Ben je op zoek naar een nieuwe hobby en wil je graag op een individuele manier aan een sport kunnen doen? Dan is tennis wellicht iets voor jou! We hebben het in deze blog over de verschillende organisaties waar je kan leren tennissen in de buurt van Brugge.

Ontdek in deze blog waar je tennisles in Antwerpen kan volgen.

Tennis is een sport die over heel de wereld gespeeld wordt, ook in België zijn er veel mensen die aan deze sport doen. Er zijn mensen die denken dat het veel te laat is om nog te leren tennissen, maar er bestaan ook lessen voor volwassenen. Tennis is een sport die geschikt is voor jong en oud!

Zo zijn er verschillende clubs die een beginners programma voor volwassenen hebben. Dit is perfect voor de mensen die nog nooit getennist hebben en die dit graag willen leren. Nadat je deze lessen gevolgd hebt kan je vaak ook vervolg lessen volgen om je vaardigheden te verbeteren. Voor de mensen die dit willen, zijn er ook vaak clubs waar je competitie lessen zou kunnen volgen. Deze lessen bereiden je voor op de echter wedstrijden die je over heel Vlaanderen kan vinden.

Het volgen van Tennislessen op leeftijd is een goede manier om in beweging te blijven terwijl je ook nog nieuwe mensen leert kennen.

Leren tennissen is ook een goede manier om je kinderen te laten sporten. Het volgen van tennislessen heeft verschillende voordelen voor je kind. Ze werken aan hun conditie en ze krijgen een uitstekende hand oog coördinatie! Naast de normale lessen zijn er in veel verschillende gevallen ook nog competitie lessen beschikbaar voor kinderen. Dit bereid hen voor op eventuele toernooien waaraan je kind kan meedoen!

Tennislessen in Gent? Lees onze blog en kom erachter waar je dit kan doen.

Heb je interesse om zelf tennislessen te volgen of ben je op zoek naar een tennisclub waar je je kind kan inschrijven? Woon je in de buurt van Brugge? Lees dan maar snel verder!

Tennisracket en tennisbal
Je kan een eigen tennisracket kopen wanneer je zeker bent dat je wilt gaan tennissen! Bron: Unsplash, Credit: Nathanaël Desmeules
De beste leraren Tennis beschikbaar
Robbe
5
5 (2 reviews)
Robbe
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Estelle
Estelle
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Murielle
Murielle
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Senne
5
5 (2 reviews)
Senne
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Soentjens
Soentjens
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Floor
Floor
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robbe
5
5 (2 reviews)
Robbe
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Estelle
Estelle
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Murielle
Murielle
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Senne
5
5 (2 reviews)
Senne
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Soentjens
Soentjens
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Floor
Floor
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Brugge kan je leren tennissen

Woon je in de buurt van Brugge en wil je graag leren tennissen? Heb je absoluut geen idee of de sport wel iets voor jou is? Kom er dan in het volgende deel van de blog achter waar in de buurt van Brugge je terecht kan voor het volgen van tennislessen.

Tennisclub Brughia

Ben je op zoek naar een tennisclub waar je terecht kan voor het volgen van tennislessen? Dan kan je in Brugge terecht bij de tennisclub Brughia. Hier hebben ze namelijk lessen voor alle niveaus en alle leeftijden, iedereen kan er dus terecht voor het volgen van een aantal lessen. Voor de mensen die nog nooit lessen hebben gevolgd zijn er proeflessen die je kan volgen. Je moet je hier wel voor inschrijven zodat er ook rekening mee kan gehouden worden dat er voldoende leerkrachten vrij zijn om deze lessen te geven.

Ben je op zoek naar tennislessen in Aalst? Lees dan onze blog en kom erachter waar je dit kan doen!

Indien je je kinderen wilt laten kennismaken met de sport, kan je dit ook doen bij deze club. De club voorziet namelijk lessen voor verschillende groepen waar kinderen in opgedeeld worden. De groepen worden bepaald op leeftijd en vaardigheden. Hoe ouder de kinderen worden hoe meer vaardigheden er worden aangeleerd, ook zal het veld waarop de kinderen leren spelen stuk voor stuk groter worden. Indien je je kind wilt inschrijven voor deze lessen moet je ergens tussen de €85 en €295 betalen. Vanaf 12 jaar wordt de prijs van de tennislessen bepaald door het aantal leerlingen in een groep en door de tijd waarop je komt tennissen. Indien je tijdens een Piek-uur lessen wilt volgen zul je in een groep van 4 personen €360 moeten betalen voor 20 lessen, terwijl je tijdens de dal uren €335 moeten betalen voor 20 lessen.

Tennisveld met netten
Wanneer je tennislessen volgt kan je op verschillende terreinen spelen. Zo heb je gravel terreinen maar ook all weather terreinen. Bron: Unsplash, Credit: Robert Linder

Tennisclub Azalea

Een andere tennisclub waar je in Brugge terecht kan voor het volgen van lessen is de club "Azalea". Deze club voorziet verschillende soorten lessen voor kinderen en jeugd, maar ook voor volwassenen die nog nooit getennist hebben. Zo kunnen beginnende kinderen een 8 weken-lange cursus volgen waarbij ze 1 uur per week tennisles zullen krijgen. Hierbij maakt het kind kennis met de sport en zullen alle basistechnieken aangeleerd worden. Om je kind voor deze cursus in te schrijven moet je €50 betalen. Voor de kinderen die de basis al onder de knie hebben maar die net dat stapje verder willen gaan, kunnen bij deze club ook competitie trainingen volgen. Hier wordt de techniek verfijnd en worden de kinderen voorbereid op aankomende wedstrijden. Zo bespreekt de coach vaak hoe het kind zich uit verschillende situaties kan redden. Hier krijg je 6 weken 1 uur per week les en zul je in totaal €60 moeten betalen om deel te nemen.

Ook volwassenen die graag willen leren tennissen kunnen in Brugge bij deze club terecht. Zo biedt deze organisatie een lessenreeks aan voor echte beginners. Start-to-tennis is de perfecte manier, voor volwassenen die nog nooit getennist hebben, om kennis te maken met de sport en om te kijken of het iets voor hen is. Deze lessenreeks wordt in 6 weken gegeven en kost in totaal €90 om te volgen. Dit is een voordelige prijs aangezien je het materiaal van de club kan lenen, je hoeft dus geen grote aankopen te doen voordat je zeker bent of de sport wel iets voor jou is.

Volwassenen die graag meedoen aan de competitie kunnen ook bij deze organisatie lessen volgen. Ze hebben speciale competitietrainingen waarbij er aan je conditie maar ook aan je techniek gewerkt wordt. Indien je binnenkort een wedstrijd hebt, zal er ook uitleg gegeven worden over verschillende situaties die zich in een wedstrijd kunnen voordoen. Voor deze lessen moet je over het algemeen €80 betalen.

Tennislessen in Mechelen? Kom er in deze blog alles over te weten!

Tennisclub De Blauwe Reiger

Brugge is ook de thuisstad van de tennisclub De Blauwe Reiger. Hier kan iedereen die graag wilt leren tennissen terecht voor het volgen van tennislessen. Ze bieden de lessen aan in lespakketten van 8 weken waarbij je 1 uur per week les krijgt. Je betaald €30 per uur per terrein. Dit komt dus uit op €240 voor 8 lessen. Indien je met 2 wilt leren tennissen zal de prijs een stuk goedkoper worden. Zo betaal je elk €120 voor 8 lessen! Dit is dus de perfecte manier om samen met een vriend of collega een nieuwe sport te ontdekken.

Jong meisje leert tennissen
Tennislessen zijn er voor kinderen vanaf 3 jaar! Het is dus nooit te vroeg om te beginnen sporten. Bron: Unsplash, Credit: Kelly Sikkema

Sint-Michiels Tennis en Padel

Heb je nog nooit getennist en wil je dit graag leren? Ben je boven de 18 en heb je nog nooit tennislessen gevolgd? Dan kan je terecht bij de beginner reeks bij deze club! Hier leer je in 6 weken de volledige basis van het tennissen en je zult ook kennismaken met de regels van het spel. Tijdens de 6 weken zul je 1 uur per week les krijgen, hiernaast wordt er nog een speelmoment van 2 uur georganiseerd waar je een kleine wedstrijd met een andere volwassenen kan spelen. Om deel te nemen aan deze cursus moet je in totaal €50 betalen. Wanneer je deze cursus gevolgd hebt, kan je er ook voor kiezen om effectief lid te worden van de club aan een verlaagd tarief! Zo betaal je slechts €85 om lid te worden.

Zoals je ziet zijn er in Brugge veel verschillende tennisclubs waarbij je terecht kan voor het volgen van tennislessen, maar de meeste tennislessen zijn groepslessen. Sommige mensen hebben veel liever een-op-een lessen, misschien willen ze wel een bepaalde slag oefenen of misschien zijn er verschillende specifieke technieken die niet in normale lessen aan bod komen. Voor de mensen die liever een-op-een les volgen hebben we ook een oplossing gevonden: Privélessen!

Lees hier waar je een tennisles in Leuven kan volgen.

Privé tennislessen via Superprof

Wanneer je privélessen tennis in jouw buurt wilt volgen en je niet goed weet waar je hiervoor terecht kan? Geen enkel probleem, het online platform van Superprof is er om je te helpen! Je geeft namelijk de regio waar je tennisles wilt volgen in en je laat weten op welk niveau je huidige tennisvaardigheden zitten. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien met alle leerkrachten die er in jouw buurt aanwezig zijn om je lessen te geven. Je moet enkel nog een van deze leerkrachten contacteren en een eerste les inplannen.

Wanneer je een eerste les inplant bij Superprof zul je deze in de meeste gevallen gratis aangeboden krijgen. Dit komt omdat de proffen deze les gebruiken als een kennismakingsles waarbij ze erachter komen wat je huidige niveau van tennissen is en wat je precieze verwachtingen van de tennislessen zijn.

Tennisrackets die men kan lenen
Wanneer je voor de eerste keer lessen volgt, zul je vaak je materiaal bij je leerkracht kunnen lenen. Bron: Unsplash, Credit: ThisisEngeneering RAEng

Het handige aan lessen volgen bij een prof van Superprof is dat je deze lessen vaak volledig zelf an inplannen. Je hoeft enkel rekening te houden met de agenda van de leerkracht. Zo kunnen mensen die een vaak afwisselend werkschema hebben, toch een nieuwe hobby ontdekken. Een ander voordeel dat je hebt bij het volgen van privéles is dat je alle aandacht van je leerkracht krijgt. Tijdens groepslessen wordt de aandacht verdeeld onder het aantal leden die op dat moment aanwezig zijn. Wacht dus niet langer en plan vandaag nog je eerste tennisles.

Ontdek in deze blog waar je privé tennislessen in Vlaanderen kan volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!