkrachten die in de buurt van Mechelen beschikbaar zijn om lessen te geven! Je geeft de regio waar je de lessen wilt volgen in en je laat weten op welk niveau je huidige tennisvaardigheden staan. Hierna krijg je een lijst van alle leerkrachten die jou eventueel kunnen helpen, het enige wat je nog moet doen is een eerste les inplannen.

Ontdek in deze blog waar je privéles tennis in Leuven kan krijgen.

In deze eerste les zal de leerkracht er proberen achter te komen op welk niveau je effectief zit en hij of zij zal analyseren welke soort lessen je best kan gebruiken. Indien je specifieke technieken wilt leren, kan je dat in deze les ook vragen. Doordat deze les dus meer gebruikt wordt als kennismakingsles, wordt deze ook meestal gratis aangeboden.

Wanneer deze les voorbij is, kan de privé docent een gepersonaliseerd lesplan opstellen zodat jij op een snelle en efficiënte manier je tennisvaardigheden naar het volgende niveau kan tillen! Wanneer je lessen volgt bij een prof van Superprof heb je het voordeel dat je alle aandacht van je leerkracht zult krijgen. In een groepsles zou je deze aandacht moeten delen met alle andere spelers die aanwezig zijn.

Lees in deze blog waar je tennisles in Vlaanderen kan volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!