Heb je er altijd al van gedroomd om je volledig los te laten gaan tijdens het dansen, maar wil je dit op een goede manier kunnen doen? Of ben je op zoek naar een manier om je danstechnieken verder uit te breiden met een nieuwe dansstijl? Dan is dit de perfecte blog voor jou! Gebruik deze blog als gids bij het zoeken naar de salsa lessen die het beste bij je passen.

Kom er in deze blog achter waar je salsalessen in Antwerpen kunt volgen.

De salsa dans is een van de meest populaire koppeldansen van tegenwoordig. Door dat de dansstijl in de afgelopen jaren zo populair geworden is zijn er een stuk meer mensen die de dansstijl onder de knie willen krijgen. Hierdoor zijn er ook heel wat organisaties en dansscholen lessenreeksen en cursussen salsa dansen beginnen aanbieden.

Tijdens de groepslessen salsa dansen wissel je vaak van partner zodat je met verschillende mensen leert dansen.

Er zijn veel koppels die de Salsa willen leren dansen, maar er zijn ook veel mensen die als single persoon aan de danslessen deel kunnen nemen. Wil je de dansstijl onder de knie krijgen en woon je in de buurt van Aalst? Dan raden we je aan om even verder te lezen!

Koppel danst salsa in bos
Wanneer je een aantal lessen salsa gevolgd hebt, kun je ook zelf oefenen met je partner, waar je ook bent!
Bron: Unsplash, Credit: Clarisse Meyer
De beste leraren Dans beschikbaar
Laure
5
5 (1 reviews)
Laure
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vlinders
Vlinders
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Evelien
Evelien
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hind
Hind
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisabeth
Elisabeth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jinthe
Jinthe
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julie
Julie
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laure
5
5 (1 reviews)
Laure
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vlinders
Vlinders
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Evelien
Evelien
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hind
Hind
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisabeth
Elisabeth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jinthe
Jinthe
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julie
Julie
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Aalst kun je de salsa leren dansen

Wil je graag de Salsa leren dansen en woon je in de buurt van Aalst, maar heb je absoluut geen idee waar je deze lessen zou kunnen volgen? Dan ben je aangekomen bij het juiste deel van de blog! We hebben het namelijk over de verschillende organisaties die salsa lessen of salsa cursussen in de buurt van Aalst organiseren! Lees dus snel verder.

Ontdek in deze blog waar je overal salsa lessen in Gent kunt volgen.

Leer de Cubaanse dansen bij Salsa De Cuba

Iedereen die in de buurt van Aalst graag de Cubaanse salsa wilt leren dansen of graag aan zijn of haar salsa vaardigheden wilt werken, kan terecht bij de organisatie "Salsa de Cuba". Deze organisatie voorziet namelijk verschillende soorten danslessen die je eventueel zou kunnen volgen.

Gelukkig voor ons bieden ze ook verschillende salsa cursussen aan! De lessen worden gegeven door Lorenzo en Lore gegeven. Lorenzo is een dans coach die al meer dan 20 jaar ervaring heeft in het salsa dansen. De lessen zullen wekelijks op zondag doorgaan, en er zijn verschillende niveaus waar je aan deel zou kunnen nemen. Zo heb je een niveau voor beginners, waar de mensen die nog nooit de salsa gedanst hebben terecht kunnen voor het leren van de basis van de dans. Het volgende niveau is het intermediate niveau waarbij mensen die de basis al onder de knie hebben terecht kunnen. Tijdens deze lessen ga je verder op de basis technieken die je in het vorige niveau geleerd hebt. Het laatste niveau waar je aan deel kunt nemen is het Advanced niveau. Hier krijgen de gevorderde salsa dansers de mogelijkheid om hun technieken te perfectioneren en om bepaalde gevorderde technieken te leren.

Iedere cursus of lessenreeks heeft in totaal 10 lessen die elk 1 uur duren. Wanneer je weet in welke groep je thuishoort en je je graag wilt inschrijven voor deze salsa cursussen, dan kun je dit op verschillende manieren doen. Je kunt per 10 lessen betalen, hiervoor betaal je 110 euro. Ben je niet zeker of je elke les wel zou kunnen langskomen? Dan kun je ook per les betalen. Dit kost echter 16,50 euro per persoon. De lessen in Aalst gaan altijd op zondag door!

Koppel danst salsa op feest
Met salsa lessen zul je je comfortabel voelen om op het volgende bedrijfsfeest te dansen met je partner!
Bron:Unsplash, Credit: preillumination

Salsa lessen bij Salsa Dender in Aalst

Een andere organisatie waarbij je terecht zou kunnen om de salsa te leren dansen is de organisatie Salsa Dender in Aalst. Deze organisatie voorziet in verschillende steden in Vlaanderen Salsa lessen voor mensen die dit graag willen leren.

Lees meer over salsa lessen in Brugge in deze blog!

De organisatie wil niemand echt in een categorie plaatsen, daarom zijn er verschillende cursussen die je in volgorde zou kunnen volgen om de dansstijl volledig onder de knie te kunnen krijgen. Er zijn 6 verschillende lessenreeksen die elk hun eigen uitleg en technieken hebben waarbij je je dansvaardigheden verder kunt uitbreiden:

  • Salsa Principo: In dit niveau kunnen mensen die nog nooit salsa gedanst hebben terecht voor het volgen van een lessenreeks die in totaal 21 uur zal duren. Om deel te nemen aan deze lessenreeks zul je 70 euro moeten betalen. Tijdens de lessenreeks zul je een zeer uitgebreide basis krijgen!
  • Salsa Balsa: Dit is het tweede niveau voor de mensen die hun vaardigheden willen uitbreiden. Hier zul je ook de basis dansbewegingen steeds sneller gaan uitvoeren waardoor je van het uitvoeren van pasjes naar effectief dansen gaat! tijdens deze lessen betaal je 80 euro per 21 uur les!
  • Salsa Disfrutar: In dit niveau heb je de basis al volledig onder de knie, maar kun je nog niet zo goed mee met het ritme. Je zult tijdens deze lessen leren om het ritme te herkennen en om meer op de "mood" van de liedjes te dansen! Je gaat dus meer aan improvisatie doen dan danspasjes instuderen!  De lessenreeks duurt ook 21 uur en kost 80 euro om te kunnen volgen.
  • Salsa Realimentation: Tijdens deze lessen zul je voor de eerste keer de iets complexere technieken en figuren leren. Wanneer je dit onder de knie hebt kun je de typische salsa dansen. Hier krijg je 21 uur les voor 80 euro!
  • Salsa Ahinama: De echte salsa fanaten die graag de salsa volledig onder de knie willen krijgen kunnen terecht in dit niveau. Hier leer je nieuwe technieken, maar ga je ook verder met het perfectioneren van de verschillende technieken die je al onder de knie hebt. In dit niveau krijg je ook 21 uur les aan 80 euro!
  • Salsa Avanzado: Wanneer je tot in dit niveau geraakt zul je jezelf een gevorderd salsa danser kunnen noemen. Deze lessen zijn voor mensen die de salsa als een tweede natuur willen beheersen. Hier krijg je ook weet 21 uur les voor 80 euro.

Je kunt dus van een volledige beginner tot een doorgewinterde salsa danser gaan als je de verschillende cursussen van Salsa Dender zou gebruiken.

Koppel danst salsa voor jury
Wanneer je salsa lessen volgt, zul je ook deel kunnen nemen aan dans competities!
Bron: Unsplash, Credit: Preillumination

Move Dance Center

De mensen die nog nooit aan een salsa les deelgenomen hebben en niet meteen een volledig abonnement willen afsluiten kunnen terecht bij deze organisatie. De organisatie voorziet namelijk meerdere keren per jaar een cursus salsa dansen voor beginners. Voordat je voor deze cursus moet betalen kun je altijd deel nemen aan de gratis proefles die voor de cursus gegeven wordt!

Op deze manier heeft iedereen die graag wilt leren salsa dansen de mogelijkheid om na te gaan of dit ook effectief iets voor hun is.

Ontdek in deze blog alles over de salsa lessen in Mechelen! Waar wacht je nog op?

Er zijn verschillende organisaties in de buurt van Aalst waarbij je terecht zou kunnen om Salsa lessen te volgen. Deze lessen worden echter in groep gegeven. Dit is handig voor mensen die graag andere mensen willen leren kennen terwijl ze een nieuwe dansstijl leren. Er zijn echter ook mensen die graag op een individuele manier aan hun technieken willen werken. Lees in het volgende deel van onze blog waar je hiervoor terecht kunt.

Volg privé salsa les in Aalst met een privé coach van Superprof!

Iedereen die in de buurt van Aalst woont en graag individuele lessen salsa dansen zou willen volgen kan terecht op het online platform van Superprof. Hier kun je namelijk op een snelle en eenvoudige manier een privé dansleraar vinden die je in jouw buurt salsa lessen komt geven.

Kom er in deze blog achter waar je privélessen salsa in Leuven kunt volgen.

Je geeft op het online platform de regio van Aalst waar je de lessen zou willen volgen in en je laat weten op welk niveau jouw salsa vaardigheden liggen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een overzicht van alle dansleraren die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je salsa lessen te komen geven.

Koppel danst in groepsles
Wanneer je groepslessen volgt zul je samen met je partner en andere koppels de salsa leren dansen!
Bron: Unsplash, Credit: Preillumination

Wanneer je dit overzicht te zien hebt gekregen moet je enkel nog een van deze coaches een berichtje sturen om een eerste les in te plannen. Deze eerste les wordt in de meeste gevallen gratis gegeven. Dit komt doordat de eerste les vaak gebruikt wordt als kennismakingsles tussen jou en je privé coach. Tijdens deze les komt de dansleraar erachter waar je precies moeite mee hebt en op welke manier hij of zij je kan komen helpen. Wanneer je coach deze informatie heeft zal hij of zij een persoonlijk lesplan kunnen opstellen!

De dansleraren die hun diensten via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van deze lessen. Ze zullen je dus op een enthousiaste manier willen helpen om je salsa vaardigheden naar het volgende niveau te tillen. Wanneer je lessen volgt bij een privé dans coach zul je ook een aantal voordelen hebben die je niet krijgt wanneer je groepslessen bij een andere organisatie zou volgen. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om alle lessen zelf in te plannen. Op deze manier kunnen mensen met een onzeker werkschema toch nog een nieuwe hobby uitproberen. Een ander voordeel dat je zult hebben wanneer je privélessen volgt is dat je de volledige aandacht van je leerkracht zult krijgen. Bij groepslessen zou je deze aandacht moeten verdelen tussen alle andere koppels die aanwezig zijn.

Lees in deze blog waar je salsa lessen in Vlaanderen kunt volgen. Vind je les vandaag nog!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!