Heb je altijd al willen leren zwemmen of wil je je kind voorbereiden en zwemlessen laten volgen? Woon je in de buurt van Gent? Dan kun je deze blog gebruiken als gids bij het zoeken naar een cursus zwemmen in de buurt van Gent!

Lees in deze blog waar je zwem lessen in Antwerpen kunt volgen.

Leren zwemmen is iets waar je van jongs af aan al veel aan kunt hebben. Zo kunnen kinderen dit vaak gebruiken op een vakantie waar je naar de zee of naar een zwembad gaat. Daarom zijn er verschillende organisaties die lessen voor kinderen vanaf 2,5 jaar organiseren zodat je jouw kind kunt voorbereiden op deze vakanties.

Zwemlessen volgen is een goede manier om je lichaam in beweging te houden. Het wordt vaak ook gebruikt als fysiotherapie!

Er zijn ook veel volwassenen die niet zo goed kunnen zwemmen, voor deze mensen zijn er ook verschillende organisaties die lessen voor volwassenen organiseren. Hierin leer je vaak de basis van het zwemmen, maar zul je ook werken aan water angst indien je dit zou hebben!

Heb je zelf interesse in het volgen van een aantal zwemlessen? Dan kom je er in het volgende deel van de blog achter waar je overal terecht kunt!

Zwembad bij hotel
Wanneer je je kind zwemlessen laat volgen, kun je zonder zorgen naast het zwembad van een hotel liggen!
Bron: Unsplash, Credit: Nick Karvounis
De beste leraren Zwemmen beschikbaar
Camille
Camille
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sofie
Sofie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Riadh
Riadh
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laure
Laure
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Björn
Björn
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vincent
Vincent
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Miriam
Miriam
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Camille
Camille
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sofie
Sofie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Riadh
Riadh
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laure
Laure
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Björn
Björn
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vincent
Vincent
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Miriam
Miriam
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Gent kun je zwemlessen volgen?

Woon je in de buurt van Gent en wil je graag leren zwemmen, maar weet je niet waar je hiervoor terecht kunt? Geen enkel probleem, we hebben het in het volgende deel van de blog over de verschillende organisaties waarbij je zwemlessen kunt volgen in de buurt van Gent!

Middelbare school

Studeer je nog aan de middelbare school? Dan kan het wel eens zijn dat je tijdens je studieloopbaan in het secundair onderwijs ook verschillende zwemlessen zult krijgen. Hier ga je dan samen met je klas naar een zwembad in de buurt waar je van je eigen turnleerkracht zwemlessen zult krijgen.

Lees in deze blog alles over privé zwemlessen in Aalst.

Universiteit

Studeer je aan de Universiteit in Gent en wil je graag leren zwemmen? of doe je graag aan zwemsporten? Dan heb je een aantal verschillende mogelijkheden om hier ook effectief lessen in te volgen!

Zo biedt de universiteit een cursus zwemmen aan. Hierbij krijg je een wekelijkse les waarvoor je geen cursus kosten moet betalen. Je zult echter wel per beurt moeten betalen. Voor 1 uur les zul je €2,50 moeten betalen. Om hier gebruik van te maken kun je ook verschillende beurten kaarten kopen. Zo heb je een beurten kaart van 5, 10 en 20 beurten. Wanneer je de 20 beurten kaart aankoopt krijg je €10 korting op die lessen.

Je kunt hier ook terecht voor het volgen van lessen waterpolo. Dit kun je in verschillende groepen volgen. De trainingen worden iedere week gepland en zullen 1,5 uur per les duren. Zowel beginners als gevorderden kunnen naar deze lessen komen om aan waterpolo te doen. Om deel te kunnen nemen aan de lessen zul je per beurt moeten betalen, een enkele beurt kost €3. Je kunt echter ook 5 en 10 beurt kaarten kopen. Wanneer je dit doet krijg je een kleine korting op het bedrag dat je normaal zou moeten betalen. Zo is de 10 beurt kaart eigenlijk een 9 + 1 gratis beurten kaart. Je betaald er namelijk maar €27 voor!

Vrouw drijft in Zwembad
Tijdens de eerste zwemlessen zul je altijd leren overleven. Dit houdt vaak in dat je eerst leert hoe je moet drijven.
Bron: Unsplash, Credit: Shazmyn Ali

Lago Gent Roze broeken

Iedereen die in de buurt van Gent woont kan terecht bij de organisatie Lago Gent om zwemlessen te kunnen volgen. De organisatie voorziet verschillende lessen voor kinderen vanaf 6 maanden oud.

De kinderen vanaf 6 maanden oud zullen deel kunnen nemen aan de watergewenning lessen. Tijdens deze lessen krijgen de ouders de mogelijkheid om samen met je kind aan het water van een zwembad te wennen. Dit wordt op een speelse manier gedaan zodat je kind het water zelf kan ontdekken. Een ervaren zwemteam geeft de begeleiding en zorgt voor motivatie van de kinderen.

Kinderen vanaf 2,5 jaar oud kunnen terecht bij de zwemlessen voor de kinderen. De organisatie volgt de leerlijn die wordt opgesteld door het Vlaams instituut voor Sportbeheer. De kinderen zullen worden ingedeeld in groepen volgens zwemniveau en leeftijd! Iedere groep zal eigen doelstellingen hebben en zullen de niveaus van het Fred Brevet halen!

Kom er in deze blog achter waar je kunt leren zwemmen in Mechelen.

De leerlijn van het instituut bestaat uit 5 verschillende fases en elk niveau heeft een aantal diploma's die je kind kan behalen:

  • Waterwennen: In deze fase leert je kind aan het water wennen. Zo zullen ze van zichzelf nat maken tot 3 seconden glijden in het water met een plankje gaan!
  • Leren overleven: In dit niveau leren de kinderen springen in het water en 10 seconden lang watertrappelen. Voor het laatste diploma moet je 3 meter kunnen verplaatsen in het water en je moet op de kant kunnen klimmen. Deze fase kan je kind best volgen om zich altijd zelfstandig in een zwembad te kunnen redden!
  • Leren zwemmen: In dit niveau leer je hoe onder een plank moet zwemmen en zul je leren hoe je 2 banen volledig moet zwemmen waarvan 1 op je buik en een op je rug. Dit is echter het laatste niveau waarin je de basis van het zwemmen leert.
  • Verbreden: Tijdens deze fase leer je verschillende zwemslagen en verschillende zwemsporten en nog veel meer. Dit is het eerste gevorderde niveau.
  • Verdiepen: Tijdens deze laatste fase zullen de technieken van je zwemslagen verfijnd worden. Ook zul je verschillende specialisatie technieken kunnen leren!

Bij deze organisatie kun je ook terecht als volwassene om te leren zwemmen. De organisatie voorziet verschillende techniek en andere zwemlessen voor volwassenen. Zo kun je terecht in verschillende niveaus:

  • Learn to swim: Dit is het niveau voor mensen die nog niet kunnen zwemmen. coaches zullen ze je hier helpen om je verschillende zwemtechnieken aan te leren. Het doel is om je de overkant van het zwembad te laten bereiken zonder hulp.
  • Crawl niveau 1: De mensen die de basis onder de knie hebben, maar nog nooit een crawl hebben gedaan, kunnen in deze lessen terecht. Het is belangrijk dat je kunt overleven in het water en dat je al een basis zwemmen onder de knie hebt.
  • Crawl niveau 2: Het volgende niveau is voor de mensen die hun technieken willen verbeteren. Tijdens deze lessen zul je nog niet echt de wedstrijd technieken leren.
  • Crawl Advanced: Dit is het laatste niveau voor mensen die graag willen leren zwemmen. Hier krijg je een goeie crawl en zul je de technieken bijschaven totdat deze op wedstrijd niveau zitten.
Man oefent zwemmen
Wanneer je aan zwemlessen doet zul je ook de juiste technieken leren om later aan zwemsporten te kunnen doen!
Bron: Unsplash, Credit: Chrissie Kremer

Sportdienst Gent

In Gent kun je terecht bij de sportdienst Gent voor het volgen van verschillende zwemlessen. De organisatie voorziet zwemlessen in verschillende zwembaden in Gent. De organisatie voorziet zowel lessen voor jeugd als voor volwassenen.

Ontdek hier waar je privéles zwemmen in Brugge kunt volgen!

Bij de jeugddienst kunnen de kinderen terecht voor het volgen van lessen in verschillende groepen, deze groepen worden ingedeeld per niveau en per leeftijd. Je kunt je kind voor verschillende cursussen per jaar laten volgen. Per cursus krijgen ze in het algemeen 15 lessen.

Ben je boven de 18 en wil je graag leren zwemmen? Dan kun je ook bij deze organisatie terecht voor het volgen van een aantal zwemcursussen. Zo kun je er een jaarcursus aquajogging volgen om zelf aan je conditie te kunnen werken!

Zoals je kunt zien zijn er in Gent verschillende mogelijkheden om te leren zwemmen. Wanneer je echter via een van de bovenstaande organisaties aan zwemlessen wilt doen, zul je dit vaak in groep moeten doen. Sommige mensen vinden dit een goed idee aangezien ze op deze manier een sociaal moment in hun week kunnen inplannen, maar er zijn ook veel mensen die veel liever een op een lessen zouden willen volgen. Voor deze laatste groep van mensen hebben we ook een oplossing gevonden: Privéles zwemmen bij een coach van Superprof.

Volg privélessen zwemmen in Gent

Een op een lessen zijn voor veel mensen een echte aanrader. Zo kunnen beginners bijvoorbeeld terecht bij privé coaches om de basis van het zwemmen aan te leren, maar er zijn ook coaches die zich specialiseren in het helpen van mensen die nieuwe technieken voor competitie zwemmen willen leren. Zou je graag privé lessen zwemmen willen volgen, maar weet je niet waar je hiervoor terecht kunt? Dan kun je best eens een kijkje nemen op het online platform van Superprof.

Lees in deze blog waar je zwemles in Leuven kunt volgen!

Op het online platform geef je de regio van Gent waar je zwemlessen wilt volgen in en je laat weten op welk niveau je de lessen graag zou willen volgen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst met alle verschillende coaches die je zwemlessen in jouw buurt kunnen komen geven. Het enige wat je hierna nog moet doen is een van deze coaches kiezen en deze contacteren om een eerste les te plannen.

Man geeft privé zwemles
Wanneer je privélessen zwemmen volgt, krijg je 100% van de aandacht van je zwemcoach!
Bron: Unsplash, Credit: Mark Williams

De eerste les wordt in de meeste gevallen gratis gegeven, dit komt doordat deze les gebruikt wordt als kennismakingsles. Hierin komt de coach erachter op welke manier hij of zij je kan helpen, zo zal hij of zij namelijk proberen om de doelen van de zwemlessen te bepalen. Wanneer je coach deze informatie heeft kan hij of zij een persoonlijk lesplan voor je opstellen.

Wanneer je zwemlessen via een coach van Superprof wilt volgen heb je een aantal voordelen die je niet zou hebben wanneer je bij een andere organisatie groepslessen zou volgen. Een van de grootste voordelen die je hebt is dat je de lessen volledig zelf kunt inplannen. Een ander voordeel dat je hebt wanneer je zwemlessen volgt bij een coach van Superprof is dat je 100% van de aandacht van je coach zult krijgen. Wacht dus niet langer plan vandaag nog je eerste les in bij Superprof!

Kom er in deze blog achter waar je zwemlessen in Vlaanderen kunt volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!