Ben jij op zoek naar een creatieve uitlaat? Wil je in je vrije tijd een hobby uitoefenen waarmee je helemaal tot rust kan komen? Ben je gewoon graag creatief bezig? Dan zijn schildercursussen misschien wel iets voor jou. Woon je in de buurt van Brugge? Gebruik deze blog dan als gids bij het vinden van de schilderlessen die het beste bij je passen.

Schilderen is voor veel mensen iets wat ze deden toen ze jonger waren, maar er zijn een heel aantal volwassenen die er toch nog mee bezig zijn. Deze volwassenen zijn niet allemaal bekende kunstenaars. De mensen die er geen geld mee verdienen, maar die er wel veel mee bezig zijn, schilderen vaak gewoon omdat ze het leuk vinden.

Kom er in deze blog achter waar je schilderlessen in Gent kan volgen.

Er zijn ook veel mensen die leren schilderen om een creatieve uitlaat te hebben. Tijdens het schilderen kan je namelijk al je zorgen vergeten en even een stapje terug nemen van je stressvolle dagelijkse leven!

Vrouw beschilderd muur
Wanneer je schilderlessen in een atelier volgt zul je op verschillende oppervlakten leren schilderen. Bron: Pexels, Credit: Brett Sayles

Schilderen is ook een manier om je emoties te kunnen verwerken. Er zijn namelijk een heel aantal schilders die hun emoties als inspiratie gebruiken om hun kunstwerken te maken. Wanneer ze door een sombere periode in hun leven gaan, zullen ze eerder gebruik maken donkere en sombere kleuren om dit weer te geven. Dit geldt echter ook voor de periode wanneer ze zich zeer gelukkig voelen, hier zullen ze dan meer felle en levendige kleuren gebruiken.

Schilderen kan je ook in het dagelijkse leven helpen. Zo moet je het creatieve deel van je hersenen laten werken wanneer je met kunst bezig bent. Wanneer je dit vaak genoeg doet, zul je ook op een meer creatieve manier de problemen van je dagelijkse leven kunnen oplossen.

Voor de mensen die pas beginnen zijn er verschillende basis cursussen die je kan volgen. Hier kan je zelfs terecht als je nog nooit een kwast in je handen hebt gehad. Voor de iets gevorderde mensen bestaan er ook schildercursussen waar je nieuwe schildertechnieken kan ontdekken.

Sta je te popelen om schilderlessen te volgen en woon je in Brugge, maar weet je niet waar je hiervoor terecht kan? Kom er dan in het volgende deel van de blog achter, lees snel verder.

De beste leraren Schilderen beschikbaar
Cemil
5
5 (7 reviews)
Cemil
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisiane
5
5 (5 reviews)
Lisiane
39€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Helena
5
5 (5 reviews)
Helena
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
5
5 (3 reviews)
Annelies
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
An
An
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
D'hauw
D'hauw
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Louise
Louise
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cemil
5
5 (7 reviews)
Cemil
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisiane
5
5 (5 reviews)
Lisiane
39€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Helena
5
5 (5 reviews)
Helena
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
5
5 (3 reviews)
Annelies
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
An
An
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
D'hauw
D'hauw
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Louise
Louise
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar kan je leren schilderen in Brugge?

Hebben we je kunnen overtuigen om een groepscursus schilderen te volgen en woon je in de buurt van Brugge? Dan kan je vast terecht bij een van de volgende organisaties.

Vedic Art

Bij deze organisatie kan iedereen terecht die een locatie wilt hebben waar ze kunnen schilderen, maar die geen lessen willen volgen. In het Vrij atelier van Vedic Art kan je eerste zaterdag van de maand terecht van 10 tot 16 uur. Indien je niet de volledige dag kan blijven kan je er ook voor kiezen om enkel in de voor- of in de namiddag te komen.

Schilderen is voor veel mensen een goede manier om volledig tot rust te komen en een stapje terug te nemen van de alledaagse stress.

Per bezoek aan het atelier betaal je €10 als je je eigen materiaal gebruikt. Als je vaker wilt komen kan je best een beurtenkaart aankopen. Een beurtenkaart voor iemand die zijn eigen materiaal voorziet kost in totaal €100. Hiermee krijg je 12 bezoeken, je betaald dus 10 en je krijgt er 2 gratis. Deze kaart is vanaf aankoop een heel jaar geldig.

Voor de mensen die gebruik willen maken van het materiaal in het vrij atelier is de prijs per atelierbezoek €15. Wanneer je vaker wilt langskomen kan je hier ook best een beurtenkaart voor aankopen. De beurtenkaart voor de mensen die het materiaal willen gebruiken is €150. Hiermee krijg je ook weer toegang tot 12 atelier sessies. Hier heb je ook een 10 plus 2 gratis. Voor de mensen die toch een beetje begeleiding nodig hebben tijdens deze vrije ateliers zijn er altijd vrijwilligers aanwezig die je kunnen helpen bij jouw eigen projecten.

Je kan bij deze organisatie ook terecht voor het volgen van een basiscursus in de verf stijl “Fluid Art”. Hierbij leer je in 4 verschillende lessen de volledige basis die je nodig hebt om te kunnen werken met acryl verf. De eerste workshop is een kennismakingsworkshop. Om deze te volgen moet je €60 betalen. Hierna kan je dan beslissen of je de volledige cursus wilt volgen. De volledige cursus kost €220 om er deel aan te nemen.

Verschillende kleuren olieverf
Om te schilderen heb je enkel verf, een kwast en een canvas nodig! Deze kan je relatief goedkoop aankopen. Bron: Pexels, Credit: Ylanite Koppens

Je hebt ook nog alternatieve workshops en lessenreeksen die je kan volgen. Zo heb je een workshop van 5 lessen waarin je mandalas leert tekenen en schilderen. Er is dus zeker een workshop die geschikt is voor jou.

Woon je in de buurt van Antwerpen? Dan ontdek je in deze blog waar je lessen schilderen in Antwerpen kan volgen.

Huis de Meester

Iedereen die graag met olie of acrylverf wilt leren werken kan terecht bij de organisatie “Huis de Meester”. In deze cursus wordt je wegwijs in de kunstbeleving. Je leert werken met begrippen zoals kleurgebruik, compositie, perspectief en nog veel meer. Ook zul je leren over de materialen die je kan gebruiken.

Je kan je voor deze cursussen per trimester inschrijven. Ieder trimester is opgebouwd rond een bepaald thema. Zo hebben ze bijvoorbeeld een cursus opgebouwd rond “ritme en beweging in kunst”. Het thema van de cursus dient echter enkel als leidraad voor de cursisten. Je werkt namelijk je eigen project volledig zelf uit. De prijs die je per les moet betalen voor deze cursus is €15.

Voor de mensen die liever gewoon werken aan hun eigen project met een zelf gekozen onderwerp, kunnen terecht in het vrije atelier van deze organisatie. Zo hebben deze mensen toch nog de mogelijkheid om op een rustige manier aan hun eigen project te werken. Er is altijd iemand aanwezig die je kan helpen wanneer je vragen hebt of wanneer je een techniek wilt herhalen. Om deel te nemen aan het vrije atelier betaal je €100 voor 10 beurten. Deze beurtenkaart is 4 maanden geldig.

Groepsles schilderen
Wanneer je groepslessen volgt, zul je de mening van andere als inspiratie kunnen gebruiken voor je eigen projecten. Bron: Pexels, Credit: Pacel Danilyuk

Privé schildercursussen volgen in de buurt van Brugge

Heb je liever een op een lessen of heb je bijlessen nodig in bepaalde schilder technieken? Dan heb je in Brugge ook een aantal verschillende opties.

Schildercursussen zijn zeer populair tegenwoordig, zo heb je verschillende mogelijkheden om schilderlessen in Mechelen te volgen

Voordelen van privélessen

Wanneer je privé schildercursussen volgt heb je een aantal voordelen die je niet zou hebben wanneer je een groepscursus zou volgen. Zo krijg je bijvoorbeeld 100% van de aandacht van je leerkracht. Bij groepscursussen zou deze aandacht verdeeld worden tussen alle verschillende studenten die er op dat moment aanwezig zijn.

De lessen worden ook een stuk gerichter gegeven. Het lesplan van je privé leerkracht wordt volledig op jou afgestemd. In groepscursussen zou je een algemene cursus moeten volgen waar je eventueel minder interessante onderwerpen bestudeerd. Dit is vooral handig voor mensen die enkel een bepaalde techniek onder de knie willen krijgen of voor de mensen die een bijles schilderen nodig hebben.

Het grootste voordeel aan het volgen van een privé cursus schilderen is dat je je eigen lessen kan inplannen. Je kiest uit momenten waar je leerkracht ook de mogelijkheid heeft om je lessen te geven. Dit kan vooral handig zijn voor mensen die een vaak wisselend schema hebben en die dus niet iedere week op dezelfde dagen vrij hebben.

Er zijn ook veel privé schildercursussen in Leuven beschikbaar. Ontdek het meteen!

Huis de Meester

We hebben het in deze blog al over de groep schildercursussen van Huis de Meester, maar je kan hier ook terecht voor het volgen van privé schildercursussen. Voor de mensen die extra hulp nodig hebben of die gewoon privé schildercursussen willen volgen. Bij de privélessen van Huis de Meester kan je terecht met je vragen over technieken, soorten verf en alle andere vragen die je kan bedenken. De privélessen zijn 2 uur lang en kosten €50 per les.

Privé schildercursus via Superprof

Superprof is een online platform waar je terecht kan voor het vinden van een privé docent op een snelle en eenvoudige manier. Je geeft je regio in en je laat weten welke soort cursus je wilt volgen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien met alle leerkrachten die voldoen aan jouw voorwaarden.

Kom er in deze blog achter waar je schilderles in Aalst kan volgen.

Het enige wat je hierna nog moet doen is contact opnemen met je leerkracht en je eerste schilderles inplannen. Deze eerste les zal in de meeste gevallen gratis gegeven worden. Zo kan je kennismaken met de leerkracht en kan je uitleggen waarom je de lessen graag wilt volgen en wat je precieze doelen van de lessen zijn. De leerkrachten die werken via het platform hebben stuk voor stuk ervaring in schildercursussen geven. Je kan er dus zeker van zijn dat deze mensen jou alle kneepjes van het vak op een enthousiaste manier willen bijbrengen!

Vrouw schildert met kleurenpallet
Je kan best een verfpalet gebruiken om eenvoudig je verfkleuren te mengen. Bron: Pexels, Credit: Gustavo Fring

Wanneer je eens niet naar de les kan, kan je altijd vragen aan je privé leerkracht om tot bij jou thuis te komen. Indien dit niet mogelijk is kan je ook de les online volgen via Skype of Zoom. Dit is vooral handig voor mensen die zich soms moeilijk kunnen verplaatsen.

Voor een privé schilderles zul je ergens tussen de €10 en de €30 per uur moeten betalen. Plan vandaag dus nog je eigen lessen in.

Apprentus

Het online platform van Apprentus werkt op een gelijkaardige manier als het platform van Superprof. Je geeft je regio en het vak dat je wilt leren in, en hierna krijg je ook een lijst van alle beschikbare leerkrachten die bij jou in de buurt lessen kunnen geven. Ook hier kun je dus terecht voor een-op-een privé schildercursussen.

Lees in deze blog waar je overal schildercursussen in Vlaanderen kan volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!