Het spelen van een instrument is voor veel mensen altijd een verre droom die ze niet waar durven maken. Dit geldt vaak ook voor jazzliefhebbers, ze zien hun favoriete sterren met een saxofoon staan en wouden dat zij ook zo goed het instrument konden bespelen. Wij hebben met het team van Superprof de oplossing voor dit probleem gevonden: Saxofoonlessen.

De saxofoon is een van de meest iconische instrumenten in de jazzwereld. zo zijn er veel verschillende solo artiesten die een hele carrière als saxofonist achter de rug hebben. De saxofoon is makkelijk te herkennen door het S-vormige lichaam van het instrument en de kleppen die er aan de buitenkant op zitten. Deze kleppen en knoppen aan de buitenkant zorgen er ook voor dat het instrument voor veel mensen vrij intimiderend is. De saxofoon lijkt daarom voor veel mensen een zeer ingewikkeld instrument om te leren spelen, maar dit valt in de realiteit zeer goed mee.

Ontdek in deze blog waar je privélessen saxofoon in Antwerpen kan volgen.

De saxofoon behoort, in tegenstelling tot wat velen denken, niet tot de koperblazer familie. Het instrument gebruikt namelijk een enkel riet in het mondstuk om de klank te produceren, hierdoor wordt de saxofoon ingedeeld in de houtblazer familie!

Heb jij interesse in het volgen van saxofoonlessen of ben je benieuwd of het bespelen van een saxofoon moeilijk is? Dan kan je best even verder lezen. We gaan het namelijk over deze verschillende opties hebben.

Man Speelt saxofoon op trappen
Mensen die goed willen worden in het bespelen van de saxofoon, kunnen best iedere dag oefenen! Bron: Pexels, Credit: Cottonbro
De beste leraren Saxofoon beschikbaar
Chloë
Chloë
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
Iris
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Simon
Simon
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
Annelies
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
David
David
24€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caitlin
Caitlin
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisianne
Lisianne
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harteklop
Harteklop
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chloë
Chloë
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
Iris
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Simon
Simon
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
Annelies
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
David
David
24€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caitlin
Caitlin
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisianne
Lisianne
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harteklop
Harteklop
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Is het spelen van een saxofoon moeilijk?

Dit is een vraag die je je waarschijnlijk  stelt wanneer je er over twijfelt om saxofoonlessen te gaan volgen. Deze lessen zijn meestal niet goedkoop en de prijs van het instrument is ook een aardig bedrag om deze maar een aantal keer te gebruiken. Gelukkig kunnen wij je meedelen dat het leren spelen van de saxofoon relatief eenvoudig is. Zoals bij een gitaar of een piano zal iemand die goed oefent na enkele maanden serieus wat muziek kunnen spelen met een saxofoon. Mensen die slechts een keer in de week saxofoon spelen kunnen echter niet verwachten dat ze snel vooruitgang zullen boeken.

Lees hier waar je lessen saxofoon in Gent kan volgen.

De belangrijkste dingen bij het spelen van de saxofoon zijn: De ademhalingstechnieken en de mondstand die je op het mondstuk kunt gebruiken. Hier zul je echter een lange tijd over moeten doen voordat dit op een degelijk niveau zit.

We raden je dus aan om iedere dag een beetje te oefenen, en voor de mensen die echt snel vooruit willen gaan, raden we zelfs 30 tot 60 minuten per dag aan.

Nu je er achter bent gekomen dat het spelen van saxofoon niet zo heel moeilijk is, is het misschien tijd om zelf ook een aantal saxofoonlessen te volgen! Kom er in het volgende deel van onze blog achter waar in Leuven je saxofoonlessen kan volgen!

Waar in Leuven kan je lessen saxofoon volgen

Heb je ervoor gekozen dat je graag in groep  saxofoonlessen wilt krijgen? Dan kan je in Leuven bij een van de volgende organisaties terecht om saxofoon te leren spelen.

Popcollege Leuven

Het popcollege is een organisatie waarbij iedereen terecht kan om lessen saxofoon te volgen. Zo kan je hier groepslessen volgen waarvoor je €530 per persoon betaald. Hier kom je terecht in een kleine band of in een blazerssectie. Wanneer je deze optie kiest krijg je een keer per week een uurtje les.

Kom er in deze blog achter waar je lessen saxofoon in Brugge kan volgen.

De Rockschool in Leuven

Bij de Rockschool in Leuven kan je tegenwoordig ook terecht voor het volgen van verschillende saxofoonlessen. De optie die ze hebben om groepslessen te volgen is de optie “Bandlessen”. Tijdens deze lessen zul je samenkomen met andere muzikanten, die eventueel andere instrumenten spelen, en zul je in harmonie samen leren spelen. Dit is vooral handig voor mensen die graag bij een band willen spelen. Bij het maken van deze groepen houden ze rekening met verschillende dingen zoals je leeftijd, je eigen niveau en je favoriete muziekgenre! Je kan deze optie enkel per 30 lessen boeken, hiervoor betaal je in totaal €395. Deze 30 lessen worden wekelijks gegeven en enkel schoolvakanties kunnen de reeks onderbreken.

Conservatorium Leuven

Bij deze organisatie kunnen zowel kinderen als volwassenen terecht voor het volgen van saxofoonlessen. De kinderen zullen beginnen met lessen op een sopraan of een altsaxofoon. Dit komt doordat deze kleinere varianten van het instrument iets makkelijker te gebruiken zijn doordat ze wat kleiner zijn.

Meisje speelt saxofoon
Saxofoonlessen bestaan voor alle leeftijden. Zo krijgen jonge kinderen een kleinere saxofoon zodat ze deze ook volledig kunnen gebruiken. Bron: Pexels, Credit: Cottonbro

Beginners zullen in de eerste lessen vooral veel aandacht naar de mondstand en de goede ademhalingstechnieken. Deze heb je nodig om mooie melodieën uit je instrument te krijgen. Iemand die voldoende oefent kan in een 3 tal maanden toch al het een en het ander spelen.

De prijs van een saxofoon kan soms een hoog bedrag zijn, de mensen die niet meteen een instrument willen aankopen kunnen een saxofoon bij het conservatorium huren. Dit is enkel voor de eerste vier jaar van je opleiding.

Kom er in deze blog achter waar je een saxofoonles in Aalst kan volgen.

Om de lessen aan deze academie te volgen betalen jongeren van 6 tot 17 jaar €69, de jongvolwassenen van 18 tot 24 betalen €135 en de volwassenen boven de 25 betalen €320.

Privé saxofoonlessen in Leuven

De mensen die veel liever een-op-een lessen saxofoon volgen of de mensen die graag een bepaald genre of een bepaalde techniek willen leren kunnen best eens een kijkje nemen bij een van de volgende organisaties, hier kan je namelijk terecht voor het volgen van privélessen saxofoon!

Popcollege Leuven

We hebben het net al gehad over de groepslessen van deze organisatie, maar ze voorzien ook verschillende mogelijkheden om individuele lessen te volgen. Hier heb je vier verschillende opties in. Je moet een keuze maken over hoe lang je les wilt hebben, 30 of 60 minuten, en je moet kiezen of je per semester of per jaar wilt betalen. Zo betaal je €325 per semester voor 30 minuten les per week, wanneer je dit een heel jaar wilt volgen kost dit €616. Voor de mensen die graag een uur les volgen en dit per semester willen betalen, betalen €548 per semester. Ook hier heb je de mogelijkheid om dit jaarlijks te betalen, hiervoor moet je dan €1060 betalen. Wanneer je per jaar betaald heb je dus een klein voordeel voor hetzelfde aantal lessen als wanneer je semestrieel betaald.

Wil je liever eerst saxofoonlessen in Mechelen volgen, dan lees je best deze blog.

Saxofonist in straatband
Wanneer je lessen saxofoon volgt word je vaak voorbereid op het spelen in een band! Bron: Pexels, Credit: Brett Sayles

Rockschool in Leuven

In deze blog hadden we het eerder over de groep opties die je bij deze school had om saxofoonlessen te volgen. Echter kan je hier ook terecht voor het volgen van individuele instrumentlessen. Hier heb je verschillende keuzes waar je uit kan kiezen. Zo kan je een tien lessenreeks aankopen. Hiermee krijg je 10 muzieklessen en betaal je slechts €220. Je kan er ook voor kiezen om 30 muzieklessen te volgen, dit is de schooljaar formule en kost in totaal €550. Je krijgt dus een korting van €110 wanneer je meteen gaat voor de 30 lessen. De mensen die graag eens een muziekles willen volgen, maar nog niet volledig willen instappen kunnen een proefles voor €15 aanvragen.

Privélessen saxofoon via Superprof

Via het online platform van Superprof kan je op een snelle en eenvoudige manier een leerkracht vinden die bij jou in de buurt lessen saxofoon kan geven. Op de website geef je de regio in waar je lessen wilt volgen en je laat weten welke soort saxofoonlessen je graag wilt volgen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien met alle leerkrachten die jou eventueel lessen kunnen geven.

Uit deze lijst kan je een leerkracht contacteren om een eerste les in te plannen. Deze eerste les zal meestal gratis worden aangeboden, dit komt doordat de les als kennismakingsles gebruikt zal worden. Hier zal de docent er proberen achter te komen op welk niveau je huidige saxofoon vaardigheden liggen en wat je precies van de lessen verwacht. Jij kan in deze lessen laten weten wat je graag wilt leren. Na deze les zul je ergens tussen de €15 en €45 per uur moeten betalen.

Kom er in deze blog achter waar je privélessen saxofoon in Vlaanderen kan volgen.

De leerkrachten die hun diensten via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van saxofoonlessen en zullen je op een enthousiaste manier alle kneepjes van het vak willen bijbrengen. Zo kun je er bijna zeker van zijn dat de leerkracht je zal helpen om je saxofoon vaardigheden naar het volgende niveau te tillen!

Saxofonist speelt op straat
Wanneer je privélessen saxofoon volgt kan je vrijwel meteen je carrière als solo artiest starten! Bron: Pexels, Credit: Yurii Hlei

Het grootste voordeel dat je aan de privélessen zult hebben is dat je deze zelf kan inplannen. Dit betekent dat je je nooit meer hoeft te haasten om na je werk op tijd bij de lessen aan te komen, je zult ze namelijk kunnen inplannen wanneer je zelf volledig vrij bent. Een ander voordeel dat je aan privélessen hebt is dat je tijdens deze lessen alle aandacht van je leerkracht zult krijgen, zo zul je dus op de meest efficiënte manier saxofoon leren spelen. Bij de groepslessen wordt de aandacht verdeeld onder alle aanwezigen waardoor je soms niet meer dan 15 minuten individuele aandacht zou krijgen. Wacht dus niet langer en plan vandaag nog je eerste saxofoonles in bij een leerkracht van Superprof.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu