Heb je altijd al interesse gehad in schilderijen en zou je ook graag jouw creativiteit willen uiten op een canvas, maar heb je dit nog nooit gedaan en zou je absoluut niet weten hoe je hieraan moet beginnen? Dan is dit de perfecte blog voor jou!

We hebben het namelijk over de verschillende cursussen die je in de buurt van Gent kan vinden om te leren schilderen. Ook zijn er veel organisaties die lessen voorzien voor gevorderde schilders die gewoon wat meer inspiratie nodig hebben.

Lees hier waar je lessen schilderen in Antwerpen kan volgen.

De mensen die ooit al eens geschilderd hebben en die dit graag weer willen opnemen, kunnen best een aantal uur bijles nemen. Ook hier hebben we een aantal opties voor voorzien. Gebruik deze blog dus als gids bij je zoektocht naar de schildercursus in Gent die het beste bij jou past! Lees snel verder en kom erachter welke organisaties en workshops er bij jou in de buurt beschikbaar zijn.

Jongen leert schilderen met waterverf
Wie jong begint met schilderen zal meer tijd hebben om zijn eigen beeldtaal te ontwikkelen. Bron: Unsplash, Credit: Anita Jankovic
De beste leraren Schilderen beschikbaar
Cemil
5
5 (7 reviews)
Cemil
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisiane
5
5 (5 reviews)
Lisiane
39€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Helena
5
5 (5 reviews)
Helena
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
5
5 (3 reviews)
Annelies
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
An
An
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
D'hauw
D'hauw
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Louise
Louise
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cemil
5
5 (7 reviews)
Cemil
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisiane
5
5 (5 reviews)
Lisiane
39€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Helena
5
5 (5 reviews)
Helena
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
5
5 (3 reviews)
Annelies
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
An
An
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
D'hauw
D'hauw
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Louise
Louise
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar kan je schildercursussen volgen in de buurt van Gent?

Ben je van plan om een cursus schilderen te volgen, maar heb je geen idee waar je hiervoor terecht kan? Geen enkel probleem, we laten je in dit deel van de blog weten bij welke organisaties je overal terecht kan voor het volgen van een schildercursus.

Mensen die regelmatig schilderen zullen over het algemeen minder stress ervaren aangezien ze de stress van het alledaagse leven als inspiratie gebruiken tijdens de schilderlessen.

Wisper

Wisper is een organisatie die verschillende kunst gerelateerde cursussen voorziet in verschillende steden in Vlaanderen. Ook in Gent kan je bij deze organisatie terecht voor een aantal verschillende schildercursussen.

Over heel België vind je verschillende schilderlessen die je kan volgen. Zo lees je hier bijvoorbeeld over het grote aanbod van schildercursussen in Leuven.

Zo heb je bijvoorbeeld een cursus waar je leert schilderen met een foto als vertrekpunt en als inspiratiebron. Deze foto ga je echter niet gewoon naschilderen, maar je leert hier dingen weglaten en zelf nieuwe zaken toevoegen. Deze cursus wordt gegeven over vier verschillende sessies die 2,5 uur duren. Om deze cursus te kunnen volgen, betaal je €77 als je kiest voor het standaard tarief. Je hebt echter ook nog de optie om het Plustarief te kiezen: met het plustarief betaal je iets meer dan de standaard prijs, op deze manier maak je het mogelijk voor mensen die het minder breed hebben om ook deze cursussen te kunnen volgen. De totale kost van het Plus tarief bedraagt €85. De mensen die het minder breed hebben zullen slechts €62 moeten betalen.

Verschillende verfflessen op tafel
Wanneer je een groepscursus schilderen volgt, voorziet de organisatie vaak het materiaal waar je gebruik van kan maken. Bron: Unsplash, Credit: Jeswin Thomas

De mensen die pas beginnen met schilderen en die nog totaal geen ervaring hebben kunnen terecht in de cursus “Variaties en Abstracties”. Deze cursus wordt ook in vier verschillende lessen gegeven die elk 2,5 uur duren. In deze lessen wordt je uitgedaagd om een andere invalshoek te bedenken over abstractie. Zo zul je in een van de lessen je papier op de grond leggen en van 4 verschillende kanten tegelijk eraan kunnen werken. Dit is een leuke manier om jezelf te introduceren tot het schilderen en dus zeker een aanrader voor de mensen die op zoek zijn naar een nieuwe hobby. Om deel te nemen aan deze cursus betaal je hetzelfde als voor de cursus waar je foto’s leert naschilderen. In deze prijs zitten bij beide cursussen al het materiaal dat je zult gebruiken inbegrepen.

Kom erachter waar je privé schilderlessen in Mechelen kan volgen.

Als gevorderde zul je niet veel aan een van deze cursussen hebben, gelukkig heeft de organisatie ook een aantal cursussen voor de mensen met al iets meer ervaring. Zo kan je je bijvoorbeeld inschrijven voor de cursus “Het gebaar”. Deze cursus focust zich op de dingen die mensen in hun dagelijkse leven doen. Een schilderij kan namelijk niet spreken, maar de gebaren of de lichaamstaal die we erop uitbeelden kan toch nog een boodschap overbrengen. Deze cursus is voor mensen die al overweg kunnen met verhoudingen in schilderen.

Een andere cursus voor gevorderde is de “schilderwerkplaats voor fanatiekelingen” Deze cursus heeft in totaal 14 lessen van 2,5 uur waar je zelf initiatief neemt voor een project of dat je een uitdaging van de docente zult krijgen. In deze cursus is de groep een heel belangrijke factor. Iedere les krijg je de kans om andere mensen hun werk te beoordelen en te interpreteren. Zo kunnen jullie elkaar tips geven er zullen conversaties worden gehouden over de verschillende schilderkunsten. Door deze conversaties en beoordelingen over je eigen werk, kan je meer verschillende invalshoeken ontdekken. Deze meningen kun je in de volgende lessen dan gebruiken om je werk te verbeteren. In deze 14 sessies maak je gebruik van het materiaal van de organisatie, het enige wat je zelf nog kan meebrengen is een schort die vuil mag worden. Om deze cursus te volgen betaal je in totaal €269. Ook bij deze cursus kan je ervoor kiezen om iets meer te betalen, het Plus tarief bedraagt €296. Voor de mensen die het minder breed hebben bedraagt de inschrijfkost €215.

Ben je benieuwd naar lessen schilderen in Brugge? Lees dan onze blog die het hierover heeft.

Sint-Lucas Academie

Bij de Sint-Lucas Academie kan je terecht voor het atelier in de schilderkunst. Hier krijg je inzicht in de technieken die gebruikt worden tijdens het schilderen. Je leert over licht, kleur, vorm, verhalen en expressie. Onder begeleiding van een leerkracht zul je je eigen beeldtaal leren ontwikkelen. Ook zullen er andere leerlingen aanwezig zijn die je kunnen helpen om de ervaring beter te maken. Je kan deze medestudenten namelijk om hulp en om meningen vragen. De lessen worden op middagen en op avonden georganiseerd. Zo kunnen de mensen die avond dienst hebben, kiezen voor de optie tijdens de namiddag en de mensen die om 5 uur klaar zijn met werken, kunnen ervoor kiezen om de cursus ‘s avonds te volgen. De lessen duren altijd rond de 3,5 uur. Je kan bij deze cursus terecht vanaf 18 jaar. De studenten tussen 18 en 24 moeten €288 aan inschrijvingsgeld betalen en de volwassenen vanaf 25 moeten €420 aan inschrijfkosten betalen.

De Kunst-Bloem

In Gent heb je ook nog de keuze om je in te schrijven voor een van de workshops bij deze organisatie. Bij deze organisatie vind je verschillende cursussen voor mensen van allerlei soorten niveaus. Zo heb je een workshop “Mixed Media” waarin je je kijk naar kleur verandert en waar je leert werken met lichtinval en kleur. Ook zullen er verschillende materialen gebruikt worden om een schilderij te maken. De cursus wordt in 4 verschillende lessen gegeven. Om deel te kunnen nemen aan deze workshop zul je in totaal €40 moeten betalen.

