Studeer je aan de universiteit in Leuven of ben je op zoek naar een nieuwe hobby bij jou in de buurt? Dan is het volgen van tennislessen misschien wel iets voor jou!

Tennis is een sport die goed is voor jong en oud. Jonge kinderen verbeteren hun hand-oog coördinatie op een zeer goede manier en oudere mensen zullen aan hun conditie kunnen werken.

In de tenniscompetitie zul je tegen mensen die in ongeveer hetzelfde niveau zitten moeten spelen.

In Leuven zijn verschillende tennisclubs te vinden waarbij je allerlei soorten lessen kan volgen. Zo zijn er lessen voor mensen die nog nooit in hun leven getennist hebben, maar er zijn ook lessen voor echte professionals die graag hun competitie vaardigheden willen verbeteren.

Interesse om tennislessen in Antwerpen te volgen? Ontdek met Superprof er alles over.

Tennisveld waarop lessen gegeven worden
Wanneer je leert tennissen, krijg je eerst les op een half veld alvorens je op een heel veld leert spelen. Bron: Unsplash, Credit: Tim Chow
De beste leraren Tennis beschikbaar
Robbe
5
5 (2 reviews)
Robbe
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Estelle
Estelle
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Murielle
Murielle
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Senne
5
5 (2 reviews)
Senne
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Soentjens
Soentjens
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Floor
Floor
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robbe
5
5 (2 reviews)
Robbe
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Estelle
Estelle
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Murielle
Murielle
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Senne
5
5 (2 reviews)
Senne
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Soentjens
Soentjens
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Floor
Floor
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Leuven kan je tennislessen volgen?

Ben je op zoek naar tennislessen en woon je in de buurt van Leuven, maar heb je geen idee waar je hiervoor terecht zou kunnen? Dan kan je best even verder lezen, we gaan het namelijk hebben over de verschillende clubs of organisaties die tennislessen organiseren in Leuven.

Kom er in deze blog achter waar je lessen tennissen in Gent kan volgen.

K. Stade Leuven tennisclub

Bij deze tennisclub kan iedereen terecht voor het volgen van een aantal verschillende lessen. De tennisclub voorziet namelijk lessen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Je volgt tennislessen in bepaalde groepen en niveaus. De kindergroepen worden vooral op leeftijd ingedeeld. In totaal zijn er bij deze club 5 verschillende groepen waarin de kinderen worden ingedeeld en kinderen vanaf 3 jaar kunnen hier leren tennissen. De groepen worden via de standaar kleurindeling verdeeld. In de onderstaande lijst kom je erachter in welke groep jouw kind toebehoort:

 • Wit: Kinderen vanaf 3 jaar leren tijdens deze lessen op een speelse manier hun motorische vaardigheden ontwikkelen. Van tennis is bij deze groep nog niet echt sprake.
 • Blauw en Rood: In deze groep krijgen de kinderen lessen met mousse ballen op een half terrein. Hier wordt voor de eerste keer al meer aandacht besteed aan het effectieve tennissen.

Dit zijn de groepen waarbij het tennissen nog een zeer vaag concept is, de kinderen leren vooral hun motoriek ontdekken. In deze groepen kan je lespakketten van 8 weken aanschaffen, hier kan je dan kiezen of je 1 of 2 uur les per week zou willen. De optie waarbij je 1 uur les krijgt kost €90 en de optie waarbij je 2 uur les per week krijgt kost €160.

 • Oranje: Dit is de eerste groep waar er maar maximaal 4 personen per les aanwezig zijn. Hier krijgen de kinderen de basis van de sport onder de knie en zullen ze zich verdiepen in het ontwikkelen van de juiste slagen. Ze tennissen hier nog op een half dubbel veld. Ook bij deze lessen heb je de mogelijkheid om 1 of 2 uur les per week te krijgen. Indien je je kind hiervoor zou willen inschrijven moet je voor 8 weken met 1 uur les per week €110 betalen en voor 8 weken met 2 uur les per week zul je €200 moeten betalen
 • Groen en Geel: Dit zijn de laatste 2 groepen voor kinderen, hier zullen de kinderen in groepjes van 4 leren tennissen op grote officiële velden. Ook zal de tennisbal die ze gebruiken de officiële eigenschappen hebben. De lessen worden over 8 weken gegeven, indien je ervoor kiest om je kinderen 1 uur per week te laten tennissen, betaal je €130 en indien je ervoor kiest om je kinderen 2 uur per week te laten tennissen moet je €230 betalen.
Tennisbal op tennisveld
Tijdens de tennislessen leer je de technieken en regels van de effectieve wedstrijden. Bron: Unsplash, Credit: Samuel-Elias Nadler

De prijzen die we tot nu toe besproken hebben zijn de prijzen van de lessen alleen, zo moet je om de lessen te kunnen volgen ook lid zijn van de club! Naast de prijzen voor de lessen komt er dus nog de prijs van het lidgeld bovenop!

 • Senioren betalen:€180
 • Studenten betalen: €115
 • Jeugd betaalt: €105
 • Kids betalen: €70
 • Jongere kinderen betalen: €20

Bij deze organisatie kan je ook terecht als je graag zou willen leren tennissen als volwassene! Er worden namelijk verschillende lessen voor volwassenen bij deze tennisclub georganiseerd. Zo moet je voor een 8 weken lange cursus, waar je 1 uur les per week krijgt, €150 betalen. Voor een 8 weken lange cursus met twee uur les per week, moet je €280 betalen. Let hier wel bij op, bovenop deze prijs komt ook nog de prijs van het lidgeld dat je aan de club zult moeten betalen.

Ben je benieuwd waar je privé tennislessen in Aalst kan vinden? Lees dan onze blog!

Katholieke Universiteit Leuven

Studeer je aan de katholieke universiteit van Leuven en wil je graag leren tennissen? Dan kan je dit doen door je in te schrijven voor de lessen die door de universiteit georganiseerd worden. De leden worden opgedeeld in verschillende groepen:

 • Niveau 1: Dit niveau is bedoelt voor echte beginners die nog nooit tennislessen hebben gevolgd.
 • Niveau 2: Basisniveau. Aan dit niveau kan je meedoen als je ongeveer 20 lessen hebt gevolgd.
 • Niveau 3: Dit niveau is voor de iets meer gevorderden.
 • Niveau 4: Gevorderde spelers kunnen hier terecht om hun tactiek bij te schaven en om te blijven oefenen.

Als je deze lessen wilt volgen zul je een sportkaart moeten hebben en studeren aan de Katholieke universiteit. Studenten betalen slechts €56 voor 10 lessen die elk een uur duren. Ook het personeel van de universiteit kan zich inschrijven voor deze lessen, zij moeten echter wel €72 betalen en in het bezit zijn van een sportkaart. Deze sportkaart kan je zelf ook aankopen.

Vrouw volgt tennislessen
Tijdens de tennislessen zul je verschillende slagen leren zodat je uiteindelijk ook aan competitie kan meedoen! Bron: Unsplash, Credit: Gerardo Marrufo

Lovanium

Bij de sportclub lovanium in Leuven kan iedereen die graag tennislessen wilt volgen terecht. Bij deze organisatie wordt er een onderscheid gemaakt tussen winter lessen en lente lessen. Wanneer je voor de winterlessen gaat boek je meteen 20 lessen die elk een uur duren. Wanneer je voor de lente lessen gaat, zullen dit slechts 8 lessen zijn.

Kom in deze blog alles te weten over tennislessen in Brugge.

De organisatie voorziet lessen voor kinderen als voor volwassenen. De kinderen van 4 tot 10 jaar worden in 2 groepen in gedeeld. In de oranje groep en in de BlauwRood Groep. Normaal krijg je bij elke groep 1 uur per week les, maar je kan er ook voor kiezen om je kinderen 2 uur per week les te laten volgen. Hiervoor moet je wel extra betalen. Zo moet een kind dat in de oranje groep 1 uur per week lessen volgt, €265 voor 20 lessen van 1 uur betalen. Indien je de lente cursus van 8 lessen volgt moet je €100 voor 8 lessen betalen. Je kan er ook voor kiezen om 2 uur per week lessen te volgen. Voor de winterlessen van de oranje groep kost dit €505 en voor de lente lessen van de oranje groep kost dit €190. Het is in principe dus goedkoper om tijdens de winter tennislessen te volgen.

Kinderen van 11 tot 18 jaar kunnen terecht in de clubtennis-groep. Hier kan je ervoor kiezen of je 1 of 2 uur per week les wilt. Wanneer je de wintercyclus van 1 uur per week volgt, zul je voor 20 lessen €315 moeten betalen. Kies je voor de lente lessen dan betaal je 105 voor 8 lessen van 1 uur. Volg je liever 2 uur per week tennisles? Dan betaal je voor de winterlessen €605 en voor de lente lessen €200.

Volwassenen die graag willen leren tennissen kunnen ook bij deze organisatie terecht. Zo zal iedereen boven de 18 in een groep van 3 tot 4 personen worden ingedeeld. Ook volwassenen kunnen kiezen of ze in de winter of tijdens de lente komen sporten en of ze 1 of 2 uur les per week willen volgen. Zo zal iemand die bijvoorbeeld 20 winterlessen van 1 uur per week wilt volgen slechts €375 betalen, indien deze persoon dit in de lente doet zal hij of zij €130 per 8 lessen moeten betalen.

In Leuven zijn er veel verschillende opties wanneer het aankomt op het volgen van tennislessen. Deze lessen kan je echter meestal enkel in groep volgen en je moet deze lessen meestal in een volledig lessenpakket aanschaffen. Dit is echter niet handig voor mensen die iedere week een andere planning hebben of voor mensen ie enkel een bepaalde techniek onder de knie willen krijgen. Voor deze mensen hebben we gelukkig ook een oplossing: Privélessen!

Ontdek hier waar je privé tennislessen in Mechelen kan volgen.

Tennisvelden met tennislessen
Tennislessen worden in kleinere groepen gegeven zodat er aandacht aan je techniek gegeven kan worden. Bron: Unsplash, Credit: Leslie Wong

Volg privélessen via Superprof

Mensen die liever een-op-een tennislessen willen volgen, kunnen vast en zeker terecht op het online platform van Superprof. Hier vind je namelijk verschillende tennisleerkrachten die beschikbaar zijn bij jou in de buurt. Je geeft de regio waar je de lessen wilt volgen in en je laat weten op welk niveau je huidige tennis vaardigheden staan. Als je dit doet, krijg je een lijst te zien met alle verschillende leerkrachten die bij jou in de buurt lessen kunnen geven. Het enige wat je hierna nog moet doen, is een van deze leerkrachten een berichtje sturen om je eerste les in te plannen.

Deze eerste les zal door de meeste leerkrachten gratis gegeven worden. Dit komt doordat de les meestal als kennismakingsles gebruikt wordt. Hier kan de docent er dan zelf achter komen op welk niveau je vaardigheden zitten. Wanneer dit gebeurt is zal de leerkracht ook nog verschillende vragen aan je stellen zodat jij kn vertellen waarom je de lessen eigenlijk wilt volgen.

Het handige aan het volgen van privélessen via Superprof is dat je zelf kan bepalen op welke manier je les krijgt en je kan kiezen welke technieken er in de les besproken worden. Een groot voordeel van deze privélessen is dat je 100% van de aandacht van je leerkracht krijgt. Zo kan je op een snelle en efficiënte manier je tennisvaardigheden naar het volgende niveau tillen!

Lees in deze blog waar je tennisles in Vlaanderen kan volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!