Wie Nederlands leert komt al snel grammaticaal interessante woorden en zinnen tegen. Het begrijpen van grammaticaconstructies is een van de belangrijkste aspecten van het beheersen van een taal. Ben je Nederlands aan het leren, dan is het om die reden belangrijk dat je de meest voorkomende Nederlandse grammaticafouten begrijpt. Dit helpt om jezelf snel te verbeteren en je te integreren.

Je laten begeleiden door een bijlesdocent die het professioneel aanpakt is essentieel om de basis van de Nederlandse taal vlotjes te leren. Zo’n traject begint steeds bij de basis. Je bijlesdocent zal het onderwerp schetsen, uitleggen wat aan bod zal komen en wat je mag verwachten van de bijlessen.

In deze blog overlopen we enkele van de belangrijkste moeilijkheden en uitzonderingen in de Nederlandse taal. Dit overzicht zal je helpen bij het leren van deze - soms moeilijke – taal, een taal die vooral in Nederland en Vlaanderen wordt gesproken.

De beste leraren Rock gitaar beschikbaar
Ben
5
5 (14 reviews)
Ben
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joachim
Joachim
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thomas
5
5 (5 reviews)
Thomas
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
Bram
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sofie
Sofie
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Emily
Emily
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arno
4
4 (1 reviews)
Arno
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Johan
Johan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ben
5
5 (14 reviews)
Ben
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joachim
Joachim
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thomas
5
5 (5 reviews)
Thomas
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
Bram
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sofie
Sofie
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Emily
Emily
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arno
4
4 (1 reviews)
Arno
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Johan
Johan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Nederlands Leren: Dit Zijn Veelgemaakte Spelingsfouten in het Nederlands?

Studenten staan ​​niet alleen in hun ‘taalstrijd’. Zelfs mensen die in Vlaanderen of Nederland geboren zijn, worstelen soms met een aantal algemene Nederlandse grammaticale fouten. Dit is heel normaal en niets om je zorgen over te maken, zeker niet als je begrip van de taal zich nog in een beginstadium bevindt.

Dus maak je niet te veel zorgen! Taalvaardig of niet, uiteindelijk is het voor iedereen mogelijk om de materie te begrijpen. Want iedereen die voldoende gemotiveerd is, is in staat om Nederlands te leren, zonder uitzonderingen. Hoewel sommige mensen natuurlijk wel langer blijven worstelen met grammaticale problemen dan andere. Maar hoe dan ook zal je merken dat je grammaticale uitzonderingen na verloop van tijd zal beginnen kennen en toepassen, zonder er zelfs maar bij na te denken.

Als je je taalvaardigheid genoeg verbetert, kan je ooit misschien zelfs aan de slag gaan als privéleraar. Wie weet. Zo kan je je kennis verspreiden en een carrière opbouwen, terwijl je Brussel of andere fantastische plekken in België verkent. De meeste buitenlanders beseffen het misschien niet, maar België heeft zoveel meer te bieden dan alleen de hoofdstad. Er zijn maar liefst tien provincies om te verkennen, alsook Nederland en verschillende exotische plekken, waar eveneens Nederlands wordt gesproken. Denk aan de Nederlandse Antillen in de buurt van Venezuela, superleuk voor wie van de tropen houdt!

Elke provincie en zelfs quasi elke stad in België kent unieke dialecten. Eigenlijk is er geen manier om deze te leren. Maar zelfs mensen die in Friesland geboren zijn - een Nederlandse provincie met een eigen dialect dat sterk verschilt van het Nederlands, dat Fries wordt genoemd - zullen je begrijpen als je AN (Algemeen Nederlands) spreekt, wat zich vertaalt in General Educated Dutch.

Hoewel de meeste mensen het nog te doen vinden om Nederlandse dialecten te leren, worstelen ze vaak erg met dit AN. Als je worstelt met de gratis Nederlandse grammaticalessen die je via de link hierboven hebt gevonden, kan je altijd een bijlesdocent Nederlandse taal inschakelen via Superprof. Online bijlesdocent worden was nog nooit zo gemakkelijk dankzij ons platform!

Bij Superprof zal er altijd een moedertaalspreker beschikbaar zijn om je te helpen met het je grammaticale lessen.

Qua accent is West-Vlaanderen sterk verschillend
In de Vlaamse provincie West-Vlaanderen kan je leren spreken met een West-Vlaams accent.

Nederlands Leren: 10 Moeilijkheden bij het Leren van de Nederlandse Taal

Als je dagelijks oefent, neemt de kans om een ​​fout te maken tijdens het Nederlands spreken snel af. Het oefenen van zowel schrijven als spreken in het Nederlands, zal je meer vertrouwd maken met de belangrijke facetten van de taal.

Een van de veelvoorkomende spellingsfouten is het foutief gebruik van de dt-uitgang. Wanneer je bijvoorbeeld naar een andere persoon verwijst, zoals in hij wordt (he becomes), gebruik je een dt-uitgang. Het is een samenstelling van de stam van het woord (word+ de letter t.

Vanzelfsprekend is dit slechts een eenvoudig voorbeeld van veelvoorkomende spellingproblemen in het Nederlands. Er zijn er uiteraard veel meer. Je kan veel meer voorbeelden vinden in de blogs die in de inhoudsopgave van deze pagina staan. Bekijk ze een voor een!

In deze blogs wordt het concept Dunglish uit de doeken gedaan, een populaire term die verwijst naar de fouten die Nederlanders en Vlamingen maken wanneer ze Engels (proberen te) spreken. Het verkeerdelijk vermengen of gebruik van verschillende grammaticale structuren of uitspraken kan daarbij resulteren in een aantal bizarre zinnen of woorden. Men spreekt in het Nederlands ook wel van steenkolenengels.

Deze spellingsfouten bestuderen zal je helpen snel in staat te zijn om verschillen in bepaalde zinsopbouwen te begrijpen. Zo zal je sneller overgaan van een beginnersniveau naar een meer gevorderd of zelfs professioneel taalniveau.

Maak kennis met Nederland
Alleen dit uitzicht is al genoeg om je te motiveren Nederlands te leren ǀ Unsplash.com

Nederlands Schrijven: Let op deze Tien Veel Voorkomende Nederlandse Grammaticale Fouten

Wanneer je de Nederlandse grammaticaregels aan het leren bent, zal je merken dat het een tijdje duurt om vordering te maken. Van beginner naar expert gaan is niet iets dat van de ene dag op de andere gebeurt. Maar door wat privébijleshulp in te schakelen, zal je een voorsprong krijgen.

In een veel sneller tempo inzicht krijgen in de Nederlandse grammaticale problemen is dus mogelijk! Maar het vereist een grote inspanning van zowel de student als de leraar. Als je als leerling echter toegewijd bent, kan een bijlesdocent je veel sneller door de moeilijkere taalproblemen loodsen.

Als beginner is het best om eerst je uitspraak aan te pakken. Dat is immers wat mensen het eerst zullen opmerken wanneer je met hen Nederlands spreekt. Bovendien geeft aan je uitspraak werken je wat extra begrip van bepaalde woorden. En daar komt nog bij dat een correcte uitspraak een opstap is naar het leren van andere grammaticale kwesties.

Wanneer je kennis van de Nederlandse taal het niveau van een expert begint te benaderen, ben je waarschijnlijk een paar jaar verder. Op dat moment spreek je misschien net zo goed Nederlands als je leraar en kan je jezelf zeer goed verstaanbaar maken in het Nederlands. Woorden en zinnen correct schrijven is op dat punt veel eenvoudiger dan in het begin, maar verwacht niet dat je Nederlands perfect is. Niemand is perfect, en dat gaat ook op voor wie vaak Nederlands spreekt.

Om je van een taal echt meester te maken moet je je bewust zijn van de valkuilenZo moet je naast het kennen van de grammaticale regels, ook de uitzonderingen op deze regels kennen, en weten wanneer ze dus niet van toepassing zijn. Dit is het lastigste onderdeel van Nederlands leren, maar wel iets dat broodnodig is om de taal volledig te kunnen beheersen.

Gentse schoonheid
Spreken met Gentse wonenden helpt je verbeteren in het Nederlands

Nederlandse Les: Ken jij de Belangrijkste Nederlandse Grammaticale Uitzonderingen?

Sommige mensen vertelden je misschien dat Nederlands een van de moeilijkste talen om te leren is. Maar niets is minder waar. Nederlands wordt eigenlijk gezien als een van de gemakkelijkste talen, ondanks de uitdagingen in de uitspraak.

Nederlands leren is voor buitenlanders qua moeilijkheidsgraad min of meer vergelijkbaar met Duits leren, dat als iets moeilijker wordt beschouwd.

Vooral de grammaticale uitzonderingen zijn niet zo eenvoudig. Nadat je deze uitzonderingen hebt geleerd, zal je geen moeite meer hebben met de andere grammaticale uitdagingen. Dat komt omdat er altijd een regel zal zijn om toe te passen.

Zodra mensen merken dat er regels en logica zitten in bepaalde talen, zal het voor hen snel gemakkelijker worden om de taal te leren. Tijd en moeite steken in het leren van de taal zal uiteindelijk zijn vruchten afwerken. Sommige mensen zeggen dat als je eenmaal 10.000 uur tijd hebt besteed aan een bepaald vak, je jezelf als een expert mag beschouwen. Maar dat klopt niet voor het leren van de Nederlandse taal. Het draait immers allemaal om het begrijpen van de grammaticaregels, wat het belangrijkste is. En daar kan je geen tijd op plakken.

Kortom, het is helemaal niet zo moeilijk om Nederlands te leren. Zodra de geluiden en zinsstructuren je logischer in de oren beginnen te klinken, komt het allemaal neer op persoonlijke motivatieDat is in feite wat het succes van ieder leertraject meer dan wat dan ook bepaalt. Laten we eens kijken hoe Superprof je kan helpen om deze motivatie te krijgen of te verhogen.

nederlands leren met Superprof
Deze Vlaamse huizen zijn gebouwd alsof ze woorden uitspreken: sterk en met karakter

Waarom Nederlands Leren met Superprof?

Het is geen geheim dat de docenten van Superprof behoren tot de meest betrouwbare en meest toegankelijke docenten die er zijn. Je zal snel merken dat de lessen leuk zijn om te volgen. Er zijn veel verschillende facetten van de taal om door te nemen.

Maar je hebt waarschijnlijk gemerkt dat de nadruk op verschillende basisaspecten ligt, waaronder de meest voorkomende Nederlandse spellingsfouten, de uitspraak van woorden en zinnen, het vermijden van veelvoorkomende grammaticale fouten en het begrijpen van de vele grammaticale uitzonderingen die bestaan ​​in de Nederlandse taal.

Kijk eens naar de lesgevers die Nederlandse lessen aanbieden, en zoek iemand waarvan je vermoedt dat die goed bij je past. En als het gaat over de inhoud, bekijk dan gewoon de inhoudspunten in het begin van deze blog en lees deze diagonaal om een ​​idee te krijgen van de soort grammaticale inhoud dat in de lessen besproken zal worden.

Het mag duidelijk zijn dat de gratis tips die we delen via onze blogs slechts het topje van de ijsberg zijn. Een ​​nieuwe taal leren kost veel tijd en gerichte inspanningen. Jezelf omringen met Nederlandse films, tv-series en boeken kan zeker helpen om je hierbij te helpen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep