We leven eenmaal in een land waar we drie verschillende talen als officiële talen spreken deze talen zijn: Nederlands, Frans en Duits. Het is dus altijd handig als je deze talen ook kan spreken. 

Als je de drie verschillende talen kan spreken kan dit een heleboel voordelen voor je hebben. Zo heb je meer kans op een baan bij veel verschillende bedrijven, ook kan je meer verschillende jobs vervullen.

Doordat we in Vlaanderen verschillende studierichtingen hebben is er genoeg aanbod voor de studenten op de middelbare scholen in Vlaanderen. Deze studierichtingen zijn beschikbaar op de meeste middelbare scholen die ASO richtingen in hun aanbod hebben. In deze lessen leren de studenten de basisregels van de Duitse taal? 

In deze blog gaan we het hebben over de Duitse taal, waarom deze taal zo ingewikkeld is en waar je hier cursussen van kan vinden in Antwerpen. 

Woon je niet in de buurt van Antwerpen, maar in de buurt van een andere grote stad in Vlaanderen zoals Gent en interesse om een cursus Duits daarbij te volgen, dan kan je best de blog lezen die hierover gaat!

Duitse tekst
Het Duitse schrift is vaak moeilijk voor Nederlanders
De beste leraren Duits beschikbaar
Georgette
4,9
4,9 (6 reviews)
Georgette
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nico
5
5 (8 reviews)
Nico
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Xenia
5
5 (2 reviews)
Xenia
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anke
5
5 (2 reviews)
Anke
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zoë
5
5 (2 reviews)
Zoë
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisa
5
5 (3 reviews)
Lisa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lotte
Lotte
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Georgette
4,9
4,9 (6 reviews)
Georgette
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nico
5
5 (8 reviews)
Nico
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Xenia
5
5 (2 reviews)
Xenia
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anke
5
5 (2 reviews)
Anke
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zoë
5
5 (2 reviews)
Zoë
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisa
5
5 (3 reviews)
Lisa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lotte
Lotte
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom is Duits zo een moeilijke taal?

Wanneer je Duits leert merk je al snel dat je een hele hoop obstakels onderweg tegenkomt. Dit komt doordat er veel verschillende regeltjes en uitzonderingen op deze regeltjes bestaan. Vandaag gaan we het hebben over een paar van deze regels en hoe je ze het beste kan gebruiken. 

Geslachten in het Duits

In het Nederlands hebben we de lidwoorden: “De”, “Het” of “Een”. Aan de hand van deze lidwoorden weten we hoe we de woorden moeten verbuigen in de verschillende tijden. Maar in het Duits gaan ze hier nog een stapje in verder. In de Duitse taal heb je drie verschillende geslachten die zelfstandige naamwoorden kunnen hebben, en aan de hand van deze geslachten hebben de naamwoorden ook andere verbuigingen. 

In het begin is dit een van de grootste struikelblokken die de studenten, en mensen die Duits willen leren, ondervinden omdat dit concept niet voorkomt in het Nederlands. Deze geslachten worden echter wel gebruikt in andere talen zoals Spaans en Frans. 

Als je dit eenmaal onder de knie hebt kan wordt dit ook makkelijker in andere talen die geslachten voor woorden gebruiken! 

Alle naamwoorden met hoofdletters

In het Duits krijgen alle zelfstandige naamwoorden een hoofdletter. Het maakt dus niet uit als ze aan het begin van de zin staan of in het midden. In het Nederlands hebben we enkel een hoofdletter in het begin van een zin, bij namen en of namen van landen. 

Op deze regel zijn ook nog uitzonderingen die wij in het nederlands wel hebben maar in het Duits er eigenlijk niet zijn, In het Nederlands zeggen wij bijvoorbeeld: Ik vind Italiaanse pizza’s het lekkerst.” In deze zin heeft het woord “Italiaanse” een hoofdletter, in het Duits zou je hier geen hoofdletter gebruiken.

We hebben het in deze blog meer over de cursussen Duits in de buurt van Antwerpen, woon je dichter in de buurt van Aalst? Lees dan onze blog die gaat over Duits cursussen die je in de buurt van Aalst kan vinden! 

Duitse naamvallen
De Duitse naamvallen zijn een struikelblok voor Nederlands.

De naamvallen

Als je ooit op je middelbare school een les latijn hebt gevolgd weet je misschien wel wat naamvallen zijn, als je dit niet hebt gehad is het Duits waarschijnlijk je eerste aanraking met naamvallen. 

In het Duits heb je 4 verschillende naamvallen namelijk: De nominatief, de genitief, de datief en de accusatief. In het het Duits worden dit de 1e, 2e, 3e en 4e naamval genoemd en ze hebben allemaal een eigen doel. 

De naamvallen verbuigen de woorden in een zin zoals bijvoeglijke naamwoorden, zelfstandige naamwoorden, lidwoorden en nog veel meer. De uitgangen van deze verbuigingen hangen ook nog af van het geslacht van het woord. Zo heeft een mannelijk woord in de genitief niet dezelfde uitgang als een onzijdig woord in de genitief! 

Als jij in het begin moeite hebt met de Naamvallen hoef je je geen zorgen te maken. Bijna iedereen heeft hier moeite mee, en je zult zelf zien als je voldoende studeert dat de naamvallen een soort tweede natuur worden! 

Deze dingen zorgen ervoor dat veel mensen na een week of twee al stoppen met Duitse lessen te volgen. Maar geloof ons maar als we zeggen dat als je hier eenmaal voorbij bent, de rest van de taal kinderspel wordt! 

In deze blog hebben we het over de Duits cursussen die je in de buurt van Antwerpen kan vinden, woon je dichter in de buurt van Leuven? Dan kan je best deze blog lezen en alle informatie over Duits cursussen in de buurt van Leuven terugvinden! 

Duitse Krant
Duits leren spreken en lezen kan handig zijn!

Waarom zou je Duits willen leren? 

De Duitse taal lijkt misschien wel interessant voor je, maar je ziet het nut er niet echt van in? Je vraagt je misschien wel af “Waarom zou je in hemelsnaam Duits willen leren spreken?”. Het is ook zeer belangrijk dat je hier een antwoord op hebt voordat je aan een cursus begint, anders zul je namelijk sneller de neiging hebben om te stoppen. 

De voordelen van het Duits 

Naast het feit dat het een van de drie gesproken talen in het land is, heb je met het spreken van Duits een hele hoop voordelen waar je misschien niet zo snel aan denkt. Geen probleem hoor, we hebben er een paar voor jou in een lijstje gezet! 

  • Je kan je in meerdere talen behelpen. 
  • In de wereld wordt er meer Duits dan Nederlands gesproken
  • Jobmogelijkheden nemen toe! 

We gaan nu verder met deze voordelen een beetje meer toe te lichten zodat deze ook duidelijk worden. 

Je kan je in meerdere talen behelpen:

Als je ooit iemand ontmoet die ook wel Nederlands spreekt maar dit niet echt verstaat of niet goed onder de knie heeft, kan je altijd vragen of deze persoon ook Duits spreekt. Als dit het geval is kan je de persoon toch helpen met de vragen die ze je willen stellen. 

In de wereld wordt er meer Duits dan Nederlands gesproken

Dit voordeel is vooral handig als je vaker op skivakantie in Oostenrijk of de Italiaanse grens gaat. Doordat dit zo dicht bij Duitsland, heb je een heel grote kans dat de inwoners van winkels en de werknemers van skigebieden ook Duits spreken. In deze gevallen is het dus ook zeer handig om te kunnen communiceren in het Duits! 

Jobmogelijkheden nemen toe!

Dat je meerdere talen kan spreken is altijd een pluspunt op je CV, maar er zijn ook een hele hoop jobs waar het spreken van Duits een vereiste is. Dit betekent dus dat wanneer je over Duits vaardigheden beschikt, je meer kans maakt op een bepaalde positie in een bedrijf! 

Hebben deze voordelen je kunnen overtuigen om toch een cursus Duits te nemen? Dan ben je aan het juiste adres! We hebben het nu over de verschillende locaties in Antwerpen waar je terecht kan voor een cursus Duits!

Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld in de buurt van Brugge woont en dat je toch een cursus Duits wilt volgen. Dan kan je best onze blog lezen die hierover gaat! 

Duits leren in Antwerpen
Wil je Duits leren in Antwerpen?

Waar Duits leren in Antwerpen?

Hebben we je innerlijke taalknobbel weten te stimuleren en ben je heel enthousiast over het leren van Duits als nieuwe taal? Woon je in de buurt van Antwerpen? Dan is dit de perfecte blog voor jou! We hebben het nu over een aantal organisaties die cursussen Duits voorzien in de buurt van de grote stad Antwerpen! 

De middelbare scholen

Op de meeste middelbare scholen in Vlaanderen, die ASO richtingen aanbieden, kan je meestal terecht voor een studierichting met moderne talen. Hierbij worden de volgende talen hoofdvakken: Nederlands, Frans, Engels en Duits! De studenten krijgen meer van deze talen dan de andere studierichtingen. Dit is een zeer goede voorbereiding voor iedereen die Duits wilt leren spreken, aangezien je hier alle complexe regels goed uitgelegd krijgt.

Woon je eigenlijk in de buurt van Mechelen? Kom er in deze blog achter waar in Mechelen je Duits cursussen kan volgen! 

Encora Antwerpen Centrum voor volwassenenonderwijs

Bij deze organisatie kan je terecht voor verschillende cursussen Duits. De opleidingen zijn onderverdeeld in 4 verschillenden niveau’s en de organisatie voorziet een online test om erachter te komen op welk niveau jij momenteel zit.

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs Antwerpen

Bij GO! CVO Antwerpen kan je ook terecht voor een aantal cursussen Duits. De lessen worden hier meestal gepland in de avonden, zodat de meeste mensen met een baan ook effectief na hun werk hier naartoe kunnen komen! Ook hier gebruiken ze verschillende richtgraden en niveaus om je verder te kunnen helpen met jouw Duits vaardigheden. 

Universiteit Antwerpen

Op de universiteit in Antwerpen kan je ook terecht voor een avondcursus Duits. Ze hebben een aanbod voor 3 verschillende niveaus van de Duitse taal. Het is dus belangrijk dat je op voorhand weet op welk niveau je momenteel zit! 

Deze opties zijn geschikt voor mensen die graag met anderen in een grotere groep studeren. Sommige mensen zullen deze lessen zelfs gebruiken om nieuwe sociale contacten te leggen. Maar er zijn ook een hele hoop mensen die zich niet goed kunnen concentreren in een groep of die meer aandacht nodig hebben dan dat een normale leerkracht hen kan geven. Voor deze mensen bestaan er ook nog altijd privélessen. 

Superprof 

Via het online platform van Superprof kan je eenvoudig en snel een privé docent Duits vinden. De proffen die actief zijn op het platform hebben kennis in het vak en delen graag hun eigen passie voor het vak met jou! Je zult met een privé docent lessen op maat en 100% van de aandacht krijgen! 

Het is belangrijk dat je op voorhand weet op welk niveau van Duits je op dit moment zit, het heeft natuurlijk geen zin om lessen te krijgen voor gevorderde als je de basis nog niet beheers. De proffen die via het online platform werken geven daarom vaak de eerste les gratis. Dit is dan een soort kennismakingsles die gebruikt wordt om onder andere je niveau te bepalen. 

Je moet ook een bedrag bedenken waar je comfortabel mee bent om het uit te geven aan privé lessen. Het zou namelijk jammer zijn als je vooruitgang geboekt hebt en de lessen dan moet stopzetten omdat je het eigenlijk niet meer kan betalen.

Kan je je niet zo goed verplaatsen? Ook dit is geen enkel probleem, vaak hebben de proffen die hun diensten via Superprof aanbieden ervaring met lessen geven via diensten zoals Skype en Zoom. 

Vind vandaag nog een docent bij jou in de buurt! 

Woon je ergens anders in Vlaanderen? Kom in deze blog erachter waar overal in Vlaanderen je terecht kan voor verschillende cursussen Duits

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu