Hoe lang duurt het om de Engelse taal echt goed te spreken? Hoe kom je, als je elke dag een paar nieuwe woorden en zinnen leert, tot het leren spreken van vloeiend Engels als tweede taal?

Dit is een vraag die we veel krijgen.

Helaas is het antwoord niet zo eenvoudig als de vraag, omdat er niet echt een antwoord is. Je moet rekening houden met verschillende factoren.

Hier zijn de belangrijkste punten om te overwegen als het gaat om het verbeteren van je Engels.

Over Welke Doelstellingen Praten We?

Allereerst moeten we bedenken wat we bedoelen met 'Engels' spreken en hoe breed een plan is om een taal onder de knie te krijgen. Een leerling kan spreekvaardigheid willen opdoen voor het voeren van gesprekken met andere Engelssprekende mensen of voor het volledig beheersen van de gesproken Engelse taal zodat hij vloeiend kan communiceren.

Wil je zakelijk Engels leren voor werk of wil je je Engelse luistervaardigheid oefenen en een jargon leren zodat je je favoriete tv-programma's kunt bekijken?

De hoeveelheid tijd is afhankelijk van wat je doelstellingen zijn. Vanaf welk niveau begin je en op welk niveau probeer je te komen. In dit geval is het vrij duidelijk.

Grijp niet te hoog
Stel jezelf bereikbare doelen ǀ Bron: Pixabay - skeeze

Hoe dan ook, het besef dat niemand in een dag vloeiend Engels kan leren spreken, is een goed uitgangspunt. Zorg ervoor dat je jezelf zeer haalbare doelen stelt.

Als je eenmaal op een gemiddeld niveau zit, probeer dan je taal te perfectioneren. Om een ​​tweetalige spreker te worden, moet je regelmatig over een langere periode Engels oefenen. Niemand begint met te zeggen: "Ik wil tweetalig zijn."

Meet je succes aan haalbare doelstellingen die je jezelf hebt gesteld.

Onthoud om:

Films in het Engels te bekijken,

• Engelse woorden te onthouden,

• Je niveau te evalueren,

• Aan je Engelse uitspraak te werken.

Wees Geduldig en Maak een Plan om je te Helpen Engels te Leren

Het kost tijd om een ​​vreemde taal te leren. De hoeveelheid tijd is afhankelijk van de taal die je wilt leren en van je moedertaal.

Sommigen zullen Mandarijn (de bestuurstaal van de Volksrepubliek China) bijvoorbeeld moeilijker vinden dan Engels.

Engels wordt in sommige opzichten over het algemeen als gemakkelijk beschouwd: Engelse werkwoorden, vervoegingen en werkwoordstijden zijn enkele van de gemakkelijkste. Er zijn voldoende gratis Engelse hulpmiddelen voor je. Je kunt online Engels leren, en je kunt bijna overal ter wereld een Engels gesprek voeren.

Aan de andere kant is de Engelse woordenschat gevarieerd. De spelling is soms gek en bepaalde elementen van de Engelse grammatica zijn moeilijk voor een niet-moedertaalspreker. Deze kunnen het studeren van Engels tot een nachtmerrie maken!

Om een taal onder de knie te krijgen moet je tijd investeren
Geef niet op! Een taal leren kost tijd ǀ Bron: Pixabay - geralt

Waar je ook heengaat, je komt altijd wel een Engelse moedertaalspreker tegen. Er zijn ook genoeg mensen over de hele wereld die basis- of conversatie Engels kunnen spreken. Zij hebben de taalvaardigheden om vol vertrouwen met de toeristen te praten of de meeste Engelse grammaticaregels te begrijpen. Dit betekent dat het nooit moeilijk is voldoende mogelijkheden te vinden om Engels te leren met vreemden.

Zelfs als Engels een vrij eenvoudige taal is, moet je nog steeds behoorlijk wat tijd doorbrengen als je het wilt leren spreken alsof het je moedertaal is. Als je jezelf echter de vraag stelt: "Hoe lang duurt het voordat je Engels leert?", dan wist je dat al. Je gaat het niet in een dag leren.

Je Beginniveau in het Engels

Voor degenen die Engels willen leren, zijn er sommigen die nog nooit Engels hebben geleerd en degenen die sinds hun schooltijd Engels hebben gehad. Mensen die nog nooit Engels hebben geleerd zijn er maar heel weinig, omdat de meeste mensen uiteindelijk op zijn minst Engels leren op school.

Natuurlijk heb je al eerder Engelse lessen gehad. Je begint niet vanaf nul.

Op dezelfde manier zijn er genoeg anderen die misschien zijn vergeten wat ze in hun jeugd hebben geleerd. Hoewel (bijna) iedereen begint boven de nul, heeft niet iedereen precies hetzelfde Engelse niveau.

Daarom zal de vraag: "Hoe lang duurt het om Engels te leren?" nog steeds variëren in termen van je beginniveau.

Maak een goede start
Maak het jezelf niet te moeilijk en begin op het juiste niveau ǀ Bron: Pixabay - Life-Of-Pix

Voor een absolute beginner duurt het langer, terwijl iemand die al een beetje Engels heeft geleerd zijn tijd besteedt aan het werken aan de hiaten in zijn/haar kennis.

Hoewel het beginniveau duidelijk een factor is, is het zeker niet de enige.

Klik hier voor Engelse les voor beginners

Geheugen en Leervermogen

Het geheugen van iedereen is anders. Niemand is hetzelfde.

De tijd die het kost om Engels te leren, hangt ook af van ieders geheugen en hoe toegewijd ze zijn om talen te leren.

Een taal leren vereist een goed geheugen: je moet heel veel woorden, grammaticale regels, vervoegingen, uitdrukkingen, enzovoort leren.

Vergeet niet dat je aan je geheugen kunt werken.

Oefen je hersenen om te onthouden
Train je hersenen! ǀ Bron: Pixabay - ArtsyBee

Als je geen goed geheugen hebt, is dat niet het einde van de wereld. Er zijn manieren om je geheugen te verbeteren en manieren om je schrijven in het Engels te verbeteren. Ga met het onderwerp aan de slag.

Een Voorkeur voor Talen: de Voornaamste Factor

Sommige mensen houden van talen en hebben aanleg om ze te leren.

Het is heel gemakkelijk om iets te leren waar we van houden. Dit geldt voor al het leren. Een voorkeur hebben voor een bepaald onderwerp is een belangrijke factor als het gaat om motivatie. We zijn meer gemotiveerd als het gaat om het leren van iets waar we van houden.

Leren wat we niet leuk vinden kan heel moeilijk zijn. Je hebt dit waarschijnlijk tijdens je jeugd of misschien recenter ervaren.

Om sneller Engels te leren, noteer je alle voordelen van het leren van Engels op basis van een persoonlijk of professioneel ontwikkelingsplan. Er zijn er veel. Niet alleen inclusief de voordelen van het leren van Engels zelf.

Als je je bewust bent van de voordelen, ben je meer gemotiveerd en blijf je  dat in de loop van de tijd.

De Praktijk is Perfect Wanneer je Engels Leert

Als we vragen: "Hoe lang duurt het voordat we Engels leren?", zoeken we naar antwoorden zoals: drie maanden, zes maanden, twee jaar, enzovoort. We denken altijd in termen van maanden en jaren.

Je moet echter denken in termen van uren. Hoe kun je zeggen dat je al vijf jaar Engels leert als je maar een paar uur per maand eraan besteedt? Je kunt de hele schoolperiode Engels studeren en toch vertrekken zonder echt een woord te kunnen zeggen (Engels leren groep 8).

Daarom:

  • Werk in termen van uren. Het kan bijvoorbeeld tussen de 1.000 en 2.000 uur werken kosten om Engels te leren als je helemaal aan de beginfase zit.
Werk elke dag aan je Engels
Werk regelmatig om beter te worden in je Engels ǀ Bron: Pixabay - LubusHouska
  • Werk regelmatig: dit is de sleutel tot je succes. Je moet vaak werken om te leren. Regelmatig studeren helpt je dingen veel beter te onthouden.

Vind de Juiste Aanpak om Engels te Leren

Je kunt het niet alleen laten afhangen van de hoeveelheid of de frequentie. De kwaliteit is ook belangrijk. In feite is de kwaliteit van leren de sleutel. De volgende vraag die je moet stellen is: "Hoe leer je Engels?"

Er zijn veel manieren en benaderingen om Engels te leren. Het is onmogelijk om slechts één perfecte methode te definiëren.

De effectiviteit van een gegeven benadering hangt af van de persoon en zijn eigen benadering tot leren. Leer meer over verschillende manieren om te leren en kies de benadering die het beste bij je past. Aan de andere kant, trap niet in de val van het vertrouwen op 'wonderoplossingen' (die beloven dat je vloeiend Engels leert spreken in drie maanden door vijf minuten per dag te studeren).

De effectiviteit van boeken is afhankelijk van de persoon die ze gebruikt. Over het algemeen zijn er twee hoofdmethoden die iemand kunnen helpen een taal te leren: tijd doorbrengen in het buitenland en privélessen Engels nemen.

Besteed Tijd in het Buitenland in Engelssprekende Landen

De snelste manier om Engels te leren is door het te oefenen. Je zult veel minder tijd besteden aan het leren van Engels als je regelmatig oefent, in tegenstelling tot het lezen van boeken en het oefenen met het gebruik van werkbladen.

Een taalverblijf is een van de beste manieren om Engels te leren. Je zult profiteren van een verblijf waarbij je in de ochtenduren lessen volgt, in de middag musea bezoekt en in de avonduren een diner hebt met een gastgezin.Taalverblijven zijn vaak verrijkende en onvergetelijke ervaringen.

Ga op reis en leer Engelse mensen kennen
Ga op avontuur in een Engelssprekend land ǀ Bron: Pixabay - PublicDomainPictures

Niet alleen vanuit het oogpunt van je Engels, maar ook op het gebied van cultuur. Als je nog steeds de vraag stelt: "Hoe lang duurt het voordat je Engels leert?", komt dit misschien omdat je snel Engels wilt leren. Zoals we aan het begin al zeiden: "Het kost veel tijd om een ​​taal te leren."

Als je deze tijd wilt verkorten, is er één geheim: meerdere taalverblijven in Engelssprekende landen.

Als je een avontuur wilt, bekijk dan onze beste bestemmingen om Engels te leren.

Neem Engelse Lessen bij een ESOL Docent

ESOL staat voor English for Speakers of Other Languages.

Een van de voordelen van een taalverblijf is Engels kunnen spreken met moedertaalsprekers. Er is een andere manier om dit te doen: een privécursus Engels in je eigen huis.

Je kunt ervoor zorgen dat je lessen in het Engels plaatsvinden. Engelse bijlessen kunnen je ook helpen bij je eigen persoonlijke studie.

Je Engelse leraar kan je adviseren en een persoonlijke benadering bieden om zelfstandig aan je Engelse leeravontuur te werken. Het hebben van privé bijlessen is een geweldige manier om gemotiveerd te blijven.

Op dit punt zou je de vraag moeten stellen: "Hoe kies je de juiste Engelse bijlesdocent?"

Nu ben je begonnen Engels te leren, moet je je niveau testen met Quizzen of een formeel ESOL examen afleggen, zoals TOEFL & IELTS.

Superprof biedt privé bijlesdocenten voor tal van onderwerpen. Je kunt bijlesdocenten voor Engels vinden in Amsterdam en Nederland om je te helpen vooruitgang te boeken.

 

Need a Engels teacher?

Did you like this article?

0 vote(s)
Laden...

Joep