Heb je altijd graag de salsa willen leren dansen, maar heb je hier nooit de tijd voor gehad of weet je gewoonweg niet waar je hiervoor terecht zou kunnen? Woon je in de buurt van Mechelen? Gebruik deze blog dan als gids bij het zoeken naar de salsa cursus in jouw buurt die het beste bij je past!

Lees in deze blog waar je salsa lessen in Antwerpen kunt volgen!

De Salsa is een dans met een Cubaanse afkomst. Echter wordt deze al een heel lange tijd niet alleen meer in Cuba gedanst! Er zijn namelijk mensen over heel de wereld die deze dansstijl onder de knie willen krijgen om in hun vrije tijd deze dans te dansen of om zelfs aan competities deel te nemen.

Wanneer je Salsa lessen volgt bij een organisatie zul je vaak nieuwe mensen met eenzelfde passie leren kennen!

Het volgen van salsa lessen is voor veel mensen een manier om hun stress te verwerken, maar ook om het alledaagse leven even te kunnen vergeten! Wil je zelf de dansstijl leren dansen? Lees dan snel verder en kom er alles over te weten!

Mensen volgen salsa les
Wanneer je Salsa lessen volgt, zul je dit vaak in een grotere groep doen!
Bron: Unsplash, Credit: Danielle Cerullo
De beste leraren Dans beschikbaar
Laure
5
5 (1 reviews)
Laure
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vlinders
Vlinders
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Evelien
Evelien
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hind
Hind
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisabeth
Elisabeth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jinthe
Jinthe
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julie
Julie
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laure
5
5 (1 reviews)
Laure
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vlinders
Vlinders
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Evelien
Evelien
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hind
Hind
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisabeth
Elisabeth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jinthe
Jinthe
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julie
Julie
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in de buurt van Mechelen kun je salsa lessen volgen.

Woon je in de buurt van Mechelen en zou je graag de salsa willen leren dansen? Dan kom je er in deze blog achter waar je dit overal zou kunnen doen! We gaan het namelijk in het volgende deel van de blog hebben over de verschillende organisaties die er in de buurt van Mechelen salsa lessen kunnen geven.

Lees hier alles over salsa les in Gent! Superprof wijst je de weg.

Salsa Titanico leert je Salsa dansen!

Iedereen die in de buurt van Mechelen graag salsa lessen zou willen volgen kan dit doen bij de organisatie "Salsa Titanico". De organisatie voorziet namelijk verschillende lessen en workshops waarbij je terecht kunt om de dansstijl onder de knie te krijgen.

Voor de mensen die nog nooit salsa lessen gevolgd hebben of voor mensen die ooit wel eens een aantal salsa lessen gevolgd hebben, maar die hier niets meer van weten, bestaat er de Salsa bootcamp!

Dit is een workshop waarbij absolute beginners die nog nooit een Salsa gedanst hebben terecht kunnen voor het volgen van een introductie tot de Salsa dansstijl. Tijdens deze workshop leer je in 3 uur de meest belangrijke basis technieken van de dansstijl. Deze snelcursus salsa dansen wordt meestal op zondagen georganiseerd. Dit komt doordat de meeste menen de mogelijkheid hebben om op een zondag namiddag salsa lessen te komen volgen. Om deel te nemen aan deze workshop zul je 30 euro per persoon moeten betalen. Je kunt er voor kiezen om je samen met je partner in te schrijven maar er zijn ook verschillende mensen die zich inschrijven als single persoon. Zo kan iedereen deel nemen aan de workshop!

Bij deze organisatie kun je ook nog terecht voor het volgen van verschillende cursus reeksen. Deze cursus reeksen worden in verschillende niveaus gegeven. Zo heb je de lessen voor beginners, de lessen voor mensen op niveau 1 en 2 en de lessen voor mensen op niveau 3 en voor gevorderden!

Per cursusreeks zul je wekelijks een les krijgen deze les zal telkens een uur duren. Wanneer je een Salsa cursus bij deze organisatie wilt volgen als beginner kun je altijd een proefles volgen. Hiervoor betaal je dan 15 euro die verrekend worden wanneer je je inschrijft voor de volledige lessenreeks. De lessenreeks heeft in totaal 10 lessen die elk een uur duren. Om je in te schrijven voor een volledige reeks zul je 90 euro moeten betalen!

De organisatie voorziet ook om de zoveel tijd een oefen avond of een Salsa party waarbij je met de verschillende groepen samen kunt komen om aan je eigen salsa vaardigheden te werken en gewoon een leuke avond kunt hebben. De inkom voor deze avonden zijn 10 euro per persoon!

Volg salsa lessen in Aalst. Kom er in deze blog alles over te weten!

Mensen dansen Salsa
Wanneer je salsa leert dansen kun je vaak ook aan voorstellingen meedoen!
Bron: Unsplash, Credit: Adrian Dascal

Medak

Een andere organisatie waarbij je in de buurt van Mechelen terecht zou kunnen om Salsa lessen te volgen is de organisatie Medak. Medak is een vzw en een Mechelse dansclub waarbij je terecht kunt voor het volgen van verschillende dansstijlen. Zo hebben ze bijvoorbeeld Ballroom Latin dansen, maar gelukkig voor ons ook een aantal workshops om de salsa onder de knie te krijgen.

Wanneer je deel neemt aan de salsa workshops zul je iedere twee weken een les krijgen. Bij deze organisatie heb je twee verchillende niveaus van het salsa leren dansen. Zo heb je de lessen voor beginners en de lessen voor gevorderden. Iedere workshop waar je deel aan zou willen nemen heeft 5 lessen die iedere twee weken worden gegeven. Dit betekent dus dat je in totaal 10 weken de cursus zult volgen! Je kunt er voor kiezen om meteen de 2 cursussen achter elkaar te volgen en dus in totaal 10 lessen te volgen. Indien je ervoor kiest om enkel aan 1 reeks deel te nemen moet je 96 euro betalen Indien je deel wilt nemen aan beide cursussen zul je in totaal 180 euro moeten betalen!

Wanneer je aan de salsa lessen zou willen deelnemen zul je ook een lidmaadschap bij danssport Vlaanderen moeten aanschaffen. Dit kost 30 euro per persoon per jaar!

Salsa Candente

Wil je in de buurt van Mechelen graag salsa lessen volgen? Dan kun je dit ook doen bij de organisatie "Salsacandente". Bij deze organisatie kun je terecht voor het volgen van verschillende soorten danslessen. Ook kun je hier terecht voor het volgen van lessen salsa!

Bij deze organisatie zijn er verschillende niveaus waar je aan deel zou kunnen nemen. Zo heb je een niveau waarbij mensen die pas aan de salsa beginnen terecht kunnen. Hier zullen ze de basis van het salsa dansen onder de knie krijgen.

Koppel volgt salsa les
Je kunt als koppel ook vaak privélessen salsa dansen volgen.
Bron: Unsplash, Credit: Serhii Kindrat

Het volgende niveau waarbij je in deze organisatie terecht kunt is het semi-gevorderde niveau. In dit niveau ga je verder met de basis technieken die je in het beginners niveau onder de knie gekregen hebt. Zo zul je moeilijkere salsa passen leren en je zult de basis technieken verder perfectioneren.

Ontdek in deze blog waar je salsa leert dansen in Brugge!

Wanneer je een salsa cursus volgt bij deze organisatie zul je een wekelijkse les krijgen die een uur duren. Je moet je inschrijven voor per lessenreeks en hiervoor moet je 90 euro per persoon betalen. De meeste mensen schrijven zich in met een danspartner, maar je kan de organisatie ook altijd vragen of zij voor jou op zoek gaan naar een danspartner voor jou!

Ballroom Fun and Dance

In Mechelen kun je ook terecht bij de organisatie "Ballrroom Fun and Dance" om de salsa te leren dansen. Deze organisatie voorziet namelijk een cursus voor echte beginners die graag de salsa onder de knie willen krijgen. De cursusreeks word gegeven over 12 weken en zal 109 euro per persoon kosten. Het doel van deze lessen is om mensen die nog nooit een les salsa gevolgd hebben te trianen zodat ze de show kunnen stelen op elke dansvloer!

Zoals je kunt zien zijn er in de buurt van Mechelen verschillende mogelijkheden om Salsa lessen te volgen. Deze lessen worden in de meeste gevallen in groep gegeven. Dit is voor veel mensen een voordeel aangezien ze tijdens het volgen van een leuke hobby ook nog kennis kunnen maken met een heleboel nieuwe mensen. Echter zijn er ook mensen die veel liever een op een lessen zouden willen volgen. Ben jij een van deze mensen? Lees dan snel verder.

koppel danst salsa wedstrijd
Wanneer je voldoende lessen Salsa dansen volgt, zul je ook kunnen deelnemen aan dans competities!
Bron: Unsplash, Credit: Preillumination

Volg privélessen Salsa in Mechelen met Superprof

Woon je in de buurt van mechelen en wil je graag een op een lessen volgen maar heb je geen idee waar je hiervoor terecht kunt? Dan heb je geluk! Je kunt namelijk terecht op het online platform van Superprof waar je op een zeer snelle en eenvoudige manier een privé coach kunt vinden die in jouw buurt salsa lessen zal komen geven.

Lees in deze blog alles over privélessen salsa dansen in Leuven.

Je geeft op het online platform de regio in Mechelen waar je de lessen zou willen volgen in en je laat weten op welk niveau je de lessen graag zou willen volgen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien van alle verschillende leerkrachten die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je eventueel salsa lessen te komen geven. Hierna moet je enkel nog een van de leerkrachten een mailtje sturen om een eerste les in te plannen.

De eerste salsa les die je volgt bij een coach van Superprof wordt in de meeste gevallen gratis gegeven. Dit komt doordat de meeste dansleraren deze les zullen gebruiken om erachter te komen waar jij precies moeite mee hebt en waarom je de salsa lessen wilt volgen. Wanneer je leraar deze informatie heeft, zal hij of zij een persoonlijk lesplan opstellen waarmee je op zo een efficiënt mogelijke manier de salsa onder de knie zult krijgen.

Wanneer je de privélessen salsa bij een coach van Superprof volgt, zul je ook een aantal voordelen hebben die je niet zou hebben wanneer je groepslessen bij een andere organisatie zou willen volgen. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om alle je lessen zelf in te plannen. Op deze manier kunnen mensen die een druk werkschema hebben toch nog een nieuwe hobby uit proberen. Een ander voordeel dat je hebt wanneer je privélessen volgt is dat je coach de lessen volledig aan jouw tempo aanpast! Wanneer je dus moeite hebt met bepaalde technieken zul je hier extra aandacht in krijgen!

Lees in deze blog waar je salsa lessen in Vlaanderen kunt krijgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!