Voor de mensen die de verf stijl aquarel verven onder de knie willen krijgen kunnen terecht bij de initiatie workshop “Aquarel voor beginners”. Voor deze cursus heb je totaal geen voorkennis nodig en alles zal worden uitgelegd en gedemonstreerd worden tijdens deze lessen. De volledige cursus heeft 6 sessies waarvoor je in totaal €60 euro betaald.

Vrouw schildert aan eigen tafel
Wanneer je privé schilderlessen volgt, worden deze meestal bij de leerkracht gehouden. Deze heeft al het materiaal al klaarstaan. Bron: Unsplash, Credit: Jonathan Borba

Voor de mensen die meer op zoek zijn naar een plek waar ze hun creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan, is er ook nog altijd het vrije atelier. Hier krijg je de kans om te werken aan je eigen projecten terwijl je wel nog vragen kan stellen aan de leerkracht die aanwezig is. Om hier aan deel te nemen kan je best een 10-beurtenkaart aanschaffen. Deze kost €50 en is 2 jaar geldig na de eerste keer dat je deze gebruikt.

Om deel te nemen aan deze workshops moet je wel lid zijn van deze VZW, dit kost slechts €15 voor een lopend atelier jaar.

Deze opties zijn vooral handig voor mensen die graag in groep een nieuwe vaardigheid willen opdoen, maar er zijn ook mensen die veel liever een-op-een lessen kunnen volgen. Ook zijn er mensen die enkel een bepaalde techniek onder de knie willen krijgen en dus niet veel hebben aan lange groepslessen. Behoor jij tot een van deze mensen? Dan kan je best even verder lezen!

Privé schildercursussen in de buurt van Gent

Voor de mensen die graag alleen les willen volgen of die graag een paar uurtjes bijles schilderen willen volgen kunnen best eens op zoek gaan naar een privé leerkracht. Woon je in de buurt van Gent en heb je geen idee waar je dit zou kunnen doen? Dan kom je er in het volgende deel van de blog achter!

Mensen die in Aalst wonen kunnen in deze blog lezen waar ze privé schilderlessen in Aalst kunnen volgen.

Privé schilderlessen via Superprof

Iedereen die op zoek is naar een leerkracht die hen kan helpen met het leren schilderen kan vast en zeker terecht op het online platform van Superprof. Op dit platform kan je namelijk op een zeer eenvoudige en snelle manier een privé docent bij jou in de buurt vinden. Je geeft je regio in en je laat weten welke soort schildercursus je graag zou willen volgen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een volledige lijst te zien met alle leerkrachten die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je schilderlessen te geven.
Het enige wat je dan nog moet doen is een leerkracht contacteren om je eerste schilderles in te plannen. Aangezien deze eerste les meestal als een soort kennismakingsles gebruikt wordt, kan het zijn dat de leerkracht deze gratis aanbiedt. De leerkracht gebruikt deze les namelijk ook vaak om er achter te komen wat je precies verwacht van de lessen die je zult volgen.

Wanneer je eens niet naar de les kan komen, is het meestal ook wel mogelijk dat de leerkracht tot bij jou komt. Indien dit niet het geval is, kunnen de lessen ook nog online via diensten zoals Skype en Zoom doorgaan. Dit maakt het dus gemakkelijk voor mensen die zich niet goed kunnen verplaatsen om toch schilderen als hobby te hebben.

Man schildert in natuur
Privé lessen kunnen ook in de buitenlucht plaatsvinden. Zo kan je de natuur als inspiratie gebruiken. Bron: Unsplash, Credit: Jelleke Vanooteghem

Een ander voordeel aan de lessen die je zou volgen via Superprof is dat je deze meestal zelf kan inplannen. Dit is vooral handig voor mensen die niet altijd op dezelfde momenten tijd hebben of die om de week iets vast in hun agenda hebben staan.

De prijs die je betaald om een schilderles te volgen bij een leerkracht die via Superprof werkt ligt tussen de €15 en €30 per uur. Plan vandaag dus je eerste les in en wie weet ben jij wel de nieuwe Picasso van Gent!

Kom er in deze blog achter waar je privé schildercursussen in Vlaanderen kan volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!