Wanneer je voor de eerste keer door het centrum van Antwerpen loopt merk je vrijwel meteen dat Antwerpen een plaats is waar veel verschillende culturen elkaar ontmoeten. Van op de grote markt tot in het MAS-museum tot op de vrijdagmarkt merk je dat er veel verschillende talen in Antwerpen gesproken worden.

In België heb je verschillende nationale talen die ze spreken, welke taal het meest gesproken wordt ligt volledig aan de ligging van de stad waar je naartoe wilt. Antwerpen is een van de vele Nederlandstalige steden in België.

Wanneer je van plan bent om te emigreren naar de stad Antwerpen is het dus handig om Nederlands  te leren, dit helpt je verder in het alledaagse leven. Wanneer je een goede beheersing hebt van het Nederlands, kan dit helpen met algemene communicatie maar ook met solliciteren voor verschillende jobs.

Aangezien het dus een echt voordeel kan zijn dat je de Nederlandse taal beheerst, vertellen we je in dit artikel waar je Nederlandse lessen kunt krijgen in Antwerpen.

Nederlands leren in Antwerpen
Word een echte Vlaming; fietsen maar ook Nederlands machtig zijn!

Waarom zou je Nederlandse lessen volgen?

We hebben het al gezegd, Antwerpen is een stad boordevol verschillende nationaliteiten en talen. De kans bestaat dat, wanneer je geen Nederlands  spreekt je jezelf toch nog kan behelpen en een leven kan opbouwen. De meeste mensen waar je een vraag aan zou stellen kunnen je wel te woord staan in het engels.

Als je Antwerpen echt wilt ontdekken, of het meeste uit je verblijf in Antwerpen wilt halen, is het spreken van Nederlands een echte must! Wanneer je Nederlands spreekt kan je verschillende dingen beter begrijpen. Zo krijg je een dieper inzicht in de Vlaamse cultuur, je kan mensen beter verstaan, boeken lezen en naar de lokale radiozenders luisteren.

Om te kunnen leven in België heb je ook een baan nodig, en hoewel er verschillende bedrijven zijn waar er vooral engels gesproken wordt moet je voor het grootste deel van de bedrijven een basiskennis hebben van het Nederlands voordat ze overwegen om je aan te nemen. 

Het spreken van Nederlands  verhoogt dus de kans dat je aangenomen wordt voor een baan! Ook helpt het je op de werkvloer te communiceren met verschillende collega’s 

Doordat het Nederlands  nog zoveel gebruikt wordt in de stad is het dus een must dat je Nederlands leert. Dit helpt je om je volledig in te burgeren en om je deel uit te laten maken van het grote geheel in Vlaanderen. Weet je zelf niet hoe je het best moet beginnen aan het studeren van deze nieuwe taal? Maak je geen zorgen! Er zijn verschillende mogelijkheden en locaties waar je in Antwerpen Nederlands kan leren.

Heb je al een basisniveau van het Nederlands, maar wil je de taal nog beter beheersen? Op de meeste plaatsen waar je Nederlands  kan leren in Antwerpen kan je ook terecht voor een gevorderde cursus Nederlands. Zo kan je zelf je Nederlands naar een hoger niveau tillen!

Is Antwerpen te ver voor je? Ontdek de opties in bijvoorbeeld Mechelen.

De beste leraren Rock gitaar beschikbaar
Ben
5
5 (14 reviews)
Ben
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joachim
Joachim
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thomas
5
5 (5 reviews)
Thomas
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
Bram
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sofie
Sofie
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Emily
Emily
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arno
4
4 (1 reviews)
Arno
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Johan
Johan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ben
5
5 (14 reviews)
Ben
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joachim
Joachim
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thomas
5
5 (5 reviews)
Thomas
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
Bram
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sofie
Sofie
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Emily
Emily
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arno
4
4 (1 reviews)
Arno
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Johan
Johan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Een Nederlandse les, hoe gaat dat? 

Er zijn verschillende niveaus in de Nederlandse lessen die je kan volgen. Deze worden vaak opgedeeld volgens het Europees referentie kader.

Nederlands durven spreken
Heb geen schrik om Nederlands te spreken. Neem het initiatief en toon aan dat je het durft!

Niveau 1 - Basis
Dit is de eerste aanraking die je zult hebben met de Nederlandse taal. De leerstof die je hier behandelt zijn basisprincipes, communiceren over je eigen leefomgeving of vertrouwde onderwerpen staat hier centraal. 

Niveau 2 - Situationeel

In dit niveau leer je het Nederlands te gebruiken in verschillende situaties die je zou kunnen tegenkomen of die je zou kunnen ervaren. 

Niveau 3 - Spraakzaamheid

Je woordenschat is in dit niveau al vrij hoog, de focus ligt hier vooral op de vlotheid van het communiceren over eenvoudige onderwerpen in het Nederlands. 

Niveau 4 - Vloeiend

Wanneer je alle andere niveaus behandelt hebt, kan je je al een gewone conversatie starten in het Nederlands. Niveau 4 behandelt daarom de meer complexe onderwerpen en de spontaniteit die je kunnen helpen in veel verschillende situaties. Wanneer je dit niveau behaalt, zou je in bijna elke situatie deel kunnen nemen aan een gesprek. 

Zoveel mogelijkheden doorheen Vlaanderen om lessen Nederlands te volgen. Neem ook een kijkje in Brugge of Gent via Superprof.

Studeren in cultuurstad Antwerpen

Nederlandse lessen volgen in Antwerpen

Ben je er helemaal van overtuigd dat je Nederlands zou willen leren in Antwerpen? Indien je antwoord op deze vraag “Ja!” was, moet je je afvragen op welke manier je graag een les zou willen volgen. 

Heb je er geen probleem mee dat je je naar een school moet verplaatsen of heb je liever dat een leerkracht les geeft in je eigen huis? Heb je de lessen liefst online en beschikbaar wanneer jij tijd hebt of heb je liever dat dit ‘s avonds gebeurt op bepaalde dagen?

Het is vooral belangrijk dat je weet op welk niveau en met welk doel je de Nederlandse lessen wilt volgen. Je doel is makkelijk zelf te bepalen, maar om het niveau van jouw eigen Nederlands vaardigheden te kennen kan je best een leerkracht om hulp vragen. Dit is vaak door middel van een paar vragen of door het invullen van een korte test, dit hoeft geen geld te kosten.

Doordat Antwerpen zo een grote stad is en er veel verschillende culturen samenkomen, is het aanbod aan Nederlandse lessen vrij groot. Zo kan je ook zelfs terecht bij de Universiteit van Antwerpen om alleen of in groep een cursus Nederlands te volgen

Ben je volwassen en wil je graag Nederlands leren, maar kan je nog geen Nederlands lezen of schrijven? Dan kan je terecht in bij Ligo, het Centrum voor Basiseducatie (CBE) in Antwerpen. De lessen die georganiseerd worden door Ligo zijn vooral voor mensen die zeer weinig of nog geen kennis hebben van de Nederlandse taal. 


Het Centrum voor Volwassenenonderwijs heeft 4 verschillende locaties waar je terecht kan voor Nederlandse lessen. Indien je ouder bent dan 16 jaar kan je je hier inschrijven voor verschillende soorten Nederlandse cursussen. De cursussen die door het CVO worden georganiseerd zijn bedoeld voor mensen die gemiddeld tot snel leren. Je kan hier meestal ook zelf kiezen hoe intensief je Nederlands  zou willen leren en of je het liever schriftelijk op je eigen tempo voltooid of dat je een aantal keer per week naar een klas komt. Ze hebben zowel lessen in de ochtend als middag en avond. 

Wanneer je Nederlands wilt leren op een hoog niveau kan je ook altijd terecht bij de lessen van de universiteit Antwerpen. Je kan hier terecht voor verschillende niveaus en je kan er voor kiezen of je deze online volgt of dat je een combinatie hebt van lessen online en lessen op de stadscampus. 

Al deze opties zijn goed voor mensen die graag in groep willen leren, maar voor diegene die eigenlijk liever privéles wilt zijn dit niet de beste opties. Hier hebben we andere mogelijkheden voor, je kan privé lessen volgen voor een goede prijs per uur.

Nederlandse lessen Antwerpen, Superprof helpt jou in elke situatie.

Ontdek ook de opties om Nederlands te volgen in Aalst dankzij Superprof.

Privé Leerkracht

Nederlandse lessen via Superprof volgen

Privé lessen hebben een heleboel extra voordelen. Wanneer je les hebt in een klasgroep gaat het meestal om 1 leerkracht die zijn of haar aandacht onder de hele klasgroep moet verdelen, bij privé lessen kom je er achter dat alle aandacht 100% naar jou gaat. Privé lessen zijn ook vooral handig wanneer je verlegen bent of bang bent dat je fouten maakt in het bijzijn van de hele klas, kan het comfortabeler aanvoelen om een-op-een met een docent samen te werken aan je Nederlands. 

Bij privé lessen krijg je, nadat je een test hebt afgelegd om je niveau te bepalen, een op maat gemaakt lesplan dat volledig op jou is afgestemd. Het is dus geen standaardpakket, maar een op maat gemaakt pakket waarmee je gemakkelijker vooruitgang boekt. 

Superprof is Hét platform om een privé leraar te vinden waarmee je meteen aan de slag kan om je Nederlands bij te schroeven. De leerkrachten op het platform zijn professionele mensen met ervaring en kennis in het vak dat ze doceren. Ze hebben veel energie en hebben er zin in om je alles wat ze zelf weten aan te leren over het Nederlands.

De docenten op het platform hebben allemaal verschillende soorten ervaringen, zo zijn er sommige die zelf in het onderwijs gewerkt hebben, andere hebben dan weer dezelfde cursussen gevolgd die jij gaat starten en kunnen je daarom als ervaringsdeskundige goed uitleggen wat je precies moet kennen en hoe je het beste kan leren. Deze mensen maken je iedere dag, ieder uur beter! 

De prijs van een docent op Superprof is niet vastgelegd, verschillende docenten hebben een verschillende prijs per uur. Je kan echter wel altijd een gesprek aangaan omtrent de prijs per uur. Sommige docenten staan namelijk open voor onderhandelingen. De prijs is zeer belangrijk bij het zoeken naar een privé leraar, het zou natuurlijk jammer zijn dat je een goede docent vindt maar je na een aantal lessen weer moet stoppen omdat de lessen te duur zijn. 

Leuven behoort ook tot de mogelijkheid om lessen Nederlands te volgen. Leraren wachten op je!

De meeste docenten bieden een gratis proefles aan via het platform van Superprof. Dit doen ze om kennis te maken met de manier waarop zij lesgeven en om te zien of jij er zelf wel iets van vindt. Hier wordt ook meestal bepaald welk niveau van Nederlands je hebt. 

Kan je je niet zo makkelijk verplaatsen? Dat is geen probleem! De meeste docenten die werken via het platform van Superprof zijn het gewoon om de lessen via de diensten van Skype of via andere online platformen te geven. Dit is handig voor mensen die het zelf druk hebben zodat ze geen tijd verliezen met de verplaatsingen. 

Ook vindt je verschillende docenten die gespecialiseerd zijn in bepaalde vlakken van het Nederlands . Zo heb je bijvoorbeeld docenten die de basis van het Nederlands  in het Engels kunnen geven voor de mensen die nog nooit in contact zijn gekomen met het Nederlands, maar ook docenten die zich vooral focussen op de laatste Niveau van het Nederlands. 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu