Vind je jazzmuziek echt de max? Heb je altijd al een instrument willen bespelen en woon je in de buurt van Aalst? Dan is deze blog perfect voor jou! Lees snel verder en kom erachter waar we het over hebben.

De saxofoon is een van de meest iconische instrumenten die je kan bedenken. Naast een trompet, een gitaar en een piano, weet iedereen hoe dit instrument er ongeveer uitziet. Het S-vormige lichaam en de herkenbare kleppen maken het dan ook wel vrij gemakkelijk.

Je zult dit instrument niet terug vinden in een van de alledaagse orkesten, maar wel in een jazz club of een jazz band. Verschillende jazz-legendes zijn bekend geworden met de vaardigheden die ze hadden op hun saxofoon en tot vandaag de dag is de sax nog steeds een van de meest gekozen instrumenten voor jazz en pop nummers!

Je kan in deze blog lezen waar je saxofoonlessen in Antwerpen kan volgen.

Hoewel het instrument vaker gebruikt wordt om jazz en pop nummers mee te spelen, is het ook mogelijk om klassieke muziek met je saxofoon te maken!

Veel mensen denken dat een saxofoon tot de koperblazers familie behoort, maar dit is echter niet zo. Het instrument gebruikt namelijk een enkel riet om het geluid te produceren en dit zorgt ervoor dat de saxofoon behoort tot de familie van de houtblazers.

Een Saxofoon is een relatief eenvoudig instrument om te leren spelen, maar het vergt veel aandacht en oefening voordat je jezelf een professional kan noemen. Zoals bij een gitaar en een piano zal je na een aantal weken of binnen de eerste paar maanden al een beetje muziek kunnen spelen. Echter zul je vaak tijdens een liedje ineens een hoge toon uit het instrument toveren dan de toon die je eigenlijk zou willen spelen. Dit komt doordat de techniek makkelijk is om te leren, maar moeilijk is om te perfectioneren.

Solo saxofoon artiest speelt op podium
Wanneer je privé saxofoon lessen volgt, krijg je een goede voorbereiding voor als je solo artiest zou willen worden. Bron: Pexels, Credit: Yan

Heb jij interesse in het leren bespelen van dit iconische instrument? Of ben je op zoek naar bijlessen om een nieuw genre te ontdekken met je saxofoon? Dan heb je in Aalst verschillende opties wanneer het aankomt op het volgen van lessen!

De beste leraren Saxofoon beschikbaar
Chloë
Chloë
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
Iris
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Simon
Simon
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
Annelies
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
David
David
24€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caitlin
Caitlin
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisianne
Lisianne
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harteklop
Harteklop
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chloë
Chloë
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
Iris
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Simon
Simon
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
Annelies
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
David
David
24€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caitlin
Caitlin
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisianne
Lisianne
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harteklop
Harteklop
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Tips om saxofoon te leren spelen

De mensen die al besloten hebben om een cursus saxofoon te volgen, kunnen vast wel wat tips gebruiken. We hebben er daarom ook een paar in deze blog voor jou voorzien.

De saxofoon is een van de relatief eenvoudige instrumenten om te leren spelen, maar een van de moeilijkse instrumenten om echt heel goed in te worden.

Tip 1: Mondstand

Om een mooi geluid uit het instrument te krijgen, moet je je mond op een bepaalde manier spannen zodat de lucht door je saxofoon kan gaan. Wanneer je de letter ‘w’ vormt, gebruik je de juiste mondspieren om klank uit je saxofoon te krijgen. Doordat er niet teveel druk op het riet mag komen, zul je het mondstuk tussen je voortanden moeten houden.

Ontdek in deze blog waar je saxofoonlessen in Gent kan volgen.

Tip 2: Oefenen oefenen en nog eens oefenen

We hebben je al verteld dat het niet al te moeilijk is om een klein beetje muziek te maken met je saxofoon, maar de mensen die echt zuivere noten en echt mooie muziek willen maken, kunnen best zoveel mogelijk oefenen. Dit doe je best iedere dag en minstens een half uur. Zo zorg je ervoor dat je in een aantal jaar een echte professionele saxofoon speler kan genoemd worden!

