Heb je interesse in het leren spelen van een saxofoon? Wil je toevallig muziek spelen in een Jazz band en lijkt de saxofoon wel een leuk instrument? Woon je in de buurt van Antwerpen? Dan lees je in deze blog waar je overal terecht kan om dit mooie instrument te leren bespelen.

Veel mensen denken dat de saxofoon net zoals de trompet tot de koperblazer familie behoort. Dit is echter niet zo, de saxofoon is namelijk een houtblazer. Dit komt doordat het instrument riet als mondstuk gebruikt wordt.

Ontdek in deze blog waar je saxofoonlessen in Gent kan volgen!

Het geluid van een effectieve sax ontstaat doordat het riet in het mondstuk begint te trillen. Hierna komt het geluid door de andere grote delen van de saxofoon zoals de hals en het klankgat. De toon van het geluid dat uit de saxofoon komt wordt beïnvloed door de kleppen die je op de hals kan openen en sluiten.

De saxofoon is een relatief gemakkelijk instrument om te leren spelen. Na enkele weken les kan je vast wel al wat muziek spelen, echter zal je hier vaak wel nog een schelle pieptoon uit het instrument krijgen in plaats van een noot. Dit zal steeds minder worden wanneer je meer en meer met het instrument oefent.

De saxofoon is een eenvoudig instrument om te leren spelen, maar een moeilijk instrument om er een echte professional in te worden.

Wil jij graag saxofoon leren spelen? Of heb je enkel wat bijlessen nodig om je techniek te verbeteren? Dan lees je in het volgende deel van de blog waar in Antwerpen je deze lessen kan volgen!

Saxofoon speler in buitenlucht
Leer saxofoon spelen en wie weet wordt jij wel een beroemde solo artiest in de jazzwereld! Bron: Pexels, Credit: Victor
De beste leraren Saxofoon beschikbaar
Chloë
Chloë
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
Iris
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Simon
Simon
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
Annelies
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
David
David
24€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caitlin
Caitlin
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisianne
Lisianne
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harteklop
Harteklop
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chloë
Chloë
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
Iris
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Simon
Simon
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
Annelies
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
David
David
24€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caitlin
Caitlin
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisianne
Lisianne
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harteklop
Harteklop
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar kan je in Antwerpen saxofoon leren spelen

In een grote stad zoals Antwerpen heb je vaak veel verschillende opties wanneer het aankomt op het leren van verschillende instrumenten. Dit is ook het geval bij het leren spelen van een saxofoon.

Academie Berchem

Bij de academie voor muziek, woord en beeld in Berchem kan je terecht bij de opleiding Jazz-Pop-Rock om de saxofoon te leren spelen. Je kan bij deze academie op elke leeftijd inspringen om het instrument te leren bespelen. Je wordt echter wel verdeeld in een bepaalde graad waar je lessen kan volgen die geschikt zijn voor jouw niveau.

Bij deze organisatie kan je al terecht vanaf 6 jaar, echter kan je pas vanaf 7 jaar een instrument leren bespelen. Dit is ook meteen de eerste graad van de muzieklessen die je bij deze academie kan volgen.

Leerlingen vanaf 8 jaar  kunnen meteen instappen in de tweede muziekgraad. In deze graad krijg je een uur per week saxofoonles, je kan hier dan kiezen uit klassiek of jazz-pop-rock. Naast deze lessen zul je ook nog 2 uur muziekatelier krijgen.

Jongeren vanaf 12 kunnen, als ze de tweede graad hebben afgerond, terecht in de derde graad. Vanaf de derde graad krijg je verschillende indelingen en zul je moeten kiezen tussen Jazz-pop-rock of klassieke muziek. In deze graad krijg je drie uur per week les. Een uur instrument les, een les groepsspel in een bepaald ensemble en een uur muzieklab. De jongeren die de tweede graad nog niet hebben afgerond zullen dit eerst moeten doen.

De saxofoon is een zeer populair instrument, kom er in deze blog achter waar je saxofoonlessen in Brugge kan volgen!

Close-up van een saxofoon
Van dichtbij ziet de saxofoon er heel ingewikkeld uit, maar toch is het een vrij eenvoudig instrument om te spelen. Bron: Pexels, Credit: Ruca

Vanaf 15 jaar kunnen jongeren die de tweede en de derde graad hebben afgerond terecht in de vierde graad. Ook hier heb je dezelfde onderverdeling als bij de derde graad Hier krijg je drie jaar lang twee uur les per week. Een uur is saxofoonles en het andere uur is een les in een bepaald ensemble. De jongeren die de derde graad nog niet hebben afgerond zullen deze eerst moeten doen.

Op deze academie is er ook plek voor volwassenen vanaf 18 jaar. Voor iedere volwassenen die graag wilt beginnen met muziek, zal bij het begin moeten beginnen. Dit betekent dus ook dat je van de tweede graad kan instappen en dat je over de jaren heen de volgende niveaus kan behalen.

Nadat je de vierde graad hebt afgerond kan je ook nog 2 specialisatie graden volgen. Wanneer je dit doet, leer je je technieken perfectioneren.

De prijs die je moet betalen om deze muzieklessen te kunnen volgen wordt bepaald door je leeftijd. Zo betalen jongeren onder 18 jaar €89 per schooljaar, jongvolwassenen tussen de 18 en 24 betalen €150 en volwassenen boven de 25 betalen €340.

Ook hebben we een blog die gaat over de privélessen saxofoon in Aalst.

JazzStudio

In de JazzStudio in Antwerpen kan je terecht voor het leren bespelen van verschillende instrumenten in je vrije tijd. Ook de saxofoon hoort bij deze instrumenten. Je hebt bij deze organisatie verschillende mogelijkheden wanneer het aankomt op het volgen van lessen. Zo kan je bijvoorbeeld terecht in de Ensemble lessen, hier leer je met andere sax spelers en andere instrumenten in harmonie samen spelen. Deze ensemble lessen duren 1,5 uur en je betaald €30 per les. Je kan dit echter enkel per 10 lessen volgen dus in totaal betaal je hier €300 voor. Voor de mensen die nieuw zijn tot het spelen van een saxofoon of de mensen die nog wat extra technieklessen kunnen gebruiken kunnen hiervoor ook terecht in de Jazz studio. Deze lessen duren slechts 1 uur en kosten €200 per 10 lessen.

Jazz band met saxofoon solo artiest
Als je met je saxofoon deel wilt uitmaken van een band, kunnen groepslessen of ensemble lessen je een stuk op weg helpen! Bron: Pexels, Credit: Gustavo

Deze opties zijn handig voor mensen die graag nieuwe mensen leren kennen terwijl ze nieuwe vaardigheden leren. Maar er zijn ook mensen die zich veel beter kunnen concentreren wanneer ze een-op-een lessen krijgen of mensen die niet iedere week op hetzelfde moment vrij hebben. Voor deze mensen hebben we ook een oplossing gevonden: Privélessen.

Wil je lessen saxofoon in Mechelen volgen? Lees dan onze blog die hierover gaat!

Privélessen saxofoon in Antwerpen

De mensen die graag privé saxofoon lessen willen volgen in Antwerpen kunnen dit doen bij verschillende organisaties. Weet je niet waar je deze organisaties zou kunnen vinden? Kom er dan achter in het volgende deel van deze blog.

Privélessen bij Jazz Studio

We hebben het eerder in deze blog al gehad over de Jazz studio en de groepslessen saxofoon die je hier kan volgen. Je kan bij deze organisatie echter ook terecht voor het volgen van individuele lessen. De individuele lessen die je hier kan volgen duren 30 minuten per les en voor een pakket van 10 lessen betaal je in totaal €300.

Een-op-een lessen bij Jeroen Van Bever

In de studio van Jeroen Van Bever kan je terecht voor privélessen saxofoon. Je kan de lessen per semester boeken. Hier krijg je dan een wekelijkse sessie waarin je saxofoon leert spelen. jongeren betalen voor 15 lessen van 30 minuten €412,5 in totaal. Voor de volwassenen worden er lessen van 60 minuten voorzien. Ook zij kunnen deze per semester boeken. De volwassenen betalen voor 15 lessen van een uur €725.

Privélessen via Superprof

Op het online platform van Superprof kan je op een snelle en eenvoudige manier een privé leerkracht vinden die je kan helpen bij het leren bespelen van een Saxofoon. Je geeft de regio waar je lessen wilt volgen in en je geeft in welke soort saxofoonlessen je nodig hebt. Hierna krijg je een volledige lijst te zien van alle verschillende leerkrachten die je lessen kunnen geven in jouw buurt.

De leerkrachten die via het online platform van Superprof werken hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van lessen saxofoon. Ze zullen je op een leuke en al doende manier de technieken van het instrument aanleren zodat jij je muziek kunsten naar het volgende niveau kan brengen.

Lees in deze blog waar je privé saxofoonlessen in Leuven kan volgen.

De lessen zullen meestal bij je leerkracht thuis doorgaan. Indien je een keertje niet tot bij hem of haar kan geraken is er geen enkel probleem. De leerkracht kiest er dan vaak voor om gewoon tot bij jou te komen of om de lessen via diensten zoals Skype of Zoom te geven.

Jongen speel saxofoon in woonkamer
Wanneer je privélessen volgt, worden deze meestal bij jou eigen thuis gegeven! Bron: Pexels, Credit: Cottonbro

In de eerste les die je bij een een prof van Superprof zou volgen krijg je de kans om kennis te maken met je leerkracht. De leerkracht zal in deze les je huidige niveau proberen te bepalen. Aangezien dit niet echt een effectieve les is, wordt deze vaak gratis aangeboden. Hierna zul je tussen €20 en €50 per uur les moeten betalen.

De privé lessen hebben ook nog een voordeel ten opzichte van de lessen die je in groep zou volgen. Zo heb je bijvoorbeeld alle aandacht van je leerkracht. In groepslessen krijg je meestal slechts een klein deel van de les individuele aandacht. Wanneer je privé lessen volgt krijg je een volledig uur 100% van de aandacht van je leerkracht.

Een andere voordeel dat je kan hebben wanneer je privé saxofoonlessen volgt is dat je de lessen zelf kan inplannen. Dit betekent dus dat je je niet in allerlei bochten hoeft te wringen om naar de lessen te kunnen komen. Je kan je lessen zelf inplannen en deze afstemmen op de momenten waar jij vrij bent. Dit is vooral handig voor mensen met een afwisselend of met een zeer druk werkschema.

Kom er in deze blog achter waar je terecht kan voor het volgen van saxofoonlessen in Vlaanderen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu