Wil je graag leren zwemmen of wil je je kind graag zwemlessen laten volgen en woon of studeer je in de buurt van Leuven? Dan kom je er in deze blog achter waar je overal terecht zou kunnen om zwemlessen in de buurt van Leuven te volgen!

Ontdek in deze blog waar je zwemles in Antwerpen kunt volgen!

Er wordt van iedereen wel verwacht dat ze kunnen zwemmen, maar er zijn heel wat kinderen en zelfs volwassenen die niet goed of helemaal niet kunnen zwemmen! Dit is echter een vaardigheid waar je de rest van je leven iets aan zult hebben! Daarom raden we je aan om toch een basis cursus zwemmen te volgen!

Wanneer je kind kan zwemmen hoef je je minder zorgen te maken als ze naar een zwembad gaan. Zo kunnen ze zich meestal volledig zelf redden in het water!

Er zijn verschillende organisaties die zowel lessen voor kinderen als lessen voor volwassenen organiseren! Wacht dus niet langer en lees snel verder waar je deze lessen zou kunnen volgen in Leuven!

Kind zwemt met duikbril
Wanneer je leert zwemmen kun je ook vaak aan snorkel lessen deelnemen!
Bron: Unsplash, Credit: Along Angelats
De beste leraren Zwemmen beschikbaar
Camille
Camille
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sofie
Sofie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Riadh
Riadh
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laure
Laure
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Björn
Björn
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vincent
Vincent
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Miriam
Miriam
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Camille
Camille
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sofie
Sofie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Riadh
Riadh
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laure
Laure
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Björn
Björn
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vincent
Vincent
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Miriam
Miriam
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Leuven kan je Zwemlessen volgen?

Woon je in de buurt van Leuven en ben je op zoek naar een organisatie waarbij je terecht kunt om zwemlessen te volgen? Lees dan snel verder! We hebben het namelijk over de verschillende organisaties die in de buurt van Leuven zwemlessen organiseren!

Zwemmen met de middelbare school

Studeer je nog aan de middelbare school? Dan heb je vaak de mogelijkheid om enkele zwemlessen via je school te volgen. Hier krijgen de studenten namelijk tijdens de sportlessen vaak ook enkele zwemlessen. Hierin worden alle leerlingen van een klas aan de zelfde lessen onderworpen, er wordt dus geen onderscheid van niveaus gemaakt!

Kom er in deze blog achter waar je privélessen zwemmen in Gent kunt volgen.

Zwemmen via de Katholieke universiteit Leuven!

De studenten van de katholieke universiteit in Leuven hebben de mogelijkheid om het zwembad van het universitair sportcentrum te gebruiken om zwemlessen te volgen. Bij deze organisatie kunnen echter zowel kinderen als volwassenen terecht voor het volgen van zwemlessen!

Kinderen kunnen vanaf 4 jaar terecht in de watergewenning lessen. Hier leren de kinderen het water ontdekken en overkomen ze de eventuele angsten die ze voor het water hebben. Vanaf 6 jaar zullen de kinderen de basis ademhaling leren. Ook zullen ze hun eerste zwemtechnieken leren. Zo leren ze drijven en zullen ze werken aan de benen van de crawl en rugcrawl.

De kinderen die dit al onder de knie hebben zullen al leren drijven in het diepe water. Dit wordt gedaan zodat ze de angst van het diepe water overkomen. Ook wordt er tijdens dit niveau gewerkt aan de basis van de arm bewegingen en de coördinatie tussen armen en benen wordt hier ook geïntroduceerd.

strand met mensen aan zee
Wanneer je zwemlessen volgt, zul je ook op vakantie kunnen zwemmen in de zee.
Bron: Unsplash, Credit: Tanja

De kinderen vanaf 7 jaar zullen werken aan de startduik en krijgen ze de initiatie van de rugcrawl. Dit is het voorlaatste niveau voor kinderen. In het laatste niveau van de lessen voor kinderen zullen de kinderen de schoolslag leren. Hiernaast zullen ze hun crawl en rugcrawl alsook hun startduik perfectioneren!

Om je kind deel te laten nemen aan deze lessen moet je in het bezit zijn van een sportkaart, en je moet hier nog een 35 euro bij betalen!

Lees hier alles over het volgen van zwemlessen in Aalst!

De volwassenen die graag willen leren zwemmen hebben 4 verschillende niveaus waar ze aan deel kunnen nemen:

  • Niveau 1: Dit is het niveau voor beginners die nog absoluut geen zwemervaring hebben!
  • Niveau 2: Het tweede niveau is het niveau voor de mensen die graag hun basistechnieken willen verbeteren!
  • Niveau 3: In het derde niveau zul je werken aan je algemene technieken, maar ook aan je snelheid! Je wordt dus voorbereid op de zwemcompetities!
  • Niveau 4: Het laatste niveau focust zich vooral op het verbeteren van je crawl techniek en de snelheid waarmee je deze zwemtechniek kunt uitvoeren!

Ook voor deze lessen heb je een sport kaart nodig en moet je een extra kost van 35 euro betalen! Naast het leren zwemmen kun je bij deze organisatie echter nog terecht voor een andere zwemsport, waterpolo!

Bij de waterpolo heb je 2 verschillende groepen, de beginners die toegang hebben tot de initiatie lessen en de gevorderden die al goed kunnen zwemmen en die de sport al onder de knie hebben. Indien je aan deze lessen zou willen deelnemen kun je dit gratis doen als je de sportkaart hebt. De lessen voor beginnende waterpolo spelers duren slechts een uur terwijl de gevorderde teams anderhalf uur aan waterpolo zullen doen!

Vrouw zwemt onder water
Tijdens het leren zwemmen zul je ook leren hoe je je zelf onder water kunt verplaatsten.
Bron: Unsplash, Credit: Mariano

Heverleese Zwemvereniging

Een andere organisatie waarbij je in de buurt van Leuven terecht kunt om zwemlessen te volgen is de heverleese zwemvereniging. Deze organisatie voorziet namelijk lessen voor zwel kinderen als voor volwassenen!

De kinderen die graag lessen willen volgen zullen in verschillende niveaus ingedeeld worden. In totaal zijn er 9 verschillende niveaus waaraan je kinderen kunnen deelnemen. Elk niveau heeft een eigen doel waardoor de kinderen gericht lessen kunnen volgen.

  • Niveau 1: Zwemmers van minstens 3 jaar oud kunnen hier aan watergewenning doen. Ook zullen ze op een spelende manier de eerste stapjes naar de zwemlessen zetten.
  • Niveau 2, 3 en 4: In deze niveaus mogen de kinderen geen schrik meer hebben van het water. De focus van deze niveaus ligt op het kind veilig in het water laten voortbewegen. Dit is vooral handig voor kinderen die vaak naar zwembaden gaan! Ze zullen dus op een speelse manier leren drijven, zich voortbewegen en op dingen klimmen of eronder door kunnen zwemmen. Tijdens deze niveaus zullen de kinderen kennismaken met de rugcrawl en de borst crawl! In niveau 4 zal hier ook de schoolslag aan toegevoegd worden!
  • Niveau 5: De kinderen leren in dit niveau de volledige lengte van het zwembad zwemmen. Ook zullen ze de basis van de rug-, borstcrawl en schoolslag onder de knie moeten hebben. Tijdens dit niveau wordt vooral het uithoudingsvermogen aangesterkt en zal de techniek verfijnd worden.
  • Niveau 6 en 7: Dit zijn de laatste niveaus waarin de crawls en de schoolslag vervolmaakt worden. Tijdens deze niveaus komt de vlinderslag voor het eerst erbij!
  • Niveau 8: In deze lessen worden alle technieken op peil gebracht, maar de focus zal steeds meer naar uithouding verlegd worden!
  • Niveau 9: Hier wordt er vooral aan je uithouding gewerkt. Ook techniek en zwemstijlen krijgen aandacht in dit niveau!

Om deel te nemen aan de lessen zul je 71 euro voor een lesbeurt per week, per semester, moeten betalen. Indien je wenst dat je kind 2 zwembeurten per week moet volgen, kun je 35 euro per kind extra betalen om hen toegang te geven tot beide wekelijkse lessen!

Ontdek in deze blog waar je een zwem les in Brugge kunt volgen!

Bij deze organisatie kunnen volwassenen die willen leren zwemmen of die aan hun zwemtechnieken willen werken ook terecht voor het volgen van een aantal zwemlessen! Voor volwassenen zijn er 2 verschillende niveaus waar je aan deel kunt nemen. Het eerste niveau is voor de mensen die nog niet kunnen zwemmen en die nog aan watergewenning moeten doen. Het aanleren van de eerste zwemslag zal in kleine groepjes gebeuren zodat je voldoende individuele aandacht krijgt. De lessen worden gegeven door deskundige lesgevers met jarenlange ervaring.

Kind volgt zwemlessen
Een van de eerste zwemslagen die je leert tijdens de zwemlessen is de rugslag!
Bron: Unsplash, Credit: Mutzii

Het gevorderde niveau is voor de mensen die al een zwemslag beheersen en die graag willen verder werken aan nieuwe technieken. Zo wordt je per niveau ingedeeld en zul je de techniek van je gekende zwemslag verfijnen. Ook zul je nieuwe slagen zoals schoolslag, crawl en rugcrawl leren kennen! Om aan deze lessen deel te nemen moet je 71 euro per semester voor wekelijkse lessen betalen!

Zoals je kunt zien zijn er in Leuven verschillende mogelijkheden om te leren zwemmen! Deze zwemlessen worden echter altijd in groep gegeven. Voor veel mensen is dit leuk omdat ze zo ook nog wat sociaal contact krijgen tijdens het uitoefenen van hun hobby. Echter zijn er ook mensen die veel liever een op een zwemlessen willen volgen. Deze mensen kunnen best eens op Superprof kijken!

Leer zwemmen in Leuven met privélessen van Superprof.

Woon je in de buurt van Leuven en wil je graag een op een zwemlessen volgen, maar heb je geen idee waar je hiervoor terecht kunt? Dan kun je best eens een kijkje nemen op het online platform van Superprof. Hier vind je namelijk op een snelle en eenvoudige manier een zwem coach die je in jouw buurt zwemlessen kan komen geven!

Lees in deze blog alles over privélessen zwemmen in Mechelen!

Op het platform van Superprof geef je de regio waarin je de zwemlessen wilt volgen in en laat je weten op welk niveau jouw zwemvaardigheden liggen. Wanneer je dit gedaan hebt zul je een overzicht krijgen van alle coaches die jouw eventueel zwemlessen kunnen komen geven!

Het enige wat je dan nog moet doen is een van deze coaches een berichtje sturen om een eerste les in te plannen. Deze les zal in de meeste gevallen gratis gegeven worden. Dit komt doordat deze les als kennismakingsles gebruikt zal worden. Je coach komt er in deze les meteen achter waar hij of zij jou precies mee kan helpen. Wanneer deze les voorbij is kan je coach een persoonlijk lesplan opstellen zodat jij op een efficiënte manier leert zwemmen!

De coaches die hun diensten via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van zwemlessen en zullen jouw zwem vaardigheden zonder twijfel naar het volgende niveau kunnen tillen!  Wanneer je zwemlessen bij een coach van Superprof volgt heb je ook nog een aantal voordelen die je niet zou hebben bij andere organisaties: Zo kun je al je zwemlessen volledig zelf inplannen, dit is vooral handig voor mensen met een afwisselend werkschema! Een ander voordeel dat je hebt wanneer je privé zwemlessen bij Superprof volgt is dat je tijdens deze lessen alle aandacht van je leerkracht krijgt! Wacht dus niet langer en begin vandaag nog met het volgen van zwemlessen via Superprof!

Kom er in deze blog achter waar je zwemlessen in Vlaanderen zou kunnen volgen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!