Ben je op zoek naar een nieuwe hobby of wil je aan je conditie werken maar wil je je lichaam niet onder te veel druk zetten? Dan is het leren van zwemmen misschien wel iets voor jou! Woon je in de buurt van Antwerpen? Dan is dit de perfecte blog voor jou, gebruik het als gids bij het vinden van de zwemlessen die het beste bij jou passen.

Ontdek in deze blog waar je lessen zwemmen in Gent kunt volgen!

Veel jongeren leren in België op de middelbare school hoe ze moeten zwemmen, echter zijn er ook ouders die hun kinderen dit al vroeger willen aanleren, om bijvoorbeeld op vakantie zonder zorgen in het zwembad te gaan. Voor de kinderen van deze ouders bestaan er dus verschillende organisaties die zwemlessen aan kinderen kunnen geven! 

Leren zwemmen is niet alleen een goede manier om je lichaam gezond te houden, maar je kunt ook je stress verwerken zodat je je geest ook op een gezond niveau houdt!

Indien je als volwassenen nog nooit hebt leren zwemmen zijn er ook een aantal opties waar je uit zou kunnen kiezen om te leren zwemmen. Op deze manier hoef je zelf ook niet bang te zijn om gebruik te maken van zwembaden! Lees er alles over in het volgende deel van deze blog.

Kind zit naast zwembad
Wanneer je je kind zwemlessen laat volgen, zul je ze meer kunnen vertrouwen naast een zwembad!
Bron: Unsplash, Credit: Rajat Sarki
De beste leraren Zwemmen beschikbaar
Camille
Camille
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sofie
Sofie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Riadh
Riadh
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laure
Laure
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Björn
Björn
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vincent
Vincent
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Miriam
Miriam
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Camille
Camille
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sofie
Sofie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Riadh
Riadh
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laure
Laure
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Björn
Björn
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vincent
Vincent
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Miriam
Miriam
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar kun je leren zwemmen in Antwerpen

Woon je in de buurt van Antwerpen en wil jij graag leren zwemmen of heb je een kind dat graag wilt leren zwemmen, maar weet je niet waar je hiervoor terecht zou kunnen? Geen enkel probleem, in het volgende deel van de blog gaan we het hebben over waar je overal in Antwerpen zwemlessen kunt volgen.

Antwerpse Zwemschool

Heb je een kind dat graag wilt leren zwemmen en woon je in de buurt van Antwerpen? Dan is de Antwerpse Zwemschool de perfecte plaats om jouw kind zwemlessen te laten volgen. Kinderen vanaf 3 tot 12 kunnen bij deze zwemschool terecht voor het volgen van zwemlessen op niveau!

In deze blog kom je erachter waar je zwemlessen in Brugge kunt volgen.

De niveaus worden ingedeeld op basis van de leeftijd van het kind, maar ook op het niveau van het kind. Er zijn 2 verschillende niveaus binnen elke leeftijdsgroep. Beginner en gevorderd, de beginners zijn de kinderen die er voor de eerste keer tot de leeftijdsgroep toetreden. De gevorderden zijn de kinderen die het niveau niet na 1 lessenreeks gehaald hebben. De groepen waar de kinderen in worden ingedeeld gaan als volgt:

  • Peuterwennen (3 tot 4 jaar): Dit is de groep waar de jongste kinderen aan deel kunnen nemen. Hier gaan de kinderen op een spelende manier met water om. Zo zullen ze leren hoe ze hun hoofd onder water kunnen brengen, en ze zullen wennen aan het krijgen van waterspatten in hun gezicht.
  • Waterwennen (4 tot 7 jaar): De kinderen van 4 tot 7 zullen in deze groep leren drijven op het water, bewegen in het water en ze zullen leren om hun ademhaling te controleren!
  • Overleven ( 5 tot 9 jaar): In dit niveau krijgen de kinderen de voorbereiding op het overgaan naar het diepe zwembad. Zo zullen ze zelfstandig leren drijven, kunnen ze vlot onder water gaan en kunnen ze stuwen met hun armen en benen.
  • Veilig Zwemmen rugslag ( 5 tot 10 jaar): tijdens deze lessenreeks zullen de kinderen voor het eerst een effectieve zwemstijl leren. Zo zullen ze 25 meter leren zwemmen in de rugslag, dit wordt ook met de technisch correcte zwemstijl gedaan!
  • Veilig Zwemmen Borstcrawl (5 tot 10 jaar): Wanneer je kind de rugslag beheerst kunnen ze verder gaan met de lessenreeks waarin ze de borstcrawl leren. Hier leren ze de juiste ademhalingstechniek die nodig is  bij deze zwemstijl
  • Veilig Zwemmen schoolslag ( 5 tot 10 jaar): De schoolslag zwemstijl kan je kind ook beginnen leren wanneer hij of zij de rugslag onder de knie heeft. Dit wordt echter wel beschouwt als een van de moeilijkere zwemstijlen om aan te leren.
  • Vervolmaking (7 tot 12 jaar): Wanneer je kind de rugslag, borstcrawl en de schoolslag onder de knie heeft, kan je kind doorgaan naar deze groep. Hier leren ze hun technieken verfijnen zodat ze de zwemstijlen op zo een efficiënt mogelijke manier kunnen gebruiken.

Ontdek hier waar je zwemles in Aalst kunt volgen!

Een kind volgt zwemlessen
Wanneer je zwemlessen volgt, leer je hoe je in het zwembad moet springen op een correcte manier.
Bron: Unsplash, Credit: Brian matangelo

Zoals je kunt zien zijn er bij deze organisatie verschillende mogelijkheden om je kinderen zwemlessen te laten volgen. Deze lessen worden telkens in cursussen gegeven die elk 11 weken duren. Je kind krijgt tijdens deze 11 weken een wekelijkse les die 45 minuten duurt. Hiervoor betaal je 77 euro per lessenreeks. In deze prijs zit de ongevallen verzekering, de toegang tot de kleedkamer en het zwembad tijdens de zwemles, begeleiding, een zwembrevet en de huur van een badmuts in inbegrepen. Het enige waar jij dus nog voor moet zorgen is da tje kinderen geschikte zwemkleding hebben.

Zwemlessen voor volwassenen bij Impact Antwerpen

Ben je ouder dan 18 en wil je graag leren zwemmen of werken aan je zwemvaardigheden? Dan kun je bij de organisatie Impact Antwerpen terecht om deze zwemlessen te volgen! Deze organisatie voorziet namelijk een start to swim cursus voor volwassenen. De organisatie voorziet lessen voor 3 verschillende niveaus van zwemvaardigheden:

  • Beginner (Aanleren): Dit niveau is voor de mensen die nog nooit aan zwemlessen gedaan hebben. Deze lessen zullen de focus dus leggen op het aanleren van de schoolslag en om de eventuele angsten die je hebt weg te kunnen nemen.
  • Gevorderd (Vervolmaken): De mensen die de basis van de schoolslag beweging onder de knie hebben kunnen in deze lessen terecht. Ook zullen er geen angsten voor het grote zwembad meer mogen zijn. Tijdens deze lessen werk je eraan om een volledige baan over te kunnen zwemmen.
  • Expert (Stijlverbetering): De mensen die graag aan dit niveau deelnemen zullen werken aan de stijl van hun schoolslag zodat deze perfect is. Tijdens deze lessen wordt ook de borstcrawl aangeleerd. De mensen die graag aan dit niveau willen deelnemen zullen ook 25 meter schoolslag moeten kunnen zwemmen.

Lees in deze blog alles over privélessen zwemmen in Mechelen. Alles is mogelijk!

De lessen worden in groepen van maximaal 12 personen gegeven, en deelnemen kan vanaf 18 jaar. De lessen duren ergens tussen de 45 minuten en 60 minuten!  Om deel te kunnen nemen aan de lessen zul je je moeten inschrijven voor een volledige reeks van zwemlessen. Het aantal zwemlessen hangt af van de periode waarin je je inschrijft. De groepslessen kosten 9 euro per persoon, per les! Over het algemeen krijg je 10 weken lang 1 zwem les per week!

Zwemmer zwemt in schoolslag
Tijdens groepslessen zwemmen kun je de techniek van andere mensen bekijken! Zo kun je meer bijleren.
Bron: Unsplash, Creit: Brian Matangelo

Zoals je kunt zien zijn er in Antwerpen verschillende manieren om te leren zwemmen. Deze organisaties voorzien echter enkel groepslessen waar je deel aan kunt nemen. Dit is voor veel mensen handig aangezien ze dan van hun nieuwe hobby ook een moment van sociaal contact kunnen maken. Er zijn echter ook veel mensen die enkel een aantal nieuwe technieken willen leren of die veel liever een op een lessen willen volgen. Gelukkig hebben we voor deze mensen ook een oplossing gevonden: Privélessen zwemmen bij een coach van Superprof!

Leren zwemmen met privélessen met Superprof

Woon je in de buurt van Antwerpen en wil je graag een op een lessen zwemmen volgen, maar weet je niet waar je hiervoor terecht zou kunnen? Dan kun je altijd terecht op het online platform van Superprof. Hier vind je namelijk op een snelle en eenvoudige manier een coach die je in jouw buurt privé zwem lessen kan komen geven.

Lees in deze blog waar je privé zwemlessen in Leuven kunt volgen!

Je geeft de regio waar je de zwemlessen in Antwerpen wilt volgen in en je laat weten op welk niveau de zwemlessen nodig zijn. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een overzicht van alle coaches die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je zwemles te komen geven. Het enige wat je nu nog moet doen is een van deze coaches een berichtje sturen om een eerste les in te plannen.

Deze eerste zwemles zal meestal gratis aangeboden worden aangezien deze les in de meeste gevallen als kennismakingsles gebruikt zal worden. Tijdens deze les kun je aan je zwem coach laten zien op welk niveau jouw zwem vaardigheden liggen en je kunt laten weten wat je precieze doelen zijn van de zwemlessen. Wanneer je coach deze informatie heeft kan hij of zij een persoonlijk lesplan opstellen om jou op zo een efficiënt mogelijke manier te leren zwemmen!

Zemwlessen in zwembad
Wanneer je zwemlessen volgt zul je ook leren hoe je in het zwembad moet duiken!
Bron: Unsplash, Credit: Dylano Nolte

De coaches die hun diensten via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van zwemlessen en willen jou dus op een enthousiaste manier de juiste technieken van het zwemmen aanleren!

Wanneer je privélessen bij een privé coach van Superprof volgt heb je een aantal voordelen die je niet zou hebben wanneer je groepslessen bij andere organisaties zou volgen. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om je lessen volledig zelf in te plannen. Dit is vooral handig voor mensen die graag willen leren zwemmen, maar die een zeer afwisselend werkschema hebben. Een ander voordeel dat je zult hebben wanneer je privélessen bij een privé coach van Superprof zwemles volgt is dat je 100% van de aandacht tijdens de les krijgt. Bij groepslessen zou je de aandacht tussen alle aanwezigen moeten verdelen. Hierdoor krijg je vaak niet genoeg individuele aandacht en zit je al snel met een slechte techniek! Wacht dus niet langer en plan vandaag nog je eerste zwemles in bij een coach van Superprof!

Kom er in deze blog achter waar je zwemles in Vlaanderen kunt volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!