Ben je op zoek naar een nieuwe hobby en wil je graag aan je conditie werken, maar ben je geen fan van buitensporten of van fitness zalen? Dan is het leren zwemmen misschien wel iets voor jou! We gaan het in deze blog hebben over de organisaties die zwemlessen in Brugge aanbieden! Je kan deze blog dus als gids gebruiken bij het vinden van lessen zwemmen die het beste bij jou passen!

Kom er in deze blog achter waar je lessen zwemmen in Antwerpen kunt volgen.

Veel mensen denken dat je van jongs af aan al moet leren zwemmen en dat je al snel te oud bent om dit ook effectief te kunnen doen. Dit is echter niet waar! Zo zijn er verschillende organisaties die lessen voor zowel kinderen als voor volwassenen, soms zelfs voor senioren, voorzien!

Leren zwemmen is iets wat kinderen vaak ook op school kunnen doen, hier krijgen ze echter niet alle juiste technieken aangeleerd! Je kan ze dus best inschrijven voor zwemlessen bij een zwemschool!

Leren zwemmen is iets waar je je hele leven voordeel aan kunt hebben. Wanneer je bijvoorbeeld naar een hotel gaat en er een zwembad is. Wanneer je kinderen kunnen zwemmen, kun je met minder zorgen naast een zwembad liggen!

Ben je zelf geïnteresseerd in het volgen van lessen zwemmen of heb je een kind dat graag aan zwemles wilt doen? Dan kun je best even verder lezen!

Zwemmer in natuurwater
Zwemmen is een goede sport om aan je conditie te werken!
Bron: Unsplash, Credit: Alejandra
De beste leraren Zwemmen beschikbaar
Camille
Camille
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sofie
Sofie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Riadh
Riadh
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laure
Laure
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Björn
Björn
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vincent
Vincent
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Miriam
Miriam
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Camille
Camille
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sofie
Sofie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Riadh
Riadh
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laure
Laure
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Björn
Björn
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vincent
Vincent
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Miriam
Miriam
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Brugge kun je leren zwemmen?

Woon je in de buurt van Brugge en ben je op zoek naar een vereniging waarbij je terecht kunt voor het volgen van zwemlessen? Dan heb je verschillende opties waar je uit zou kunnen kiezen om ook effectief zwemlessen te volgen.

Lees in deze blog alles over de zwemlessen in Gent! Waar wacht je nog op?

Lago Brugge

Bij Lago Brugge kan iedereen die in de buurt van Brugge woont terecht voor het volgen van zwemlessen! De organisatie voorziet namelijk verschillende soorten zwemlessen voor zowel jongeren als voor volwassenen.

Voor de kinderen is er een zwem academie waar ze wekelijks terecht kunnen voor het volgen van zwemlessen! De organisatie voorziet lessen in verschillende groepen zodat de kinderen voldoende aandacht individuele aandacht kunnen  krijgen!

De jongste groep kinderen zijn de baby's en de peuters die vanaf 4 maanden al terecht kunnen om aan watergewenning te doen bij deze organisatie. Tijdens deze lessen kun je samen met je kind in het water gaan en je kind op een spelende manier aan het water laten wennen. Op deze manier leer je kind nieuwe sensaties kennen en kun je een sterkere band creëren met je kind!

Vanaf 4 jaar zullen de kinderen effectief aan de eerste zwemlessen kunnen beginnen. Tijdens de lessen vanaf 4 jaar zullen de ouders samen met de kinderen aan nieuwe zwembewegingen werken. Tijdens deze lessen zullen de kinderen voor de laatste keer met hun ouders het water in gaan wanneer ze zwemlessen volgen.

Vanaf 5 jaar kunnen de kinderen terecht in groepslessen om te leren zwemmen. Deze zwemlessen gaan door op weekdagen na school. Tijdens het eerste niveau van de lessen zal je kind de beginselen van het zwemmen kunnen volgen. Ze leren hier op een speelse manier nieuwe zwembewegingen en krijgen voldoende tijd om deze te oefenen met hun nieuwe vrienden! Het uiteindelijke doel van deze lessen is om op een zelfstandige basis het water in te kunnen springen en zonder zwembandjes een afstand van 25 meter kunnen afleggen.

Zwemmer in zwembad
Wanneer je aan groepslessen zwemmen doet, zul je vaak je eigen baan hebben om je oefeningen in uit te voeren.
Bron: Unsplash, Credit: Chuttersnap

Indien de kinderen dit niveau behalen kunnen ze door naar de lessenreeks waar ze de schoolslag leren en waar ze ook voor de eerste keer kennis maken met de crawl. Deze lessen zijn geschikt voor kinderen die hun schoolslag willen onderhouden en deze eventueel willen verbeteren. De kinderen van 5 tot 10 jaar kunnen zich inschrijven in deze groep. Kinderen die graag de crawl zwemtechnieken willen leren kunnen ook terecht bij deze organisatie! Zo is er een speciale lessenreeks voor kinderen van 9 tot 15 jaar die "start to crawl" heet! 

Ontdek in deze blog waar je lessen zwemmen in Aalst kunt volgen.

Bij deze organisatie heb je ook de mogelijkheid om als volwassenen zwemlessen te volgen! Zo kun je bijvoorbeeld verschillende soorten groepslessen volgen of verschillende lessenreeksen die speciaal voor volwassenen ontwikkeld zijn volgen!

Er zijn 2 verschillende lessenreeksen die je eventueel zou kunnen volgen: Start to Swim en Start to Crawl.

  • Start to swim: Deze lessenreeks is bedoelt voor volwassenen die nog nooit hebben leren zwemmen. In deze groep leer je hoe je de schoolslag moet zwemmen en kun je aan je eigen technieken werken!
  • Start to Crawl: Deze lessenreeks is geschikt voor de volwassenen die al iets meer ervaring in het zwemmen hebben en hun zwem vaardigheden willen verbeteren! Om aan deze lessen deel te nemen moet je de schoolslag goed onder de knie hebben en mag je niet bang zijn om met je gezicht op het water te drijven!

Bij deze organisatie kun je ook terecht voor het volgen van een aantal speciale lessen die je niet bij veel andere organisaties zou kunnen volgen.

Deze organisatie voorziet namelijk zwemlessen voor zowel kinderen als volwassenen met lichamelijke of mentale beperkingen. De zwemlessen worden hier aangepast aan de capaciteiten en noden. Zo leren ze hoe ze zich in het water moeten behelpen en leren ze de schoolslag aan om zichzelf te kunnen redden in het water!

Ook zijn er lessen voor zwangere vrouwen die graag fit willen blijven tijdens de zwangerschap. Hiervoor worden er rustige zwemlessen gegeven en gebeuren onder begeleiding van een medewerker van het kraamcentrum! Zo kun je je conditie toch nog op peil houden tijdens de zwangerschap!

Lees in deze blog alles over zwemlessen in Mechelen! Boek vandaag nog je les met je gewenste leraar.

Een andere leeftijdsgroep waar er lessen voor voorzien worden zijn de senioren! De senioren die graag fit willen blijven hebben verschillende aquafit lessen de ze bij deze organisatie zouden kunnen volgen. Hier krijg je een sportieve en toch relaxende watertraining voor iedereen die graag in het water zit!

Zwemschool Brugge Damme

Kinderen die graag willen leren zwemmen kunnen in Brugge ook terecht bij de zwemschool Brugge Damme. Hier kunnen kinderen van 4 tot 12 terecht voor het leren zwemmen. De kinderen worden opgedeeld in verschillende groepen waarin ze verschillende nieuwe technieken zullen leren.

Zo heb je de groep van 4 tot 7 jaar waarin de kinderen aan het water zullen leren wennen. Dit is voor de kinderen die nog nooit aan zwemlessen gedaan hebben. Hier leren ze aan het water wennen en zullen ze op een speelse manier comfortabel worden met het onderwater brengen van hun hoofd!

Vrouw drijft op water
Wanneer je zwemles volgt, leer je hoe je op het water moet drijven!
Bron: Unsplash, Credit: Haley phelps

Na dit niveau leren de kinderen alle overlevingstechnieken die nodig zijn om zichzelf in leven te houden wanneer ze in een zwembad zouden gaan. Wanneer ze deze technieken onder de knie hebben kunnen ze doorgaan met de lessen veilig leren zwemmen. Deze lessen worden in 3 verschillende groepen opgedeeld. In deze 3 groepen krijg je telkens een andere zwemtechniek aangeleerd. Je begint met de rugslag en zal zo doorwerken naar de schoolslag en de borst crawl! Indien je kind alle technieken onder de knie heeft, maar hier toch nog verder aan wilt werken, kun je hen altijd van 7 tot 12 jaar de vervolmaking lessen laten volgen!

Ook volwassenen hebben bij deze zwemschool een mogelijkheid om te leren zwemmen. De start to swim lessen zijn bedoeld voor volwassenen die nog niet goed kunnen zwemmen en die graag de schoolslag en de borst crawl aan willen leren!

Zoals je kunt zien heb je in de buurt van Brugge verschillende mogelijkheden om zwemlessen te volgen! Deze lessen worden in de meeste gevallen echter in groep gegeven. Voor veel mensen is dit een positief onderdeel aangezien ze de les nu ook als sociaal evenement kunnen gebruiken. Er zijn ook echter een heel aantal mensen die liever een op een lessen zouden willen volgen. Daarom hebben we ook een oplossing voor deze mensen gezocht: Privélessen zwemmen bij een coach van Superprof.

Volg privé zwemlessen in Brugge met een coach van Superprof

Woon je in de buurt van Brugge en ben je op zoek naar een op een zwemlessen, maar weet je niet waar je hiervoor terecht zou kunnen? Geen enkel probleem, we raden je namelijk aan om eens een kijkje te nemen op het online platform van Superprof! Hier kun je namelijk op een snelle en eenvoudige manier een privé zwemcoach vinden die je kan helpen bij het leren zwemmen in jouw buurt!

Ontdek in deze blog waar je privélessen zwemmen in Leuven kunt volgen!

Je geeft de regio van Brugge waar je de lessen wilt volgen in en je laat weten op welk niveau je de lessen graag zou willen volgen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien met alle verschillende coaches die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je zwemlessen te geven.

Kind in water park
Wanneer je je kind zwemlessen laat volgen, zullen ze zich comfortabel in het water voelen!
Bron: Unsplash, Credit: Derek Thomson

Het enige wat je nog moet doen is een van deze leerkrachten een berichtje sturen om een eerste les in te plannen. Deze eerste les wordt in de meeste gevallen gratis gegeven, dit komt doordat de coach deze vaan gebruikt als kennismakingsles. Na deze les zal je coach een gepersonaliseerd lesplan opstellen zodat je op een zo een efficiënt mogelijke manier kunt leren zwemmen!

Wanneer je privé lessen via een coach van Superprof volgt heb je een aantal voordelen die je niet zou hebben indien je bij een andere organisatie groepslessen zou volgen. Het grootste voordeel dat je hebt is dat je de lessen volledig zelf kunt inplannen. Dit is vooral handig voor mensen die niet iedere week op hetzelfde moment vrij hebben. Een ander voordeel is dat je tijdens de privélessen 100% van de aandacht van je leerkracht krijgt! Wacht dus niet langer en plan vandaag nog je eerste zwemles in!

Kom er in deze blog achter waar je zwemlessen in Vlaanderen kunt volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!