Woon je in de buurt van Antwerpen en wil je graag leren dansen of wil je een nieuwe dansstijl leren? Dan is dit de perfecte blog voor jou! Je kan deze blog namelijk gebruiken als gids bij het zoeken naar een salsa cursus die perfect bij jou past!

Kom er in deze blog achter waar je Salsa lessen in Antwerpen kunt volgen.

Salsa is een van de meest populaire dansstijlen met een Cubaanse oorsprong. In deze dansstijl zul je samen met een partner op een latino nummer dansen. Een van de dansers zal altijd de leiding hebben, de partner zal moeten volgen.

Salsa is een zeer actieve dansstijl waar koppels helemaal op los kunnen gaan!

Het leren dansen van de salsa is voor veel mensen een leuke hobby aangezien ze hier vaak nieuwe mensen leren kennen. Maar het heeft ook nog andere voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld je stress, die je tijdens de week hebt opgebouwd, verwerken tijdens de lessen en je volledig los laten op de muziek!

Heb je zelf interesse in het volgen van een salsa cursus, maar zou je absoluut niet weten waar je hiervoor terecht zou kunnen? Dan kun je best even verder lezen!

Mensen dansen salsa
Wanneer je salsa lessen volgt zul je ook naar salsa dans avonden kunnen gaan!
Bron: Unsplash, Credit: Toufic Mobarak
De beste leraren Dans beschikbaar
Laure
5
5 (1 reviews)
Laure
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vlinders
Vlinders
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Evelien
Evelien
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hind
Hind
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisabeth
Elisabeth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jinthe
Jinthe
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julie
Julie
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lara
Lara
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laure
5
5 (1 reviews)
Laure
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vlinders
Vlinders
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Evelien
Evelien
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hind
Hind
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisabeth
Elisabeth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jinthe
Jinthe
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julie
Julie
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lara
Lara
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Antwerpen kun je de Salsa leren dansen?

Woon je in de buurt van Antwerpen en wil je graag de Salsa leren dansen, maar weet je niet waar je hiervoor terecht kunt? Dan ben je bij het juiste deel van de blog aangekomen. We gaan het namelijk hebben over de verschillende organisaties waarbij je in Antwerpen terecht kunt voor het volgen van Salsa lessen! Lees snel verder.

Salsa lessen bij Salsa dansen!

Iedereen die in de buurt van Antwerpen graag de dansstijl Salsa onder de knie wilt krijgen kan terecht bij Salsadansen.be! Deze organisatie voorziet namelijk verschillende lessen en cursussen om de Salsa dans volledig onder de knie te krijgen!

De mensen die nog niet zeker zijn of Salsa wel een dansstijl voor hun is, kunnen altijd gebruik maken van de eerste gratis proefles. Deze zal je namelijk wel kunnen overtuigen om de rest van de cursus te volgen!

Ontdek in deze blog waar je salsa lessen in Gent kunt volgen.

De cursussen die deze organisatie organiseert zijn voor dansers van alle verschillende niveaus. De dansers worden echter wel in verschillende groepen onderverdeeld. Zo heb je de beginners, waar mensen die nog nooit gedanst hebben en graag de salsa willen leren terecht kunnen, de half gevorderde waarin je terecht kunt wanneer je de eerste stappen al goed onder de knie hebt en je hebt de groep voor gevorderden, hier kun je enkel terecht wanneer je je salsa technieken verder wilt uitbreiden, maar je toch al een goede basis van het dansen onder de knie hebt.

Wanneer je deelneemt aan deze lessen zul je een 10 weken lange cursusreeks volgen waarbij je wekelijks een les salsa dansen krijgt. Deze lessen duren elk 1 uur per les! Om deel te nemen aan deze cursusreeks zul je 70 euro per persoon moeten betalen!

Heb je geen partner, maar wil je toch graag de salsa leren dansen? Dan heb je geluk, bij deze organisatie kun je namelijk een cursus salsa volgen met andere singles die ook graag danslessen willen volgen! Hier heb je dan ook nog het voordeel dat je nieuwe mensen leert kennen waarmee terwijl je leert dansen! Tijdens de lessen dans je namelijk met een doorschuifsysteem waarbij je om de zoveel minuten een nieuwe danspartner zult krijgen!

Voor de mensen die graag met een vriendengroep of met een groep collega's graag aan teambuilding willen doen, kunnen er ook voor kiezen om zich in te schrijven voor een workshop waarin je de basis van het salsa dansen onder de knie kunt krijgen!

Interesse naar salsa les in Aalst? Waarom nog langer wachten om je eerste les te boeken?

Oud koppel danst salsa
Salsa dansen is voor alle leeftijden. Je bent dus nooit te oud om de dans te leren!
Bron: Unsplash, Credit: Maksym

Salsa leren dansen bij Bailando VZW

Een andere organisatie waarbij je in de buurt van Antwerpen lessen Salsa dansen kunt volgen is de organisatie "Bailando VZW". Deze organisatie voorziet namelijk verschillende cursussen voor verschillende niveaus van salsa dansers:

De mensen die nog nooit, of slechts heel weinig salsa gedanst hebben kunnen bij deze organisatie terecht voor het volgen van een beginners cursus. In deze cursus reeks leer je op een eenvoudige manier de basis technieken van de salsa dansstijl. Tijdens deze cursus zul je ook dingen leren om het ritme van de muziek te herkennen, je leert leiden en volgen. In het begin zal het dansen nogal rustig gaan, maar hoe verder je in de reeks zit hoe sneller het dansen zal gaan.

Lees in deze blog alles over salsalessen in Brugge.

Na de beginners cursus, kun je bij deze organisatie terecht in de salsa lessen voor halfgevorderden. Deze cursus gaat verder op de basistechnieken die je in de beginners lessen krijgt. Tijdens de lessen worden er telkens andere combinaties van dezelfde moeilijkheidsgraad gegeven. Voordat je naar het volgende niveau kunt gaan, raadt de organisatie aan om deze reeks minstens 3 keer te volgen. 

Nadat je de technieken van in de lessen voor halfgevorderden volledig onder de knie hebt, kun je doorschuiven naar de salsa lessen voor gevorderden! In dit niveau zul je je salsa technieken volledig perfectioneren!

Volg Salsa lessen bij Dansstudio 123 in Antwerpen.

Voor de mensen die graag willen leren salsa dansen in Antwerpen is de organisatie "Dansstudio 123" de perfecte locatie om deze lessen te komen volgen! Deze dansstudio voorziet namelijk lessen voor mensen die graag verschillende dansstijlen onder de knie willen krijgen.

Zo kun je hier terecht voor het volgen van verschillende groepslessen voor dansstijlen zoals ballroom, jazz, party dance en gelukkig voor ons ook voor Salsa lessen! De salsa lessen worden in grotere groepen gegeven. Tijdens de lessen zult u op latino ritmes de salsa dans aangeleerd krijgen. De lessen gaan door in 3 verschillende groepen.

Kom er hier achter waar je salsa in Mechelen kunt leren dansen!

Mensen die nog nooit hebben gedanst of die nog nooit aan de salsa dansstijl begonnen zijn, kunnen terecht in de beginners lessen van deze organisatie. Tijdens deze lessen leer je alle basis technieken van de salsa en zul je op een rustige manier de dansstijl onder de knie krijgen. Na deze lessen kun je terecht in de Salsa lessen "Salsa 1ste jaar". Bij deze lessen ga je verder op de basistechnieken van de eerste cursusreeks en zal het danstempo al een stuk sneller gaan! De mensen die al een aantal jaar salsa dansen achter zich hebben, kunnen bij deze organisatie terecht voor het volgen van de salsa cursus voor gevorderden! Hier kun je op het juiste tempo jouw salsa vaardigheden verbeteren en perfectioneren!

Koppel danst in competitie
Indien je voldoende lessen volgt, kun je ook deelnemen aan salsa avonden!
Bron: Unsplash, Credit: Preillumination

Om deel te nemen aan deze danslessen zul je per lessenreeks van 14 lessen die elk een uur duren moeten betalen. Volwassenen boven de 16 jaar moeten 155 euro per 14 lessen betalen.

Zoals je kunt zien zijn er in Antwerpen verschillende organisaties die danslessen voorzien. Deze danslessen worden echter altijd in groep gegeven. Dit is handig voor koppels en mensen die graag nieuwe andere mensen willen leren kennen. Er zijn echter ook mensen die graag op een individuele manier aan hun salsa danstechnieken willen werken. Voor deze mensen hebben we ook een oplossing gevonden.

Volg privé salsa lessen in Antwerpen via Superprof!

Woon je in de buurt van Antwerpen en wil je graag salsa leren dansen, maar weet je niet waar je hiervoor terecht zou kunnen? Dan ben je bij het juiste deel van de blog aangekomen. We hebben het namelijk over Superprof: Een online platform waarop je op een snelle en eenvoudige manier een privé coach die je salsa lessen kunnen komen geven.

Ontdek in deze blog waar je privélessen salsa in Leuven kunt vinden.

Je geeft de regio waar je in Antwerpen salsa lessen wilt volgen in en je laat weten op welk niveau jouw salsa vaardigheden liggen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een overzicht van de eventuele coaches die je in jouw buurt danslessen in de salsa dansstijl kunnen komen geven. Het enige wat jij nog zou moeten doen is een van deze coaches contacteren om je eerste privéles in te plannen.

Deze eerste les wordt meestal gebruikt als kennismakingsles en daarom ook vaak gratis gegeven. Je coach zal er namelijk achter komen op welk niveau jouw salsa vaardigheden liggen en hij of zij zal proberen te achterhalen waarom je de lessen precies volgt. Wanneer je coach deze informatie heeft zal hij of zij een gepersonaliseerd lesplan voor je kunnen opstellen.

Privéles Salsa
Wanneer je privélessen salsa volgt, zal je coach je partner kunnen zijn!
Bron: Unsplash, Credit: Aykut

De danscoaches die salsa lessen via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van deze lessen. Ze zullen je op een enthousiaste manier de kneepjes van de dans proberen aan te leren. Je kunt er dus bijna zeker van zijn dat je salsa vaardigheden naar het volgende niveau getild zullen worden.

Wanneer je privé lessen volgt bij een danscoach van Superprof zul je een aantal voordelen hebben die je niet zou hebben wanneer je groep salsa lessen bij een andere organisatie zou volgen. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om de lessen volledig zelf in te plannen. Op deze manier kunnen mensen met een druk werkschema hun eigen planning maken en toch nog een nieuwe hobby uitproberen. Privé salsa lessen kunnen ook een voordeel zijn voor gevorderde salsa dansers die graag aan hun technieken willen werken, maar die niets hebben aan het volgen van een normale cursus Salsa dansen! Wacht niet langer en plan vandaag nog je eerste Salsa les in via een prof van Superprof!

Kom er in deze blog achter waar je salsa lessen in Vlaanderen kunt volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!