Woon je in de buurt van Antwerpen en ben je op zoek naar de volgende stap in je carrière? Dan is dit de perfecte blog voor jou! We gaan het namelijk hebben over de verschillende opties die je in Antwerpen hebt om loopbaan coaching te volgen!

Lees hier alles over de verschillende loopbaan coaches in Gent!

De beste leraren Loopbaancoach beschikbaar
Ihsane
Ihsane
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tineke
Tineke
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Margot
5
5 (1 reviews)
Margot
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Deborah
5
5 (2 reviews)
Deborah
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pia
Pia
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alien
5
5 (2 reviews)
Alien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kurt
Kurt
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mara
Mara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ihsane
Ihsane
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tineke
Tineke
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Margot
5
5 (1 reviews)
Margot
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Deborah
5
5 (2 reviews)
Deborah
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pia
Pia
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alien
5
5 (2 reviews)
Alien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kurt
Kurt
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mara
Mara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wat is een loopbaan coach?

Een loopbaan coach is een persoon die je helpt bij de ontwikkeling van je carrière of die je helpt bij het zetten van de juiste stappen in je werkomgeving!

Met de hulp van loopbaancoaches kun je de kans op een burn-out verminderen!

Ze helpen mensen die vastzitten op hun werk en niet meer verder kunnen. Zo zijn er mensen die best een andere baan zoeken of misschien wel een nieuwe studie kunnen volgen om een bepaalde promotie te pakken te krijgen.

Een loopbaan coach helpt je bij het maken van keuzes betreffende je werk en ze zullen samen met jou op zoek gaan naar de jobs of sectoren die het beste bij je passen!

Loopbaan coach geeft uitleg
Een loopbaan coach helpt je bij het maken van je volgende carrière stap.
Bron: Unsplash, Credit: Jason Goodman

Waarom loopbaancoaching krijgen?

Je hebt verschillende redenen om sessies bij een loopbaancoach te volgen. Weet je niet goed wat deze redenen zijn? Dan kan je dit in het volgende deel van de blog vinden!

Het helpt je bij het maken van een carrière switch

Ben je al jaren lang aan de slag bij hetzelfde bedrijf en in dezelfde functie? Dan kan je wel eens het gevoel hebben dat je iets anders wilt gaan doen. Nu horen we je al vragen: "Wat kan ik in hemelsnaam gaan doen en hoe moet ik dit doen?". Een loopbaan coach helpt je bij het zoeken naar de jobs die het beste bij je passen. Dit doen ze aan de hand van een gerichte vragenlijst en door een persoonlijk profiel op te stellen.

Wanneer je een nieuwe job gekozen hebt, kan de loopbaancoach je ook helpen bij je voorbereiding op deze nieuwe baan!

Een loopbaan coach kan je helpen bij het krijgen van een promotie.

Wanneer je al een langere tijd vast zit in dezelfde positie op je werk en je echt verder wilt naar de volgende stap in je carrière, dan kan je met de diensten van een loopbaan coach je voorbereiden op het behalen van promoties. Zo helpen ze je bij het zoeken naar de kwaliteiten die je eventueel moet verbeteren om de volgende positie aan te kunnen en hierna helpen ze je om deze kwaliteiten ook effectief te verbeteren!

Zoals je kunt zien zijn er verschillende redenen om loopbaancoaching te krijgen. Ben je ook geïnteresseerd? Lees dan snel verder.

Loopbaan coach geeft uitleg
Je loopbaan coach zal een persoonlijk profiel opstellen om je zo goed mogelijk te leren kennen.
Bron: Unsplash, Credit: Jason Goodman

Waar in Antwerpen kan je een Loopbaan coaching krijgen?

Wil je vooruitgaan in je carrière, maar weet je niet zo goed hoe je dit zou moeten doen of wil je graag hulp bij de keuzes die je moet maken? Woon je in Antwerpen? Dan zijn er verschillende opties die je in jouw buurt hebt om een loopbaan coach te vinden!

Aanzet Coaching

De organisatie "Aanzet Coaching" is een erkend loopbaan centrum en studiekeuze centrum waarbij je terecht kunt voor het krijgen van Loopbaan coaching of studie adviezen!

Woon je in de buurt van Aalst en heb je behoefte aan een loopbaan coach? Dan kom je er in deze blog achter waar je loopbaan coaches in Aalst kunt vinden!

De organisatie heeft verschillende coaches waarbij je deze loopbaan coaching kan volgen! Wanneer je gebruik wilt maken van deze diensten zul je eerst een kennismakingsgesprek moeten aangaan waarin je leert hoe de organisatie werkt.

Wanneer de kennismaking voltooid is zul je een effectief intake gesprek hebben. Hierin gaan ze dieper in op de reden waarom je loopbaan coaching wilt krijgen en wat je precieze verwachtingen van de organisatie zijn. Hier zul je ook verschillende opdrachten moeten maken zoals:

  • Opstellen van CV
  • Invullen persoonlijkheidstest
  • Oefeningen om struikelblokken te overkomen ( faalangst etc )

Wanneer er een volledig en duidelijk profiel van jou is opgemaakt, zal de organisatie een persoonlijk ontwikkelingsplan opstellen. Hierop kun je al je sterktes en zwaktes terugvinden, samen met je behoeften en waarden!

Wanneer je gebruik wilt maken van deze diensten, kun je dit op 2 verschillende manieren doen. Indien je beschikt over loopbaancheques, kun je dit traject van 7 uur voor een prijs van €80 volgen! Indien je niet over deze loopbaancheques beschikt kun je de verschillende trajecten volgen aan €60 of €75 per uur!

The Job Coach

Een andere organisatie waarbij je in Antwerpen terecht kunt voor het krijgen van loopbaan coaching is de organisatie "the Job Coach", hier kun je terecht voor het volgen van verschillende trajecten in je loopbaancoaching!

Er zijn 3 verschillende trajecten die je zou kunnen volgen:

  • Ontdek Je talenten traject: Tijdens dit traject zal je onder begeleiding van een loopbaancoach kijken wat je talenten zijn en welke jobs niet voor jou weggelegd zijn. Dit traject duurt 4 uur!
  • CarrièreSwitch traject: Tijdens dit traject krijg je 6 uur loopbaan coaching van een ervaren loopbaancoach. In 4 stappen zal je een uitgebreide job matching analyse doen waarbij je te weten komt in welke jobs en werkvelden je het beste past! Dit pakket wordt aangeraden aan mensen die graag een nieuwe job willen uitoefenen!
  • Personal branding Career traject: Bij dit traject krijg je 8 uur aan loopbaan coaching waarin er een zeer uitgebreid profiel van je wordt opgesteld en waar je je zelfvertrouwen en assertiviteit verscherpt. Ook zal de loopbaan coach je begeleiding geven in je personal branding en bij het vinden van een job via sociale media of Linkedin! Dit is perfect voor mensen die eigenlijk voor zichzelf willen gaan werken en die hier nog wat hulp bij nodig hebben!

Bij deze organisatie kun je de trajecten ook volgen met Loopbaan cheques!

Ontdek in deze blog bij welke verschillende organisaties je loopbaan coaches in Brugge vindt!

Loopbaan coaching geeft uitleg
Je loopbaan coach leert je dingen zoals een professioneel uitziend CV opstellen.
Bron: Unsplash, Credit: Brooke Cagle

Bie Van Lishout

Woon je in de buurt van Antwerpen en ben je op zoek naar een loopbaan coach? Dan kan Bie Van Lishout je misschien wel helpen! Ze is een ervaren loopbaan coach en is al meer dan 25 jaar actief in Human Resources. Haar ervaring is vooral in recrutering en selectie, ontwikkeling en loopbaancoaching. Bie is dus de perfecte persoon die je kan helpen bij het nemen van de volgende stap in je carrière pad!

In de eerste sessies zul je antwoorden zoeken op vragen zoals:

  • Wie ben ik en Wat kan ik? Hierbij ga je op zoek naar je talenten en competenties, maar ook naar dingen waar je energie van krijgt!
  • Wat wil ik? Wat zijn je waardes en ambities in je leven?
  • Welke context? Om zo goed mogelijk te functioneren, moet de context en de omgeving zo optimaal mogelijk zijn.

Na het beantwoorden van deze vragen zul je stap voor stap aan de slag gaan met de loopbaan coaching. Wanneer je deze volgt, zal dit altijd resultaat gericht zijn!

Je kan deze lessen volgen met loopbaancheques. Zo krijg je voor de eerste loopbaan cheque die €40 kost, 4 uur loopbaan coaching. Wanneer je een tweede cheque gebruikt, zal dit echter maar voor 3 uur zijn.

Kom in deze blog alles te weten over loopbaancoaching in Mechelen.

Katrien Van Aken

Katrien van Aken is een loopbaan coacht die actief is in Antwerpen. Je kan hier dus ook terecht als je in de buurt van Antwerpen woont!

De loopbaan coach zal samen met jou een aantal vragen proberen te beantwoorden van een aantal vragen. Dit gebeurt vaak in een eerste "intake" gesprek. Na dit gesprek zal het echter een aantal sessies duren voordat je een echte verandering zult merken.

Indien je de loopbaan coaching bij Katrien Vak Aken wilt volgen zul je dit in sessies van 60 tot 75 minuten krijgen. De prijs die je per sessie moet betalen is €60! Indien je beschikt over een loopbaancheques kun je hiermee ook 7 uur loopbaan coaching voor €80 volgen!

Loopbaan coaching in kantoor
Wanneer je loopbaancoaching volgt, zul je de volgende stap in je carrière kunnen nemen!
Bron: Unsplash, Credit: Prescilla du Preez

Krijg Loopbaancoaching in Antwerpen via Superprof!

Woon je in de buurt van Antwerpen en ben je op zoek naar een loopbaan coach? Dan kan je hiervoor best een kijkje nemen op het online platform van Superprof!

Via dit platform vind je namelijk op een snelle en eenvoudige manier een loopbaan coach die perfect bij je past. Je geeft enkel de regio in waar je de coaching wilt krijgen en wanneer je dit gedaan hebt krijg je een overzicht te zien van alle mogelijke loopbaan coaches die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je coaching te komen geven.

Kom er in deze blog achter waar je loopbaancoaching in Leuven kan vinden!

Hier kun je er dan eentje uit selecteren om een eerste gesprek of contact in te plannen. Deze wordt meestal gratis gegeven aangezien het vaak gebruikt wordt als een kennismaking of als een intake gesprek. Tijdens dit gesprek zal de privé loopbaancoach een profiel van je opmaken en analyseren op welke manier hij of zij je het beste kan helpen. Ook kan je tijdens dit intake moment zelf vragen stellen en al je verwachtingen van de sessies melden.

De loopbaan coaches van Superprof hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van deze coaching en zullen jou dus op een enthousiaste manier willen helpen bij je zoektocht naar de volgende mogelijkheid in je carrière!

Wanneer je loopbaancoaching via Superprof volgt heb je een aantal voordelen die je niet zou hebben wanneer je dit bij andere organisaties zou doen! Het grootste voordeel dat je hebt is dat de loopbaan coaches van Superprof enorm voordelig zijn ten op zichtte van de loopbaancoaches die voor andere organisaties werken.

Wacht dus niet langer, boek vandaag nog een eerste sessie met je loopbaancoach en zet de volgende stap in je carrière!

Lees in deze blog waar je loopbaancoaching in Vlaanderen kan krijgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!