Heb je nood aan een creatieve uitlaat om de stress van het alledaagse leven te verwerken? Ben je op zoek naar een cursus waarin je een nieuwe verftechniek aan je vaardigheden kan toevoegen? Woon je in de buurt van Leuven? Dan ben je bij deze blog aan het juiste adres!

Schilderen is voor veel mensen een hobby waarbij ze verschillende emoties kunnen verwerken en kunnen uiten. Het is vaak een creatieve bezigheid waarbij je emoties en stress, die je in je dagelijkse leven opbouwt, kunt gebruiken als inspiratie en als energie om de meest waanzinnige kunstwerken te creëren.  Je kan schildercursussen bij verschillende organisaties volgen, maar je hebt ook opties om dit thuis te doen.

Schildercursussen in Antwerpen volgen? Kom er in deze blog meer over te weten.

Daarom zullen we het vandaag gaan hebben over de verschillende organisaties waarbij je in Leuven terecht kan voor het volgen van verschillende soorten schildercursussen, maar ook over de verschillende organisaties die open lessen voorzien waar je op een rustige manier aan je eigen projecten kan werken. Bij de laatste lessen heb je vaak toch nog de mogelijkheid om hulp te krijgen wanneer je dit nodig zou hebben!

Ben je benieuwd naar alle organisaties of wil je gewoon weten waar in Leuven je schildercursussen kan volgen? Lees dan snel verder.

Jong kind leert schilderen
Je kan je kinderen best op jonge leeftijd leren schilderen. Dit zorgt ervoor dat ze creatief moeten bezig zijn en dit kan helpen in hun dagelijkse leven. Bron: Pexels, Credit: Ivan
De beste leraren Schilderen beschikbaar
Cemil
5
5 (7 reviews)
Cemil
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisiane
5
5 (5 reviews)
Lisiane
39€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Helena
5
5 (5 reviews)
Helena
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
5
5 (3 reviews)
Annelies
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
An
An
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
D'hauw
D'hauw
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Louise
Louise
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cemil
5
5 (7 reviews)
Cemil
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisiane
5
5 (5 reviews)
Lisiane
39€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Helena
5
5 (5 reviews)
Helena
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
5
5 (3 reviews)
Annelies
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
An
An
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
D'hauw
D'hauw
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Louise
Louise
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Leuven kan je een schildercursus volgen

Heb je ervoor gekozen om een schildercursus te volgen en woon je in de buurt van Leuven? Dan kan je best eens een kijkje nemen bij een van de volgende organisaties.

Wisper Leuven

Wisper is een organisatie die schildercursussen in Vlaanderen voorziet. Ook in Leuven kunnen we bij deze organisatie terecht voor een aantal schildercursussen met verschillende onderwerpen.

Wisper is ook nog in verschillende andere Vlaamse steden actief. Zo heb je bij deze organisatie ook verschillende schilderlessen in Brugge, lees er in onze blog meer over.

Voor de mensen die willen experimenteren met abstracte kunst wordt er de cursus “Abstract onderzoek” georganiseerd. In deze cursus leer je op welke verschillende manieren je tot abstracte kunst kan komen. Zo leer je verschillende technieken waarmee je aan abstracte kunst kan beginnen, maar je leert ook om te beginnen met beelden die al bestaan zoals: natuur, portretten, foto’s, andere schilderijen en nog veel meer. Je kan experimenteren met je verbeelding, of je kan werken met beeldelementen: Compositie, beweging, vorm, schriftuur en kleur. Al deze dingen komen aan bod in deze workshop.

Leren schilderen is relatief gemakkelijk, maar er zijn toch een paar schildertechnieken waar je een aantal jaar over moet doen voordat je deze onder de knie hebt.

Het enige dat je voor deze cursus zou mee moeten nemen is een schort die vies mag worden. Al het materiaal dat je zult gebruiken wordt door de organisatie voorzien. Deze cursus is geschikt voor mensen die al meer ervaring hebben en die iets nieuws willen ontdekken, maar ook voor de mensen die nog nooit geschilderd hebben.

Vrouw Schildert in Atelier
Wanneer je schilderlessen volgt leer je verschillende schilderstijlen, zoals het schilderen van landschappen. Bron: Pexels, Credit: Mariakray

Het standaard inschrijfgeld voor deze opleiding bedraagt €231, maar je kan er ook voor kiezen om iets meer te betalen. Dit kan je doen zodat de cursus ook beschikbaar kan zijn voor mensen die niet het volledige bedrag kunnen betalen. Indien je voor deze optie kiest betaal je €254. Voor de studenten die in Leuven studeren en die beschikken over de cultuurkaart, bedraagt de inschrijf kost slechts €173. Zo wilt de organisatie jongeren aanspreken om hun creativiteit te uiten.

In Vlaanderen heb je heel wat verschillende schilderlessen die je kan volgen. Zo heb je een groot aanbod aan privé schilderlessen in Mechelen, lees het in deze blog.

Voor de mensen die realistisch willen leren schilderen kunnen terecht bij de cursus “Van foto naar schilderij”. In deze cursus zul je beginnen met het zoeken naar een eigen inspiratie bord en naar welke kleuren je zult gebruiken. Je krijgt theorie over hoe hedendaagse schilders het werk aanpakken. Hierna krijg je de kans om deze theorie zelf uit te proberen, zo krijg je stap voor stap uitgelegd hoe je tot je eigen beeldtaal kan komen en hoe je foto’s als inspiratie voor je schilderwerk kan gebruiken. Ook deze cursus is geschikt voor mensen die al wat meer ervaring hebben, maar ook voor de mensen die nog geen basis schildertechnieken kennen. Iedereen kan er dus terecht! Om aan deze cursus deel te nemen zul je €154 moeten betalen. Ook hier kan je ervoor kiezen om iets extra te betalen voor de mensen die het wat minder breed hebben, het plustarief bedraagt €169. Voor de mensen die de cultuurkaart van de Ku Leuven hebben, bedraagt het inschrijvingsgeld slechts €116.

Voor de mensen die eigenlijk alleen op zoek zijn naar een locatie waar ze aan hun eigen projecten kunnen werken, maar indien nodig toch aan iemand hulp kunnen vragen, voorziet Wisper een open atelier. Je kan hier gebruik maken van het materiaal dat voorzien wordt door de organisatie en 2 keer per maand zal er een coach langskomen om je te helpen met de vragen die je eventueel over je eigen werk hebt. Het enige wat je moet voorzien is een hemd of een schort dat vuil mag worden zodat je je eigen kleding niet beschadigd. Deze cursus heeft in totaal 20 verschillende sessies en zal altijd op woensdagavond van 19:00 tot 22:00 duren. Om deel te kunnen nemen aan deze sessies betaal je in totaal €329, maar de mensen die het mogelijk willen maken voor andere kunnen ook bij deze cursus het plus tarief kiezen, hier betaal je dan €362 voor. De studenten die in het bezit zijn van de cultuurkaart van de Ku Leuven kunnen bij deze cursus terecht voor slechts €274 voor 20 sessies.

We hebben ook een blog die gaat over de lessen schilderen in Aalst.

Schilder geeft uitleg aan studente
Tijdens schilderlessen zul je uitleg krijgen over dingen zoals het mengen van kleuren. Bron: Pexels, Credit: Thirdman

Tabloo Leuven

Voor mensen die nog nooit een penseel in hun handen hebben gehad en die graag de basis van het schilderen willen leren, is er de “Basis Schilderen” lessenreeks bij de organisatie Tabloo in leuven. In deze lessenreeks zul je de basisprincipes van verven met olieverf leren. In deze cursus leer je hoe je een eenvoudig voorwerp naar waarneming moet verven. Dit is vooral handig voor mensen die graag willen leren schilderen en die de eerste stap willen nemen. De lessenreeks bestaat uit 6 lessen die 3 uur duren. Om deze lessenreeks te volgen zul je €110 moeten betalen. Al het materiaal wordt voorzien door de organisatie buiten de tekenset en het canvas. Je kan je canvas apart aankopen en de prijs varieert tussen de €3 en €10, afhangend van het formaat. Je moet zelf een tekenset voorzien met HB potloden, een gum en een schetsboek in A4 of A3 formaat. Deze tekenset kan je ook aankopen tijdens de eerste les.

Uit in Vlaanderen

Bij deze organisatie kunnen alle mensen terecht die graag willen leren verven met Acrylverf. Je komt samen met een groep van maximaal 12 personen en zult de basis van het schilderen al doende leren. Deze cursus heeft 6 verschillende lessen waar je op je eigen tempo aan je kunst kan werken. Wanneer je vragen hebt kan je deze stellen aan de begeleider die aanwezig is. Al het materiaal zal voor je worden voorzien, het enige wat je zelf moet meebrengen is een short of kleren die vuil kunnen worden. Om deel te kunnen nemen aan deze lessen moet je €15 per les betalen!

Zoals je ziet zijn er veel verschillende schildercursussen waar je in Leuven bij terecht kan. De voorgaande opties zijn echter allemaal groepscursussen waar je samen zult komen met andere mensen die willen leren schilderen. Dit is voor veel mensen een voordeel aangezien ze het leren van een nieuwe vaardigheid kunnen combineren met nieuwe mensen leren kennen. Echter zijn er ook een heel deel mensen die eigenlijk enkel de technieken willen leren of die enkel een paar bijlessen nodig hebben. Voor deze mensen zijn de voorgaande opties niet de meest geschikte opties. Gelukkig hebben we voor hun ook een oplossing: Privélessen!

Privé schildercursussen in de buurt van Leuven

Wil je liever een bepaalde schildertechniek onder de knie krijgen of heb je meer interesse in een-op-een schilderlessen? Dan kan je best gaan voor een privé schildercursus. Weet je niet waar je hiervoor terecht kan? Kom er dan in het volgende deel van de blog achter.

Vrouw geeft mening over schilderij
Wanneer je privélessen schilderen volgt, kan je leerkracht je meteen verder helpen als je een vraag wilt stellen of een mening nodig hebt. Bron: Pexels, Credit: Rodnae

Schilderlessen via Superprof

Via het online platform van Superprof kan je op een snelle en eenvoudige manier je volgen schilder docent vinden. Je geeft de regio waar je lessen wilt volgen op en je laat weten welke soort schilderlessen je wilt volgen. Wanneer je dit gedaan hebt zul je een lijst te zien krijgen met alle verschillende leerkrachten die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je een schildercursus te geven.

De leerkrachten die hun diensten aanbieden via Superprof hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van schilderlessen en willen graag jou ook alle kneepjes van het vak aanleren.

Aangezien de eerste les meer gebruikt wordt als kennismakingsles en omdat de prof hier te weten komt wat je van de lessen verwacht, wordt deze les meestal gratis aangeboden. Voor de rest van de lessen zul je ergens tussen de €15 en de €45 per uur moeten betalen.

Privélessen schilderen in Gent volgen? Kom er in deze blog alles over te weten.

Een van de grootste voordelen aan het volgen van privé schildercursussen is dat je deze zelf kan inplannen. Dit betekent dat je voor jezelf kan bepalen op welke momenten je lessen neemt. Dit is vooral handig voor mensen die niet vaak op dezelfde momenten vrij kunnen hebben.

Bijlessen nemen is ook handig voor mensen die ooit al eens een schildercursus gevolgd hebben en die de technieken even willen opfrissen voordat ze aan een nieuwe cursus beginnen. Plan vandaag dus nog je eerste les in via het online platform van Superprof.

Kom er in deze blog achter waar je privé schildercursussen in Vlaanderen kan volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!