Heb je interesse in het spelen van een instrument en heeft jazz een speciale plek in jouw hart? Misschien is het dan wel iets voor jou als je de saxofoon, het meest iconische jazz instrument, leert bespelen! Kom er in deze blog achter waar je dit in Mechelen kan doen.

De mooie zachte klanken die professionals uit hun saxofoon krijgen is voor veel mensen een van de meest rustgevende dingen die ze kunnen ervaren. Tegenwoordig zijn er veel mensen, zowel jeugd als volwassenen, die graag op vrijdag avond naar een jazz club gaan om te kunnen genieten van de muziek van een solo artiest die saxofoon speelt.

Lees in deze blog waar je privélessen saxofoon in Antwerpen kan volgen.

Veel mensen krijgen door deze ervaringen zin om zelf saxofoon te leren bespelen, maar vaak blijft dit bij een gedachte. Dit komt meestal doordat ze niet weten waar ze terecht zouden kunnen om het instrument te leren spelen. Om deze mensen te helpen zijn wij met het Team van Superprof op zoek gegaan naar alle mogelijkheden die je in de buurt van Mechelen hebt om Saxofoon te leren spelen. Kom er in deze blog achter.

De saxofoon ziet er vrij intimiderend uit om te leren spelen. De verschillende kleppen en het dunne mondstuk zorgen ervoor dat het “lijkt” alsof je heel lang moet oefenen om muziek uit het instrument te krijgen. Echter is de saxofoon een van de meer eenvoudige instrumenten om te leren spelen. Zo kan je na een aantal weken of maanden al zeker wat liedjes spelen. Bij deze liedejs zul je waarschijnlijk nog een aantal keer de fout in gaan en een zeer schelle toon uit het instrument laten komen. Dat het een relatief eenvoudig instrument is om initieel te leren spelen betekent niet dat het een eenvoudig instrument is om zeer goed in te worden. Wanneer je er een echte carrière van wilt maken, of wanneer je wilt gaan voor een solo carrière is het belangrijk dat je enorm veel oefent. Ze raden zelfs aan om dit 30 tot 60 minuten per dag te doen.

Ben jij benieuwd waar je terecht kan om saxofoonlessen te volgen? Kom er in het volgende deel van onze blog achter waar je dit in Mechelen kan doen.

Man speelt saxofoon
Na je saxofoon lessen zul je zelf nog moeten oefenen om beter te worden in het spelen van het instrument. Bron: Pexels, Credit: Adrea Piaxquadio
De beste leraren Saxofoon beschikbaar
Chloë
Chloë
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
Iris
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Simon
Simon
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
Annelies
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
David
David
24€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caitlin
Caitlin
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisianne
Lisianne
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harteklop
Harteklop
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chloë
Chloë
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
Iris
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Simon
Simon
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
Annelies
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
David
David
24€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caitlin
Caitlin
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisianne
Lisianne
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harteklop
Harteklop
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Voordelen van privé of groep saxofoonlessen

Er zijn verschillende soorten lessen saxofoon die je in Mechelen kan volgen. Voordat je je ergens inschrijft kan je best nagaan welke optie het meeste bij jou past. Om je hiermee te helpen hebben wij voor jou een aantal voordelen van beide opties opgelijst.

Ontdek in deze blog waar je lessen saxofoon in Gent kan volgen.

Voordelen van groepslessen saxofoon

Wanneer je een groepsles saxofoon volgt heb je hier verschillende voordelen aan, zo krijg je vaak de kans om in het bijzijn van andere mensen fouten te maken. Dit zal je uiteindelijk helpen met je zelfvertrouwen. Je hebt zelfvertrouwen nodig als je bijvoorbeeld een solo artiest wilt worden.

Een ander voordeel dat je aan groepslessen hebt, is dat het altijd op dezelfde momenten wordt ingepland. Dit is handig voor mensen die iets willen hebben waar ze in de week naar uit kunnen kijken. Groepslessen zijn ook handig voor mensen die graag nieuwe mensen leren kennen terwijl ze nieuwe vaardigheden opdoen. Zo leren ze saxofoon spelen en ze maken kennis met mensen die eenzelfde passie delen!

jazz band met saxofoonspeler en trompettist
Als saxofoonspeler heb je bijna altijd meteen plaats om in een jazz band te spelen! Bron: Pexels, Credit: Sami Aksu

Een ander voordeel aan groepslessen saxofoon is dat je meestal ook samen met de andere studenten in harmonie leert spelen. Dit is belangrijk voor iedereen die graag in een groep of in een band wilt terechtkomen.

Voordelen van Privé lessen saxofoon

We hebben het net gehad over de groepslessen saxofoon en welke voordelen deze met zich mee kunnen brengen. Echter zijn er ook een heel aantal voordelen die je hebt wanneer je privéles saxofoon zou volgen.

Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om meerdere uren op een dag lessen te volgen. Dit komt doordat je deze zelf kan inplannen op momenten waar jij volledig vrij bent. Dit is vooral handig voor mensen die saxofoon willen leren spelen in een relatief korte periode. Een ander voordeel aan het volgen van privélessen saxofoon is dat de leerkracht al zijn of haar aandacht aan jou kan geven. In groepslessen zou de aandacht verdeeld worden tussen alle verschillende studenten die op dat moment aanwezig zijn.

