Heb je altijd al de salsa willen leren dansen en woon je in de buurt van Leuven? Dan kun je deze blog gebruiken als gids bij het zoeken naar een salsa cursus die perfect bij jou past. We geven je namelijk alle informatie die je nodig hebt om een keuze te kunnen maken!

Kom er in deze blog achter waar je salsa les in Antwerpen kunt volgen.

De Salsa dansstijl is een van de meest populaire dansstijlen over heel de wereld. De dans komt oorspronkelijk uit Cuba maar heeft tegenwoordig verschillende onderverdelingen die de Cubaanse salsa als basis gebruiken. Zo bestaan er de LA Salsa, De NY Salsa en de bachata. Elk van deze dansen heeft een eigenschap waardoor het verschilt met de originele dansstijl!

De salsa is een zeer snelle en opwindende dansstijl voor iedereen die graag een koppeldans zou willen leren!

Er zijn veel mensen die deze verschillende dansstijlen onder de knie willen krijgen. Hierdoor zijn er ook veel verschillende dansscholen die hier lessen voor kunnen aanbieden. Heb jij ook interesse in het leren van de Salsa dansstijl? Dan raden we je aan om snel verder te lezen en er meteen aan te beginnen!

Mensen dansen salsa op straat
Wanneer je privélessen Salsa volgt, kun je dit ook bij mooi weer in de openlucht doen!
Bron: Unsplash, Credit: los Muertos
De beste leraren Dans beschikbaar
Laure
5
5 (1 reviews)
Laure
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vlinders
Vlinders
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Evelien
Evelien
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hind
Hind
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisabeth
Elisabeth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jinthe
Jinthe
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julie
Julie
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laure
5
5 (1 reviews)
Laure
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vlinders
Vlinders
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Evelien
Evelien
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hind
Hind
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisabeth
Elisabeth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jinthe
Jinthe
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julie
Julie
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Leuven kun je de salsa leren dansen

Wil je graag de salsa leren dansen of wil je je salsa vaardigheden verbeteren en woon je in de buurt van Leuven, maar heb je geen idee waar je hiervoor terecht zou kunnen? Dan heb je geluk, we gaan het in het volgende deel van onze blog namelijk hebben over de verschillende organisaties waarbij je terecht kunt om salsa lessen in Leuven te volgen!

Lees hier alles over de mogelijkheden salsa lessen in Gent. Waarom nog langer wachten om je eerste les te volgen?

Bachata Con Emocion

De mensen die in de buurt van Leuven wonen en die graag Salsa lessen zouden willen volgen kunnen terecht bij de organisatie Bachata Con Emocion. Dit is een dansschool die zich volledig focust op het geven van lessen bachata en salsa! Iedereen die graag salsa wilt leren dansen heeft de mogelijkheid om dit bij deze organisatie te komen doen.

De organisatie voorziet lessen voor verschillende niveaus zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau verder kan werken aan zijn of haar salsa vaardigheden. De mensen die de Bachata lessen willen volgen hebben 4 verschillende niveaus waar ze zich voor kunnen inschrijven. De beginners lessen zijn voor mensen die nog nooit een salsa les gevolgd hebben. Niveau 2 en 3 zijn de lessen voor de mensen die de basis al onder de knie hebben. Tijdens deze lessen leren ze nieuwe technieken, maar ze zullen ook hun basis technieken verder perfectioneren. De mensen die al een aantal jaar aan Salsa dansen gedaan hebben kunnen terecht in het gevorderden niveau om hun technieken te perfectioneren!

De mensen die graag de Cubaanse salsa willen leren hebben bij deze organisatie ook de mogelijkheid om hier lessen voor te volgen. De Cubaanse Salsa lessen worden in 2 verschillende groepen gegeven. De eerste groep is voor beginners die nog nooit de salsa gedanst hebben. Hier leer je de volledige basis van de dans en zullen mensen op een rustig tempo kennis maken met deze dansstijl! De volgende groep waar je aan deel kunt nemen is een open groep. Hier komen mensen van verschillende niveaus in terecht die graag op hun eigen tempo aan hun salsa vaardigheden willen werken!

Ontdek in deze blog waar je lessen salsa in Aalst kunt volgen.

Om deel te nemen aan de lessen zul je je voor een lessenreeks moeten inschrijven. Een lessenreeks heeft in totaal 10 lessen die elk een uur duren. Om je hier voor in te schrijven moet je 80 euro per lessenreeks betalen!

Duits koppel danst salsa
De Salsa is een dansstijl die over heel de wereld gedanst wordt. Wanneer je deze onder de knie hebt kun je dus ook met mensen over de hele wereld dansen!
Bron: Unsplash, Credit: Brett

Leer dansen bij Leuven Salsa!

Een andere organisatie waarbij je in Leuven terecht kunt voor het volgen van lessen salsa is de organisatie LeuvenSalsa! De organisatie voorziet lessen in veel verschillende variaties van de Salsa dansstijl. Zo heeft iedereen de keuze om de salsa stijl die het beste bij hen past te kiezen.

Enkele vormen van de salsa waarvoor je bij deze organisatie terecht kunt zijn de: LA Salsa, NY Salsa, Cubaanse Salsa, Bachata en Bachata sensual! Elk van deze dansstijlen heeft een aantal eigenschappen waardoor het een nieuwe stijl genoemd kan worden. De basis ligt wel altijd bij de klassieke salsa vorm.

De mensen die nog nooit een les salsa dansen gevolgd hebben kunnen best terecht in de Cubaanse salsa lessen voor beginners. Deze dansstijl is de basis van alle verschillende Salsa stijlen die je kunt vinden en dus zeer belangrijk om onder de knie te krijgen indien je ook eenvoudig wilt overstappen naar andere dansstijlen binnen de salsa!

Lees hier alles over de salsa lessen in Brugge. Superprof wijst je de weg.

De organisatie voorziet ook verschillende Salsa Bootcamps waarin je in een korte tijd verschillende essentiële technieken zult leren. Deze verschillende bootcamps zijn er voor mensen van verschillende niveaus. Zo heb je bijvoorbeeld de workshop "Start to Salsa LA style" waarin je meteen de basis van de LA salsa stijl aangeleerd krijgt. Dit is een cursus voor mensen die nog nooit salsa lessen gevolgd hebben en meteen in willen stappen in de La Salsa Stijl. Er zijn ook verschillende bootcamps voor mensen die al op een hoger niveau zitten. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om workshops voor Cubaanse Salsa te volgen. De organisatie voorziet een workshop voor de "improvers" en voor de "Beginners 2". De Beginners 2 moeten de basis van de dans al bijna volledig onder de knie hebben.

De mensen die wekelijkse lessen willen volgen kunnen ook bij deze organisatie terecht. De lessen worden in verschillende niveaus gegeven. Over het algemeen zijn er 4 niveaus waarbij je je zou kunnen inschrijven:

  • Beginners 1: Dit niveau is voor alle mensen die nog nooit salsa lessen gevolgd hebben en graag de basis van deze stijl onder de knie willen krijgen.
  • Beginners 2: Je kunt in het tweede niveau terecht wanneer je de basistechnieken al geleerd hebt, maar deze nog niet goed of vloeiend kunt uitvoeren.
  • Improver: Het "improver" niveau is voor de mensen die graag hun basis volledig willen perfectioneren en die verder willen naar het niveau voor gevorderden!
  • Intermediate: Het laatste niveau bij deze organisatie is het niveau voor mensen die de basis technieken volledig onder de knie hebben en die graag aan een nieuw onderdeel willen beginnen.
Salsa danser in het bos
Je hoeft niet altijd met een partner te dansen. Er zijn ook verschillende cursussen voor mensen die geen danspartner hebben.
Bron: Unsplash, Credit: Tuan

Zoals je kunt zien zijn er bij deze organisatie lessen voor iedereen beschikbaar! De lessen worden gegeven in reeksen met lessen die telkens 1 uur duren. De prijs die je per reeks moet betalen hangt van de reeks en het niveau ervan af! Zo heb je bijvoorbeeld de bachata beginners 1 groep die een reeks heeft van 5 lessen waarvoor je 37,50 euro moet betalen. De beginners groep voor de Cubaanse salsa zal 3 lessen volgen en moet hier 20,50 euro voor betalen!

In Leuven zijn er dus verschillende organisaties waarbij je terecht zou kunnen om salsa lessen te volgen. Deze lessen worden echter wel meestal in groep gegeven. Dit is vooral handig voor mensen die graag andere mensen leren kennen wanneer ze een nieuwe hobby uitvoeren. Er zijn echter ook wat mensen die liever een op een lessen willen volgen! Ook voor deze mensen hebben we een oplossing!

Privé salsa lessen in Leuven via Superprof

Woon je in de buurt van Leuven en wil je graag een op een lessen salsa dansen volgen? Dan heb je in Leuven de mogelijkheid om een privé dans coach te via het online platform van Superprof. Op dit platform vind je namelijk op een snelle en eenvoudige manier een leerkracht die bij je past!

Kom er in deze blog achter waar je privélessen salsa dansen in Mechelen kunt volgen.

Je geeft de regio van Leuven waar je de lessen wilt volgen in en je laat weten op welk niveau de lessen nodig zijn. Wanneer je dit gedaan hebt zul je een groot overzicht krijgen van alle verschillende leerkrachten die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je Salsa lessen te komen geven. Het enige wat je hierna nog zou moeten doen is een van de leraren in dit overzicht contacteren om een eerste salsa les in te plannen.

Deze eerste les die je volgt zal in de meeste gevallen gratis gegeven worden. Dit komt doordat de danscoach deze les zal gebruiken als een kennismakingsles. In deze les komt de coach erachter op welk niveau je dansvaardigheden effectief liggen. Na deze les zal er ook een gepersonaliseerd lesplan opgesteld kunnen worden waarmee jij op een zo efficiënt mogelijke manier kunt leren salsa dansen.

Mensen dansen de salsa
Er zijn veel verschillende Salsa evenementen waar je aan kunt deelnemen wanneer je de technieken onder de knie hebt.
Bron: Unsplash, Credit: Ryan Snaadt

Wanneer je privélessen bij een privé danscoach van Superprof volgt, kun je er bijna zeker van zijn dat jouw persoonlijke dansvaardigheden een stuk de lucht in zullen gaan. Dit komt doordat de leerkrachten stuk voor stuk ervaring hebben in het geven van salsa lessen. Dit gecombineerd met de persoonlijke aanpak die je niet zou krijgen in groepslessen zorgen ervoor dat je de dansstijl sneller onder de knie kunt krijgen.

Wanneer je privélessen volgt via Superprof heb je ook nog een aantal voordelen die je niet zou hebben wanneer je groepslessen bij andere organisaties zou volgen. We hebben het al gehad over de zeer persoonlijke aanpak die je krijgt bij het volgen van privé salsa lessen. Een ander voordeel dat je hebt wanneer je privé salsa lessen volgt via Superprof, is dat je deze lessen vrijwel altijd volledig zelf kunt inplannen! Wacht dus niet langer en begin vandaag nog met het volgen van Salsa lessen in jouw buurt!

In deze blog lees je alles over het volgen van salsa lessen in Vlaanderen. Waar wacht je nog op?

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!