Heb je er altijd van gedroomd om te kunnen dansen en wil je dit samen met je partner kunnen doen of ben je een ervaren danser en wil je een nieuwe dansstijl ontdekken? Dan is het leren dansen van de salsa wellicht iets voor jou!

Kom er in deze blog achter waar je salsa lessen in Antwerpen kunt volgen.

De salsa is waarschijnlijk een van de meest bekende dansstijlen die er tegenwoordig nog gedanst worden. De dans van Cubaanse oorsprong is een dansstijl waar er in de loop van de jaren steeds meer cursussen voor ontstaan zijn. Dit komt doordat er een hele hoop koppels en singles zijn die deze dansstijl onder de knie willen krijgen!

Wanneer je met je partner leert dansen, zul je een diepere connectie kunnen opbouwen.

Veel mensen willen deze dans leren om deel te kunnen nemen aan dansavonden bij organisaties, maar er zijn ook heel wat mensen die de dansstijl onder de knie willen krijgen om gewoon aan een leuke hobby te beginnen! Lees snel verder waar je hiervoor terecht kunt.

Koppel danst
Wanneer je lessen salsa volgt, zul je altijd met je eigen partner kunnen dansen.
Bron: Unsplash, Credit: Allef Vinicius
De beste leraren Dans beschikbaar
Laure
5
5 (1 reviews)
Laure
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vlinders
Vlinders
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Evelien
Evelien
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hind
Hind
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisabeth
Elisabeth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jinthe
Jinthe
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julie
Julie
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laure
5
5 (1 reviews)
Laure
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vlinders
Vlinders
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Evelien
Evelien
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hind
Hind
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisabeth
Elisabeth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jinthe
Jinthe
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julie
Julie
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar kun je Salsa lessen volgen in de buurt van Gent

Woon je in de buurt van Gent en zou je graag salsa lessen willen volgen, maar heb je geen idee waar je hiervoor terecht zou kunnen? Dan kun je best even verder lezen, we gaan het namelijk hebben over de verschillende organisaties waarbij je salsa lessen zou kunnen volgen.

Volg lessen salsa dansen bij salsa Fever in Gent

Iedereen die in de buurt van Gent woont heeft de mogelijkheid om bij de organisatie Salsa Fever. Hierbij kun je terecht voor verschillende danscursussen om de Salsa dansstijl onder de knie te krijgen. De lessen worden in verschillende groepen gegeven. Deze groepen worden ingedeeld in verschillende niveaus.

Lees hier alles over salsa lessen in Aalst!

De mensen die pas beginnen kunnen terecht in de lessen van niveau 1. Hierin leer je de basis van het salsa dansen en zul je voor de eerste keer kennismaken met de dans. Hierna heb je nog andere niveaus zoals niveau 3 waar je terecht kunt wanneer je de basis al onder de knie hebt en graag naar het eerste niveau voor halfgevorderden wilt gaan. De mensen die al een aantal jaar ervaring hebben in het dansen van de salsa, of de mensen die graag hun technieken willen verbeteren kunnen terecht in het niveau voor gevorderden, niveau 8.

Wanneer je je inschrijft voor de cursus zul je 6 weken lang een wekelijkse salsa les krijgen. Deze zal iedere week op dezelfde dag en op hetzelfde moment worden gegeven. De lessen duren altijd 1 uur per les! Om een cursus reeks van 6 lessen te volgen moet je 60 euro per persoon betalen. Indien je niet voor de volledige cursus in een keer wilt betalen, kun je ook per les betalen, dit kost echter 15 euro per les!

Aan deze lessen kun je samen met je partner deelnemen om de salsa dansstijl onder de knie te krijgen. Heb je geen partner? Dan kun je op de website van deze organisatie contact opnemen met een van de andere mensen die graag willen leren dansen en die geen danspartner hebben. Op deze manier heeft iedereen de kans om toch aan de salsa lessen deel te nemen.