De lessen worden bij privé lessen ook volledig naar jou wensen aangepast. Wil je enkel klassieke muziek spelen? Geen probleem! Heb je al ervaring in het spelen van de saxofoon maar zou je een nieuw genre willen ontdekken? Dan zijn privélessen ook de beste optie voor jou!

Saxofoonlessen zijn zeer populair in Vlaanderen, zo heb je een groot aanbod van lessen saxofoon in Leuven.

Zoals je kan zien zijn er voor beide soorten lessen verschillende voordelen. Het is nu aan jou om te beslissen voor welke lessen je zult gaan! Je kan ook altijd eerst een proefles aanvragen en zo kiezen voor hetgeen dat het beste bij je past! Kom er in het volgende deel van de blog achter waar in Mechelen je terecht kan voor het volgen van saxofoonles.

Waar kan je terecht voor een saxofoonles in Mechelen

De mensen die in Mechelen graag groepslessen saxofoon willen volgen, hebben helaas slechts een optie. Ze kunnen terecht bij het conservatorium in Mechelen. Hier kunnen kinderen vanaf 8 jaar terecht in de tweede graad van de muziekopleiding. Hier krijg je twee uur per week muziekatelier lessen en een uur per week effectieve lessen om saxofoon te leren spelen.

Wanneer je de tweede graad hebt afgerond zul je doorstromen naar de derde graad. Ook hier krijg je een uur per week effectieve saxofoonlessen en een uur groepsmusiceren. In het groepsmusiceren kom je samen met het saxofoonensemble om in harmonie te leren spelen. Dit is vooral handig voor mensen die graag in een band zouden willen spelen.

De mensen die graag bij deze organisatie muzieklessen willen volgen zullen in een bepaalde leeftijdscategorie worden geplaatst. De jongeren onder 18 jaar betalen €87 per schooljaar, de jongvolwassenen tussen 18 en 24 moeten €143 per schooljaar betalen en de volwassenen moeten €353 per schooljaar betalen.

Er bevindt zich ook een uitgebreid aanbod van privélessen saxofoon in Aalst.

Band met saxofoonspeler
Wanneer je groepslessen Saxofoon volgt zul je een goede voorbereiding hebben om in een band te kunnen spelen. Bron: Pexels, Credit: Rodnae productions

Zoals we het eerder al hebben gezegd is dit de enige optie waarbij je terecht kan voor het volgen van groepslessen saxofoon in Mechelen. Voor de mensen die sneller saxofoon willen leren spelen of die enkel wat bijlessen nodig hebben, zijn er wel nog een aantal opties waar ze terecht kunnen. Ook mensen die liever een-op-een lessen saxofoon willen volgen kunnen gebruik maken van deze optie.

Privélessen saxofoon in Mechelen

De mensen die enkel wat bijlessen nodig hebben, hebben vrij weinig aan een opleiding die een heel jaar duurt. Ook zijn er mensen die vaak moeten werken op de momenten dat de meeste saxofoonlessen gegeven worden. Gelukkig bestaat er nog altijd de optie om privé saxofoonles te volgen. Heb jij interesse in het volgen van privélessen, maar heb je geen idee waarvoor je hier terecht kan? Dan lees je best even verder! We hebben het namelijk in dit deel van de blog over de verschillende organisaties die privélessen saxofoon voor jou voorzien!

Ben je op zoek naar privélessen saxofoon in Brugge? Lees dan deze blog en kom erachter waar je deze kan volgen.

Apprentus

Het online platform van Apprentus is een platform waar privé leerkrachten hun diensten op kunnen aanbieden. Het platform is relatief makkelijk om te gebruiken. Je geeft de locatie waar je je lessen zou willen volgen in en je laat weten welke soort lessen je graag wilt volgen. Hierna krijg je een lijst te zien met alle verschillende leerkrachten die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je saxofoonlessen te geven. Je kan hierna een van deze leerkrachten een berichtje sturen om een eerste les in te plannen.

Privélessen saxofoon via Superprof

Via het online platform van Superprof kan je op een snelle en eenvoudige manier op zoek gaan naar een privé saxofoon leerkracht. De leerkrachten die hun diensten via het platform van Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het vak en willen hun kennis graag met jou delen! Je kan er dus bijna zeker van zijn dat de leerkracht je zal helpen om je saxofoon kunsten naar het volgende niveau te tillen!

Wanneer je een leerkracht gevonden hebt die je wel aanstaat, kan je je eerste les inplannen. Deze eerste les wordt meestal gratis aangeboden aangezien het meer gebruikt wordt als kennismakingsles. In deze les zul je kunnen vertellen wat je precies van de saxofoonlessen verwacht en de leerkracht zal op zijn beurt jouw huidige niveau proberen te bepalen. Wanner je leerkracht dit weet kan er namelijk een volledig gepersonaliseerd schema opgesteld worden.

Meisje speelt saxofoon in slaapkamer
Wanneer je privé saxofoon lessen volgt zal dit meestal bij jou thuis gebeuren. Bron: Pexels, Credit: Cottonbro

Indien je niet tot bij je leerkracht kan geraken om de les te volgen, kan het zijn dat de leerkracht tot bij jou komt om je je les toch te geven. Wanneer dit ook niet gaat, kunnen de lessen altijd nog via online diensten zoals skype en zoom gehouden worden. Per uur saxofoonles met een privé leerkracht van Superprof betaal je ergens tussen de €20 en de €45.

Lees in deze blog waar je overal terecht kan om saxofoonlessen te volgen in Vlaanderen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu