Woon jij in de buurt van Gent en wil je graag leren tennissen? Dan kan je deze blog gebruiken als gids bij het zoeken naar de tennislessen die het beste bij je passen! Tennislessen zijn namelijk zeer populair in de buurt van Gent.

Ontdek in deze blog waar je tennislessen in Antwerpen kan volgen.

Er is een grote vraag naar tennislessen voor alle leeftijden, daarom zijn er over heel Vlaanderen veel verschillende tennisclubs waarbij je kan leren tennissen. Kinderen kunnen vaak in hun leeftijdscategorie leren tennissen en voor volwassenen die kennis willen maken met de sport kunnen in speciale reeksen terecht om dit te doen.

Tennis is een sport waar je een goede conditie voor moet hebben, ook zal de sport handig zijn voor je reactie vermogen aangezien je de bal maar 1 keer op jouw veld laten botsen!

Tennis is een goede sport voor volwassenen om in beweging te blijven, je moet namelijk veel verschillende spieren gebruiken om goed te kunnen worden in de sport. Ben jij geïnteresseerd in het volgen van een aantal lessen? Dan kan je best even verder lezen.

Tennislessen in Aalst? Lees in deze blog waar je hiervoor terecht kan!

De beste leraren Tennis beschikbaar
Robbe
5
5 (2 reviews)
Robbe
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Estelle
Estelle
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Murielle
Murielle
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Senne
5
5 (2 reviews)
Senne
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Soentjens
Soentjens
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Floor
Floor
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robbe
5
5 (2 reviews)
Robbe
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Estelle
Estelle
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Murielle
Murielle
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Senne
5
5 (2 reviews)
Senne
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Soentjens
Soentjens
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Floor
Floor
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Gent kan je leren tennissen

Ben jij geïnteresseerd in het volgen van een aantal tennislessen? Of wil je misschien dat je kinderen leren tennissen? Woon je in de buurt van Gent? Dan is dit de perfecte blog voor jou. We gaan het namelijk hebben over de verschillende organisaties die in de buurt van Gent tennislessen geven.

Gantoise

Voor de mensen die in de buurt van Gent wonen kunnen vast en zeker terecht bij de tennisclub Gantoise. Deze club voorziet lessen voor zowel kinderen als voor volwassenen. De kinderen worden in verschillende groepen ingedeeld en krijgen wekelijks 1 uur les. De leeftijd van het kind bepaald in welke groep hij of zij zal terecht komen. Ook de prijs die je per 30 lessen moet betalen hangt af van de leeftijd. Kinderen van 4 tot 5 jaar betalen €300 voor 30 lessen van 1uur, kinderen van 6 tot 9 jaar betalen €360 per 30 lessen. De groep van 10 tot 11 jaar moet €425 per 30 lessen betalen. Hierna komen de kinderen van 12 tot en met 18 jaar, deze moeten €450 per 30 lessen betalen.

Wanneer je kind deze lessen heeft afgerond kunnen ze, indien de trainers dit goedkeuren, ook meedoen aan de competitielessen. Dit zijn speciale trainingen waar de technieken en de vaardigheden worden verbeterd en waar de kinderen worden voorbereid op echte wedstrijden. Voor deze lessen zul je wel extra moeten betalen.

Ook de volwassenen die willen leren tennissen kunnen bij deze organisatie terecht. Zo hebben ze verschillende groepen waarbij jij als volwassenen lessen kan volgen. Voor volwassenen die nog nooit hebben getennist is er een "Start to Tennis" lessenreeks voorzien waarbij je een volledige introductie tot de sport zult krijgen. Je leert hier de basis van alle verschillende (op)slagen en je zult langzaam maar zeker de regels van het spel leren kennen. Indien je wilt deelnemen aan deze lessen betaal je €150 voor 10 lessen van 1 uur.

Kom er in deze blog achter waar je lessen tennis in Mechelen kan volgen.

Voor de mensen die al wat ervaring hebben in de sport en die graag hun vaardigheden willen versterken zijn er ook verschillende lessen beschikbaar. Zo heb je de groepslessen voor de recreanten. Deze mensen willen graag nieuwe tennisslagen aanleren, of hun techniek in deze slagen verbeteren. In deze lessen heb je 3 verschillende opties. De lessen met 4 leerlingen kosten per persoon €450 per 30 lessen van 1 uur, indien je in een groep van 3 mensen lessen wilt volgen kost het €540 per 30 lessen per persoon. Je kan er ook voor kiezen om lessen in een groep van 2 personen te volgen. Hier zul je de meeste individuele aandacht krijgen, maar je zult wel €780 per persoon moeten betalen voor 30 lessen van 1 uur.

Mensen die de sport zeer serieus nemen en hun vaardigheden willen verbeteren om competitie te spelen kunnen dit doen bij deze organisatie. De competitie lessen zijn voor mensen die competitie willen spelen en die zo een hoog mogelijk niveau willen bereiken. Deze lessen hebben dezelfde tarieven als de groepslessen.

Professionele tennisspelers spelen wedstrijd
Wanneer je competitie lessen volgt, kan je jezelf inschrijven voor verschillende toernooien en echte geldprijzen winnen. Bron: Unsplash, Credit: She McAllister

Universiteit Gent

Studeer je aan de universiteit en kan je niet naar je normale tennislessen gaan? Dan kan je bij de uGent toch nog leren tennissen. De universiteit voorziet lessen voor studenten en personeel van de uGent. Je wordt in 3 groepen ingedeeld: De beginnelingen, half gevorderden en gevorderden. De mensen die nog nooit hebben getennist kunnen in de beginnelingen groep terecht. Deze studenten moeten €50 per lessenreeks, van 8 lessen die 1 uur duren, betalen. (Half)gevorderden zullen voor een lessenreeks van 8 lessen €70 moeten betalen.

De mensen die graag op zichzelf willen oefenen en enkel een plein nodig hebben, kunnen dit hier ook doen. Voor de studenten aan de universiteit zelf kost het huren van een buiten terrein €12 per uur

Tennisclub Oostakker

Ben je volwassen en wil je graag leren tennissen? Dan kan je in Gent terecht bij de tennisclub Oostakker. Hier heb je verschillende soorten lessen die je kan volgen. Zo is er de lessenreeks voor beginners "start to tennis". In deze lessen kunnen volwassenen die ooit al eens getennist hebben ook terecht om hun vaardigheden naar het volgende niveau te tillen.

Privé tenniscursus in Brugge volgen? Ontdek er in deze blog alles over.

Attak Tennis

Bij Attak tennis kan iedereen die graag wilt leren tennissen terecht voor het volgen van verschillende tennislessen. Zo heb je bijvoorbeeld voor de volwassen beginners de reeks Start to tennis. Hier kan iedereen vanaf 18 jaar terecht om te leren tennissen. Dit is de meest voordelige manier om de sport zelf te ontdekken. Bij deze lessen hoef je geen eigen racket aan te kopen, je kan deze namelijk van de club lenen.

Bij deze organisatie kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar ook terecht om tennislessen te volgen. Hoe ouder de kinderen worden, hoe groter het veld waarop ze spelen zal worden. Zo begint de eerste groep met een schuimbal en op een kleiner terrein. De kinderen van 10 tot 12 spelen op een 21 meter terrein en spelen met een stage 1 tennisbal.

Competitie tennisspelers
Wanneer je tennislessen volgt, kun je er ook voor kiezen om aan de competitie mee te doen. Bron: Unsplash, Credit: Mudassir

Tennisclub Borluut

De tennisclub Borluut in Gent heeft verschillende vormen van lesgeven voor jongeren. Zo kunnen de kinderen van 3,5 tot 5 jaar op een spelende manier leren tennissen. Hier zal er per leerkracht een groep van ongeveer 4 tot 6 kinderen leren tennissen. Wil je je kinderen hiervoor inschrijven? Dan betaal je €85 per kind, deze prijs is exclusief lidgeld.

Kinderen vanaf 5,5 jaar tot 16 jaar leren in groepen van 4 leerlingen tennissen. De groepen worden kleiner gemaakt zodat er meer aandacht besteed kan worden aan de technieken van iedere leerling apart. Indien je je kinderen voor deze lessen wilt inschrijven zul je per lessenreeks van 9 lessen €100 moeten betalen, deze prijs is exclusief het lidgeld.

Lees in deze blog waar je tennisles in Leuven kan volgen.

Ben je volwassen en wil je zelf tennislessen volgen? Dan kan je ook terecht bij tennisclub Borluut. De volwassenen worden per 4 en op niveau ingedeeld. Dit betekent dat alle beginners bij elkaar in de groep komen en alle gevorderde ook lessen krijgen met mensen van hun eigen niveau. Heb je interesse om deze lessen te volgen? Dan moet je €100 voor een lessenreeks van 9 lessen betalen. Naast deze kost zul je ook nog de kost van het lidgeld moeten betalen.

Deze lessen zijn handig voor alle mensen die graag in groep les willen volgen. Maar er zijn ook mensen die enkel wat lessen nodig hebben om hun techniek van een specifieke slag te verbeteren. Deze mensen hebben niet zo heel veel aan groepslessen. Daarom hebben we voor hun ook een oplossing gevonden: Privélessen!

Privélessen via Superprof

Ben je op zoek naar een-op-een tennislessen zodat je de technieken van de sport op een snelle en efficiënte manier onder de knie kan krijgen? Dan kan je vast en zeker terecht op het online platform van Superprof. Hier geef je de regio waar je de lessen wilt volgen in en je laat weten wat je huidige niveau is van je tennisvaardigheden. Vervolgens krijg je een lijst met alle leerkrachten die bij jou in de buurt beschikbaar zijn. Het enige wat je dan nog moet doen is een van deze leerkrachten een bericht sturen om een eerste les in te plannen.

Verschillende soorten tennisvelden
Je kan lessen volgen op verschillende soorten tennisvelden. De wedstrijden worden meestal op gravel velden gespeeld. Bron: Unsplash, Credit: HHH-13

Deze eerste les wordt bij deze proffen meestal gratis aangeboden aangezien het meer gebruikt wordt als een kennismakingsles. Je leerkracht kan er dan achter komen op welk niveau je huidige tennisvaardigheden zitten en jij komt erachter op welke manier deze leerkracht lesgeeft.

Privélessen zijn vooral handig voor mensen die niet naar wekelijkse lessen kunnen gaan doordat ze een afwisselend werkschema hebben. Waar wacht je dus nog op, plan vandaag nog je eerste tennisles in!

Lees in deze blog alles over tennislessen in Vlaanderen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!