Ben je op zoek naar een nieuwe hobby of wil je aan een zelfverdedigingssport doen? Woon je in de buurt van Antwerpen? Dan zijn kickbokslessen misschien wel iets voor jou! Gebruik deze blog als gids bij het vinden van de organisatie waarbij jij kickbokslessen zou kunnen volgen.

Jezelf kunnen verdedigen is iets waar je in het echte leven veel aan kunt hebben. Veel mensen hopen het nooit te hoeven gebruiken, maar wanneer je het nodig hebt komt het echt handig uit!

Wanneer je aan kickboksen doet, kun je vaak ook deelnemen aan verschillende competities!

Kickboksen is een variant van het boksen waar je naast het stoten met je vuisten, ook gaat leren trappen. De lessen zijn zeer intensief en leggen vooral de focus op de techniek en de conditie van de deelnemer. Vaak zijn er ook sparring sessies voor de mensen die dit willen doen.

Kom er in deze blog achter waar je kickbokslessen in Gent kunt volgen! Doorheen heel Vlaanderen heb je mogelijkheden.

Ben je zelf geïnteresseerd in het volgen van een aantal lessen kickboksen? Dan kun je best even verder lezen!

Vrouw volgt kickboks training
Wanneer je kickboks trainingen volgt, zul je vaak vrij staande oefeningen moeten doen.
Bron: Unsplash, Credit: Anastase Maragos
De beste leraren Boksen beschikbaar
Josse
5
5 (1 reviews)
Josse
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joeri
Joeri
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jofrey
5
5 (1 reviews)
Jofrey
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abidin
Abidin
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
Jonas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stan
Stan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anas
Anas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
Daniel
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Josse
5
5 (1 reviews)
Josse
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joeri
Joeri
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jofrey
5
5 (1 reviews)
Jofrey
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abidin
Abidin
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
Jonas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stan
Stan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anas
Anas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
Daniel
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Antwerpen kun je leren kickboksen?

Woon je in de buurt van Antwerpen en wil je graag aan kickboks lessen doen of wil je jezelf gewoon leren verdedigen, maar weet je niet waar je hiervoor terecht kunt? Geen enkel probleem, we hebben het namelijk in het volgende deel van de blog over de verschillende organisaties waarbij je in Antwerpen terecht kunt om kickboks lessen te volgen!

Kickbokslessen bij Bulldogs Antwerpen

Iedereen die in de buurt van Antwerpen graag kickboks lessen zou willen volgen kan vast en zeker terecht bij de sportclub The Bulldogs Antwerpen terecht. Hier geven ze namelijk verschillende lessen in kickboksen en in thaiboksen.

Lees in deze blog alles over kickbokslessen in Aalst. Talloze opties, ontdek ze vandaag nog.

Bij deze organisatie kun je al vanaf 6 jaar terecht voor het volgen van jeugdlessen kickboksen. De lessen zullen worden gegeven door gediplomeerde en ervaren lesgevers. Over het algemeen bestaan de lessen vooral uit het aanleren van technieken, maar ook uit conditie oefeningen en houding oefeningen worden tijdens de trainingen gegeven.

Bij deze organisatie kun je ook terecht voor het volgen van recreatieve kickboks en Thai boks lessen. Tijdens deze lessen zul je je volledige lichaam en alle spieren moeten gebruiken om mee te kunnen. Deze lessen hebben echter de focus vooral op de lichaamsbeweging. De recreatieve lessen zijn geschikt voor dames als voor heren vanaf 6 jaar!

Voor de mensen die het echt willen kunnen bij deze organisatie ook terecht voor het volgen van competitie trainingen in Thai en kickboksen. De leden die willen deelnemen aan de competitie zullen een aangepast trainingsschema krijgen. Dit houdt in dat je een hogere intensiteit krijgt en dat je meer frequent trainingen zult moeten volgen. Ook zul je iets meer individuele aandacht krijgen!

mannen doen aan wedstrijd kickboksen
Wanneer je echt wilt kun je ook aan kickboks competities meedoen!
Bron: Unsplash, Credit: Wade Austin

De trainingen worden in verschillende groepen gegeven. Zo heb je voor de Jeugd 6 verschillende groepen. Deze groep kun je over het algemeen verdelen in kinderen in die jonger dan 12 zijn en de kinderen die ouder dan 12 jaar zijn. Hierna zijn er groepen voor starters, gevorderde, semi competitie en kinderen die volledig aan competitie deelnemen. 

De volwassenen hebben slechts 3 groepen waar ze aan kunnen deelnemen: De open groep, de groep voor gevorderden en de groep voor de mensen die aan de competitie deelnemen. De open groepen zijn voor de mensen die graag willen starten met het kickboksen!

Om deel te nemen aan de trainingen zul je een abonnement moeten aanschaffen. Voor de jongeren onder de 16 jaar heb je 3 verschillende opties waar je uit zou kunnen kiezen: Het maand abonnement, 6 maand abonnement en het jaarlijks abonnement. Voor het maand abonnement zul je 26 euro per persoon moeten betalen, per 6 maanden betaal je 155 euro en per jaar betaal je 300 euro!

Iedereen boven de 16 jaar die graag deel zou willen nemen aan de trainingen hebben ook een maand-, halfjaarlijks of jaarlijks abonnement waaruit ze kunnen kiezen. Voor de volwassenen kost het maand abonnement 36 euro, het halfjaarlijks abonnement kost 210 euro en het jaar abonnement kost 400 euro!

Naast de abonnementskosten komt er voor iedereen ook nog een extra kost van 45 euro per persoon en per jaar. Dit is voor de verzekering en een medisch paspoort!

Kom er in deze blog achter waar je lessen kickboksen in Brugge kunt volgen!

Ting Tong Gym Antwerpen

De mensen die in de buurt van Antwerpen graag kickboks lessen willen volgen kunnen ook terecht bij de Ting Tong Gym in Antwerpen om kickbokslessen te volgen. De organisatie voorziet namelijk Thai boks lessen voor zowel kinderen als voor volwassenen! Thai boks is vergelijkbaar met kickboksen, het enige verschil is dat je bij deze sport je ellebogen en knieën mag gebruiken om stoten te geven. Echter krijg je tijdens de trainingen in de Ting Tong Gym in Antwerpen ook de technieken en de regels van het kickboksen aangeleerd! Perfect dus voor de mensen die graag willen leren kickboksen.

De lessen voor kinderen worden iedere woensdag en zondag gegeven. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen deelnemen aan de Thai boks lessen om de kickboks bewegingen al van jongs af aan onder de knie te krijgen! Om je kinderen deel te laten nemen aan de lessen moet je 75 euro per 3 maanden betalen. Hiermee hebben de kinderen onbeperkt toegang om 2 keer per week deel te nemen aan de jeugdlessen!

Boks benodigdheden
Om te kunnen kickboksen zul je het juiste materiaal nodig hebben om je te kunnen beschermen.
Bron: Unsplash, Credit: Asma Butt

Voor volwassenen zijn er 2 verschillende groepen waaraan je deel kunt nemen om kickbokslessen te volgen. Zo heb je de normale groepslessen waar iedereen aan zou kunnen deelnemen. Deze gaan iedere maandag tot vrijdag in de avond door! Om deel te nemen aan deze lessen heb je 2 verschillende mogelijkheden. Zo kun je betalen voor een abonnement van 3 maanden. Hiermee kun je onbeperkt deelnemen aan de groepslessen! Dit abonnement kost 105 euro per 3 maanden. Voor de volwassenen die niet al te vaak kunnen sporten hebben de mogelijkheid om een beurten kaart aan te schaffen. Hiermee krijg je toegang tot 10 verschillende lessen wanneer het jou uitkomt. Voor deze beurten kaart moet je in totaal 90 euro betalen.

Ontdek in deze blog waar je privéles kickboksen in Mechelen kunt volgen! Boek vandaag nog je eerste les.

De tweede groep van kickboks lessen zijn de ladies only lessen. Aan deze lessen mogen enkel vrouwen die graag willen leren kickboksen deelnemen. De lessen worden 2 keer per week gegeven. Dit gebeurt op dinsdag en donderdag avond voor de grote groepslessen waar iedereen deel aan kan nemen. Hiervoor kunnen de dames die het willen ook een beurten kaart aanschaffen. Met deze beurten kaart krijg je toegang tot 10 lessen. Hiervoor zul je 60 euro moeten betalen!

Indien je nog niet goed weet of je wel aan kickbokslessen wilt deelnemen kun je ook een oefenles volgen! Deze kunt u gratis aanvragen via de website van de organisatie!

Zoals je kunt zien zijn er verschillende mogelijkheden om in de buurt van Antwerpen aan kickbokslessen te doen. Echter zijn dit vooral lessen waarin je in groep les zult volgen. Voor veel mensen is dit handig aangezien ze dan meteen nieuwe mensen leren kennen, maar er zijn ook mensen die graag willen leren kickboksen via een op een lessen. Gelukkig bestaat er nog altijd het online platform van Superprof.

Kickboks lessen volgen bij een privé coach van Superprof!

Volg je liever een op een lessen kickboksen en woon je in de buurt van Antwerpen, maar weet je niet waar je deze lessen zou kunnen volgen? Dan kun je vast en zeker wel eens terecht op het online platform van Superprof.

Kom er hier achter waar je privé kickbokslessen in Leuven kunt vinden!

Op dit platform geef je namelijk de regio waar je de lessen zou willen volgen in en laat je weten op welk niveau je deze kickboks lessen wilt volgen. Wanneer je dit gedaan hebt zul je een volledig overzicht krijgen van alle coaches die er in jouw buurt aanwezig zijn om je privélessen kickboksen te geven. Het enige wat je nu nog zou moeten doen is een van deze coaches een berichtje sturen om een eerste les in te plannen.

De eerste les die je inplant zul je meestal niet moeten betalen! De gratis les wordt namelijk vaak gebruikt als kennismakingsles. Hierin komt de coach erachter op welk niveau jouw kickboks vaardigheden liggen en waar hij of zij jou precies mee kan helpen. Zo zul je jouw persoonlijke doelen van de lessen moeten uitleggen, zodat je coach een gepersonaliseerd lesplan kan opstellen!

Man volgt kickboksles
Wanneer je aan kickbokslessen doet zul je vaak ook kunnen sparren in een echte boksring!
Bron: Unsplash, Credit: Wade Austin

De coaches die hun diensten via Superprof aanbieden hebben ervaring in het geven van kickboks lessen en willen je graag helpen bij het leren van de verschillende technieken. Je kunt er dus bijna zeker van zijn dat de lessen je zullen helpen om jouw kickboks vaardigheden naar het volgende niveau te tillen!

Wanneer je privélessen via Superprof volgt heb je een aantal voordelen die je niet zou hebben wanneer je groepslessen bij een andere organisatie zou volgen. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om de lessen volledig zelf in te plannen. Dit is handig voor mensen die een afwisselend werkschema hebben en die toch graag willen leren kickboksen. Een ander voordeel is dat de lessen volledig op jouw tempo zullen gaan. Wanneer je bepaalde technieken wilt leren kan je coach dit in je persoonlijke trainingsschema invullen! Dit is vooral handig voor kickboksers die graag nieuwe technieken voor hun competitie deelname willen leren!

Kom er in deze blog achter waar je lessen kickboksen in Vlaanderen kunt volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!