Heb je kunst altijd interessant gevonden en ben je zelf op zoek naar een nieuwe hobby? Misschien heb je wel al eens kunstlessen gehad maar heb je nog enkele bijlessen nodig? Woon je in de buurt van Mechelen en heb je interesse in het volgen van Schildercursussen? Dan kom je er in deze blog achter waar je hier overal voor terecht kan.

Zoals in iedere kunstvorm zijn er bij schilderen enorm veel verschillende stijlen en technieken die je kan gebruiken om je kunstwerk te maken. Veel mensen vinden het enorm interessant om naar kunst te kijken. Dit komt doordat verschillende schilderijen verschillende emoties in ons naar boven brengen. Er zijn echter ook veel mensen die op zoek zijn naar een manier om hun eigen creativiteit tot realiteit te brengen.

Ontdek in deze blog waar je schildercursussen in Antwerpen kan volgen.

Voor veel mensen is een schildercursus volgen een verspilling van tijd, maar de mensen die deze cursussen volgen zullen je kunnen vertellen dat dit echter niet het geval is. Schilderen is voor een groot deel een manier om emoties te uiten en om deze te kunnen verwerken. Je kan dit vaak herkennen in de kunst die ze maken, mensen die zich minder goed voelen zullen geneigd zijn om donkere of sombere schilderijen te maken, mensen die zich zeer gelukkig voelen zullen vaak veel felle kleuren gebruiken.

Kinderen krijgen schilderles
Schilderlessen zijn een goede manier om kinderen creatief te stimuleren. Bron: Pexels, Credit: Anastasia Shuraeva

Het volgen van een schilder cursus heeft dus verschillende voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld een manier om na een drukke werkdag volledig te kunnen ont-stressen. Kalmerende muziek op de achtergrond, een blank canvas waar je je creativiteit op kan loslaten en een rustgevende omgeving waarin je je eigen ding kan doen is voor veel mensen de perfecte manier om hun stress helemaal lost te laten.

Schildercursussen zijn ook handig voor schilders die nieuwe technieken onder de knie willen krijgen. Ze kunnen dan door middel van enkele bijlessen een volledig nieuwe vaardigheid opdoen.

De mensen die gewoon in een rustige omgeving aan hun schilderijen willen werken, zoeken best naar een open atelier! Hier krijg je hulp wanneer je dit nodig hebt en kan je voor de rest volledig zelfstandig te werk gaan.

Er zijn dus veel verschillende redenen om een schildercursus te volgen! Er zijn verschillende soorten cursussen die je kan volgen, dus voordat je je ergens inschrijft moet je eerst weten voor welke cursus je je best kan inschrijven. Om hier achter te komen kan je best even verder lezen!

Kom er in deze blog achter waar je schildercursussen in Gent kan volgen.

De beste leraren Schilderen beschikbaar
Cemil
5
5 (7 reviews)
Cemil
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisiane
5
5 (5 reviews)
Lisiane
39€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Helena
5
5 (5 reviews)
Helena
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
5
5 (3 reviews)
Annelies
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
An
An
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
D'hauw
D'hauw
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Louise
Louise
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cemil
5
5 (7 reviews)
Cemil
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisiane
5
5 (5 reviews)
Lisiane
39€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Helena
5
5 (5 reviews)
Helena
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
5
5 (3 reviews)
Annelies
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
An
An
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
D'hauw
D'hauw
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Louise
Louise
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Voordelen van groepscursussen en privé cursussen

Voordat je je inschrijft voor een schildercursus is het belangrijk dat je weet welke soort cursus het beste bij je past. We hebben het daarom in dit deel van de blog over de voordelen die je kan ervaren bij beide soorten cursussen.

Voordelen van Groep schildercursussen

Wanneer je aan een groepscursus meedoet heb je een aantal voordelen die je niet zou hebben wanneer je een privé cursus zou volgen. Een van de grootste voordelen die je bij het volgen van groepscursussen hebt is dat deze iedere week op hetzelfde moment ingepland zijn en een bepaalde tijd duren. Je kan dus makkelijk je wekelijkse routine aanpassen aan de schilderlessen. Dit is handig voor mensen die er zeker van kunnen zijn dat ze iedere week op hetzelfde moment vrij kunnen hebben.

Jongere schildert met foto als inspiratie
In een open atelier kan iedereen op een rustige manier aan zijn of haar eigen project werken. Bron: Pexels, Credit: Pavel Danilyuk

Een ander voordeel aan het volgen van een groepscursus is dat je nieuwe mensen leert kennen terwijl je nieuwe vaardigheden leert. Dit is handig voor mensen die graag hun hobby combineren met een sociaal moment, maar die geen teamsport willen spelen.

Ook is een groepscursus vaak op een bepaalde locatie, dit geeft je ook de kans om een stapje terug te nemen van de stress die je in het alledaagse leven krijgt van je werk en/of van je gezin. De lessen worden meestal in een zeer rustgevende omgeving georganiseerd zodat iedereen op een rustige manier aan zijn of haar project kan werken.

Er zijn dus voldoende redenen om een groep schildercursus te volgen. Je moet er enkel achter komen waar je hiervoor terecht kan, lees dus snel verder!

Wil je graag groepscursus schilderen volgen, maar woon je in Leuven? Dan kom je in deze blog te weten waar je cursussen schilderen in Leuven kan volgen.

Voordelen van privé schildercursussen

We hebben het net al gehad over de voordelen van de groepscursussen, in dit deel van de blog zullen we het hebben over de voordelen die privé lessen je kunnen bieden.