Wedstrijd dansers dansen salsa
Wanneer je Salsa lessen volgt en je tot aan een gevorderd niveau geraakt, kun je ook aan danswedstrijden deelnemen.
Bron: Unsplash, Credit: Preillumination

Leren de salsa dansen bij Lékipdance

Een andere organisatie waarbij je in de buurt van Gent terecht kunt om lessen Salsa te volgen is de organisatie Lékipdance. Deze organisatie voorziet verschillende lessen voor verschillende dansstijlen in de buurt van Gent. Gelukkig voor ons worden er ook verschillende Salsa lessenreeksen aangeboden!

Ontdek in deze blog waar je lessen salsa in Brugge kunt volgen!

De organisatie heeft een enthousiast team dat er alles aan wilt doen om jou te introduceren tot de salsa dansstijl. Ook worden de lessen voor iedereen georganiseerd. Er zijn namelijk verschillende groepen voor mensen die pas beginnen met het salsa dansen en er zijn groepen voor mensen die de volledige basis van de dansstijl al onder de knie hebben. Op deze manier zal iedereen op zijn of haar eigen niveau en eigen tempo aan hun dansvaardigheden kunnen werken.

Aangezien Salsa een dansstijl voor koppels is, is het best dat je je al inschrijft met een danspartner die samen met jou de salsa lessen zal volgen. Ook mensen die geen danspartner hebben kunnen zich inschrijven. Ze hebben dan echter wel de kans dat ze iedere week een nieuwe danspartner zullen hebben. Ben je een single danser en wil je toch een vaste danspartner hebben? Dan kun je deze vinden op de speciale "Find A Lekipdance Partner" Facebook pagina!

Ben je niet zeker of de lessen wel iets voor jou zijn? Dan kun je altijd een gratis proefles aanvragen! Indien je al lid bent van de vereniging en een nieuwe dansstijl wilt uitproberen kun je een proefles aanvragen. De leden moeten echter wel 15 euro voor een koppel dans proefles betalen en 10 euro voor een solo dans proefles.

Om deel te nemen aan de lessen heb je verschillende mogelijkheden om te betalen. Binnen een jaar worden er in 5 reeksen danslessen gegeven. Je kunt er voor kiezen om deel te nemen en te betalen per reeks, maar je kunt er ook voor kiezen om per jaar te betalen. Iedere reeks heeft 7 lessen die elk een uur duren en binnen een jaar zul je 35 lessen krijgen die elk een uur duren. Wanneer je per reeks betaald, zul je 70 euro per 7 lessen betalen. Wanneer je per jaar betaald zul je 300 euro in totaal moeten betalen. Dit betekent dus als je aan alle reeksen wilt deelnemen, je 50 euro korting krijgt wanneer je per volledig jaar betaalt.

Koppel danst salsa op plein
Salsa dansen is een koppel dans waar jij en je partner leuke herinneringen aan kunnen hebben.
Bron: Unsplash, Credit: Tim gouw

Dansschool Etage Tropical

Wil je graag salsa lessen volgen bij een organisatie in Gent? Dan kun je vast en zeker eens een kijkje nemen bij de diensten van de dansschool Etage Tropical. Hier kan namelijk iedereen die graag wilt leren dansen op verschillende plaatsen terecht. Zo hebben ze verschillende Salsa lessen voor volwassenen die deze dans graag onder de knie willen krijgen!

Kom in deze blog alles over salsa lessen in Mechelen te weten!

Bij de organisatie kun je terecht voor het volgen van verschillende soorten salsa lessen. Zo kun je je inschrijven voor de volgende salsa stijlen: Cubaanse Salsa en LA-Salsa!

De lessen worden gegeven in verschillende groepen en deze groepen zullen worden ingedeeld op niveau. Bij deze organisatie zijn er 3 verschillende niveaus waar je je voor zou kunnen inschrijven:

  • Niveau 1: Voor de mensen die nog nooit een salsa gedanst hebben en die dit graag willen leren.
  • Niveau 2: Dit niveau is voor de mensen die de basis van de dans al onder de knie hebben en graag nieuwe technieken en combinaties willen volgen.
  • Niveau 3: Het voorlaatste niveau is het niveau waarbij de gevorderde salsa dansers terecht kunnen voor het perfectioneren van hun dansstijl en voor het oefenen van enkele nieuwe technieken!
  • Niveau 4: Dit niveau is enkel voor echter doorzetters en voor mensen die de dans willen dansen alsof ze er mee opgegroeid zijn.

Aan deze salsa lessen kun je zowel deelnemen met of zonder een partner. Op deze manier heeft iedereen de mogelijkheid om effectief de salsa dansstijl onder de knie te krijgen. Tijdens de lessen werk je met een doorschuifsysteem zodat je om de zoveel tijd een nieuwe danspartner zult hebben. Indien je het wenst en enkel met je eigen partner zou willen blijven dansen, zal dit ook worden gerespecteerd.

De lessen zullen in een cursus reeks van 7 lessen per reeks worden gegeven. Deze lessen zullen elk 1 uur duren en worden wekelijks gegeven. Wanneer je je inschrijft zul je dus ook moeten kiezen in welk niveau en op welke dag je deze lessen graag zou willen volgen. Om deel te nemen aan de lessen zul je in totaal 70 euro moeten betalen!

Zoals je kunt zien zijn er in gent verschillende organisaties waarbij je salsa lessen zou kunnen volgen. Echter zijn dit meestal groepslessen waar je aan deel kunt nemen. Ben je met je partner opzoek naar privélessen of wil je graag een op een lessen salsa volgen? Dan kun je best even verder lezen!

Salsa groep geeft voorstelling
Wanneer je bij een dansgroep zit kun je ook voorstellingen in de salsa dans geven!
Bron: Unsplash, Credit: Frank romero

Privéles salsa dansen in Gent met Superprof!

De mensen die in de buurt van Gent wonen en die graag een op een lessen salsa, of privé lessen salsa met hun partner willen volgen, hebben de mogelijkheid om deze privé danscoaches op het online platform van Superprof te vinden.

Je geeft namelijk de regio van Gent waar je de lessen wilt volgen in en je laat weten op welk niveau de lessen gegeven moeten worden. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een overzicht te zien van alle verschillende privé danscoaches die er in de buurt van Gent aanwezig zijn om je eventueel salsa lessen te komen geven.

Lees hier alles over privéles salsa in Leuven!

De coaches die hun diensten aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van deze lessen en zullen je daarom ook kunnen helpen om je salsa vaardigheden naar het volgende niveau te brengen.

De eerste les die je volgt bij een privé coach van Superprof wordt in de meeste gevallen gratis gegeven worden. Dit komt doordat de coach deze les zal gebruiken als kennismakingsles om erachter te komen op welk niveau je dansvaardigheden liggen. Wanneer je coach deze informatie heeft kan hij of zij een persoonlijk plan opstellen waarmee jij op zo een efficiënt mogelijke manier kunt leren salsa dansen.

Als je gebruik maakt van de diensten van een van de coaches die via Superprof hun diensten aanbieden, zul je merken dat je een aantal voordelen hebt die je niet zou hebben wanneer je groepslessen bij andere organisaties zou volgen. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om de lessen volledig zelf in te plannen. Op deze manier kunnen jij en je dans partner de momenten die het beste voor jullie uitkomen gebruiken om de salsa lessen te volgen. Een ander voordeel dat je hebt wanneer je privélessen salsa dansen volgt is dat tijdens deze lessen je coach alle aandacht aan jou geeft. Wanneer je dus een fout maakt, zal de coach dit meteen kunnen verbeteren.

Zoals je ziet zijn er verschillende redenen om privélessen bij een coach van Superprof te boeken, wacht niet langer en plan vandaag nog je eerste les in.

Woon je ergens anders in Vlaanderen en wil je toch nog salsa leren dansen? Lees dan in deze blog waar je een cursus salsa dansen in Vlaanderen kunt volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!