Ben je op zoek naar een manier om je creativiteit de vrije loop te laten gaan of misschien wil je wel een nieuwe hobby uit proberen? Ben je al een ervaren schilder en ben je op zoek naar iets nieuws? Wat je reden ook is, schilderlessen zijn er voor iedereen!

Ben jij op zoek naar een manier om even tot rust te komen na een vermoeiende dag op het werk? Dan hebben wij de oplossing voor je: Schilderlessen. Het volgen van een schildercursus is voor veel mensen een manier om een stapje terug te nemen van het alledaagse stressvolle leven.

Voor veel mensen is schilderen een verspilling van tijd, maar wat deze mensen zich niet realiseren is dat je er verschillende voordelen aan kan hebben. Er zijn ook een heel deel mensen die juist wel de voordelen van het schilderen ontdekt hebben en die zich hier een heuse hobby van hebben gemaakt.

In deze blog kan je lezen waar je schilderles in Antwerpen kan volgen.

Kan je je niet meteen bedenken wat de voordelen er bij het schilderen zouden kunnen zijn? Geen enkel probleem, we hebben het in het volgende deel over een aantal voordelen die het volgen van een schildercursus voor jou in petto heeft!

Schilderbenodigdheden
Er zijn veel verschillende stijlen waarin je kan schilderen. Maar elk schilderij begint met een leeg canvas. Bron: Pexels, Credit: Marko Blazevic
De beste leraren Schilderen beschikbaar
Cemil
5
5 (7 reviews)
Cemil
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisiane
5
5 (5 reviews)
Lisiane
39€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Helena
5
5 (5 reviews)
Helena
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
5
5 (3 reviews)
Annelies
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
An
An
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
D'hauw
D'hauw
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Louise
Louise
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cemil
5
5 (7 reviews)
Cemil
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisiane
5
5 (5 reviews)
Lisiane
39€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Helena
5
5 (5 reviews)
Helena
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
5
5 (3 reviews)
Annelies
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
An
An
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
D'hauw
D'hauw
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Louise
Louise
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom zou je een schildercursus volgen?

Voor veel mensen lijkt het volgen van een schildercursus een hoop tijdverspilling. Maar er zijn ook een aantal voordelen die je kan ervaren wanneer je een schildercursus volgt.

#1 Je kan tot rust komen

Wanneer je een schildercursus volgt zal dit vaak in een rustig atelier zijn of in een lokaal met niet al te veel andere mensen. Je kan je dus volledig focussen op je eigen project en wanneer je hulp nodig hebt kan je dit aan de begeleider vragen.

Ontdek hier waar je een schildercursus in Gent kan volgen.

Het is ook een manier om na een drukke werkdag thuis zelf tot rust te komen. Als je jezelf in een bureau of kamer van je woning zet, een kalmerende thee drinkt en rustige muziek op de achtergrond afspeelt kan je je creativiteit de vrije loop laten gaan terwijl je je geest helpt te ontspannen.

#2 Het kan leiden tot sociaal contact

Voor veel mensen is schilderen een hobby, en ze willen deze hobby in het bijzijn van andere uitvoeren. Wanneer deze mensen een schildercursus volgen hebben ze een wekelijks moment waar ze naar uit kunnen kijken. In deze momenten leer je andere mensen kennen die dezelfde passie als jou hebben.

Je kan deze mensen ook om hulp vragen of hun werk bekijken als inspiratie voor je eigen kunstwerken!

Dit voordeel heb je enkel wanneer je groepscursussen schilderen volgt. Voor de mensen die privé cursussen volgen zullen dit enkel hebben met de leerkracht die hen helpt.

Wanneer je in een groep schildert kan het werk van andere je inspireren om dingen aan je eigen kunst aan te passen. Ook geeft het de mogelijkheid om een sociale interactie met anderen aan te gaan.

#3 Je houdt je brein creatief bezig

Wanneer je bezig bent met het maken van kunst, zal dit je ook in het dagelijkse leven kunnen helpen. Wanneer je bijvoorbeeld aan portretschilderen doet, leer je beter verhoudingen uitdrukken. Je stimuleert tijdens deze schildercursussen ook de creatieve kant van je hersenen, dit kan ervoor zorgen dat je in alledaagse probleemsituaties een meer creatieve oplossing voor deze problemen kan vinden!

Vrouw Schildert in Atelier
Wanneer je een groepsles schilderen volgt, zorgt de organisatie ervoor dat je toch voldoende plaats hebt om je te bewegen. Bron: Pexels, Credit: Burst

Zoals je ziet zijn er veel verschillende voordelen die je hebt aan het volgen van een cursus schilderen. Hebben we jou kunnen overtuigen om ook een cursus te volgen? Weet je gewoon nog niet waar je hiervoor terecht kan in Aalst? In het volgende deel van de blog lees je waar in Aalst je hier overal voor terecht kan.

Schildercursussen zijn populair onder volwassenen. Lees in deze blog bijvoorbeeld waar je lessen schilderen in Leuven kan volgen.

Waar kan je een schildercursus volgen in Aalst

Heb je ervoor gekozen dat je een schildercursus in een groep wilt volgen en woon je in de buurt van Aalst? Dan kan je je bij een van de volgende organisaties inschrijven!

Academie voor beeldende kunsten in Aalst

Voor volwassenen die graag in hun vrije tijd willen leren schilderen kunnen terecht bij de Academie voor beeldende kunsten in Aalst. Hier kan je namelijk terecht voor een 5 jaar lang traject waarbij je 2 lessen van elk 4 lesuren, 50 min per les, per week krijgt. Nadat je deze 5 jaar hebt afgerond kan je er ook voor kiezen om een specialisatie opleiding te doen. Deze opleiding wordt gegeven over 2 jaar en heeft ook 2 leesbeurten van 4 uur per week.

Voordat je aan deze opleiding kan deelnemen moet je de 2 jaar lange oriëntatie opleiding ook voltooid hebben. In deze oriëntatie opleiding maak je kennis met alle verschillende basistechnieken en de theorie die hierbij hoort. Zo leer je wat de volgende dingen betekenen:

  • Compositie
  • Perspectief
  • Contrast
  • Mengen van kleuren
  • Volume weergeven

En je leert deze dingen toepassen in veel verschillende technieken en met verschillende materialen zoals verf, houtskool en nog veel meer. Je leert ook werken in verschillende thema’s zoals: stilleven, landschap, portret en menselijk figuur, architectuur en abstractie.

Misschien ben je wel meer geïnteresseerd in privé schildercursussen in Mechelen? Lees er in onze blog meer over!

Twee personen werken aan schilderij
Groepscursussen schilderen worden meestal in een ontspannen omgeving gegeven. Je kan hier rustig praten met de andere studenten of je volledig laten opgaan in je eigen werk. Bron: Pexels, Credit: Anthony

Zodra je deze opleiding hebt afgerond beschik je over de basisvaardigheden die nodig zijn om de schildersopleiding succesvol te kunnen volgen. Wanneer je deze opleiding wilt volgen zul je in een bepaalde leeftijdsgroep geplaatst worden. Het inschrijfgeld dat je moet betalen voordat schooljaar zal afhangen van je leeftijdsgroep. De volwassenen van 18 tot 24 jaar betalen €135 per schooljaar. Volwassenen boven de 25 jaar betalen €320 per schooljaar. Iedere leeftijdsgroep zal bovenop de inschrijfkost nog een €10 werkingskosten moeten betalen.

Schilderlessen in Brugge volgen? Kom er in deze blog achter waar je dit kan doen.

In Aalst is dit echter de enige locatie waar je terecht kan om een groepscursus schilderen te volgen. Heb je enkel een aantal bijlessen nodig of zou je graag een bepaalde schilder techniek willen leren? Dan kan je best een privé schildercursus volgen! Kom er in het volgende deel van de blog meer over te weten.

Waar kan je een privé schildercursus in Aalst volgen

Heb je ervoor gekozen om een privé schildercursus te volgen en woon je in de buurt van Aalst, maar heb je geen idee waar je hiervoor terecht kan? Geen enkel probleem, in het volgende deel van de blog bespreken we een aantal voordelen van het volgen van privé cursussen en waar je een privé cursus schilderen kan volgen in Aalst.

De voordelen van een privé cursus schilderen

Wanneer je privé lessen volgt heb je verschillende voordelen die je niet zou hebben wanneer je aan een groepscursus mee zou doen. Zo heb je bijvoorbeeld zelf in de hand hoeveel uur les per week je wilt volgen en op welke dagen je deze kan inplannen. De enige persoon waar je in principe rekening mee moet houden is je leerkracht zelf. Bij groepscursussen zijn de lessen meestal iedere week op dezelfde momenten.

Dit voordeel is vooral handig voor mensen die een afwisselend werkschema hebben.

Een ander voordeel aan het volgen van privé cursussen schilderen is dat je bij deze cursussen 100% van de aandacht van je leerkracht zult krijgen. Dit geeft je de mogelijkheid om vragen te stellen wanneer je wilt en de schildertechnieken op een meer efficiënte manier te leren!

Privélessen schilderen bij Superprof

Ben je op zoek naar een privé docent bij jou in de buurt die je kan leren schilderen? Dan kan je vast en zeker terecht op het online platform van Superprof! Via dit platform vind je op een snelle en eenvoudige manier een privé leerkracht in jou buurt die jouw schilder vaardigheden naar het volgende niveau kan tillen.

Alle leerkrachten die hun diensten aanbieden via het online platform van Superprof hebben ervaring in het geven van schilderlessen en zullen hun kennis op een enthousiaste manier met jou delen.

Man krijgt privéles schilderen
Privélessen zijn een goede manier om bepaalde schilderstijlen sneller onder de knie te krijgen. Bron: Pexels, Credit: Rodnae

De eerste les die je volgt bij een privé leerkracht van Superprof wordt meestal gratis aangeboden. Dit doen ze zodat jij de leerkracht kan leren kennen en zodat de leerkracht erachter kan komen wat jij precies verwacht van de schilder cursus. Zo kan je bijvoorbeeld een aanvraag doen om bepaalde schildertechnieken meer uitgebreid te behandelen.

Wanneer je eens niet naar de les kan komen, kan je ook aan je leerkracht vragen om naar jou toe te komen. Indien dit ook niet mogelijk is, kan je de les ook online via diensten zoals Skype of Zoom volgen. Dit is vooral handig voor mensen die zich niet makkelijk kunnen verplaatsen.

Voor een privé schilderles via een leerkracht van Superprof betaal je ergens tussen €10 en €30 per uur. Vindt vandaag dus nog de prof die het beste bij jou past!

Privélessen via Apprentus

Via het online platform van Apprentus kan je op ongeveer dezelfde manier als bij Superprof een privé leerkracht in jouw buurt vinden. Je geeft namelijk je regio in en welke soort lessen je graag zou willen volgen. Hierna krijg je dan een lijst te zien van alle leerkrachten die actief zijn bij jou in de buurt. Het enige dat je dan nog moet doen is een van deze leerkrachten contacteren en je eerste les inplannen.

Lees hier waar je privélessen schilderen in Vlaanderen kan vinden.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!