Een van de grootste voordelen die je ervaart wanneer je privé lessen volgt is dat je 100% van de aandacht krijgt. Bij de groepslessen wordt de aandacht verdeeld tussen alle verschillende studenten die aanwezig zijn.

Privélessen zijn ook handig voor mensen die graag bepaalde technieken onder de knie willen krijgen. Je kan namelijk privé leerkrachten vinden die gespecialiseerd zijn in bepaalde schilder technieken. Deze leerkrachten kunnen mensen die enkel bijlessen nodig hebben efficiënt helpen!

Groepslessen schilderen in Mechelen

Zijn groepslessen de beste keuze voor je? Dan kun je in Mechelen bij de volgende organisaties terecht.

Mechelen Kunstacademie

Bij de kunstacademie in Mechelen kan je terecht voor het volgen van een opleiding in de schilderkunst. In deze opleiding zul je het schilderen bekijken van een traditionele als van een experimentele invalshoek. Er worden verschillende thema’s besproken tijdens deze opleiding, enkele voorbeelden hiervan:

  • Portret
  • Model
  • Stilleven
  • Landschap
  • Persoonlijke beeldtaal

Terwijl je deze verschillende thema’s behandelt zul je ook leren werken met verschillende soorten materialen. Zo leer je werken met olie- en acrylverf, aquarel, gouache. Ook leer je schilderen op doek, papier en karton door gebruik te maken van verschillende soorten pigmenten, schildertechnieken en penselen.

Canvas met verschillende kleuren verf
In een schildercursus leer je verschillende schildertechnieken die je kan gebruiken om je eigen beeldtaal te ontdekken. Bron: Pexels, Credit: Rodnae Productions

Tijdens deze opleiding zul je ook de kans krijgen om alles uit te proberen en om zo je eigen stijl te ontwikkelen. Er wordt ook altijd een deel van de les besteedt aan wat theorie over onderwerpen zoals: Compositie, lijnperspectief, kleur, contrast, kadrering, figuur en achtergronden.

Je kan deze cursus volgen als een dagcursus en een Avondcursus of een weekendcursus. Dit geeft je de mogelijkheid om het moment te kiezen dat het beste voor jou uitkomt! Tijdens deze opleiding krijg je gedurende 5 jaar 8 uur per week les. Na deze 5 jaar kan je ook kiezen om een twee jaar lange specialisatie cursus te volgen.

Om deze cursus te volgen moeten volwassenen tussen de 18 en de 24 jaar €140 betalen, volwassenen die ouder dan 25 zijn betalen €350 per schooljaar.

Schildercursussen zijn vrij populair in Vlaanderen, zo lees je hier bijvoorbeeld waar ze schilderlessen in Brugge organiseren.

Dit is echter de enige optie wanneer je in Mechelen in een groep schilderlessen zou willen volgen. Voor veel mensen is dit perfect aangezien ze verschillende jaren zeker kunnen zijn dat ze iedere week iets te doen hebben. Er zijn echter ook verschillende personen die graag enkele technieken onder de knie willen krijgen en voor de rest op zichzelf willen werken. Voor deze mensen zijn privé schildercursussen waarschijnlijk de beste optie.

Privé schildercursussen in Mechelen

We hebben het net al gehad over de optie die je in Mechelen hebt om groepscursussen schilderen te volgen. We gaan het nu hebben over de mogelijkheden die je hebt om privé schildercursussen te volgen in Mechelen.

Privélessen via Superprof

Wanneer je in Mechelen op zoek bent naar een privé leerkracht die je kan helpen om je schilder vaardigheden naar het volgende niveau te tillen, kan je vast en zeker terecht op het online platform van Superprof. Hier geef je je regio en de schildertechnieken die je wilt leren in, hierna krijg je een lijst van alle leerkrachten die beschikbaar zijn en die voldoen aan jouw voorwaarden. Het enige wat je dan nog moet doen is de leerkracht kiezen die je het meest aanspreekt en een eerste lesmoment inplannen.

We hebben ook een blog die het heeft over lessen schilderen in Aalst, lees hem hier snel.

Aangezien de eerste les meer gebruikt wordt als een kennismakingsles, wordt deze meestal gratis aangeboden. Je leerkracht zal je hier vragen stellen om erachter te komen wat je precieze doel is van de schildercursus en jij krijgt de kans om de leerkracht beter te leren kennen.

De leerkrachten die hun diensten aanbieden via het platform van Superprof hebben stuk voor stuk ervaring met schildercursussen geven. Ze zullen proberen om jou alle kneepjes van het vak op een enthousiaste manier bij te brengen.

Man en Vrouw in kunstatelier
Privé schilderlessen zijn een efficiënte manier om nieuwe schildertechnieken te leren. Bron: Pexels, Credit: Rodnae Productions

Een voordeel aan het volgen van privélessen bij leerkrachten die werken via het online platform van Superprof is dat je vaak je eigen lessen kan inplannen op de momenten die jou het beste uitkomen. Dit is vooral handig voor mensen die een afwisselend werkschema hebben of die vaak op verschillende dagen vrij hebben.

Wanneer je dan eens niet naar een les kan komen, is het vaak ook mogelijk dat je leerkracht tot bij jou kan komen. Indien dit niet mogelijk is kan de les eventueel ook online doorgaan via diensten zoals Skype en Zoom.

Per uur schilderles betaal je ongeveer tussen €15 en €30 bij de leerkrachten van superprof! Begin vandaag dus nog met jouw schildercursus.

Volg je graag privé schilderlessen in Vlaanderen? Kom er dan in onze blog achter waar je hiervoor overal terecht kan.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!