Heb je zelf altijd al een instrument willen bespelen, maar heb je geen idee welk? Dan is het leren spelen van een saxofoon misschien wel iets voor jou! Het is namelijk een veelzijdig instrument waarmee je genres zoals: Jazz en Pop mee kan spelen. Woon je in de buurt van Gent? Dan is dit de perfecte blog voor jou! Gebruik deze als gids bij het zoeken naar de saxofoonlessen die het beste bij jou passen.

De saxofoon is een van de meest herkenbare instrumenten die er bestaan. De kleppen op het S-vormige lichaam van het instrument zorgen hier deels voor. Er zijn veel mensen die denken dat de saxofoon in dezelfde familie als de trompet en trombone zit. Echter is de saxofoon geen koperblazer maar een houtblazer. In het mondstuk zit namelijk een enkel riet wat trilt wanneer er lucht door het mondstuk komt. Dit zorgt voor de klank die uit het instrument komt.

Kom er in deze blog achter waar je lessen saxofoon in Antwerpen kan volgen.

Wanneer je de kans hebt gehad om een saxofoon van dichtbij te bekijken, heb je vast gemerkt dat er veel verschillende dingen zoals: kleppen en andere details op het instrument zitten. Dit heeft er dan ook waarschijnlijk voor gezorgd dat je denkt dat het een moeilijk instrument is om te leren spelen. Wij kunnen je echter garanderen dat dit niet het geval is. Ondanks het uiterlijk en alle verschillende knoppen die je kan indrukken, is het leren spelen van de saxofoon relatief gemakkelijk.

Zo kan je bijvoorbeeld in enkele weken of maanden toch al wat muziek spelen. Dit kun je vergelijken met verschillende instrumenten zoals het leerproces van de gitaar of de piano. Het is echter wel zo dat je veel zult moeten oefenen om het instrument echt goed te kunnen spelen. Om je hiermee te helpen hebben we een aantal tips voor je voorzien.

Saxofonist speelt saxofoon
Saxofoonlessen zijn handig om de technieken van het instrument onder de knie te krijgen. Bron: Pexels, Credit: Chevanon Photography
De beste leraren Saxofoon beschikbaar
Chloë
Chloë
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
Iris
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Simon
Simon
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
Annelies
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
David
David
24€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caitlin
Caitlin
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisianne
Lisianne
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harteklop
Harteklop
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chloë
Chloë
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
Iris
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Simon
Simon
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
Annelies
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
David
David
24€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caitlin
Caitlin
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisianne
Lisianne
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harteklop
Harteklop
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Tips om Saxofoon te leren spelen

Iedereen kan wel wat tips gebruiken om het instrument te leren bespelen. Voor de gevorderde zullen deze tips waarschijnlijk vanzelfsprekend zijn.

Tip 1: Begin bij de basis

Om de saxofoon te bespelen heb je een goede basis nodig. Hiermee bedoelen we je houding, de knoppen technieken, je mondstand en de ademhalingstechnieken om alle noten die je speelt zo zuiver mogelijk te laten klinken. Dit is zeer belangrijk aangezien het minder erg klinkt wanneer je een iets verkeerde, maar toch zuivere, noot speelt dan dat je ineens een schel geluid uit je saxofoon krijgt.

Saxofoonlessen in Aalst volgen? Lees onze blog die hierover gaat! We

Muzieklessen zijn een handige manier om kinderen hun muzikale kant te laten ontdekken.

Tip 2: Oefenen oefenen en nog eens oefenen

We hebben het net al gehad over het belang van de hoeveelheid die je oefent. Hier willen we nog eens de nadruk op leggen. Wanneer je veel bezig bent met het instrument zal je ook veel sneller vooruitgang boeken. Als je iedere week nog geen 20 minuten oefent zal het zeer lang duren voordat je enige vooruitgang zult merken.

We hebben ook een blog die je laat weten waar je saxofooncursussen in Leuven kan volgen.

Waar kan je Saxofoon leren spelen in Gent

Woon je in de buurt van Gent en ben je op zoek naar een organisatie die saxofoonlessen voorziet? Dan kan je best even verder lezen, we hebben het nu namelijk over een aantal verschillende organisaties die bij jou in de buurt saxofoonlessen organiseren.

Saxofonist in band
Groepslessen saxofoon zullen je voorbereiden op het spelen van saxofoon in een band! Bron: Pexels, Credit: yeremia

Popcollege in Gent

Iedereen die graag saxofoon wilt leren spelen kan in Gent terecht bij de organisatie “het Popcollege”. Hier kun je terecht voor het volgen van verschillende soorten saxofoonlessen. De lessen zijn vooral praktijkgericht en zijn vooral handig voor mensen die willen beginnen met het spelen van de saxofoon. Er zijn ook groepslessen waarbij je je rol leert als een saxofonist in een band of in een blazerssectie.

Om de groepslessen bij deze organisatie te volgen betaal je €530 per persoon en zul je steeds 1 uur per week saxofoonles krijgen. De organisatie voorziet geen lessen tijdens de vakanties en feestdagen, hier moet je dus rekening mee houden.

Lees in deze blog waar je saxofoonlessen in Brugge kan volgen.

Dit is echter de enige optie om in Gent een groepsles saxofoon te volgen er zijn wel nog verschillende opties wanneer het aankomt op individuele saxofoonlessen. Lees in het volgende deel van de blog waar je hiervoor overal in Gent terecht kan!

Een-op-een saxofoonles in Gent

Volg je liever een-op-een lessen saxofoon of heb je enkel een aantal bijlessen nodig om een bepaald genre op je saxofoon te leren spelen? Dan kan je eens een kijkje nemen bij een van de volgende organisaties!

Popcollege in Gent

We hebben het al gehad over de groepslessen van deze organisatie, maar je kan hier ook terecht voor het volgen van individuele lessen saxofoon. Hier kan je kiezen of je 30 minuten of 60 minuten individuele techniek lessen saxofoon zou willen. Dit is perfect voor de mensen die graag een goede basis van het instrument willen krijgen. Wanneer je ervoor kiest om lessen van 30 minuten te volgen kan betaal je €616 als je per schooljaar de lessen boekt. Je hebt ook de mogelijkheid om dit per semester te boeken, hiervoor betaal je dan €325 per semester. De mensen die ervoor kiezen om lessen van 60 minuten te volgen betalen €1060 wanneer ze lessen voor een heel schooljaar boeken en €548/semester wanneer ze lessen per semester willen boeken.

Privé docent geeft saxofoonlessen
Wanneer je privélessen saxofoon volgt zal de leerkracht waarschijnlijk tot bij jou thuis komen. Bron: Pexels, Credit: Yan Krukov

Saxofoon Gent

Bij deze organisatie kan iedereen terecht voor het volgen van saxofoonlessen. De lessen worden namelijk aangepast aan jouw niveau. Het maakt dus niet uit of je een beginner of een gevorderde bent er zijn lessen voor iedereen. De beginners die nog nooit muzieklessen gevolgd hebben zullen per les wat theorie krijgen. Deze theorie kunnen ze dan meteen in praktijk omzetten en voor de rest van de les hierop oefenen.

‘t Still Lawijt

Deze organisatie voorziet saxofoonlessen voor iedereen die dit graag wilt volgen. Je hebt verschillende keuzes wanneer het aankomt op het volgen van deze lessen. Zo kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen om de lessen wekelijks, 2 wekelijks of sporadisch in te plannen. Om lessen aan deze organisatie te volgen zul je €25 per uur betalen, €15 per half uur les en als je met een vriend of vriendin de lessen wilt volgen, betaal je €35 per uur. Je kan bij de organisatie ook eenmalig een saxofoon huren om gebruik van te maken tijdens de lessen, dit kost €5. Voor mensen die pas beginnen met het spelen van saxofoon en die nog niet zeker zijn of ze meerdere lessen willen volgen voorziet het bedrijf een 30 minuten gratis les waarna je vrijblijvend meer lessen kan boeken.

Privé saxofoonlessen in Mechelen? Kom er in deze blog alles over te weten.

Voor de mensen die de saxofoon willen huren omdat ze zelf nog niet het volledige bedrag voor een instrument willen betalen, kunnen deze huren via de organisatie. Wanneer je dan besluit om het instrument over te kopen wordt de prijs die je aan huur betaald hebt hiervan afgetrokken.

De lessen bij deze organisatie worden volledig aan jou aangepast. Zo kan je bijvoorbeeld laten weten dat je je improvisatie vaardigheden wilt verbeteren omdat je een carrière als solo artiest wilt verkennen. Voor de lessen die je bij deze organisatie zou volgen is er geen enkele kennis van notenleer vereist. Je zult namelijk al doende ervaring krijgen met de saxofoon.

Apprentus

Via het online platform van Apprentus kan je in jouw buurt een privé leerkracht vinden die je saxofoonlessen kan geven. Je geeft de regio waar je lessen wilt volgen in en je laat weten wat voor saxofoonlessen je graag zou volgen. Hierna krijg je een lijst te zien met alle verschillende leerkrachten die bij jou in de buurt lessen kunnen geven. Het enige wat je nog moet doen is het plannen van een eerste les.

Privélessen via Superprof

Superprof is een online platform waar je op een snelle en eenvoudige manier een privé docent in jouw buurt kan vinden die je saxofoonlessen kan geven. Je geeft de regio waar je lessen wilt volgen in en je specificeert welke saxofoonlessen je graag zou willen volgen. Je krijgt hier ook een lijst te zien van alle leerkrachten die beschikbaar zijn om jou saxofoonlessen te geven.

Ontdek in deze blog waar je overal saxofoonlessen in Vlaanderen kan volgen.

Aangezien de eerste les vaak gebruikt wordt als kennismakingsles zal deze vaak ook gratis aangeboden worden. In deze les zal je leerkracht er proberen achter te komen wat je huidige niveau op de saxofoon is. Jij kan in deze lessen laten weten wat jouw verwachtingen van de lessen zijn. Nadat je de eerste les gehad hebt zul je tussen de €15 en €45 per uur moeten betalen.

Solo saxofonist op podium
Privélessen zijn een goede voorbereiding op een carrière als solo saxofonist. Bron: Pexels, Credit: Yan Krukov

Een van de grootste voordelen die je zult hebben bij privélessen is dat je deze vaak zelf kan inplannen. Zo hoef je je dus niet te haasten om op tijd in je lessen te zijn. Je kan deze namelijk inplannen op momenten waar je volledig vrij bent. Een ander voordeel dat je bij privélessen hebt is dat je 100% van de aandacht zult krijgen. Tijdens groepslessen zou dit verdeeld worden tussen alle mensen die aanwezig zijn in de lessen. Privélessen zorgen er dus voor dat je meer aandacht krijgt en dus ook op een meer efficiënte manier het instrument leert bespelen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu