Heb je er altijd al van gedroomd om een kickboks kampioen te worden of heb je een kind dat deze droom heeft, maar weet je niet waar je terecht zou kunnen om kickbokslessen te volgen? Woon je in de buurt van Gent? Dan is dit de perfecte blog voor jou! Gebruik deze blog als gids bij jouw zoektocht naar de kickbokslessen die het beste bij je passen.

Kom er in deze blog achter waar je kickbokslessen in Antwerpen kunt volgen!

Kickboksen is een zeer oude vechtsport die gezien word als zelfverdedigingssport. Maar het leren kickboksen is veel meer dan enkel wat leren vechten. Zo zijn er veel mensen die de sport gebruiken om aan hun conditie te werken terwijl ze zichzelf ook leren verdedigen!

Als je kunt kickboksen zul je een beter zelfbeeld krijgen waardoor je zelfvertrouwen ook meteen een stuk omhoog gaat!

Er zijn verschillende voordelen die je hebt wanneer je lessen kickboksen zou volgen. Zo krijg je meer zelf vertrouwen en zul je je lichaam fit kunnen houden! Iedere training kun je ook meteen beschouwen als een full body work out aangezien je je hele lichaam en bijna elke spier zult moeten gebruiken!

Heb je zelf interesse in het volgen van een aantal lessen kickboksen, of wil je aan je eigen kickboks vaardigheden werken maar weet je niet waar je dit in Gent zou kunnen doen? Lees dan snel verder!

Vrouw volgt kickboks training
Wanneer je kickbokslessen volgt zul je ook verschillende traditionele bokstechnieken leren!
Bron: Unsplash, Credit: Jonathan Tomas
De beste leraren Boksen beschikbaar
Josse
5
5 (1 reviews)
Josse
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joeri
Joeri
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jofrey
5
5 (1 reviews)
Jofrey
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abidin
Abidin
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
Jonas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stan
Stan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anas
Anas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
Daniel
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Josse
5
5 (1 reviews)
Josse
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joeri
Joeri
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jofrey
5
5 (1 reviews)
Jofrey
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abidin
Abidin
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
Jonas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stan
Stan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anas
Anas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
Daniel
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Volg een cursus Kickboksen in de buurt van Gent

Woon je in de buurt van Gent en zou je graag kickboksles willen volgen of ben je op zoek naar een kickboks club waarbij je aan je eigen kickboks vaardigheden kunt werken, maar weet je niet waar je hiervoor terecht zou kunnen? Dan kun je best even verder lezen we gaan het namelijk hebben over de verschillende organisaties die in de buurt van Gent Kickbokslessen organiseren.

Lees in deze blog alles over lessen kickboksen in Aalst.

Leren kickboksen bij Capitol academy

Iedereen die graag in de buurt van Gent wilt leren kickboksen kan terecht bij de organisatie Capitol Academy! Deze organisatie voorziet namelijk kickboks lessen voor zowel kinderen als voor volwassenen. Indien je bij deze organisatie kickboks lessen zou willen volgen heb je 5 verschillende mogelijkheden per week om dit ook effectief te doen. Zo wilt de organisatie er voor zorgen dat iedereen voldoende keuze heeft om de kickboks lessen te komen volgen!

Er zijn verschillende groepen waar je deel aan zou kunnen nemen, wanneer je wilt leren kickboksen bij deze organisatie. Zo heb je bijvoorbeeld de normale kickbokslessen waarin je in een gemixte groep van vrouwen en mannen zult trainen, maar je hebt ook de mogelijkheid als vrouw om deel te nemen aan de kickboks trainingen die speciaal voor dames zijn.

Voor de mensen die enkel willen leren kickboksen om aan hun conditie te werken zijn er ook Tae-Bo lessen. Hierbij zul je zelfstandig verschillende kickboks bewegingen maken zonder dat je hier een partner voor nodig hebt. Deze lessen zijn dus enkel voor mensen die aan hun conditie zouden willen werken!

Volg Kickbokslessen bij Royal Gym

In Gent heb je ook de mogelijkheid om kickbokslessen bij de organisatie "Royal Gym" te volgen. Deze organisatie voorziet namelijk cursussen voor verschillende vechtsporten waar je lessen voor kunt volgen. Zo heb je bijvoorbeeld de lessen Thai boksen waar je aan deel kunt nemen. Thai boksen en kickboksen zijn ongeveer dezelfde vechtsporten. Het grootste verschil zit in het feit dat je bij het kickboksen, in tegenstelling tot bij het Thai boksen, geen knie stoten of elleboog stoten mag gebruiken. De mensen die dus graag aan kickboksen willen doen kunnen ook bij deze lessen terecht!

mannen in kickboks competitie
Wanneer je voldoende motivatie hebt, kun je ook aan kickboks wedstrijden meedoen!
Bron: Unsplash, Credit: Nick Wang

Voor de mensen die ooit al eens aan boksen gedaan hebben en die graag de overgang naar kickboksen willen proberen kunnen bij deze organisatie terecht voor het volgen van de cursus "cardio Kicks". Dit zijn zeer intensieve trainingen waar je vooral aan je cardio werkt terwijl je de basistechnieken van het kickboksen aangeleerd krijgt. Dit is dus een handige manier voor iedereen die wilt leren kickboksen, maar die nog niet aan effectieve sparring sessies willen deelnemen.

Om bij deze organisatie trainingen te volgen heb je verschillende abonnementen waar je uit kunt kiezen. Zo heb je de "jaarpassen" waarmee je onbeperkt toegang krijgt tot een bepaalde sport:

  • Thai Boksen: 400 euro per jaar
  • Cardio kicks: 300 euro per jaar

Je kunt er echter ook een abonnement aanschaffen waarmee je onbeperkt deel kunt nemen aan alle lessen die je zou willen volgen. Zo kun je bijvoorbeeld een aantal lessen cardio kicks en een aantal lessen Thai boksen per week volgen. Voor deze abonnementen heb je 3 verschillende keuzes: Het 3 maandelijks abonnement, het halfjaarlijks abonnement en het jaarlijks abonnement. Voor het 3 maanden abonnement betaal je 150 euro, het halfjaarlijks abonnement kost 280 euro en het jaarlijks abonnement kost 540 euro. Naast de kost van het abonnement zul je ook nog een extra verzekeringskost moeten betalen van 35 euro per jaar.

Lees hier waar je een cursus kickboksen in Brugge kunt volgen!

De ouders die een jaar abonnement hebben en die graag hun kinderen willen inschrijven voor de kids lessen krijgen 50% korting op de kickboks trainingen van hun kinderen! 

Een voordeel wanneer je kickboks lessen bij deze organisatie zou volgen is dat je ook vrij gebruik mag maken van de fitness en cardio toestellen die in de zaal aanwezig zijn. Alle leden mogen ook gratis gebruik maken van de douches!

Boxing Woest leert je Kickboksen

De mensen die in de buurt van Gent wonen en graag lessen kickboksen willen volgen kunnen ook terecht bij de diensten van de organisatie "Boxing Woest". Deze organisatie voorziet namelijk verschillende soorten kickboks lessen waaraan je deel zou kunnen nemen!

Aan de standaard kickbokslessen kan iedereen in principe deelnemen. Zo worden er mannen als vrouwen in deze sessies toegelaten. In de trainingen kunnen zowel beginners als gevorderden kickboksers terecht. Ook de mensen die deelnemen aan de competitie kunnen tijdens deze sessies komen trainen. Om de leden te beschermen wordt er tijdens deze sessies nog met scheenbeschermers getraind, dit betekent echter niet dat de impact minder hard is dan wanneer je geen scheenbeschermers zou dragen!

Ontdek in deze blog waar je lessen kickboksen in Mechelen kunt volgen.

Een andere groep waar je bij deze organisatie aan deel kunt nemen zijn de "kick als Dames" sessies.  Deze lessen zijn enkel bedoeld voor dames die graag willen leren kickboksen. Het is ook echter een cursus voor beginners, gevorderde kickboksers kunnen zich dus best inschrijven in de normale lessen. Tijdens deze trainingen wordt er nog gewerkt met stootkussens, waardoor de impact een stuk lager ligt dan bij de normale kickbokslessen!

Privéles kickboksesn
Wanneer je privélessen kickboksen volgt, zul je alle aandacht van je coach krijgen!
Bron: Unsplash, Credit: Jonathan tomas

Voor de mensen die echt willen leren sparren met andere mensen worden er de sparring lessen voorzien. Hier leer je gradueel en rationeel sparren, maar je mag enkel aan deze lessen deelnemen indien je over voldoende ervaring, techniek en conditie beschikt.

Zoals je kunt zien zijn er in Gent verschillende mogelijkheden om groepslessen kickboksen te volgen. Hoewel dit voor veel mensen een positief iets is, aangezien ze hier nieuwe mensen kunnen leren kennen, zijn er er ook mensen die liever in een op een lessen aan hun technieken werken. Voor deze mensen bestaat er gelukkig nog altijd Superprof.

Leer Kickboksen in Gent met privélessen van een privé coach via Superprof!

De mensen die in de buurt van Gent wonen en graag een op een lessen willen volgen, kunnen terecht op het online platform van Superprof. Hier kunnen ze namelijk op een snelle en eenvoudige manier een privé coach vinden die hen kan helpen bij het leren kickboksen.

Om deze coach te vinden moet je de regio waar je de lessen kickboksen in Gent wilt volgen ingeven en je laat weten op welk niveau jouw kickboks vaardigheden liggen. Wanneer je dit gedaan hebt zul je een groot overzicht krijgen met alle verschillende coaches die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je kickbokslessen te komen geven.

Kom er in deze blog achter waar je privélessen kickboksen in Leuven kunt volgen. Waarom nog langer wachten?

Het enige wat je hierna nog te doen staat is contact opnemen met een van deze kickboks coaches om je eerste training in te plannen. Deze eerste training wordt meestal gebruikt als kennismakingsles waardoor het ook in de meeste gevallen gratis gegeven zal worden! Tijdens deze les komt je coach erachter wat je precieze doelen zijn van de privélessen en waar hij of zij je precies mee zou kunnen helpen!

Vrouwen in kickboks wedstrijd
Vrouwen die graag willen, kunnen ook aan kickboks competities deelnemen!
Bron: Unsplash, Credit: Jonathan tomas

De coaches die hun diensten via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van kickboks trainingen. Je kunt er dus zeker van zijn dat de coaches er alles aan zullen doen om jouw kickboks vaardigheden naar het volgende niveau te tillen. Ze zullen je namelijk op een enthousiaste manier trainingen komen geven en proberen je de kneepjes van het vak bij te brengen.

Wanneer je trainingen bij een coach van Superprof volgt heb je ook een aantal voordelen die je niet zou hebben als je groepstrainingen zou volgen. De privé trainingen kun je namelijk volledig volgens je eigen agenda inplannen. Een ander voordeel dat je hebt wanneer je lessen bij een coach van Superprof volgt is dat je coach je 100% van de aandacht zal geven. Wanneer je dus ergens moeite mee hebt of als je een bepaalde techniek niet onder de knie krijgt, zal je coach hier extra aandacht aan kunnen geven! Wacht dus niet langer en plan vandaag nog je eerste kickboks training in via Superprof!

Lees hier waar je kickboks lessen in Vlaanderen kunt volgen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!