Heb je een kunstkriebel en zou je graag willen leren schilderen? Heb je ooit al eens een schildercursus gevolgd en wil je je hobby terug opnemen, maar heb je hier een aantal bijlessen voor nodig? Woon je in de buurt van Antwerpen? Gebruik deze blog dan als gids bij het zoeken naar de cursus die het beste bij je past.

Veel mensen gaan graag naar musea om de verschillende schilderijen en kunstwerken te bezichtigen. Deze mensen kunnen de kunst wel appreciëren, maar vaak weten ze niet hoe lang een kunstenaar erover heeft gedaan om dit schilderij als resultaat te krijgen.

We hebben ook een blog waarin je te weten komt waar je schildercursussen in Gent kan volgen.

Ze denken dat het een aantal uur heeft geduurd om tot een prachtig resultaat te komen, maar er zijn schilderijen die gemaakt zijn door de loop van enkele dagen. Dit komt doordat er veel verschillende stijlen gebruikt kunnen worden om deze kunstwerken te maken.

Deze verschillende stijlen gebruiken vaak ook verschillende technieken. Het duurt vaak ook langer voordat je de techniek onder de knie krijgt. Schildercursussen kunnen je helpen om deze technieken op een efficiënte manier onder de knie te krijgen.

Persoon mengt verfkleuren
Wanneer je pas begint met schilderen moet je nog leren hoe je kleuren het beste met elkaar kan mengen. Bron: Unsplash, Credit: Tyler Lagalo

Schilderen is voor veel mensen een manier om tot rust te komen. Wanneer je schilderlessen volgt, volg je deze vaak in een zeer rustige omgeving en zul je je volledig kunnen laten gaan op een canvas of op een schilderpapier. Het is ook een goed manier om je emoties te verwerken. Je kan deze namelijk gebruiken als inspiratie voor het project waar je aan bezig bent.

De beste leraren Schilderen beschikbaar
Veronika
Veronika
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Gitte
Gitte
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
5
5 (3 reviews)
Annelies
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jens
Jens
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
An
An
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cemil
Cemil
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Louise
Louise
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Emily
Emily
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Veronika
Veronika
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Gitte
Gitte
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
5
5 (3 reviews)
Annelies
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jens
Jens
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
An
An
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cemil
Cemil
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Louise
Louise
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Emily
Emily
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Antwerpen kan je een cursus Schilderen volgen?

Wil je graag een cursus schilderen volgen met andere mensen die dezelfde passie hebben? Dan kan je vast en zeker terecht bij een van de volgende organisaties.

Ria Kooistra

Heb je altijd al willen leren schilderen of wil je graag wat begeleiding bij je huidige project? Dan zijn de schilderlessen bij deze organisatie de perfecte plek voor jou! Je komt samen met een kleine groep in een rustige omgeving waar je je creativiteit de vrije loop kan laten gaan. De groepen blijven klein zodat er genoeg rust is voor iedereen, maar ook zodat je voldoende begeleiding kan krijgen.

Schilderen is zeer populair in België. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende schilderlessen in Mechelen.

De lessen duren ongeveer 2,5 uur per les en worden georganiseerd op maandag. De lessen zijn bedoeld voor schilders van ieder niveau, zo kun je er zelfs terecht als je nog nooit een kwast in je handen hebt gehad. Om deze schilderlessen te volgen betaal je €200 voor 10 verschillende lessen. In deze prijs zit de kost van de verf en andere producten al verwerkt. Het enige wat je zelf nog moet aanschaffen zijn de canvassen en de speciale soorten papier waar je op zult schilderen.

De mensen die dit graag eerst ervaren voordat ze een heel lessenpakket aanschaffen kunnen gewoon eens langsgaan tijdens een van de lessen.

Schilderen is voor veel mensen een handige manier om hun emoties te verwerken. Deze kunnen ze namelijk gebruiken als inspiratie voor hun kunst.

Het Schilderatelier

An Dessein is een gediplomeerde kunstschilder die een schildersatelier heeft geopend waar iedereen terecht kan om zijn of haar schildertaal te ontdekken.

Ook privélessen schilderen in Leuven behoort tot de mogelijkheden. Waar je ook bent, je kan er vast wel een schilderles volgen.

Tafel en spullen bedekt in verfspatten
Wanneer je bepaalde schilderlessen volgt is het belangrijk dat je oude kleren aandoet aangezien er overal verfspatten terecht kunnen komen. Bron: Unsplash, Credit: Ricardo Viana

An begeleid je bij je zoektocht naar jouw persoonlijke schilderstijl. Dit doen ze stap voor stap met technische adviezen en tips om je schilderkunsten tot het volgende niveau te tillen.

Bij deze organisatie kan je als beginner en als gevorderde terecht. Je zult lessen volgen in een beperkte groep zodat iedereen voldoende tijd en coaching krijgt. Er zijn veel verschillende workshops en cursussen die je in dit atelier kan volgen. Zo kan je bijvoorbeeld de basis van het Acrylic pouring leren. Blijkt dit jouw passie te zijn, dan kan je hier ook nog een vervolgcursus voor volgen. Om deze cursus te volgen betaal je €95, deze prijs is inclusief materiaal. Het enige wat je zelf moet voorzien zijn dingen die je normaal gezien al zou hebben: Keukenweegschaal, Maatbeker, Krantenpapier, Schort, plastieken handschoenen en Keukenrol. Voor de rest moet je ook je eigen eten en drinken voorzien.

De mensen die kennis willen maken met schilderen kunnen terecht in de kennismakingscursus. Dit is een driedaagse cursus waar je stap voor stap verf leert te gebruiken. Dingen zoals het mengen van kleuren en structuren leggen komen zeker aan bod. Je leert in deze cursus niet via een voorbeeld schilderen, maar je zult een eigen creatie maken. Het materiaal wordt allemaal voorzien. De enige dingen die je zelf nog zou nodig hebben zijn: 2 rollen keukenpapier en goedkope keukensponsjes. Om deze cursus te volgen betaal je €295 per persoon.

Stedelijk Onderwijs Academie Wilrijk

Bij deze organisatie kan je terecht voor het leren van verschillende schildertechnieken. Je begint bij deze lessen met een kleine opdracht en zult steeds zelfstandiger te werk gaan om je eigen creativiteit en eigen schilderkunst volledig te ontwikkelen. Deze cursussen zijn geschikt voor mensen die echt alles te weten willen komen over het schilderen en alle technieken die hierbij horen. Zo leer je in deze lessen de volgende dingen:

  • Schilderen met verschillende materialen en soorten verf
  • Je leert de beeldtaal van kunstenaars ( verleden en heden ) begrijpen
  • Samen met je medestudenten gesprekken voeren over bepaalde kunstwerken en deze kritisch bekijken.
  • Je ontwikkelt je eigen beeld en ontdekt hierbij je eigen beeldtaal

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de dingen die je tijdens deze cursussen zult leren. De cursussen worden gegeven over verschillende jaren. Wanneer je deze wilt volgen heb je twee verschillende mogelijkheden om deze te volgen:

  • Het kort traject, waarbij je 2 keer per week een 4 uur lange les krijgt. Dit traject duurt in totaal 5 jaar en je krijgt hierna nog 2 jaar om je te specialiseren.
  • Lang traject, waarbij je slechts een keer per week een 4 uur lange les krijgt. Deze cursus duurt in totaal 10 jaar.

Als je je wilt inschrijven voor deze cursussen wordt je in een leeftijdscategorie geplaatst. Voor iedereen tussen de 18 en 24 jaar betaald €150 per schooljaar. De volwassenen, die ouder dan 25 zijn, moeten €340 per jaar betalen om de opleiding te volgen.

Lees in deze blog waar je lessen schilderen in Aalst kan volgen.

Deze opties zijn vooral handig voor mensen die graag in een groep leren schilderen. Je leert er nieuwe mensen kennen en je hebt een wekelijkse avond vol sociaal contact waar je ook nog eens je creativiteit op je eigen manier kan uitdrukken.

Verfkwasten op een tafel
Wanneer je een groepscursus volgt, kan je vaak gebruik maken van het materiaal dat voorzien wordt door de organisatie. Bron: Unsplash, Credit: Yannis

Waar kan je privé schilderlessen volgen in Antwerpen?

Heb je al wat schilder ervaring en wil je enkel wat bijlessen in een nieuwe stijl of leer je veel liever een nieuwe vaardigheid wanneer je alleen in een klas zit? Dan zijn privé schilderlessen waarschijnlijk de beste optie voor je. In Antwerpen heb je verschillende opties wanneer het aankomt op het volgen van privé schilder cursussen.

Superprof

Het online platform van Superprof is de perfecte plek om een privé leerkracht bij jou in de buurt te vinden die je kan leren schilderen. De leerkrachten die hun diensten via dit platform aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het vak en zullen er alles aan doen om jou op een enthousiaste manier de kneepjes van het vak bij te brengen.

Je vindt de perfecte leerkracht door je regio en het vak dat je wilt volgen in te geven. Zodra je dit gedaan hebt krijg je ook op dit platform een lijst met alle verschillende leerkrachten die aan jouw voorwaarden voldoen.

Je kan ook privé schilderlessen in Brugge volgen, kom er in deze blog achter waar je dit kan doen.

De eerste les die je zal volgen is een kennismakingsles. Hier leer je je leerkracht beter kennen. Dit is ook het moment dat de leerkracht erachter komt wat jij verwacht van de cursus. Zo kan je in de eerste lessen duidelijk maken dat je enkel bijlessen nodig hebt voor een bepaalde schilderstijl of dat je bepaalde schildertechnieken onder de knie wilt krijgen.

Man schildert met spuitbussen
Privé schilderlessen zijn handig voor mensen die bepaalde schildertechnieken willen leren die je niet overal kan vinden. Bron: Unsplash, Credit: Tim Mossholder

Privé cursussen schilderen hebben verschillende voordelen, zo kan je bijvoorbeeld je eigen lessen inplannen. Dit is vooral handig voor iemand die niet goed weet op welke dagen hij vrij heeft en dus geen normale cursus kan volgen. Een ander voordeel van privé schilderlessen is dat je 100% van de aandacht van je leerkracht zult krijgen, terwijl je dit in groepslessen zult moeten verdelen onder alle aanwezigen.

Wanneer je privélessen schilderen via Superprof volgt betaal je ergens tussen de €10 en de €30 per uur les. Volg je liever ergens anders in Vlaanderen privé schilderles? Lees dan onze blog en kom erachter waar je deze overal kan vinden.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu