Heb je er altijd al van gedroomd om een beroemde artiest te worden? Is de swingende muziekstijl, jazz, helemaal jouw ding? Dan is het leren spelen van een saxofoon misschien wel iets voor jou! In deze blog hebben we het over de verschillende opties die je in de buurt van Brugge hebt om saxofoonles te krijgen.

Jazz muziek was zeer populair toen in het verleden, er waren overal jazz clubs te vinden en de meeste vinyl platen die je kon kopen waren jazz. Tegenwoordig is dit alles terug in populariteit aan het stijgen. Zo zien we steeds meer jongeren die vinyl platen kopen, en er zijn steeds meer jazz clubs die hun deuren openen. Door de stijgende populariteit willen steeds meer mensen zelf jazz muziek kunnen spelen. En aangezien een saxofoon een van de meest iconische instrumenten in de jazzwereld is, is de vraag naar saxofoonles enorm gestegen! Jazz is echter niet de enige muziekstijl die je op een saxofoon kan spelen. Het instrument wordt namelijk ook gebruikt voor genres zoals: Klassiek, pop en rock! Het is dus een veelzijdig instrument waar je veel verschillende genres mee kan spelen!

Kom er in deze blog achter waar je saxofoonlessen in Antwerpen kan volgen.

Veel mensen denken dat een saxofoon tot dezelfde instrumenten familie behoort als een trompet, maar dit is echter niet zo. In tegenstelling tot de trompet, is de saxofoon een houtblazer! Dit komt doordat het instrument een enkel riet gebruikt om de klank in de hals te vormen. Wanneer je lucht door het mondstuk blaast, zal het riet beginnen trillen waardoor er klank zal ontstaan.

Hals van Saxofoon
De saxofoon lijkt een moeilijk instrument door de vele kleppen op de hals, maar het is eigenlijk een vrij eenvoudig instrument om te leren spelen. Bron: Pexels, Credit: Pixabay

Veel mensen denken dat het spelen van Saxofoon moeilijk is, maar dit is echter niet het geval! Lees in het volgende deel van de blog waarom de saxofoon een relatief eenvoudig instrument is om te leren spelen.

De beste leraren Saxofoon beschikbaar
Chloë
Chloë
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
Iris
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Simon
Simon
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
Annelies
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
David
David
24€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caitlin
Caitlin
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisianne
Lisianne
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harteklop
Harteklop
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chloë
Chloë
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
Iris
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Simon
Simon
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
Annelies
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
David
David
24€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caitlin
Caitlin
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisianne
Lisianne
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harteklop
Harteklop
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Is Saxofoon spelen moeilijk

De kleppen op de hals van de saxofoon en alle details die er op het instrument zitten, zorgen ervoor dat het eruit ziet als een  intimiderend instrument dat moeilijk te bespelen is. Dit is echter niet het geval, de saxofoon is zelfs een van de meer eenvoudige instrumenten om te leren bespelen. Net zoals bij een gitaar en bij een piano, zal je na enkele maanden les wel wat muziek uit je saxofoon krijgen. Hoe meer je oefent hoe beter je hierin zal worden. Let wel op, het instrument is misschien eenvoudig om mee te beginnen, maar als je niet voldoende oefent en als je het niet serieus neemt zal je nooit een volledig zuivere klank uit het instrument krijgen of je zult vaak de mist in gaan en schelle geluiden in plaats van noten uit de saxofoon krijgen.

De mensen die echt goed willen worden in het spelen van de saxofoon kunnen best zoveel mogelijk oefenen. We raden een 30 tot 60 minuten per dag aan zodat je alle technieken goed onder de knie kan krijgen.

Heeft dit je kunnen overtuigen om ook een aantal saxofoonlessen te volgen? Kan je niet wachten om hieraan te beginnen, maar heb je geen idee waar je hiervoor terecht kan? Lees dan in het volgende deel van de blog waar je in Brugge terecht kan om saxofoonles te volgen!

Ontdek hier waar je terecht kan om lessen saxofoon in Gent te volgen.

Waar kan je Saxofoonlessen volgen in Brugge

In Brugge zijn er verschillende organisaties waarbij je terecht kan voor het volgen van lessen saxofoon. Ben jij op zoek naar zo een organisatie? Dan kan je best even verder lezen. We hebben het in dit deel van de blog namelijk over de verschillende mogelijkheden die je in Brugge hebt om saxofoonlessen te volgen.

JMA-Allegro

Bij deze organisatie kunnen kinderen vanaf 8 jaar starten aan hun eerste jaar notenleer en kunnen hier vanaf het tweede jaar ook een instrument bijnemen. In de eerste aantal jaren zul je als jongere lessen notenleer volgen om meer kennis over de muziek te krijgen. Wanneer je als volwassenen of als tiener de muzieklessen wilt volgen krijg je een snelcursus notenleer. HIer leer je de algemene basis die je nodig hebt om een instrument te kunnen bespelen en je leert om op een aardig tempo de muziek op een partituur kunnen lezen. Bij deze organisatie heb je zowel lessen waarin je de technieken van het saxofoon spelen aangeleerd krijgt. Hier zit je samen met andere in lessen en krijg je per les ongeveer 20 minuten individuele aandacht. De mensen die al iets meer ervaring hebben en die graag in een groep willen leren spelen kunnen terecht in de samenspel lessen voor saxofoon. hier krijg je 40 tot 60 minuten les in een groep waar je leert musiceren met aderen.

Band met saxofoon speler
Wanneer je groepslessen saxofoon volgt, wordt je vaak voorbereid om samen te kunnen spelen met andere muzikanten. Bron: Pexels, Credit: Rodnae Productions

Een van de voorwaarden om aan deze cursussen deel te nemen, is dat je een eigen instrument nodig hebt. Dit is voor veel mensen echter een zeer grote kost die ze niet meteen willen aangaan. Daarom kan je ook bij verschillende organisaties een instrument voor een bepaalde tijd huren. Om deel te nemen aan de groepslessen betaal je voor jongeren onder de 18 jaar €140 per 28 lesmomenten en voor jongvolwassenen boven de 18 jaar, bedraagt het inschrijfgeld €170.

Saxofoon lessen zijn er in heel Vlaanderen. Zo kan je bij veel organisaties saxofoonlessen in Leuven volgen.

Conservatorium in Brugge

De mensen die een officiële cursus saxofoon willen volgen kunnen altijd terecht bij het conservatorium in Brugge. In de normale muziekstudies zul je 2 uur per week muzikale culturele vorming moeten volgen, hiernaast krijg je ook een uur per week saxofoonles. Wanneer je al iets verder gaat en je het eerste niveau afgerond hebt, krijg je ook toegang tot de lessen groepsmusiceren. Hier leer je met andere mensen samen spelen, vaak is dit in een groep met andere saxofoonspelers. Deze laatste soort lessen zijn vooral handig voor mensen die graag een band zouden starten. en met andere muzikanten samen willen werken.

Om saxofoonlessen te kunnen volgen en of om dit ook thuis te kunnen oefenen, is het belangrijk dat je voor jezelf een saxofoon ter beschikking hebt. Aangezien dit een nogal dure aankoop kan zijn, heeft het conservatorium vaak wel een aantal instrumenten liggen die je zou kunnen huren. Per schooljaar betaal je hier dan €50 voor.

Meisje speelt saxofoon
Saxofoon lessen kunnen ook handig zijn om kinderen hun muzikale zelf te laten ontwikkelen! Bron: Pexels, Credit: Cottonbro

Dit zijn echter de enige opties die je in Brugge hebt wanneer het aankomt op het volgen van groepslessen Saxofoon. Er zijn veel mensen die geen heel jaar les willen volgen of die graag enkel nieuwe technieken willen leren. Voor deze mensen hebben we ook een oplossing gevonden: privé saxofoonlessen.

Privélessen saxofoon in de buurt van Brugge

Heb je ervoor gekozen dat privélessen saxofoon de beste keuze voor jou zijn? Dan kom je er in dit deel van de blog achter waar je deze in Brugge kan vinden.

Privélessen via Superprof

Het online platform van Superprof is de perfecte plek voor iedereen die op een snelle en eenvoudige manier een privé leerkracht saxofoon wilt vinden. Je geeft de regio in waar je lessen wilt volgen en je geeft aan welke soort saxofoonlessen je nodig hebt. Zodra je dit hebt gedaan krijg je een lijst te zien met alle leerkrachten die aan jouw voorwaarden voldoen.

Privélessen saxofoon in Aalst volgen? Dan lees je best deze blog.

Je kan een van deze leerkrachten dan contacteren en een eerste les proberen in te plannen. Deze eerste les wordt meestal gratis aangeboden aangezien het een kennismakingsles is. Tijdens deze les zal de leerkracht jouw huidige niveau van je saxofoon vaardigheden proberen te bepalen en hij of zij zal je vragen wat je verwachtingen van de lessen zijn. Na deze gratis les, zul je tussen de €20 en de €40 per uur moeten betalen.

De leerkrachten die hun diensten aanbieden via Superprof hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van lessen saxofoon en willen hun kennis op een leuke en enthousiaste manier met jou delen. Ze leren je de kneepjes van het vak aan, waardoor je er zeker van kan zijn dat de leerkracht je saxofoon vaardigheden naar het volgende niveau kan tillen.

Een van de grootste voordelen die je hebt aan het volgen van privélessen via superprof is dat je deze meestal zelf kan inplannen. Dit betekent dat je je niet hoeft te haasten om na je werk op tijd bij je saxofoonles te zijn. Je plant deze namelijk in op momenten waar jij volledig vrij bent en tijd hebt om je aandacht bij de saxofoonles te houden! Wanneer je toch eens niet tot bij de leerkracht geraakt, kan de leerkracht altijd tot bij jou komen of de lessen kunnen online via diensten zoals Skype en Zoom gehouden worden.

Ontdek in deze blog waar je lessen saxofoon in Mechelen kan volgen.

Persoon schrijft muziek
De mensen die nog nooit muziek gevolgd hebben zullen tijdens de privélessen ook notenleer krijgen zodat ze verschillende partituren kunnen lezen en spelen. Bron: Pexels, Credit: Cottonbro

Apprentus

Via het online platform van Apprentus kan je ook zoeken naar een privé leerkracht die je lessen saxofoon kan geven. Dit platform werkt op ongeveer dezelfde manier als het platform van Superprof. Je geeft namelijk de regio in waar je lessen wilt volgen en je geeft aan welke lessen je graag volgt. Hierna krijg je ook een lijst te zien met verschillende leerkrachten die je kan contacteren om een eerste les in te plannen.

Ontdek in deze blog waar je saxofoonlessen in Vlaanderen kan vinden.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu