Ben je op zoek naar een nieuwe hobby of wil je je kind voorbereiden op je volgende zee vakantie of vakantie met een zwembad? Woon je in de buurt van Aalst? Dan is dit de perfecte blog voor jou! Je kan deze blog namelijk gebruiken als gids bij het zoeken naar zwemlessen die perfect bij jouw situatie passen.

Het leren zwemmen is iets waar je van jongs af aan al veel aan kunt hebben. Als je weet wat je zou moeten doen wanneer je in het water gaat, kan dit wel eens je leven redden! Dit is vooral handig voor ouders die met hun kinderen naar een hotel gaan waar ze naast een zwembad zullen liggen.

Wanneer je kind kan zwemmen of zich in een zwembad kan redden, kun je zonder zorgen naast het zwembad zonnen terwijl je kinderen spelen!

Ook als volwassenen is het leren zwemmen iets waar je veel aan zou kunnen hebben. Er zijn echter veel volwassenen die denken dat ze niet meer kunnen leren. Echter zijn er heel wat verschillende organisaties die zwemlessen voor volwassenen organiseren. Tijdens deze lessen zul je werken aan de angsten die je eventueel hebt en je zult verschillende zwemstijlen aangeleerd krijgen!

Kom er in deze blog achter waar je lessen zwemmen in Antwerpen kunt volgen.

Ben jij geïnteresseerd in het volgen van zwemlessen? Lees dan snel verder en kom erachter waar je hier overal voor terecht zou kunnen!

Zwemmer werkt aan techniek
Wanneer je zwemlessen volgt, zul je de wedstrijd technieken leren!
Bron: Unsplash, Credit: Richard Shunemann
De beste leraren Zwemmen beschikbaar
Camille
Camille
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sofie
Sofie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Riadh
Riadh
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laure
Laure
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Björn
Björn
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vincent
Vincent
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Miriam
Miriam
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Camille
Camille
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sofie
Sofie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Riadh
Riadh
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laure
Laure
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Björn
Björn
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vincent
Vincent
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Miriam
Miriam
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Aalst kun je zwemlessen volgen?

Woon je in de buurt van Aalst en wil je graag zwemlessen volgen, maar weet je niet waar je hiervoor terecht zou kunnen? Geen enkel probleem, we gaan het in het volgende deel namelijk hebben over de verschillende organisaties waarbij je terecht kunt om in de buurt van Aalst zwemlessen te volgen.

Ontdek in deze blog waar je zwemlessen in Gent kunt vinden!

Zwemclub Neptunus in Aalst

Iedereen die in de buurt van Aalst woont heeft de mogelijkheid om zijn of haar kinderen bij deze zwemclub zwemlessen te laten volgen! De kinderen worden in 3 grote groepen ingedeeld en zullen hierna nog in subniveaus worden ingedeeld zodat ieder kind voldoende aandacht zal krijgen! De 3 groepen zijn:

  • Watergewenning: De jongste kinderen leren hier op een speelse manier aan het water wennen. Deze lessen zijn wekelijks en duren 30 minuten per les in een groep van maximaal 8 kinderen. Je betaald 130 euro per lessenreeks van ongeveer 15 lessen.
  • Leren overleven: In deze groep leren de kinderen de noodzakelijke vaardigheden die ze nodig hebben om te kunnen overleven of zichzelf kunnen redden in het water. Zo zullen ze water veilig zijn. Ook deze kinderen hebben 1 wekelijkse les van 30 minuten per les. Hier betaal je ook 130 euro voor een lessenreeks van ongeveer 15 lessen.
  • Leren zwemmen: Dit is het eerste niveau waar de kinderen effectief zullen leren zwemmen. Tijdens deze niveaus zullen de kinderen de rugslag, de crawl, de schoolslag en de beginselen van de vlinderslag leren. In dit niveau zijn er verschillende subniveaus waar de kinderen aan kunnen deelnemen. Om je kind deze lessen te laten volgen moet je 155 euro per lessenreeks van ongeveer 30 lessen betalen. De lessen gebeuren 2 keer per week en duren 1 uur per les!

Ieder niveau heeft een eindproef na de lessenreeks waarin er wordt bepaald of je kind klaar is voor het volgende niveau! Na het laatste niveau ontvangen de kinderen een diploma. Na het behalen van dit diploma kunnen de kinderen doorgaan met verschillende andere zwemsporten zoals: Competitiezwemmen, waterpolo, artistiek zwemmen of conditie zwemmen.

Kind zit naast zwembad
Zwemlessen zijn er ook voor kinderen. Hierin leren kinderen overleven in het zwembad.
Bron: Unsplash, Credit: Jelleke Vanooteghem

Aalsters Swimming Team

Bij de organisatie "Aalsters Swimming Team" kun je terecht voor het volgen van zwemlessen, maar je kan er ook terecht voor het officiële wedstrijd zwemmen! Hier kunnen kinderen vanaf 2 tot 12 jaar lessen volgen om te leren zwemmen. Zo zijn er 4 verschillende groepen waar de kinderen aan deel kunnen nemen om te leren zwemmen:

  • Peuterzwemmen: Dit niveau is voor kinderen van 2 tot 3 jaar die gek zijn op het water, maar die eigenlijk nog te jong zijn om te leren zwemmen. Tijdens dit niveau leert je kind op een spelende manier bewegen in het water en kun jij als ouder mee om je kind te begeleiden.
  • Academie: De zwemacademie is voor kinderen tussen de 4 en de 12 jaar die graag willen leren zwemmen. Tijdens de lessen van deze academie krijgen de kinderen ook 4 verschillende zwemstijlen aangeleerd. Dit wordt in 5 verschillende niveaus gedaan. Bij het laatste niveau maak je kennis met de vlinderslag en wisselslag en zul je worden voorbereid op het volgen van competitie zwemlessen.
  • Sportivo's 1: De kinderen van 7 tot 12 jaar die op jonge leeftijd nog niet aan watergewenning gedaan hebben kunnen in deze groep terecht voor het volgen van zwemlessen waarin ze de volledige basis vaardigheden van watergewenning en rugcrawl.
  • Sportivo's 2: In deze groep leren de kinderen van 7 tot 12 om de technieken van de schoolslag en borstcrawl! Dit is handig voor de jongeren die niet op jonge leeftijd aan zwemlessen gedaan hebben en die dit toch graag onder de knie willen krijgen.

Wanneer je deze niveau's gehaald hebt kun je bij deze organisatie ook terecht voor een aantal officiële competitie teams om aan zwemwedstrijden mee te doen! Deze competitie teams worden in verschillende groepen ingedeeld.

Ontdek in deze blog waar je privélessen zwemmen in Brugge kunt volgen!

Indien je niet echt deel wilt nemen aan een competitie, maar je toch nog aan je technieken wilt blijven werken, heb je bij deze organisatie ook de mogelijkheid om dit te doen. Zo heb je de volgende categorieën die worden ingedeeld per leeftijd:

  • Sportzwemmers 1: Dit is een groep waar kinderen tussen 10 en 13 jaar oud op een recreatief niveau aan hun vaardigheden blijven werken. Ook zul je aan je technieken en je conditie blijven werken, maar je zult niet aan wedstrijden hoeven deelnemen.
  • Sportzwemmers 2: Dit is het volgende niveau van de jongeren die graag op een recreatief niveau aan hun zwemtechnieken en aan hun conditie willen werken. Deze groep is voor jongeren van 14 tot 18 jaar!
  • Swim4fun: Dit is het perfecte niveau voor volwassenen die graag aan hun zwemtechnieken willen werken of die onder begeleiding aan hun conditie willen werken. De volwassenen kunnen in deze lessen terecht om specifieke technieken aan te leren, maar ook om baantjes te zwemmen om aan hun conditie te werken!
Zwemmer in zwembad
Tijdens de zwemlessen moet je vaak een badmuts opdoen.
Bron: Unsplash, Credit: Pete wright

Hydra-Aalst

Voor de mensen die al goed kunnen zwemmen en die graag een stapje verder willen gaan, bestaat er in Aalst de zwemclub Hydra-Aalst. Hier kun je terecht voor het volgen van duiklessen. De lessen worden voor zowel beginners als voor gevorderden.

Lees hier alles over de lessen zwemmen in Mechelen!

De duiklessen worden zowel voor jongeren van 8 tot 14 jaar als voor volwassenen van 14 tot 99 jaar georganiseerd! Om deze lessen te willen volgen moeten volwassenen 150 euro aan lidgeld betalen. Jongeren die graag willen leren duiken moeten 165 euro aan lidgeld betalen!

Zoals je kunt zien zijn er in Aalst verschillende mogelijkheden om zwemlessen te volgen, deze zwemlessen worden in de meeste gevallen wel in groep gegeven. Dit is voor veel mensen een voordeel aangezien ze bij het oefenen van een nieuwe hobby ook meteen een moment van sociaal contact krijgen! Er zijn echter mensen die veel liever een op een lessen volgen. Voor deze mensen hebben we ook een oplossing gevonden: privélessen bij Superprof.

Privé zwemlessen in Aalst met Superprof.

Ben je op zoek naar privélessen zwemmen en woon je in de buurt van Aalst, maar heb je geen idee waar je hiervoor terecht zou kunnen? Dan is het online platform van Superprof de perfecte plaats voor jou! hier vind je namelijk op een snelle en eenvoudige manier een privé coach die je zwemlessen in jouw buurt kan komen geven.

Op het online platform geef je de regio waar je de lessen in Aalst zou willen volgen in en je laat weten op welk niveau jouw zwemvaardigheden liggen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien van alle coaches die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je zwemlessen te komen geven. Het enige wat je hierna nog te doen staat is een van deze coaches een berichtje sturen en een eerste les inplannen.

Ontdek in deze blog waar je zwemlessen in Leuven kunt volgen.

Deze eerste les zal in de meeste gevallen gratis gegeven worden, dit komt doordat de les gebruikt zal worden als een kennismakingsles. Hierin komt de coach erachter wat je precieze doelen van de lessen zijn en waar hij of zij jou precies mee kan helpen. Na deze eerste les zal je coach een gepersonaliseerd lesplan opstellen zodat jij op een zo efficiënt mogelijke manier leert zwemmen.

Zwemlessen in competitie bad
Wanneer je zwemlessen volgt, kun je vaak ook deelnemen aan competitie lessen.
Bron: Unsplash, Credit: Jonathan

De coaches die hun diensten via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van zwemlessen. Ze zullen je dus op een enthousiaste manier proberen te helpen om je zwem vaardigheden te verbeteren! Er zijn verschillende coaches beschikbaar, zo heb je coaches die je de basis van het zwemmen aanleren, maar er zijn ook coaches die je kunnen helpen bij het werken aan je competitie technieken!

Wanneer je zwemlessen bij een coach van superprof volgt heb je een aantal voordelen die je niet zou hebben wanneer je groepslessen bij een andere organisatie zou volgen. Zo heb je bijvoorbeeld het voordeel dat wanneer je privélessen volgt, je ook 100% van alle aandacht van je coach zult krijgen. Tijdens groepslessen zou je deze aandacht moeten verdelen tussen alle mensen die aanwezig zijn. Een ander voordeel dat je hebt wanneer je zwemlessen bij een coach van Superprof volgt is dat je de lessen volledig zelf zou kunnen inplannen! Dit is vooral handig voor mensen die een vaak wisselend werkschema hebben en die toch graag zwemlessen zouden willen volgen! Wacht niet langer en volg vandaag nog je eerste zwemles bij een coach van Superprof!

Lees in deze blog waar je overal zwemlessen in Vlaanderen kunt volgen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!