Deze twee tips zullen je zeker in het begin van je saxofoon carrière kunnen helpen! Sta je te popelen om zelf ook een les te volgen? Lees dan snel verder.

Saxofoon speler oefent in woonkamer
Wanneer je goed wilt worden in het spelen van de saxofoon, zul je iedere dag minstens 30 minuten moeten oefenen! Bron: Pexels, Credit: Gustavo Fring

Waar in Aalst kan je saxofoon leren spelen

Ben je op zoek naar lessen saxofoon in de buurt van Aalst? Dan kan je best even verder lezen. We bespreken de mogelijkheden in het volgende deel van onze blog!

Utopia muziek academie in Aalst

De mensen die graag groepslessen saxofoon willen volgen, kunnen in Aalst slechts bij een organisatie terecht en dit is de muziekacademie Utopia. Je kan hier vanaf 8 jaar terecht om meteen van start te gaan bij de tweede graad waar je een instrument kan leren bespelen.

Saxofoon lessen zijn zeer populair, zo lees je in deze blog waar je privélessen saxofoon in Brugge kan volgen.

Bij de tweede graad moet je ook meteen kiezen of je liever de rustgevende klanken van de klassieke muziek wilt leren spelen of dat je je liever laat gaan op de swingende muziek van de jazz/pop/rock genres. Tijdens de tweede graad leer je in het groepsvak Muzikale Culturele vorming hoe je muziek moet lezen, moet schrijven en moet uitvoeren. Je hebt dan ook iedere week een aparte les waar je alle technieken die nodig zijn voor het spelen van de saxofoon zult leren.

Wanneer je de tweede graad hebt afgerond zul je doorstromen naar de derde graad. Hier krijg je drie soorten lessen. Je krijgt de Muzikale Culturele Vorming, saxofoonlessen en je krijgt toegang tot het vak groepsmusiceren. In dit laatste vak leer je in kleine of grote groepen met verschillende andere instrumenten samen muziek maken.

Iedereen die in het hoger onderwijs een muzikale opleiding wilt volgen, kan bij Utopia Aalst de vierde graad volgen. Hier krijg je een vak waarbij je volledig wordt voorbereid op de vakken die je in het hoger muziekonderwijs zou krijgen.

Jongeren vanaf 15 jaar en volwassenen die beginnen met muzieklessen, krijgen toegang tot de volwassenen klas. Hier duurt een basistraject minstens 3 jaar waarin je lessen muzikale culturele vorming en effectieve saxofoonlessen zult volgen. Wanneer je de basis van je instrument onder de knie hebt, krijg je in deze lessen ook toegang tot het vak groepsmusiceren. Hier leer je samen met andere muzikanten en andere instrumenten muziek spelen.

We hebben ook een blog waar je erachter komt waar je lessen saxofoon in Mechelen kan volgen.

Om een saxofoonlessen te kunnen volgen, is het belangrijk dat je zelf heel wat kan oefenen. Daarom is het ook best dat je zelf een instrument ter beschikking hebt waar je thuis op kan oefenen. Een instrument aankopen kan vrij duur worden, daarom heeft de organisatie enkele instrumenten die je voor een schooljaar kan huren.

Wanneer je lessen wilt volgen bij deze organisatie zul je in een bepaalde leeftijdsgroep worden geplaatst. Iedere leeftijdsgroep heeft een ander bedrag als inschrijfgeld. Zo betalen jongeren tot 18 jaar €79 per schooljaar. De jongvolwassenen, 18 tot 24 jaar, betalen €145 per schooljaar en volwassenen die graag saxofoonlessen willen volgen bij deze organisatie betalen €330 per schooljaar.

Zoals we het eerder al in deze blog gezegd hebben, is Utopia in Aalst de enige optie waarbij je groepslessen saxofoon kan volgen. Voor de mensen die enkel muzieklessen willen volgen of die enkel wat bijlessen nodig hebben, zijn er wel nog andere mogelijkheden. Zo heb je verschillende organisaties waarbij je terecht kan voor privélessen saxofoon.

groepsles saxofoon
Wanneer je in een groep lessen volgt, zul je in harmonie leren samenspelen met andere muzikanten. Bron: Pexels, Credit: Gustavo Anacleto

Een voordeel van lessen saxofoon in een grotere groep is dat je met meerder mensen in harmonie samen leert spelen. Wanneer je privélessen volgt, zul je een goede solo artiest kunnen worden, maar om te leren spelen in een band kan je best groepslessen nemen.

Privé saxofoonlessen in Aalst

Iedereen die saxofoon wilt leren spelen, maar die niet graag in een groep lessen volgt, of mensen die enkel een aantal uur saxofoon bijles nodig hebben, kunnen best op zoek gaan naar een privé leerkracht die hen kan helpen. Heb je geen idee waar je hier naar zou moeten zoeken? Geen enkel probleem, wij hebben voor jou een aantal verschillende opties voorzien.

Privé saxofoonlessen via Superprof

Superprof is een online platform waar je terecht kan voor het vinden van een privé leerkracht op een snelle en eenvoudige manier. Je geeft de regio waar je lessen wilt volgen in en je laat weten wat voor saxofoonlessen je wilt volgen. Hierna krijg je een lijst te zien met alle verschillende leerkrachten die aan jouw voorwaarden voldoen en die beschikbaar zijn om lessen te geven.

Deze privé leerkrachten hebben stuk voor stuk ervaring in het vak en zullen hun vaardigheden op een enthousiaste manier met jou willen delen. Je kan er dus bijna zeker van zijn dat deze leerkrachten jouw saxofoon vaardigheden naar het volgende niveau zullen brengen. Het enige wat je nog moet doen is je eerste les inplannen.

Privélessen saxofoon in Leuven? Lees er in deze blog meer over.

Deze eerste les wordt meestal als kennismakingsles gebruikt, en daarom wordt deze ook vaak gratis aangeboden. In deze les zal je leerkracht je huidige niveau van je saxofoon vaardigheden bepalen en hij of zij zal vragen wat je precieze verwachtingen van de lessen zijn.

Saxofoon speler en pianist spelen samen
Wanneer je privélessen volgt zal je leerkracht je waarschijnlijk met een ander instrument ondersteunen wanneer je nieuwe dingen leert. Bron: Pexels, Credit: Gustavo Fring

Een van de grootste voordelen die je zult hebben bij het volgen van een privéles saxofoon, is dat je deze zelf kan inplannen. De opleiding die je zou volgen via de muziekschool zou iedere week op dezelfde dagen gepland worden. Sommige mensen hebben echter niet iedere dag op dezelfde dagen vrij. Een ander voordeel dat je aan privélessen hebt is dat je alle aandacht zult krijgen van je leerkracht. In groepslessen wordt deze aandacht verdeeld onder alle andere studenten die in die lessen aanwezig zijn.

Voor een privéles saxofoon betaal je ergens tussen de €20 en de €45 per uur. Vindt vandaag dus nog een privé docent die jou saxofoonlessen komt geven.

Apprentus

Het online platform van Apprentus werkt op ongeveer dezelfde manier als het platform van Superprof. Je moet hier ook de regio waar je lessen wilt volgen en het soort saxofoonlessen aanduiden. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je alle leerkrachten in jouw buurt die je lessen kunnen geven te zien. Je kan er hier dan eentje van uitkiezen en contacteren om je eerste les in te plannen.

Lees hier waar je saxofoonlessen in Vlaanderen kan volgen.

Skilto

Een minder bekend platform waar je terecht kan voor het vinden van een leerkracht die je saxofoonlessen kan geven is het platform van Skilto. Ook hier geef je je locatie op en welk vak je graag zou willen leren. Verschillende leerkrachten zullen verschillende platformen gebruiken om hun diensten aan te kunnen bieden.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu