Heb je altijd al willen leren zwemmen of wil je je kind zo goed mogelijk voorbereiden op vakanties met zwembaden? Woon je in de buurt van Mechelen? Dan is dit de perfecte blog voor jou! Lees snel verder en kom erachter waar je overal in Mechelen zwemlessen kunt volgen!

Zwemmen is een vaardigheid waar je je hele leven iets aan zult hebben. Iedere vakantie waar je dicht bij een zwembad, een meer of een strand terecht kunt komen, zul je deze vaardigheden kunnen gebruiken. Voor ouders die met jongere kinderen zitten is dit vaak een nachtmerrie, daarom raden we deze ouders ook aan om hun kinderen al van jongs af aan al deel te laten nemen aan zwemlessen!

Leren zwemmen is iets waar je je hele leven iets aan kunt hebben. Ook kan het wel eens jouw leven of het leven van je kind redden. Het wordt dus ten zeerste aangeraden!

Zwemlessen zijn er echter niet alleen voor kinderen, er zijn ook organisaties die zwemlessen voor volwassenen organiseren. Hierdoor kunnen volwassenen die nooit de kans hebben gehad om te leren zwemmen, ook hun angsten overkomen en de basis van het zwemmen onder de knie krijgen.

Ontdek in deze blog waar je zwemles in Antwerpen kunt volgen!

Kind in zeewater
Wanneer je je kind zwemlessen laat volgen zul je zonder zorgen naar het strand kunnen gaan!
Bron: Unsplash, Credit: Prastika Herlianti
De beste leraren Zwemmen beschikbaar
Camille
Camille
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sofie
Sofie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Riadh
Riadh
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laure
Laure
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Björn
Björn
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vincent
Vincent
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Miriam
Miriam
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Camille
Camille
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sofie
Sofie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Riadh
Riadh
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laure
Laure
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Björn
Björn
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vincent
Vincent
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Miriam
Miriam
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar kun je zwemlessen volgen in Mechelen

Woon je in de buurt van Mechelen en wil je graag zwemlessen volgen, maar weet je niet waar je hiervoor terecht kunt? Geen enkel probleem! Deze blog is dan de oplossing die je zoekt! We hebben het namelijk over de verschillende organisaties die in de buurt van Mechelen zwemlessen organiseren.

Lees in deze blog alles over waar je zwemlessen in Gent kunt vinden!

Mechelse Zwemschool

Iedereen die in Mechelen graag wilt leren zwemmen kan terecht bij de diensten van de Mechelse Zwemschool! Deze organisatie voorziet namelijk lessen voor zowel kinderen als voor volwassenen. Iedereen wordt er in verschillende groepen ingedeeld.

Bij deze organisatie kun je samen met je kind de eerste kennismaking van een zwembad ervaren! Zo kun je met baby zwemmen de motorische ontwikkeling van je kind bevorderen. Indien je hieraan deel wilt nemen moet je kind tussen 1 en 2 jaar oud zijn. De baby moet ten alle tijden vergezeld worden door 1 of 2 begeleiders! Om deel te nemen aan deze cursus moet je 80 euro voor 8 lessen betalen! De lessen duren 30 minuten per les en worden per groep van 9 baby's met elk max 2 volwassenen gegeven!

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen terecht in de groep zwemlessen bij deze organisatie. De lessen worden gegeven via een bepaald niveau, zo worden de leerlijn en de zwembrevetten van Fredbrevet gebruikt om de kinderen te motiveren en hen op zo een efficiënt mogelijke manier lessen te kunnen geven. De kinderen kunnen in de zomer een kleine test uitvoeren om uit te zoeken op welk niveau ze zich best kunnen inschrijven. Wanneer je dit weet kun je je kind 1 keer per week les laten volgen bij deze vereniging. De lessen duren in totaal 45 minuten zodat de kinderen voldoende aandacht krijgen maar ook dat er voldoende spelelementen aan de lessen toegevoegd worden! Ieder jaar zullen de kinderen een eindproef moeten uitvoeren om erachter te komen of ze door kunnen stromen naar het volgende niveau.

De lessen voor de kinderen worden in kleine groepen, van max 5 personen, gegeven aangezien de vereniging op deze manier elk kind voldoende aandacht kan geven! Om uw kind deel te laten nemen aan deze lessen zult u 120 euro moeten betalen voor een lessenreeks van 16 lessen. Hier komt ook nog een extra kost van 2,50 euro bij voor de aankoop van uw persoonlijke badge!

Persoon doet borstcrawl
Tijdens de zwemlessen krijg je meestal je eigen baan waar je je oefeningen in moet uitvoeren.
Bron: Unsplash, Credit: Marcus

Kinderen die nog nooit aan zwemmen hebben gedaan en die graag willen leren zwemmen op een versneld tempo kunnen bij deze organisatie aan de speciale turbo cursussen meedoen! Zo zul je op een korte tijd zoveel mogelijk verschillende zwemvaardigheden onder de knie krijgen. De cursus wordt telkens tijdens de schoolvakanties gegeven en tijdens de cursus leren de kinderen ook de crawl kennen! Om je kind hier deel aan te laten nemen moet je 30 euro per reeks van 4 lessen die elk 45 minuten duren, betalen! De kinderen worden volgens hun niveau in groepen van 5 a 6 kinderen verdeeld. Hierna gaan ze verder met de lessen die perfect bij hun niveau passen!

Kom er in deze blog achter waar je kunt leren zwemmen in Aalst!

Ook voor volwassenen zijn er verschillende zwemlessen waaraan je deel zou kunnen nemen! Deze lessen worden in 2 grote groepen ingedeeld: Start to swim beginners en Start to Swim gevorderden.

De start to Swim beginners is het niveau waar je aan deel kunt nemen indien je nog absoluut niet kunt zwemmen. Hier leer je namelijk de eerste beginselen van het zwemmen. Zo zul je bijvoorbeeld de eerste zwemslagen leren zodat jij ook overal kan gaan zwemmen! De voorwaarden om deel te kunnen nemen aan deze lessen is dat je ouder bent dan 18 jaar en dat je geen watervrees meer hebt. Dit betekent dat je zonder problemen met je hoofd onder water durft te gaan! Deze lessenreeks bestaat uit 8 lessen die elk 30 minuten duren. Om deel te nemen aan deze lessenreeks moet je 128 euro betalen!

Bij de start to swim gevorderden cursus reeks zul je verder gaan met de basis die je tijdens de beginnerscursus gekregen hebt. De voorwaarden om aan deze cursus deel te kunnen nemen zijn hetzelfde als de voorwaarden van de start to swim beginner groep, met nog de toevoeging dat je 25m zonder problemen kunt zwemmen! Om aan deze lessen deel te nemen moet je in 160 euro voor een reeks van 16 lessen die elk 60 minuten duren! 

De organisatie heeft ook nog een speciale vorm van lessen die ontwikkeld is voor kinderen van 4 tot 12 jaar die een mentale of fysieke beperking hebben. Hierbij krijgen de jongeren een individueel traject binnen een grotere groep. Er zijn verschillende ervaren trainers aanwezig die de kinderen op hun eigen tempo kunnen leren zwemmen. Om je kind deel te laten nemen aan deze lessen moet je 120 euro betalen voor een lessenreeks van 16 lessen!

Jongens doen aan zwemcompetitie
Wanneer je voldoende zwemlessen volgt, kun je ook deelnemen aan zwemcompetities!
Bron: Unsplash, Credit: Arisa Chattasa

De Nekkerpool

Iedereen die in de buurt van Mechelen woont heeft ook de mogelijkheid om bij de zwemschool van de Nekker Pool te gaan zwemmen. Hier worden namelijk op dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag zwemlessen voor kinderen en voor volwassenen georganiseerd.

De kinderlessen worden gegeven aan de hand van de leerlijn van Fred brevet. Hier gaan kinderen van het wennen aan water, naar het zwembad veilig worden naar het afstandswemmen in schoolslag en crawl. Wanneer je kind dus alle cursussen volgt, zal hij of zij een zwemmer met veel verschillende technieken zijn die zichzelf volledig kan redden in een zwembad.

Ook als volwassene zou je bij deze organisatie terecht kunnen om zwemlessen te volgen! Zo heb je bijvoorbeeld de lessenreeks "leren zwemmen als volwassene". Hierbij kunnen mensen vanaf 16 jaar terecht om te leren zwemmen. Het uiteindelijke doel van de reeks is het kunnen zwemmen van 25m in een schoolslag. Het is een lessenreeks van 10 lessen die elk 45 minuten duren. Wanneer je je voor deze lessen wilt inschrijven moet je 135 euro betalen!

Ontdek hier waar je prive zwemlessen in Brugge kunt volgen!

Wanneer je deze lessenreeks afgerond hebt en je graag verder wilt kun je de lessenreeks "Van schoolslag naar Crawl" volgen. Hierin werk je aan je schoolslag technieken en zul je ook de eerste stap zetten naar het kunnen zwemmen in een borstcrawl. Het doel van de reeks is om je een aantal lengtes te laten zwemmen en een vlotte schoolslag aan te leren! De reeks telt ook in totaal 10 lessen die elk 45 minuten duren. Om deel te nemen aan deze lessen zul je 75 euro moeten betalen!

Deze organisatie voorziet ook nog zwemlessen voor vijftigplussers die graag actief willen blijven! De aquagym lessen voor vijftigplussers worden iedere week op donderdag middag gegeven! Het kost 6,5 euro om deel te nemen! Je kunt je hier enkel per sessie aanmelden!

Zoals je kunt zien zijn er verschillende organisaties in de buurt van Mechelen die Zwemlessen organiseren. Dit zijn echter vaak enkel groepslessen waar je aan kunt deelnemen! Voor veel mensen is dit handig aangezien ze de lessen ook gebruiken om nieuwe mensen te leren kennen! Echter zijn er ook een heel aantal mensen die liever een op een lessen zouden willen volgen. Voor deze mensen hebben we de oplossing gevonden: Privélessen via Superprof

Vrouwen in Zwembad
Wanneer je leert zwemmen kun je op vakantie ook van elk zwembadmoment genieten!
Bron: Unsplash, Credit: Wang Xi

Volg privé zwemlessen in Mechelen via Superprof!

Woon je in de buurt van Mechelen en wil je graag een op een zwemlessen volgen? Dan is het online platform van Superprof de perfecte plaats voor jou! Hier vind je namelijk op een snelle en eenvoudige manier een privé leraar die bij je past.

Lees in deze blog waar je overal privé zwemlessen in Leuven kunt volgen.

Je geeft namelijk de regio waar je zwemlessen wilt volgen in en je laat weten op welk niveau je dit zou willen doen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een overzicht van eventuele coaches die in jouw buurt zwemles kunnen komen geven.

Deze coaches hebben stuk voor stuk ervaring en staan te popelen om jou zwemlessen te komen geven! Je kan er dus bijna zeker van zijn dat ze jouw zwem vaardigheden naar het volgende niveau kunnen tillen!

Het enige wat je nog zou moeten doen is een van de coaches een berichtje sturen om een eerste les in te plannen! Deze eerste les wordt vaak gratis gegeven aangezien het als kennismakingsles gebruikt zal worden. Hier komt de coach erachter waar je precies moeite mee hebt en wat je doelen van de privé zwemlessen zijn. Wanneer je coach dit weet zal hij of zij een gepersonaliseerd lesplan opstellen om je op een zo efficiënt mogelijke manier te leren zwemmen. Wacht dus niet langer en plan vandaag nog je eerste zwemles in bij een prof van Superprof!

Kom er in deze blog achter waar je zwemles in Vlaanderen kunt volgen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!